HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Mart 2021 Cumartesi - 13:46

Karşıyaka'da halef selef karşı karşıya: Gündem 'kamu zararı'

Karşıyaka Belediyesi'nde çıkan 'arsa satışı' ve 'şantiye alanı' tartışmaları halef ve selefi bir kez daha karşı karşıya getirdi. 26 Mart tarihinde Sonsöz TV'de konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, eski başkanın imzası ile Belediye mülkiyetinde bulunan arazinin bir inşaat firmasının kullanımına ücretsiz sunulduğunu ve bunun için eski Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar'a dava açıldığını belirtirken, Akpınar ise 'kamu zararı' iddialarına kesin bir dille karşı çıktı.

Karşıyaka da halef selef karşı karşıya: Gündem  kamu zararı

EGEDESONSÖZ - Karşıyaka'da eski Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile mevcut Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay arasında yaşanan 'kamu zararı' tartışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Karşıyaka sınırları içerisinde yer alan 27 dönümlük alanda Karşıyaka Belediyesi'nin mülkiyetinde bulunan 2 dönümlük alanın Cengiz İnşaata satılması sonrası Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay eleştirilerin odağına gelirken, konuyla ilgili her fırsatta açıklama yapan Tugay, yapılan satışın kamu zararını önlemek için olduğunu belirtmişti.

26 Mart günü Sonsöz TV'ye konuk olan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Cengin İnşaat'a ayrıcalık geçildiği iddialarını kesin bir dille yalanlarken, Belediye mülkiyetinde bulunan arsanın Karşıyaka Belediyesi eski Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın imzası ile ücretsiz olarak Cengiz İnşaat'ın kullanımına sunulmasını örnek gösterdi.

Satış kararının 10 milyon TL'lik bir gelir kaybının önüne geçtiğine dikkat çeken Başkan Tugay, eski başkanın yetkisi olmadan attığını belirttiği imza için ise dava açtıklarını vurguladı. Başkan Tugay'ın açıklamaları sonrası ise halef selef arasında gerginlik yeniden alevlendi.

10 MİLYON TL'LİK ZARARI ÖNLEDİK
Sonsöz TV'ye konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Şemikler Mahallesi'nde bulunan ve Karşıyaka mülkiyetinde yer alan iki dönümlük taşınmazın Cengiz İnşaat'a satılması sonrası yaşanan tartışmalara da değindi. Başkan Tugay,  iddiaların aksine yapılan satış ile birlikte Karşıyaka Belediyesi'nin çıkarlarını koruduğunu belirtti. Tugay, şöyle konuştu:

"Bizim sattığımız söylenen alan ilgili olarak kendimizi aklamaktan sıkıldık ancak anlatmaya devam etmemiz gerektiğini anlıyoruz. TOKİ tarafından üç satılmış parsel var. Bizden önceki dönemde bunlar birleştirilmiş. 27 dönümlük alan içinde belediyeye ait yüzde 8 hisse var. Bu ayrı bir parsel değil. Böyle bir ayrılmanın mümkün olup olmadığına baktıktan sonra bunun mümkün olmadığını anladık. Burası konut arazisi olduğunu için, eğer biz burayı bir şekilde satmazsak, yarın öbür gün kanuni yollar takip edilerek normalin çok daha altında bu firmaya satılmak zorunda kalacaktık. Bir tarafta 25 dönüm var, diğer tafta bize ait iki dönümlük yer var. Bizlerin 25 dönümlük alanı alamayacağımız belli. Ancak onların iki dönümü alabileceği de ortada. Toplam 25 milyonluk alana talip çıkar mı diye baktığımızda bu inşaat firmasına rakip olarak kimse çıkmaz, diyorlar. Biz alamıyoruz, dışarıdan alıcı çıkmıyor, diğer firma da tepki vermezse, büyük parsa sahibi küçük pay sahibinin alanını yarı fiyatına alabiliyor. Belediyenin burada 10 milyon TL'lik zararı olacaktı."

İDDİALARI ESKİ BAŞKAN ÜZERİNDEN YALANLADI
Sözlerine Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ı hedef alarak devam eden Başkan Tugay, şu ifadeleri kullandı;

"Biz bu dönemde eşzamanlı başka bir sorun daha yaşadık. Mavişehir'de 10,5 dönümlük alanı bizden önceki belediye başkanı bu inşaat şirketine şantiye alanı olarak kullanılmasına izin vermiş. Biz bu alanın belediye alanı olduğunu aynı firmaya burayı boşaltın, dedik.  Dediler ki, biz burayı boşaltmayız, belediye başkanının izni var. Biz incelediğimizde başkanın tek başına böyle bir karar veremeyeceğini söyledik. Buna rağmen boşaltmadılar. Bu noktada biz kanuni olarak hakkımız olduğunu iddia ederek, bedel belirleyerek 13 milyon liralık tutarı firmaya ilettik. Firma buna itiraz etti ve mahkemeye gitti. Biz de bu süreçte belediye başkanının kararı nedeniyle kararın incelenmesi için bakanlığa başvurduk. Görevi kötüye kullanıp kullanılmadığı kararını bu soruşturma belirilecek. Burada ön soruşturmada müfettiş bu kararın incelenmesi gerektiği kararını verdi ancak müfettiş sonrası durdu işlem. Eski başkan ile ilgili hukuki süreç başlamış değil. Biz sadece bildirmek zorundaydık.  Biz burada belediye hakkını korumak için bu süreçteyiz. Buna ecrimisil ödenmiş olsaydı bizim böyle bir hamlemiz olmayacaktı. Olayın kişisel olmadığını belirtmek istiyorum. Herkes bu tür konulardan kişisel sorunlar çıkarmaya çalışıyor. Kişisel düşüncelerimiz olabilir ancak bulunduğumuz kadrolarda belediyeye yakışır duruş sergilemek zorundayız.”

SAVCI MÜTALAASI GİBİ HÜKÜM VERDİ
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın Sonsöz TV'de yaptığı açıklamaların ardından iddiaların odağına yerleştirilen Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Tugay'ın iddialarını yalanladı. Akpınar, hakkındaki iddialara şu ifadeler ile yanıt verdi;

"Karşıyaka Belediye Başkanlığına yerime gelen beyefendi henüz yedinci ayında “kamuyu zarara uğrattın” diye benim hakkımda, savcı mütalaası gibi hüküm vererek savcılığa verdiği şikayet tarihini şaşırmış!  Tarihe kendi partisinden bir belediye başkanını savcılığa vermekle geçen arkadaş firma mahkemeye gittiği için biz savcılığa verdik demiş demek ki hem kamuoyunu hem de genel başkanımızı bu yönde kandırıyor! Şimdi ben doğru tarihleri paylaşıyorum. Ege'de Sonsöz’de söylediği müfettiş raporundan sonra işlem durduğunun doğru olmadığını tarihleri ve gelişmelerle paylaşıyorum.

05.11.2019 ilgili firmaya ödeme tahakkuku çıkarılıyor

12.11.2019 hakkımda savcılığa suç duyurusunda bulunuyor

15.11.2019 firma tahakkuka itiraz ediyor

21.11.2019 belediye firmanın itirazını ret ediyor

20.12.2019 firma idare mahkemesine dava açıyor

13.07.2020 İçişleri bakanlığı belediyenin gönderdiği bilgilerle hakkımda soruşturma açılmasına karar veriyor

27.01.2021 tarihinde soruşturma izninin hukuka aykırı olduğuna dair Danıştay 1.daireye itirazda bulundum. Karar bekleniyor. Karar çıkınca onu da paylaşacağım.

10.02.2021 tarihinde İdare mahkemesi yeni bilirkişi raporuyla firmanın işgaliye bedeli ödemesine karar verdi!"

HAKKIMDA İTİBARSIZLAŞTIRMA ÇALIŞMASI YAPILIYOR
Karşıyaka Belediyesi'ne gelir getirdiğini belirten Akpınar, sözlerini şu ifadeler ile sürdürdü;

"Sonuç olarak iki yıl aradan sonra belediyemize yine bir gelir hak ettirdim. Hakkımdaki bu suçlamayı hukuk değerlendirecek. Gerek belediye gerekse içişleri bakanlığı gibi iki siyasi yerin vermiş olduğu hükme bakalım hukuk ne diyecek?  Tek üzüldüğüm,partimin içerisinde hasbelkader göreve gelenlerin bu tür davranışlarla  partimizi kamuoyunda tartıştırmasıdır. Hakkımda itibarsızlaştırma politikası yapanlar sağda solda gidip neler var neler var savcılığa gidemiyoruz diyenlerin savcılara nasıl gittiğinin açık belgesidir bunlar!  İş yapmamak için gelenler başka işle uğraşmaz! Beş yılda zor bir süreçte neler yaptığımızı da yakın zamanda hepinizle bir kez daha paylaşıp hafızalarınızı yenileyeceğim. Beş yıl içerisinde hiçbir soruşturma geçirmeyip, hakkımda Sayıştay raporlarında hiçbir kamu zararı çıkmadığı süreçte, İçinde doğduğum ve her kademesinde görev yaptığım tırnaklarımla kazıya kazıya geldiğim partimizde kendi partilim dediğim birinin hakkımda eksik çıkartmak için çaba sarf etmesini de kamuoyunun takdirine bırakıyorum.  Kitabımda ki baş sözü bir kez daha hatırlatmak istiyorum 'Siyaset başkalarını karalamak değildir. Kendi yeteneğini anlatabilmek ve halkı buna inandırabilmektir."

 
Eski patronlarına haklarını helal etmediler!
 
MHP'den sosyal medya kampanyası: 'İzmir bizim' dediler!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Karşıyakalı 31 Mart 2021 Çarşamba 20:54

İzmirli rumuzuyla yazan arkadaş kimsen her şeyi götür savcılığa ver tek doğru sensin herhalde hakim savcı herkezi işbirliği ile suçluyorsun insanlara iftira atarak kendi ayıbını örtme

Yorumu oyla      2      3  
İzmirli 27 Mart 2021 Cumartesi 23:38

Bu eski başkanın yaptıklarını duymayan kalmadı şimdimi aklına geldi başkan bey,imar konusuna girsen altından kalkamasın herkes sen dahil her şeyi biliyorsunuz adam olan yargıya taşır ondanda bir şey çıkmaz hakimde onlardan savcıda

Yorumu oyla      2      4  
Cemile Kapakçı 27 Mart 2021 Cumartesi 21:20

Yeni başkan eskisi ile bozmuş kafayı kendi hatalarını bile ona yıkmaya calışıyor gerçekten kabak tadı verdi artık iş yaptığını göremedik varsa yoksa eski dönem husumeti olduğu cok açık

Yorumu oyla      2      4  
Lombak-Y-Chp nin halleri 27 Mart 2021 Cumartesi 16:27

Yav birbinizi yiyip durmayın. En ballı gaymaklı oyunuzun olduğu yerde bile geçinemiyorsunuz!

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’den muhtarlara afet eğitimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi 30 ilçede muhtarlara yönelik başlatılan yangın ...
Küba - İzmir ilişkileri güçleniyor
Küba’nın Ankara Büyükelçisi Luis Alberto Amoros Nunez, Büyükşehir Belediye ...
İzmirli Kadın yönetmenin uluslararası başarısı
Bornova Belediyesi'nin Film Ofisi’nin yapım desteği verdiği bir film daha ...
 
Anne kedi yavrularını doktora getirdi
Karabağlar’da anne şefkatini gözler önüne seren ve görenleri duygulandıran ...
Buca'da aile ekonomisine katkı
Aile ekonomisine desteğini sürdüren Buca Belediyesi, bebek sahibi ailelere, ...
Tatlı Mustafa’ya büyük vefa
Tatlı Mustafa lakabıyla tanınan Yeşilova Spor Kulübü’nün Kurucusu Mustafa ...
 
Mavişehir arazisiyle ilgili flaş iddia: Firma çark etti!
Mavişehir'de TOKİ tarafından özel bir şahsa satılan ve Karşıyaka Belediyesi'nin ...
Başkan Tugay'dan sert tepki: İl'deki toplantıya davet edilmedim!
Cumhuriyet Mahallesi'nde gerçekleştirilmek istenen kentsel dönüşüm projesi ...
Balçova'da CHP ve İYİ Parti'den ortak 'fesih' protestosu
Türkiye’nin kadına yönelik her türlü şiddetle mücadeleye ilişkin standartlar ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva