HABERLER>İŞ DÜNYASI
21 Temmuz 2022 Perşembe - 10:50

Karabağlı'dan adaylık çıkışı: Kıvılcımı çakacağım!

ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabağlı, düzenlediği toplantıda EBSO adaylığını resmen ilan etti. Buna yönelik yapacakları çalışmalardan bahseden Karabağlı, Ege Bölgesi ve İzmir sanayisine katkı yaratacak işlerden söz etti. Karabağlı "Ortak akla dayalı da bir yönetim anlayışı hedefleyeceğiz. Birçok sanayici arkadaşımın enerji ve heyecana sahip olduğunu biliyorum. Ben de o kıvılcımı çakacağım" dedi.

Karabağlı dan adaylık çıkışı: Kıvılcımı çakacağım!

Ceren KORKMAZ / EGEDESONSÖZ - Geçtiğimiz ay Ege Bölge Sanayi Odası (EBSO) başkanlığına aday olmak için yola çıktığını duyuran Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (ESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabağlı düzenlediği basın toplantısında resmen adaylığını ortaya koyduğunun altını çizdi.

Toplantıda konuşan Karabağlı, yaşam öyküsünü anlatarak sektöre dair gerçekleştirdiği atılımlardan söz etti. Ardından EBSO başkanlığına adaylık yolculuğunda izleyeceği adımları aktaran Karabağlı, tüm paydaşlarla işbirliği halinde çalışacaklarına dikkat çekti.

İZMİR SANAYİSİNE KATKI SAĞLIYOR
Kendi şirketinden söz eden Karabağlı, uluslararası ortaklıklarıyla İzmir sanayisine, Türk sanayisine ciddi bir yatırımı getirdiğini dile getirerek “3 adet fabrikanın İzmir’e taşınması anlamına da geliyor. Hali hazırda şuan bir fabrikanın taşınması söz konusu. Bu da İzmir’e ve bu bölgeye ekonomik anlamda katkı sağlayacak” dedi.

EBSO ÖNEMLİ BİR ROL OYNUYOR
EBSO başkanlık adaylığını resmen duyuran Karabağlı, süreçten bahsederek “ESİAD’ın Yönetim Kurulu Başkanlığını yapıyorum ama aynı zamanda EBSO meclis üyesiyim. Birçok kuruluşta da görev alıyorum. Odalarımızın da Türk Sanayisi için önemli rol oynadığını düşünüyorum. EBSO üzerinden baktığımızda da İzmir ve Ege Bölgesi sanayisinin gelişmesinde çok önemli bir rol oynuyor. Fedakarlık yapmak için önce yola çıkmak gerekir. Ben de bu vesileyle EBSO yeni dönemdeki seçiminde başkanlık adaylığımı onur duyarak açıklamak istiyorum” ifadelerini kullandı.

TÜM PAYDAŞLARLA İŞBİRLİĞİNİ ÖNEMSİYORUZ
Çok fazla detay paylaşmadan izleyeceği adımlardan söz eden Karabağlı, “Dinamik, kapsayıcı ve yenileyici bir EBSO için yola çıkıyoruz. İnovatif yönlerimiz olacak. Biz neye inovasyon diyoruz; topluma ve millete faydalı işler yapmak... Biz muhakkak ki somut çıktıları olan projeler geliştireceğiz. Tüm paydaşlarımızla her kademede iş birliğini çok önemsiyoruz” dedi.

O KIVILCIMI BEN ÇAKACAĞIM!
Ege Bölgesi’nde heyecanlı ve enerjisi yüksek sanayicilerin olduğunu söyleyen Karabağlı, onların heyecanını körükleyeceğini ifade ederek “Biz EBSO’yu 1 değil 10 değil, 111 kişiyle işbirliği yaparak yöneteceğiz. Kurumlar arası işbirliğinin çok iyi getirileri olduğunu biliyoruz. Ankara merkezli otorite, hükümet ve İstanbul’daki tüm paydaşlarla fırsat kovalayacağız. Ortak akla dayalı da bir yönetim anlayışı hedefleyeceğiz. Birçok sanayici arkadaşımın enerji ve heyecana sahip olduğunu biliyorum. Ben de o kıvılcımı çakacağım” şeklinde konuştu.

GÜÇLÜ EBSO DAHA DA GÜÇLENECEK
EBSO meclisi ve meslek komiteleriyle birlikte projeler üreteceklerini belirten Karabağlı, “Kimlerle bunları yapacağız? Meslek komiteleri var... 53 adet meslek komitemiz var. Bunlar en büyük insan kaynağımız. Tabii birde EBSO’nun meclisi var. Bu 109 kişilik ekiple beraber çok güzel projeler üreteceğimizi biliyorum. Güçlü EBSO daha da güçlenecek. Bu duygu ve düşüncelerle adaylığımı tekrar ilan ediyorum” sözlerini ekledi.

 
Balçova’nın eşitlik planı hazır
 
CHP'den İzmir'de 'çalıştay' hazırlığı... Kılıçdaroğlu katılacak mı?
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
cahit günaydın 30 Temmuz 2022 Cumartesi 19:23

Sanayi Oda başkanları ve SANAYİCİ VE İŞ ADAMLARI DERNEK başkanları AB YEŞİL MUTABAKAT döngüsel ekonomi eylem planına göre YEŞİL DÖNÜŞÜM LİDERLİĞİNİ yaparak; T.C. DEVLETİ 2053 NET SIFIR EMİSYON HEDEFİNE dönük olarak sürdürülebilir stratejiler geliştirebilir...

Yorumu oyla      2      3  
Kemal Hoca 21 Temmuz 2022 Perşembe 12:56

Şirketini satan adam EBSO'yuda satar diyorlar. Doğrumu acaba

Yorumu oyla      3      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
80 fabrikada 1000 istihdam... Kadının eli sanayiye değecek!
Kadınların sanayide istihdama katılımını arttırmak, sanayinin nitelikli ...
İzmir’in tanınmış isimleri bir araya geldi… Bu kooperatif çok farklı!
Sınırlı Sorumlu İzmir Sosyal Kalkınma ve İşletme Kooperatifi, İzmir Ticaret ...
Finansal İstikrar Komitesi toplandı!
Fiyat İstikrarı Komitesi, 5. toplantısında enflasyonla mücadelede devreye ...
 
Bankaların toplam mevduatı arttı
Bankacılık sektörünün mevduatı 7 trilyon 304,8 milyar lira, kredi hacmi ...
İzmirli iş insanı hayatını kaybetti!
Önder Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Önder Esen, hayatını kaybetti.
Emtia piyasasında satış baskısı sürüyor
Devam eden resesyon endişeleri ve dolara olan talep emtia piyasasına göz ...
 
Elektrik-elektronikte ihracat rakamları açıklandı
Elektrik ve elektronik sektörünün ihracatı yılın ilk yarısında geçen yılın ...
EBSO Başkanı Yorgancılar’dan 15 Temmuz mesajı
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar “Türkiye’nin tarihsel dönüşümü ...
Faiz kararı haftaya açıklanacak!
Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu faiz kararını 21 Temmuz Perşembe ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva