HABERLER>POLİTİKA
15 Ocak 2023 Pazar - 13:35

Karabağlar'da okulun temelini attı... Lider'den 'arka mahalle' talimatı!

Orhan Kemal İlk ve Orta Öğretim Okulu açılışında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanı arkadaşlarıma söyledim, oy veren, vermeyen herkese eşit davranacaksınız. Pozitif ayrım yapacaksınız arka mahallelere yapacaksınız, kreşler okullar, yapacaksınız. Çocukların beslenme çantalarını mutlaka doldurun ve gereğini yapın, çocuk okula giderken karnı doymalı. Yapmadılar, biz yapacağız. Bu topraklarda hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği uygar ve güzel bir ülkeyi inşa etmekte kararlıyım" dedi.

Karabağlar da okulun temelini attı... Lider den  arka mahalle  talimatı!

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Orhan Kemal İlk ve Orta Öğretim Okulu açılışında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

“Temel atılırken en mutlu olduğum tesis okuldur. Okul her anne babanın evladını okutmak için başvurduğu en temel yerdir. Çocuklarımızı okutmalı, dünyayı, kendi mahallelerini, komşularını tanımalı. Bunların tamamının öğretmenlerimiz öğretir. Her anne baba evladının iyi bir eğitim almasını ister. Karabağlar, sorunları en yoğun olan yerlerinden birisi... Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımız ellerinden gelen çabayı gösteriyor. Bugüne kadar okul yapılmadıysa Karabağlarlı kardeşlerimiz sorgulamalı. Sizler oy verdiniz yapılmadı, neden yapılmadı, bu sorgulanmalı? Çocuklarımız burada ders çalışacaklar, okuyacaklar, sosyalleşecekler, ülkesine ve dünyaya yararlı olacaklar.

KILIÇDAROĞLU DUYURDU: İZMİR MODELİ TÜRKİYE'YE YAYILACAK

Okulun adı daha önemli bence… Orhan Kemal, arka sırada kalanların hayatını romanlaştıran bir edebiyatçımız. Orhan Kemal isminin verilmesi de değerli. Okula hangi ismi verelim diye sordular. Ben de Orhan Kemal dedim. En çok da Orhan Kemal yakışır dedim.

Belediye başkanı arkadaşlarıma söyledim, oy veren, vermeyen herkese eşit davranacaksınız. Pozitif ayrım yapacaksınız arka mahallelere yapacaksınız, kreşler okullar, yapacaksınız. Hanımlar kreşe çocuğunu bırakacak, sonra güven için evine götürecek. Bu topraklarda hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği uygar ve güzel bir ülkeyi inşa etmekte kararlıyım. Her evde huzur ve gelir güvencesi olsun istiyorum. Aile destek sigortası ile yeni bir alanı Türkiye’ye getireceğiz. Hiçbir aile ben yoksulum demeyecektir. Yoksul vatandaşın onurunu koruyarak bunu yapacağız, kimsenin yoksulluğunu afişe etmeyeceğiz. Karabağlar’da bir dönem oyumuz küçüktü, her Karabağlarlı evladını okula giderken elini vicdanını koyup oyunu kullanacaktır. Doksan yıldır yapılamadı bu okul ama şimdi yapıyorlar diyerek destek vereceksiniz ve bende sizin oylarınızla gurur duyacağım. Halka hizmet edersiniz karşılığınız alacaksanız diyeceğim.

Sayın Karabağlar Belediye Başkanım çocukların beslenme çantalarını mutlaka doldurun ve gereğini yapın, çocuk okula giderken karnı doymalı. Yapmadılar, biz yapacağız. Biz fakir, fukaranın, alın teri dökenlerin, Kuvay-i Milliye’cilerin partisiyiz. Halka, huzuru, bereketi, kucaklaşmayı getireceğiz. Karabağlarlı kardeşlerimizin Anadolu’nun farklı noktalarından geldiklerini biliyorum. Geleneklerini yaşatmalılar. Karabağlar’ı, İzmir’in incisi haline getireceğiz”

‘KRONİK SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN HAREKETE GEÇTİK’
Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, göreve başladıktan 6 ay sonra yoksul mahallelerdeki kronik sorunları çözmek için ekip kurduklarını belirterek “Acil Çözüm Ekibi şehrimizin arka mahallerindeki sorunları çözmek için çalışmalar yürüttü. 60 yıldır bu mahallede okul olmadığını tespit etti. Abdi İpekçi Mahallesi halkının en büyük talebi okuldu. Biz de belediyemizin imkanlarını seferber ettik, İl Milli Eğitim ile protokol imzaladık. Yer seçimi ve projelendirmeye tamamladık. Orhan Kemal İlkokulu’nun temelini atıyoruz. 32 derslikli, bin çocuğa eğitim verecek, doğa ile uyumlu, engelsiz bir okulu Karabağlar’a kazandıracağız.” dedi.

‘ADİL PAYLAŞIMI HEDEFLEDİK’
Her mahallenin sorunlarının farklı olduğunu ifade eden Başkan Soyer “Örneğin Buca’da yeşil alan talebi öne çıktı ve Fırat Fidanlığı Yaşayan Parkı’nı bu yıl tamamladığımızda çağdaş bir şehircilik anlayışı ile ilçeye kazandıracağız. Karabağlar-Peker Mahallesi’nde park yenilenmesi ve halı saha talebi oldu. Teknik ekipleri yönlendirdik ve projelendirdik ve kısa sürede parkı açtık. Şimdi çay bahçesi yürüyüş yolu ile hizmet veriyor. O halı sahada ilk şutu çocuklarla attık. O gün heyecanı, gözlerdeki parıltıyı görmediydiniz. Temel hedeflerimizden biri kıyı ilçeler ile diğer ilçeleri uyumluk. Kısacası bu şehrin refahını büyütüp adil paylaşımını sağlamayı amaçladık.” diye konuştu.

‘OYUNUN RENGİNE BAKMADAN’
Acil Çözüm Ekibi’nin 24 mahalle ve 115 noktada çalışma yaptığının bilgisini paylaşan Başkan Soyer şunları söyledi “19’unda sürüyor. Pandemi döneminde CHP’li belediyeler olarak başlattığımız kampanya durdurulmuştu. 30 Ekim’de kısa sürede önemli adımlar attık yardımlaşma yönünde. O zorlu koşullarda tüm yardımları ihtiyaçları ulaştırdık. Nerede olursa olsun hizmete atılacak adımın oyun rengine bakmadan kimseyi ayırmadan, tüm İzmirlilikler, başta ekonomik koşullardan olumsuz etkilenenleri kucaklayacağız. Yakında ekonomik kriz ve hayat pahalılığını geride bırakacağız. Altta kalanın canını çıksın düzeni geride kacak. CHP’li belediyeler olarak elimizden gelen her şeyin fazlasını yapıyoruz. Söz ve nifak değil icraat üretiyoruz.”

 
Karaismailoğlu: Dünyanın en büyük gemi filosuna sahip 14'üncü ülke Türkiye
 
AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na 'arbede' tepkisi!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mürvet Şen Atanesli 16 Ocak 2023 Pazartesi 07:55

Neden ısrarla arka mahalle diyor lar ayıp ya İzmir in mahalle olduğunu kabul edip insanlar ları ayrıştırıyorlar

Yorumu oyla      3      3  
Kerim 15 Ocak 2023 Pazar 21:47

Anca okur açarsınız:)

Yorumu oyla      3      3  
davut kaya 15 Ocak 2023 Pazar 19:16

başkanım tunç soyer büyük işler başarıyor

Yorumu oyla      2      7  
Kasım 15 Ocak 2023 Pazar 19:10

Hangi mahalle de bu okul inşa ediliyor?

Yorumu oyla      2      4  
İLİMDAR KABALAK 15 Ocak 2023 Pazar 14:33

Bizler karabağlar ilçesi sevgi mahallesi sakinleri olarak bir grub kurduk projeler üretmek ve mahallemize bir şeyler yapmak için çalışıyoruz Allah şükürler olsun 40 senedir mahallemizde sağlık ocagımız yoktu Allah şükürler olsun sayın valimizin izniyle imza kampanyası başlattık ve çok teşekkür 6 senedir mahallemize sağlık ocagımızı kazandırdık 2 senedirde yeniden sayın valimizden izniyle başlattığımız imza kampayyasıyla mahallenizin ismile aynı olan Sevgi mahallesi taziye evi ve gençlik merkezi projemiz karabağlar belediyesi meclis üyeleri nin destekleriyle meclisten imar değişikliği olarak onaylandı ardından izmir büyük şehir belediyesi meclisten onaylanarak gecti 1 nisan 2021de askıya çıktı ve 31 nisan 2021 yılında askıdan indi Bu zamana kadar ne mahallemize gelen ne projemiz hakkında bilgi veren olmadı Sayın başkanımıza ve sayın büyük şehir belediye başkanına sorsanız akibeti hakkinda bilgi alsanız ve bir habe yapsanız Sevgi ve saygılarımızla selamlar Sevgi mahallesi dayanışma grubu Adına İLİMDAR KABALAK

Yorumu oyla      6      3  
DELEGE 15 Ocak 2023 Pazar 14:21

Sayın genel başkan Kılıçdaroğlu,arka mahalle sakinleri siz izmir'e geldiğinizde ve buralara ziyaret ederseniz belediye başkanlarını ve sizi orada görürler yoksa hiçbirisi halk arasında göremezsiniz,çünkü siz atıyorsunuz bunları ön seçim olsaydı parti üyeleri öyle seçim yapar ki CHP oylarını yüzde doksanbeş çıkarır,işte alanda böyle bir durum vardır sizin kürsüde gördüğünüz gibi değildir...

Yorumu oyla      15      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Sürekli'den 'Davutoğlu' yorumu: Altılı Masa çöker!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Gelecek Partisi Genel Başkanı ...
Kılıçdaroğlu'ndan çok sert reklam tepkisi!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Uğur Dündar'a konuk olduğu ...
Araştırmacı Yaldız’dan dikkat çeken seçim analizi: İktidar tüm tuşlara basıyor!
İntegral Araştırma Koordinatörü Ümit Yaldız, iktidarın EYT’den maaşların ...
 
Kılıçdaroğlu’ndan İzmir’de ‘kooperatifleşme’ mesajı: Türkiye’ye yayacağız!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dilber Apartmanı temel atma töreninde ...
Kılıçdaroğlu seçim için tarih verdi!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, seçim takvimi ve altılı masanın adayıyla ...
Erdoğan: Uslu durduğun müddetçe seninle işimiz yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan, KIZILELMA'nın seri üretime başladıktan sonra F-16'nın ...
 
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na TSK tepkisi!
'Alkış' polemiği ile ilgili Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren Cumhurbaşkanı ...
Bakan Soylu: Dağlarda bir tek terörist kalmayacak
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bugün Tendürek, Cudi, Amanoslar tertemiz ...
Genç çiftçi mesajı: Geleceğimizin teminatı!
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Bakanlığımıza kazandırdığımız ve ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva