HABERLER>POLİTİKA
15 Ocak 2023 Pazar - 08:36

Kılıçdaroğlu’ndan İzmir’de ‘kooperatifleşme’ mesajı: Türkiye’ye yayacağız!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dilber Apartmanı temel atma töreninde yaptığı konuşmada “Depreme dayanıklı konutlar için ilk temeli burada attık, bunu Türkiye'ye yayacağız” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan İzmir’de ‘kooperatifleşme’ mesajı: Türkiye’ye yayacağız!

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi programa katılmak için İzmir'e geldi. 

Kılıçdaroğlu’nun ilk durağı Bayraklı oldu. Bayraklı’daki törene CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, CHP YDK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, CHP PM üyesi Devrim Varış Çelik, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Milletvekili Ednan Aslan, ilçe belediye başkanları, İzmir KÖY KOOP Başkanı Neptün Soyer, İZDEDA Başkanı Haydar Özkan katıldı.

KARABAĞLAR'DA OKULUN TEMELİNİ ATTI... LİDER'DEN 'ARKA MAHALLE' TALİMATI!

İlçede 30 Ekim depreminden etkilenen ve evleri ağır hasarlı olmadığı için devlet desteği alamayan vatandaşlara destek olmak amacıyla Bayraklı'da geliştirilen Halk Konut Projesi’nin ilk adımı Dilber Apartmanı’nın temel atma törenine katılan Kılıçdaroğlu, törende bir konuşma yaptı.

Kılıçdaroğlu açıklamasında şunlara yer verdi:

“Büyükşehir belediyemiz öncülüğünde bir koopertaifleşme mantığı ile depremzedelerin en uygun koşullarda konut sahibi olma imkanı sağlandı. Daha önce de buraya geldim, kat artışı istediler. Başkanımıza bunu yapmasını söyledim. Çünkü depremzedenin ödeyeceği para yok. Evi elinden gitmiş. Bu yapıldı. Ucuz kredi bulundu. Şimdi yüzde 1 kar ile depremzedeler konut sahibi olacaklar. Başkan hiç endişe etme. Bu projeyi Türkiye’nin tüm illerinde uygulayacağız. Evleri hasar gören herkesin uygun koşullarda ev sahibi olmasını sağlayacağız. Vatandaş ile kamunun birlikte, el ele olması lazım. Birlikte mücadele etmesi lazım. Kazanımları birlikte kazanmamız lazım. Ve bu kazanımların getirdiklerini hayata geçirmemiz lazım. İzmir bu konuda öncülük yaptı. Belediye başkanlarımıza şükran borçluyum ve onlara teşekkür ediyorum.

Depreme karşı önlem almak siyasi iktidarların temel görevlerinden biridir. Japonya da deprem bölgesi ancak burada daha şiddetli depremler olmasına rağmen kimsenin burnu kanamaz. Ama şiddeti daha düşük olmasına rağmen, çok sayıda insan hayatını kaybediyor. Akılla, mantıkla, bilgi ve birikimle, dayanışma ile bu sorunu aşabiliriz. Ve bu sorunu aşmakta kararlıyız. Bu sorunu aşmanın temel yolu bilgiyi egemen kılmak, bilgiye dayalı inşaatlar yapmak. Ve insanların da o konutlarda güven içerisinde oturmasını sağlamak.

Deprem vergileri bunun için çıktı. Deprem vergilerinin halktan toplanmasının temel nedeni de buydu. Güzler konutlar yapılacaktı. Depreme dayanıklı konutlar yapılacaktı. Ancak vergilerin nereye gittiğini öğrenemedik ve bunu hesabı da yeteri kadar verilmedi. Hiçbir yurttaşımız endişe etmesin, bu vergilerin nereye harcandığını bulacağız. Nerelere savrulduğunu bulacağız. Türkiye'nin bütün kentlerini depreme dayanıklı kentler haline dönüştüreceğiz.

Temel amacımız şu; Türkiye'de herkesin huzur içinde yaşaması. Herkes huzur içinde yaşarsa caddelerinde, sokaklarında bir araya gelip kucaklaşırız. Helalleşmenin mantığı bu. Artık kavganın değil, barışmanın, artık kutuplaşmanın değil, beraber olmanın, kader birliği yapmanın, tasada ve kıvançta beraber olmanın zamanı. O zamana az kaldı, kimse unutmasın. Geliyor gelmekte olan"

 
Mehmet KARABEL yazdı... Atatürk’ün Kahraman Üsteğmeni ‘Kara Fatma’
 
Kıymaya günlük zam!
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
esnaf 16 Ocak 2023 Pazartesi 10:16

Çiğli belediyesi işçilerin yuzde 70 varto ve hınıslarda oluşuyor halbuki çiğlide de chp 80 bin oyun yüzde 15 bu iki yöreye ait fakat belediyede bunlar hakim baktığınızda il başkanı seçimlerinde çiğli kavga eder her seçim öncesi çöp grevlerini hep bu grub yapar bunlar özu chp değil asgari ücretle çalışmak isteyen o kadar genç varken her zaman bunu yaparlar

Yorumu oyla      3      3  
ANTİ 6 LI MASA ÜYESİ 16 Ocak 2023 Pazartesi 02:11

GÜZELİM İZMİRE CEHAPE YAKIŞMIYOR

Yorumu oyla      8      3  
İZMİRLİ 15 Ocak 2023 Pazar 22:01

Devlet çoktan yaptıklarını Teslim bile etti ne ilk temelinden bahsediyıorsunuz...

Yorumu oyla      7      3  
Kerim 15 Ocak 2023 Pazar 21:50

6 lı masadan ne köy olur ne kasaba:)

Yorumu oyla      6      4  
Az Bilmiş 15 Ocak 2023 Pazar 19:37

Okudum. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir CHP sayın yöneticileri bu toplu konut yapım işini bana göre sanki çantadan tavşan çıkartma misali belediye öncülüğünde KOOPERATİFLEŞME yöntemi ile çözeceklerini ve bu yeni modeli tüm Türkiye''ye yayaçaklarını söylüyorlar, doğru anlamışım değil mi. Buradaki kırıtik cümle BELEDİYE ÖNCÜLÜĞÜNDE. Peki bunun hukuki altyapısı hazırlanmış mi. Yoksa her şey şifahen mi. Bana göre şifahen. İnşaAllah başarılı olurlar herkes konut sahibi olur ama. Türkiye 80, 90, 2000 li yıllarda çok kooperatif kazaları yaşandı. Bir kazazede benim. İhtiyaç sahibi vatandaşlar kooperatif kuraçaklar. Peki belediye bunun neresinde. Bana göre belediye lâf salatası yapıyor. Kelime oyunu yapıyor. Doldur boşalt yapıyor. Şak şak yapıyor. Lâfla bir yere varamazsınız. Bir de kooperatifin başına gelen yöneticilerde ALLAH KORKUSU yoksa. Vah vah. Vah vah. Yeni mağduriyetler yaşanacaktır. İşte yazıyorum buradan. Yukarıda bir cümle var. Deprem Verğisi DASK rahmetli Ecevit zamanında çıktı. İyi de oldu.

Yorumu oyla      5      3  
davut kaya 15 Ocak 2023 Pazar 19:15

başkanlarım bir arada. emekçiler olarak arkanızdayız

Yorumu oyla      2      11  
özgür 15 Ocak 2023 Pazar 17:58

Herkes çok mutlu. Çok başarılıyız. Konak üst geçit aylardır neden bitirilemiyor ? Çok merak ediyorum.

Yorumu oyla      7      3  
'' Hak, hukuk , adalet '' 15 Ocak 2023 Pazar 16:55

İzmir BB'si kamu hizmeti olan toplu ulaşımda ; İzmir kırsal ilçelerdeki belediye otobüslerini (ESHOT ) tamamen hizmetten çekerek , İzmir kırsal ilçe toplu ulaşımını İZTAŞIT ( Özel halk otobüsü ) adı altında özelleştirmekte ( Seferihisar ,Kiraz , Menemen ) ısrar ediyor. Kamu hizmetlerinin özelleştirilmesinden yurttaşlar bugüne kadar ne fayda sağlamış ki , İzmir kırsal ilçe ulaşımının özelleştirilmesinden fayda sağlanacak. İzmir merkez ilçelerinde belediyenin tüm kaynaklarını kullanarak belediyeye ait metro , otobüs ,vapur ve tramvaylarla toplu ulaşım ( 120 dk. aktarma hakkı uygulaması geçerli ) hizmeti vereceksiniz , İzmir kırsal ilçelerine belediye otobüsü (ESHOT ) ve 120 dk. aktarma hakkı VERMEYECEKSİNİZ. CHP 'li İzmir BB'nin toplu ulaşımdaki bu uygulamasını Türkiye'ye yayıldığını varsayarsak , CHP iktidar olduğunda şu şu şu iller merkez il, diğerleri kırsal il derse. Merkez illerdeki yurttaşlara bu bu bu hakları ve kamu kaynakları ile her türlü imkanı sağlıyorum derse. Diğer iller bu haklardan mahrum ve kamu hizmetlerinden tamamen çekilerek bu hizmetleri özelleştiriyorum derse. İşte İzmir modelinin Türkiye'ye uygulanması. İzmir'de oluyorsa ,Türkiye'de neden olmasın değil mi ? 'Temel hedeflerimizden biri kıyı ilçeler ile diğer ilçeleri uyumluk. Kısacası bu şehrin ( İZMİR ) refahını büyütüp adil paylaşımını sağlamayı amaçladık ' Tunç Soyer - İzmir BB Başkanı

Yorumu oyla      5      4  
Bülent Işık 15 Ocak 2023 Pazar 14:28

Eskiden yapı kooperatifleri vardı herşey daha güzeldi. Herşey arsa sahiplerine yüzde 50 pay verilmesiyle bozuldu.

Yorumu oyla      11      5  
ATATÜRKÇÜ 15 Ocak 2023 Pazar 13:24

DEPREMİN ÜZERİNDEN 2 YIL GEÇTİ..DAHA YENİ TEMEL ATIYOR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ..

Yorumu oyla      14      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu seçim için tarih verdi!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, seçim takvimi ve altılı masanın adayıyla ...
Erdoğan: Uslu durduğun müddetçe seninle işimiz yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan, KIZILELMA'nın seri üretime başladıktan sonra F-16'nın ...
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na TSK tepkisi!
'Alkış' polemiği ile ilgili Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren Cumhurbaşkanı ...
 
Bakan Soylu: Dağlarda bir tek terörist kalmayacak
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bugün Tendürek, Cudi, Amanoslar tertemiz ...
Genç çiftçi mesajı: Geleceğimizin teminatı!
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Bakanlığımıza kazandırdığımız ve ...
Bakan Bozdağ: Yürütme yetkisi ortak kullanılamaz
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Yürütme yetkisi-görevi; Anayasa değişikliği ...
 
MHP'nin Kızılcahamam kampı başladı
MHP'nin Ankara Kızılcahamam'daki 3 günlük kampı başladı. Kampta seçim ...
AK Partili Dağ'dan sahada mesajlar... Hizmetler kazandırmaya devam edeceğiz!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Ödemiş'te Gençlik ve Spor ...
Ömer Çelik'den dikkat çeken İYİ Parti açıklaması!
AK Parti Sözcüsü Çelik, İsveç'te terör yandaşlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva