HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Aralık 2021 Çarşamba - 20:21

Karabağlar’da da katı atık zammı geri çekildi

Karabağlar Belediye Meclisi, katı atık bedellerine 2022'de zam yapılmaması, bu yılki tarifenin geçerli olmasını kararlaştırdı. Mecliste büyükşehir ve bakanlık eliyle devam eden kentsel dönüşüm süreçleri yine tartışma konusu oldu.

Karabağlar’da da katı atık zammı geri çekildi

Metehan UD/EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediyesi’nin Kasım ayı olağan meclis toplantısının ilk birleşimi Belediye Meclis Salonu’nda Başkan Muhittin Selvitopu’nun başkanlığında gerçekleşti. Karabağlar Belediyesi meclisinin de ana gündemi evsel katı atık toplama bedeli oldu. Gündemler arasında yer alan birimlerden gelen önergeler ilgili komisyonlara gönderildi.

Başkan Selvitopu toplantının açılışında, belediyenin yürüttüğü çalışmalarla ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Mobilya Akademi, Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi, Nasreddin Hoca Çocuk Bilim ve Kültür Merkezi'nin çok yakında yoğun olarak kullanılacağını hatırlattı. Uzundere Meydan ve Pazaryeri Projesi'nin tamamlanma aşamasına geldiğini bildiren Başkan Selvitopu, Çalıkuşu Semt Merkezi'nin yapım ihalesine gelecek ay çıkılacağını söyledi. Pazaryerleri, parklar, meydan düzenlemelerinin programa uygun olarak devam edeceğini belirterek, “Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi Projesi de istediğimiz şekilde sürüyor. 2021 için yüzde 30 imalat öngörmüştük. Ay sonunda istenilen noktaya ulaşacağız. Bu önemli projeyi 30 aylık süresi içinde tamamlama hedefimizden sapma yok” dedi.

VERGİ TEŞEKKÜRÜ
Karabağlar'daki mükelleflerin geçen yıllarda olduğu gibi bu vergi ödeme döneminde de vatandaşlık görevlerini yerine getirdiğini bildiren Başkan Selvitopu, “Vergi gelirlerinde geçen yılın aynı döneminin biraz üzerinde artış kaydedildi. Hassasiyet gösteren tüm yurttaşlarımıza teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Karabağlar'da yaşayan 500  bin insana eşit hizmet götürmeye çalıştıklarını vurgulayan Başkan Selvitopu, “Görevimizi onlara layık olduğu şekilde yapmaya çalışıyoruz. Özgücümüzle iyi bir noktaya geldik. Bu hizmetleri aynı anlayışla devam ettireceğiz” diye konuştu.

Gündem maddeleri arasında yer almayan evsel katı atık bedeline yapılan zammın geri çekilmesine yönelik önerge de oybirliği ile meclis gündemine yer aldı. 2022 Mali Yılı Bütçesi ekinde yer alan evsel katı atık toplama bedellerinin değiştirilmesine yönelik önerge Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi.

Birimlerden gelen önergelerin  görüşülmesinin ardından meclise Plan ve Bütçe Komisyonu’nun toplanması için ara verildi.  Aranın ardından komisyonlardan gelen raporların görüşülmesine devam edildi. Komisyonlardan gelen raporların tamamı oybirliği ile kabul edildi.

ZAM OYBİRLİĞİ İLE GERİ ÇEKİLDİ

Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen evsel katı atık toplama tarifesi ile ilgili rapor da meclise sunuldu. 2022 Mali Bütçesi’nde belirlenen evsel katı atık toplama bedelenin 2021 bütçesinde belirlenen tarifeye geri çekilmesine yönelik komisyon önerisi mecliste oybirliği ile kabul edildi.

BAŞKANDAN MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR

Yaşanan ekonomik kriz ve pandemi gözönüne alınarak, 2021 tarifesinin geçerli olması oybirliğiyle kabul edildi. Meclis üyelerine karar nedeniyle teşekkür eden Başkan Selvitopu, “Böylece katı atık bedellerine zam yapılmamış oldu. Kararın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

DÖNÜŞÜMÜN ‘DEVRİ’ TARTIŞMASI
Dilek ve temenniler kısmında söz alan meclis üyeleri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve ilçe gündeminee dair konuşmalar yaptı.

Söz alan Ak Partili Meclis üyesi Faysal Acar, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Uzundere Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüme dair konuşma yaptı. Acar “Uzundere ve Yurtoğlu mahallelerini kapsayan bir mağduriyet var. Belirsizlik ve 9 yıldır süren sıkıntı var. Planlama süreçleri siyasi veya maddi sebeplerden dolayı uzamış olabilir. Oradaki vatandaşların yaşadığı sorunların gündeme getirileceği ana nokta da bu meclis olmalı. Gerçek şu oradaki yüzlerce vatandaşımızın tapuları belediyemizde. Oradaki vatandaşın bize “Siz bunu mecliste dile getirmiyorsunuz. Biz 9 yıldır mağduruz” dediler. Bu konu, yetkili birimler tarafından gerekirse İzmir Büyükşehir Belediye BaşkanıTunç Soyer’e iletilmeli ve ivedilikle çözülmesi gerekiyor. Oradaki vatandaşların daha fazla tahammülü yok. Belirsizlik sürecekse sözleşmelerin fesh edilip tapuların kendilerine iade edilmesini talep ediyorlar. Orada yaşayan vatandaşların maddi gücü ortada. Vatandaşların evlerine yönelik bir tadilat yasakları yok ama maddi olarak yasakları var. Umarım en kısa zamanda oradaki yurttaşların sorunları en kısa zamanda karara bağlanır” dedi.

‘TAPULARIN İADESİ GERÇEKÇİ DEĞİL’  
Son olarak söz alan Başkan Muhittin Selvitopu  da şunları söyledi:

Uzundere’de biz bir şey devretmedik. O bilgi nereden çıkıyor bilmiyorum. Biz Karabağlar Belediyesi olarak yetki devri yapmadık. Zaten yasal olarak kentsel dönüşümle ilgili ilçe belediyelerinin bir yetkisi yok ancak büyükşehir belediyesi ya da bakanlıkla birlikte yapılabilir. Ortada yapılan bir sözleşme var. Yapımla ilgili bir gecikme var. Bu doğru ama ‘tamiratı yapamıyoruz, boya badana yapamıyoruz’ bunlar çok doğru değil. Zaten belediye o etaba dair çalışmalar başladığında kira ya da ev desteğini veriyor. Konu biraz abartılıyor. Şu anda tarih itibari ile İzmir’de en önde projedir. Gecikmenin sebebi tartışılır. ‘Bu sadece belediyeden kaynaklı demek’ haksızlık olur. Zaten büyükşehir gündemine geldi ve etapları İZBETON ile birlikte tamamlayacak. En azından ne yapılacağı belli. Orada alt yapı çalışmaları da devam ediyor, boşa geçen bir zaman yok. Eleştirilebilir ama hakkkının verilmesi lazım. Tapuların iade edilmesi önerisi pratikte gerçekleşecek bir şey değil. Büyükşehir belediyesi gereğini yerine getirecek.

‘YEREL YÖNETİMLER YOK SAYILMAMALI’

Dönüşüm tartışma konusu ama bu konuda yasal düzenleme gerekli. İki yasadaki farklı koşullarla dönüşüm yürümez. Tek yasaya indirilmeli ve o yasa üzerinden ilerlemesi gerekir. Bu yasalardan kaynaklı sorunlar biliniyor. Merkezi idare ve yerel yönetimler işin içinde bir arada olmalı. 6306 sayılı yasada yerel yönetimler yok sayılıyor. Var sayılması lazım. Yerel yönetimler de bu devletin bir parçası. Onlar da sorumluluk verilirse üzerine düşeni yerine getirebilir. Bize de Osman Aksüner ve Aşık Veysel mahalleleri ile ilgili kısmi bir sorumluluk verildi. Üzerimize düşeni yaptık ve planlarımızı bakanlığa sunduk ve bekliyoruz. En kısa zamanda onaylanır ve uygulamaya geçeriz. Şunu biliyorum Cennetçeşme’de 48 hektarlık kentsel dönüşüm teklifi Bakanlar Kurulu’nda 2 yıl bekledi. Nedenini bilmiyoruz. İki yıl uzun bir süre. Hızlı bir şekilde ilerlemesi lazım. Kamuoyunda şöyle bir şey söyleniyor ‘Karabağlar Belediye Başkanı dava açıyor, engelliyor.’. İyi de bir planda eksiklik varsa itiraz edeceğiz. Biz bir belediye olarak niye varız.  O planlarla ilgili bize görüş sorulsa idi önerilerimizi sunardık, çözüm bulunurdu.

 
Gaziemir meclisi karıştı: Meydan muharebesi!
 
Bayraklı Meclisi'nde yüksek gerilim!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir meclisi karıştı: Meydan muharebesi!
Gaziemir Belediyesi Aralık ayı olağan Meclis oturumu tartışmalara sahne ...
Konak'ta meclis kararı verdi: Zorlu büyükşehir'e kaldı!
Konak Belediyesi Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda gündem ait Zorlu ...
Menemen’de ziyaret tartışması: Cumhurbaşkanı belediyeye niye gelmedi?
Menemen Belediye Meclisi’nin Aralık ayı oturumuna Cumhurbaşkanı Recep ...
 
Karşıyaka’da katı atık toplama bedeline zam yok
Karşıyaka Belediyesi meclisinde alınan karar ile birlikte katı atık toplama ...
Başkan Soyer'den örgüte birlik mesajı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Menemen’e yaptığı ziyaret ...
Karabağlar'da belediye personeline 'rehber köpek' eğitimi
Karabağlar Belediyesi, Engelliler Haftası kapsamında Rehber Köpekler Derneği'yle ...
 
Ödemiş’te sevimli dostlar için yoğun mesai
Ödemiş Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sokakta yaşayan hayvanları ...
Çiğli'de “Güzeltepe Kentsel Dönüşüm” görüşmeleri sürüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Güzeltepe Mahallesi’ne yönelik ...
Eşrefpaşa Hastanesi Karşıyaka'da da hizmette
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, Konak’ın Yenişehir bölgesinde ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva