HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Aralık 2021 Çarşamba - 19:01

Menemen’de ziyaret tartışması: Cumhurbaşkanı belediyeye niye gelmedi?

Menemen Belediye Meclisi’nin Aralık ayı oturumuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilçeye ziyareti damga vurdu. CHP Grup Başkanvekili Ali Yılmaz, “Ekonomik sıkıntı içindeyken o kadar gösterişli, bol harcamalı karşılamaya gerek yoktu. Cumhurbaşkanının Menemen’e gelmesinden mutluluk duyduk. Ancak belediyeye gelmemesini yadırgadık” dedi. AK Parti Sözcüsü Yusuf Demircioğlu ise “Kemal Kılıçdaroğlu Menemen’e niye gelmiyor, neden getirmiyorsunuz? Dünya lideri Cumhurbaşkanımız, programının yoğunluğundan dolayı belediyeye gelemedi” açıklamasında bulundu

Menemen’de ziyaret tartışması: Cumhurbaşkanı belediyeye niye gelmedi?

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Menemen Belediye Meclisi’nin Aralık ayı ilk oturumu, Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan yönetiminde gerçekleştirildi. Oturuma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Menemen’e yaptığı ziyaret damga vurdu. Büyükşehir’de İZSU bütçesinin oy çokluğuyla kabul edildiğini, ilçeye İZSU’nun 2019 yılından bu yana 74 milyon liralık yatırım yaptığını anlatan CHP Grup Başkanvekili Ali Yılmaz, sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretine getirdi.

YILMAZ: MECLİS ÜYELERİ, KARŞILAMAYA NİYE ÇAĞRILMADI, MERAK EDİYORUZ
Ali Yılmaz, “Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Menemen’i ziyaret etti. Mutluluk duyduk. Gurur duyduk. Ancak Cumhurbaşkanımızı karşılama anlamında çok gösterişli ve harcamalı davranıldığını gördük. Ekonomik sıkıntı çektiğimiz günlerde bu kadar harcamam yapılmasını doğru bulmuyoruz. Cumhurbaşkanı belediyemize gelmedi? Niçin gelmedi, bunu merak ediyoruz. Meclis üyeleri çağrılmadı, neden çağrılmadı, onu da merak ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şu anda Menemen’de. Elektrikli arabayla geldi. Tunç başkan sadelikten yana, tasarruftan yana” dedi.

DEMİRCİOĞLU: MENEMEN, BU ZİYARETİN EKMEĞİNİ YİYECEK
Ali yılmaz’ın bu açıklamalarına yanıt, AK Parti Grup Sözcüsü Yusuf Demircioğlu’ndan geldi. Demircioğlu, “Çok keyifli bir hafta geçirdik. Cumhuriyet tarihinde böyle bir şey ilçemizde ilk kez oluyor. Bir cumhurbaşkanı ilçemizi ziyaret etti. Menemen, Cumhurbaşkanımıza en iyi şekilde ev sahipliği yapmıştır” dedi ve şu eleştirileri yöneltti:

“Ali Bey, hazırlıkların içinde pekala yer alabilirdi. Ufak tefek eksikleri, siyaseten vurmak istiyor. Yanlış yapmadığımız için bir fotoğrafta, tespit yorumunda bulunarak siyasi propaganda olarak kullanmak istiyor. Cumhurbaşkanı bir saatte alana gelebildi.  Muhteşem bir alan vardı, o alan yetmedi. Menemenliler o alana sığmadı. Cumhurbaşkanı, Menemenlilere teşekkür etti. Engelliler şükranlarını ilettiler. Kemal Kılıçdaroğlu, bu ilçeye neden gelmedi? Keşke siz de getirseydiniz, siz de davet etseydiniz. Dünya lideri Cumhurbaşkanımız, programının yoğunluğundan ötürü belediyeye gelememiştir. Bizden sonra Türkmenistan’a uçtu. Cumhurbaşkanımıza bir dosya verdiniz. Teşekkür ederiz. Tunç Soyer, bürokratlarıyla geldi, dediler. Nereye geldi? Ticaret Odasına geldi, muhtarlarla buluştu. Tunç Soyer, iadei ziyarette bulunsaydı Aydın Pehlivan başkanvekilimize keşke. Tunç Bey, belediyeye neden gelmedi? Eleştirirken, kantarın topunuzu kaçırmayalım. Cumhurbaşkanımız, daha dünkü canlı yayında bile Menemenlilere teşekkür etti. Çok büyük harcamalar yapıldı, dedi. Oraya gelen insanlar, Denizli’den gelmedi. Ama biz Menemen’den Denizli’deki mitinge nasıl gidildiğini  biliyoruz. Artık hazmedin. Allah’ın izniyle o ziyaretin ekmeğini Menemen yiyecek.”

AKBULUT: AFYON’DAN İNSAN GETİRDİNİZ, CUMHURİYET MEYDANI’NIN YERİNİ BİLMİYORDU
İYİ Parti Grup Başkanvekili Halil Akbulut, burada kendisine sataşma olduğunu belirterek söz istedi. Akbulut, “Genel başkanımız Denizli’de olunca, biz de gideceğiz elbette.  Siz Afyon’dan insan getirdiniz. Bir yerde oturuyoruz, adamın biri geldi, bize miting nerede diye sordu. Cumhuriyet Meydanı’nda dedik. Cumhuriyet Meydanı nerede, diye sordu. Adam Afyon’dan gelmiş meğer. Adamla bizzat konuştum. Biz Denizli’ye gidiyoruz, suç oluyor, Afyon’dan adam getiriyorsunuz, bu suç olmuyor” dedi. İYİ Partili Koray Yücel de yönetim olarak 15 kişilik bir grupla Denizli’ye gittiklerini, ancak sosyal medyada belediye işçilerinin her birinin dört kişiyi getirmesi talimatı verildiğini öne sürdü.

BAĞIMSIZ ÜYE SEVAL BOZKURT: TEHDİTLER ALDIM
Bağımsız Meclis üyesi Seval Bozkurt, bazı kesimlerden tehditler aldığını, ancak tehditlere aldırış etmediğini anlattı. Tehditlere rağmen duruşunda bir değişiklik olmadığını anlatan Bozkurt, “Bir kadın olarak, bir meclis üyesi olarak duruşumu bozmam söz konusu olamaz. Mücadelemi sürdüreceğim” dedi. CHP’li Meclis üyesi Deniz Karakurt, “Hangi görüşten olursa olsun, hangi kadın olursa olsun, kadına şiddete karşıyız. Seval hanıma yapılanları kabul etmek mümkün değil. İstanbul sözleşmesinden çekilme kararına da karşı çıktık. Cumhurbaşkanı, bu sözleşmeye imza attı, kaldıran da kendileri oldu. Gereksiz yere sözleşmeden çekildik. O günden bu yana 44 kadın öldürüldü” açıklamasında bulundu. CHP’li Gürkan Develi de Seval Bozkurt’a yapılanları kınadı, bu konuda ortak bir tavır alınması gerektiğini söyledi.

MİLLİ EĞİTİME 49 YIL TAHSİSLİ ARAZİ TARTIŞILDI
Belediye Meclisi’nde Asarlık Mahallesi’nde, mülkiyeti belediyeye ait olan tapunun, 100. Yıl İlkokulu’nun bulunduğu parselin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsisi görüşüldü.4545 metrekare alanın 25 yıllığına tahsisi konusu, İmar ve Hukuk komisyonuna sevk edildi. Yapı çalışmaları öncesinde yerleşime uygunluk durum belgesi verilebilmesi için harç ücreti, konut imarlı arsalar için metrekaresi 1, ticari alanlar için 2 lira olarak belirlendi. Ayrıca, Seyrek’te mülkiyeti belediyeye ait olan tapunun 534 ada 1 parsel üzerinde Seyrek Villakent Anadolu Lisesi’nin bulunduğu parselin, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne 49 yıllığına tahsisi gündeme geldi.  Bu da meclisten oy çokluğuyla geçti.

1/1000 ölçekli Menemen bütünü uygulama imar planı değişikliği görüşüldü. Başkanvekili Aydın Pehlivan, bu konunun Ocak ayı içinde komisyonlarda görüşüleceğini, ayrıca Büyükşehir Belediye Bşakanı Tunç Soyer ile fikir alışverişinde bulunacaklarını, bu nedenle konunun Ocak ayı oturumunda yeniden görüşülmesini önerdi. Meclis, bu talebi kabul etti.

 
Karşıyaka’da katı atık toplama bedeline zam yok
 
Son 24 saatte 196 can kaybı 22 bin 556 yeni vaka
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
2 Aralık 2021 Perşembe 09:54

Yav arkadaş her lafı Kemal Kılıçdaroğlu'na bağlayınca siyaset yaptığınızı mı sanıyorsunuz? Komik olma ve küçük düşme dışında hiç bir değeriniz yok artık halk gözünde

Yorumu oyla      4      3  
2 Aralık 2021 Perşembe 09:03

dünya lideri mi? :))))))))))

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da katı atık toplama bedeline zam yok
Karşıyaka Belediyesi meclisinde alınan karar ile birlikte katı atık toplama ...
Başkan Soyer'den örgüte birlik mesajı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Menemen’e yaptığı ziyaret ...
Karabağlar'da belediye personeline 'rehber köpek' eğitimi
Karabağlar Belediyesi, Engelliler Haftası kapsamında Rehber Köpekler Derneği'yle ...
 
Ödemiş’te sevimli dostlar için yoğun mesai
Ödemiş Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sokakta yaşayan hayvanları ...
Çiğli'de “Güzeltepe Kentsel Dönüşüm” görüşmeleri sürüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Güzeltepe Mahallesi’ne yönelik ...
Eşrefpaşa Hastanesi Karşıyaka'da da hizmette
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, Konak’ın Yenişehir bölgesinde ...
 
Kemalpaşa, Travel Turkey'de tanıtılacak
Kemalpaşa Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, 2-4 ...
Fırtına tekneleri parçaladı… ‘Onay bekliyoruz’
Fırtınadan dolayı Ildır Balıkçı Barınağı'nda etkilenen batan teknelerle ...
'Adresim Çeşme' kampanyasında yeni adım
Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, bir süredir başlattığı “Adresim ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva