HABERLER>GÜNCEL
1 Aralık 2021 Çarşamba - 20:28

Bayraklı Meclisi'nde yüksek gerilim!

Bayraklı Belediye Meclisi'nde tansiyon yükseldi. Başkan Serdar Sandal ile AK Parti Meclis Üyesi Emre Demir arasında yaşanan sözlü atışma sonrası gerginlik yaşandı. AK Parti ile CHP’li Meclis üyeleri birbirinin üzerine yürüdüğü mecliste güvenlik görevlileri salona girerek müdahalede bulundu.

Bayraklı Meclisi nde yüksek gerilim!

EGEDESONSÖZ- Bayraklı Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısının ilk birleşimi Belediye Başkanı Serdar Sandal yönetiminde Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşti. 

İMAR REVİZYON PLANLARI OY BİRLİĞİYLE GEÇTİ
Geçen ay gerçekleşen meclis oturumunda, yıllardır çözülemeyen Adalet ve Manavkuyu Mahallelerinde imar revizyon planı görüşülerek komisyonlara sevk edilmişti. Söz konusu plan meclis gündemine İmar, Hukuk, Sosyal Konutlar, Kentsel Dönüşüm Komisyonlarından oy birliği ile geldi. Söz konusu dönüşüm önergesi meclisten oy birliği ile geçti.

Konu hakkında konuşan Başkan Sandal, “Bürokratlarımıza, komisyonlarımıza, meclisimize teşekkür ediyorum. Mahallemize de hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Adalet Mahallesindeki trafo ile ilgili konuşan AK Parti Grup başkanvekili Abdullah Aktaş, “Bahsedilen yer bizim gündem olan 16 tane trafo merkezi değil. Bu bir mahallenin eklektiğini karşılamak için ufak trafo merkezleri burası indirici merkez. Bir çök bölgeyi besleyen indirici merkezi. Bu indirici merkezlerin neye göre yerleri tespit ediliyor. Yer altındaki kanalizasyon sistemi gibi yer üzere bu yeraltında enerji nakil sistemlerimiz var. Taşınarak hizmete sunuluyor. Bu tür yerler bölgeye en yakın yerler seçiliyor. Burada elektrikten kaynaklı olan kaçakları engellenerek daha az iletken kullanarak daha ucuz maliyetle vatandaşlara nasıl götürülür diye yer belirlenir. Sizin bu mesajı atarak yalan söylediniz, halkı yanılttınız. Bende o bölgede oturuyorum konuya vakıfım. Vatandaşlar haklı olarak tepki gösterdiler, konu size geldi. Bizde ilgili mercilere ilettik. Bakana iletildi konu. Bakan kendisi yapılmayacağına da vatandaşa iletildi. Bu süreç durduruldu. Sonra şu an kadar bir yapı yapıldı. 80 milyonluk bir arsa payı değeri vardı. 80-100 milyonluk yapıdan vazgeçti, vatandaşı düşünerek. Yatırım planından vazgeçti. Tamam burayı kaldıralım, ama bize yer gösterin. Konu size geldi. En son vekilimizde sizinle görüşü. Büyükşehir’e gitti konu. İndirim merkezin yapılması için yer gösterildi. İndirici merkez şu an bulunduğu adalet Manavkuyu ve Osmangazi alanlarında besleyecek büyüklükte bir indirici trafo merkezi. Siz buraya çektiğinizde 1 kilometrelik mesafe giriyor. Siz bize daha uygu yer gösterin dediler, maliyet arttığı için. Siz bu konuyu çözmek yerde bir mesaj attınız. Vatandaşın yanıltıldığını söylediniz. Algı yapmaya çalıştınız. Sizden beklenen şu; trafo merkezinin olduğu yerin yapımı durduruldu. Vatandaşa iletildi. Tedaş’ın uygun gördüğü yeni bir yeri tavsiye etmeniz ve bu sorunun yerinden kalkmasıydı. Bu sorun çözülememiş oldu. Bu konuyu eğer çözmek istiyorsunuz oradaki yerin dışında belediye veya büyükşehrin elinde olan bir gösterin, çözüme ulaşsın. Ama şu an top sizde, çözmesi gereken merci sizsiniz” ifadelerini kullandı.

SANDAL: BAYRAKLI BELEDİYESİ BİR KAMU KURUMU
Başkan Sandal, Bayraklı Belediyesi’nin bir kamu kurumu olduğunu belirterek, “Bu kimlik ile iş yapar. Herhangi bir meselenin çözümünde kendi kanun ve esaslarına göre iş yapma zorunda. Söz konusu vekil benzer bir algıyı depremde yarattı. Bu konun siyasete malzeme edilmesi kadar tehlike yok. Ben bu konuyu Kerem Ali Sürekli’yi arayıp söyledi. Bit konu oldu mu oturup görüşürüz. Ama burada yerel yönetimi suçlayarak bir algı yaratılırsa bizim de söz hakkımız olur. Söz onuşu vekilimiz bizi ziyaret etti. Turan da bir yer gösterdik. Alanda gerekli değerIendirmeler yapıldı, uygun olmadığı söylendi. B burada bir beyis yok. Yine arkadaşlarımız araştırdı. Osmangazi’de bir alan bulduk, bunu bildirdik. Buna uygunluk verildi. Bu neticede mevcut yerin trafoya dönüşmesi ile ilgi tadilatlar yapıldı. Gediz bahanelerle bu meseleye hayır dedi. Burada algılanması gereken şey şu; özel sektör kamu yatırımı var. Biz bu yatırımın kaynağını vermekle hükümlü değiliz. Ama biz mağduriyetlerin giderilmesi adına. Bir yerde kamu yararı varsa bizimde çözecek imkanımı varsa çözmüş, yer göstermişiz. Ama bu bizim zorunlu olduğumuz bir iş değil. Biz bir yer daha bulduk, bugün önerdik. Hem de sıfır riskli bir yer. Kamunun elinde böyle bir arazi var, standartlara da uygun. Bu tebligatı gönderdik. Öbürleri trafo ile ilgili işlerde kamu yayar gözeterek şantiye elektriği dememek iin trafoları tahsis etme görevini yapıyoruz. Bu mesele bu boyutu ile çözülecekse bu sorun sıkıntı içerisinde vatandaşın derdini çözebilecek bir çalışmadır” dedi.

DEMİR’DEN BAŞKAN SANDAL’A ELEŞTİRİ: ALANI TERK EDEN BAŞKAN!
AK Partili Meclis Üyesi Emre Demir ise Başkan Sandalı’ın geçtiğimiz Cuma günü İzmir’e gelerek deprem konutlarının teslim töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdiği töreni terk etmesini gündeme getirdi.

Demir, “Katılım sağladınız. Ardından orayı terk etmişiniz. Ücreti karşılığında veya kat karlılığı bir müteaddit firmanın temel atma törenine katıldınız. Siz sadece davete icabet ettiğinizi söylediniz. Ama bazı yerlerde kendisi yapmış gibi konuştunuz. Kendisin talimatları ile depremin ilk gününden bugüne dek devletin kurumların tıkır tıkır çalışan milyonlara yatırımı ilçeleri yapan Cumhurbaşkanı ve konuşması üzerine alanı terk eden belediye başkanı” dedi. 

SANDAL: NEDEN AFET BÖLGESİ İLAN ETMEDİK BU KENTİ?
Başkan Sandal, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir devletin veya siyasi partinin babasının malı olmadığını belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti devleti ne bir siyasi partinin ne bir gurubun başka bir oluşumun babasının malı değildir. Bir devlet kurumu Bayraklı Belediyesi. Yapılan yatırımları tamamı yatırımı devlet yapar. Yatırımı falanca partimiz yaptı şu bu değil, devlet yapıyor. Vatandaşasın vergisi ile yapılıyor. Devlet işini yapıyor. Deprem gibi hassas bir noktada bir an bunun sonuçlandırılan yerlere bize davet ederlerse gideriz. Ev yakılan adamlar kendi evleri onarımı için davet ettiler. Bende şeref duydu. Biz depremi atlattık, sıkıntı bizde değil mi? Neden afet bölgesi ilan etmedik bu kenti. Ne var eksik olan? Ne emsalden ne krediden ne de ekonomik kriz yüzünden işlerini kaybeden esnafın durumundan söz edecektik? Bunu yapmadık. Ama devletimiz bun Karadeniz’de yaptı. İyi de doğru da yaptı. Ama biz bunu Bayraklı için de bekledik. Yeni bir sürece giriyoruz. Hala faiz ile konuşuyoruz. Sanki belediyenin sorumluluğunda. Ne hikmetse tüm ülkeye model olacak bir çalışma yaptık. Enkazından çadırına, çadırdan geçici konutlara yerleşmesine, k bölgelerinin belirlenmesinde emsal artışlarımıza yapan tek bölgeyiz. Bu haklarımızı bir tarafa atmanın her şeyden önce vicdana ele alınmalı. Ben isterdim ki Cumhurbaşkanı, belediye başkanımızı ziyaret etsin. Emir talimatları varsa yerine getirelim, bizden istediği bir yer varsa bunu anlatalım isterdik. Olmadı. Ben CHP’li bir belediye başkanıyım. Benim siyasi bir kimliğim var. Ben Bayraklı Belediye başkanı olarak oraya gittim. Devlet törenine gittim. Benzer bir toplantıya bir yere gittiniz; sizin yönetim anlayışına laf etti. Kalkıp bir şey demek de bizim üslubumuzda yok. Bir saygısızlık için yapılmamıştır. Tam anlamıyla bir devlet adamı sıfatımızla gittik, bir devlet törenine. Bu sıkıntılardan sonra ayrıldık geldik bağırıp çağırmadık da” diye konuştu. 

HIZAL: DOĞRU YAKLAŞIM DEĞİL
AK Partili Meclis Üyesi Özgür Hızal, “Devletin, ülkenin değişik noktalarında deprem ve doğal afetlerde ortaya koymuş olduğu bazı tavır ve davranışları İzmir’deki deprem hadisesi ile kıyaslayarak bir takım ifadeler kullandı. Bunlar yanlış ifadeler. Ben size çıkıp burada ya da başka yerde Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal yalan söylüyor desem ne kadar doğru olur. Yanlış bilgi verdi derim. Ama siz çıkıp kamuoyuna yalan söyleniyor gibi bir ifade kullanmasını kabul etmiyor ve iade ediyoruz. Trafo merkezi bir yıldır konuşuluyor. Yerel idarenin bazı olan siz buna müdahil olacaksınız bizim milletvekilimiz sizle görüştü. Bu sorunun çözülmesi adına. Bayraklı Belediyesi kurumsal yapısıyla bakanlık kurumsal yapısıyla bir çaba sarf etti. Bir takım sorunlarla karşılaşıldı ama siz teknik sorunları özel bir firmanın sorunu gibi ortaya koyarsanız yanlı bilgi vermiş olursunuz. Yapılacak olan yatırımlar kamu yatırımlar. Siz bugün Bayraklı Belediyesi olarak bir şeyi iade edersiniz bir firmaya o firma elbette ki bedel alır. Kendi ihtiyaçlarını düşünerek iş yapar. Bu iş Bayraklı’ya yapılırken kamu işi değil mi diyoruz? Grup başkanvekilimiz ya da benimle görüştünüz mü? Görüşmediniz. Bu yazı hangi tarihin yazısı? Bu popülizmdir. Bu doğru bir yaklaşım değil. Devlet, elbette ki kimsenin malı değil, milletin malıdır. Devletin idarecilerini de millet belirler. Yüzde 52 oy almış Cumhurbaşkanımız vardır. Devletin başıdır, beğenseniz de beğenmeseniz de yüzde 52 oy almış bir Cumhurbaşkanı var, bu devletin başında sayın cumhurbaşkanı. Geldi, siyasi kimliği ile açıklamalar yaptı. Sizin mensubu olduğunuz partinin yerel yönetim anlayışı ile ilgili bir takım eleştiriler koydu. Sizde belediye başkanı sıfatıyla belediyenin programlarında siyasi açıklamalar var. Siz de sonuç itibarıyla siyasi kimliği olan belediye başkanısınız. Kendi tabanınıza bir pr çalışması yapmanız gerekiyordur. O konuda bir tartışma yapmayacağım. Bunun siyasi noktada tartışma yapılması çok doğru değil. Devlet 30 Ekim depremi sonrasında bütün kurumlarıyla başta enkazı kaldırmak üzere hemşerilerimizin en kısa sürede ortadan kaldırmak için bir iş birliği yaptı” dedi. 

CHP’li Meclis Üyesi Ertuğrul Civelek araya girerek, “Bir saat mi konuşacak Özgür Bey. Hak hukuk var, en fazla 15 dakika verilir. Konuşmasında yana bir sıkıntı yok” diyerek salonu terk etmeye kalktı. 
Başkan Sandal ise, “Bırakın konuşsunlar” dedi, meclis üyesi yerine geri oturdu. 

HIZAL: ELİNİZE YÜZÜNÜZE BULAŞTIRDINIZ
Sözlerine devam eden Hızal, “Sonrasında kalıcı konutların yapılmasıyla alakalı bakanlık merkezi hükümet üzerine düşeni en kısa sürede yaptı. 700’den fazla konutu bir yılda tamamladı v teslim etti. Gelin birlikte gezelim. Yerel idare ne yaptı? Siz ve Büyükşehir olmak üzere bir yılda K sınırlarını belirlediniz ve burada debelenip durdunuz. Elinize yüzünüze bulaştırdınız. Kalkıp vatandaşınız çözdünüz derseniz bu doğru olmaz” sözlerine üzerine Sandal, “3 liralık demiri 12 liraya ben mi yaptım? Doları biz mi yükselttik?” diye yanıt verdi.
Ertuğrul Civelek ise, “Üslup yanlış Özgür Bey, karşınızda belediye başkanı var” sözleri ile çıkıştı. 

HIZAL: NEHRİ GEÇTİNİZ ÇAYDA BOĞULUYORSUNUZ
Hızal, “Ruhsat verirken adeta nehri geçtiniz, çayda boğuluyorsunuz. Teknik mesele olan dükkan melesini daha çözemediniz. Bugün Bayraklı Belediyesi sınırları içerisinde ruhsat alması gereken dönüşüm yapması gereken bina sayısı 5. Bayraklı Belediyesi’nin kabahati yok, daha global bir sorun var. Emsal artışı meselesine geldiniz. Ama bir de Bornova, Karşıyaka var çıkıp, demirden, şuradan buraya demekle bu iş olmuyor. Siz Bayraklı Belediye Başkanı olarak Büyükşehir Belediye Başkanı ile bir yıl önce depreminde hemen sonra bu reaksiyonu gösterip Bayraklılı hemşerilerin haklarını korumanız gerekirdi. Ama siz başka konularda kredi gibi meselelerden bahsettiniz. Siz lütfen Bayraklılı vatandaşlara doğru bilgi verin” ifadelerini kullandı. 

SANDAL: KABAHATLİSİ BAYRAKLI BELEDİYESİ DEĞİL
Başkan Sandal cevaben, “Devletimiz depremde bütün bakanlıklarıyla kurtarma ekipleriyle bölgedeydi doğru. Aksini söylemiyor. Defalarca burada ilgili bakanlıklarımıza şükranlarımızı sunduk. Gediz elektrik noktasında biz kendi alanımız dışında bir alan önerdik. Kamu arazisi. Söz konusu bölgeye yakın. İstendiği metrekarede. Biz herhalde bir vatandaşın herhangi bir işi yapabilmesi için bütçenin buna uygun olması gerekir. Müteahhidi teklif vermediği bir ortamda ki evlerini yapan arkadaşların ev satışın durduğu noktada, vatandaşı müteahhidi anlaşamadığı bir noktada bunu kabahatlisinin Bayraklı Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin olduğunu söylemek siyasetin ta kendisi. Vatandaş ev yapacaksa maliyet 400 bin lira ise 200 bin lira kredi ile çözmek akıl karı iş mi? Vatandaşa verilecek kredini vatandaşa vermek, Bayraklı Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ile ne ilgisi var? Ama merkezi iradenin bunu çözme iradesi var. Merkezi hükümet tarafından belediye ye gönderilen tasarruf genelgesini unuttunuz. Çivi çakmayın diyorsunuz. Siz cadde ve sokaklarda dolaşamıyorsunuz çünkü buna yüzünüz yok” dedi. 

SANDAL’DAN HODRİ MEYDAN ÇIKIŞI
AK Partili Mustafa Aktaş, “Bir çivi daha çakmadınız. 3 yıldır yaptığınız çalışmalar orada" dedi. Aktaş’a yanıt veren Sandal, "Bir tane çivi çakamadınız dediniz. Doğru diyorsunuz. Bir değil binlerce çivi çaktık, siz sayamadınız. Ben anlatırım size. Burada lami cimiye gerek yok. Paniğiniz ne? Vatandaş beni de sizi de dinliyor. Sözümü neden kesiyorsunuz? Bir gerçeği gölgelemeye mi çalışıyorsunuz? Bir gün bütün meclis üyelerimizle gidelim. Bayraklı belediyesi olarak ne yaptığımızı size anlatalım. Siz bu kentin caddelerinde, sokaklarında geziyorsunuz. Sokağa çıkacak durumunuz yok. Gidin esnafa soruyum. Esnafa gidip, ‘Ben AKP’li meclis üyesiyim. Derdin ne?’ diye sorun! Hodri meydan. Gidemiyorsanız beraber gidelim. Biz sizin güvenliğini sağlayalım. Hodri meydan!” dedi.

SANDAL: ALDIĞIN GAZLA BURADA KONUŞMA
Konuyla ilgili AK Partili Meclis üyesi Emre Demir,“ Ben gidiyorum. Siz gezin” dedi. Bunun üzerine Başkan Sandal, Aldığın gazla burada konuşma” demesi üzerine AK Partili “Benimle böyle konuşmazsınız. Haddinizi bilin üzerine” mecliste tartışmalar başladı. Bunu üzerine Başkan sandal, zabıta memurlarına çıkarın arkadaşı” diyerek tepki gösterdi.

Sandal, “Sen haddini bil. Saygısız! Haddini bil! Alın bu arkadaşı dışarıya. Burası meclis haddini bileceksin. Burası senin siyasal şov yapacağın alan değil. Kimden gaz alıp geliyorsan ona git. Meclis başkanı benim” dedi.

CHP’li meclis üyeleri Demir’e sert tepki göstererek üzerine yürüdü. Başkan Sandal’ın meclisi kapatması üzerine tartışmalar dozu düştü.

 
Karabağlar’da da katı atık zammı geri çekildi
 
Başkan Soyer'den yatırım açıklaması: Dövizdeki her 1 kuruş artış borcumuzu 5 milyon lira artırıyor!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
2 Aralık 2021 Perşembe 09:01

Tüm dünyada depremin şiddeti 7.0 ve 7.1 olarak açıklanmışken nedense afad denen yan kuruluş 6.6 diyor. İzmirde 6.6 ile bina yıkılmaz. İzmirde defalarca 6.6 benzeri deprem oldu binalara birşey olmadı. Gerçek deprem şiddetinin 7.0 olduğunu bilin artık. Yalana gerek yok.

Yorumu oyla      2      3  
Bayraklı 1 Aralık 2021 Çarşamba 23:55

Al birini vur ötekine mecliste 20 dakika gerginlik yaparlar sonrası al gülüm ver gülüm kimi kandırıyorsunuz.Hasanın darı zarfı vardı CHP esgi meclis üyeleri bilir çok zarf gitmiştir AKP li meclis üyelerine.şimdi daha farklı zaten CHP nin meclis üyelerine sus payı verildi e bir kısım muhtarda belediyede çalışmadan maaş alıyor geriye ne kaldı bir kaç tane AKP li meclisi zorlayan meclis üyeleri onlarında dümeni kıyak işleri yolunda her istedikleri bir bir oluyor.yazık bayraklıya

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kesik kolonla gündeme oturmuştu... Bodrum katına su doluyormuş!
İzmir'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde bir bloğu yıkılan Yağcıoğlu ...
Korkunç iddia: Bir aylık oğlunu sobada yaktı!
Yozgat'ın Çandır ilçesinde bir aylık bebeğini sobada yaktığı iddia edilen kadın gözaltına alındı.
'Sözleşmeli' ve 'kadrolu' ayrımı ortadan kalkıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışmaları tamamlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu ...
 
İZBAN'da intihar!
Seyir halindeki İZBAN’ın önüne atlayan kimliği henüz belirlenemeyen 60 ...
İzmir'in çatısına ilk kar düştü!
İzmir'in kış turizmi merkezlerinden Bozdağ'da yüksek kesimler, yılın ilk karıyla beyaza büründü.
Yunanistan ölüme terk etmişti... Onlar artık İzmir'in çocukları!
Yunanistan askerleri tarafından Ege Denizi'nde can salıyla geri itilen ...
 
Trans bireyi çekiçle öldürmüştü... Cinayeti hatırlamıyormuş!
İzmir'in Bornova ilçesinde trans birey Kadir Yüksel’i (36) çıkan tartışmada ...
Türkiye'nin ilk Çocuk Adalet Merkezi hizmet veriyor
Türkiye'nin ilk Çocuk Adalet Merkezi (ÇAM), sosyal hukuk devleti çerçevesinde ...
İzmir basınının Hasan Tahsin gururu
İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından geleneksel olarak düzenlenen Şehit ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva