HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Aralık 2021 Çarşamba - 19:51

Gaziemir meclisi karıştı: Meydan muharebesi!

Gaziemir Belediyesi Aralık ayı olağan Meclis oturumu tartışmalara sahne oldu. Sakin geçen meclis oturumunda gündem dışı konuşmalarda Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu'nun söz alması ve hazırladığı metni okuması sırasında Belediye Başkanı Halil Arda'nın Çağarsu'nun süresinin bittiğini söylemesi ve Çağlarsu'nun konuşmasını bitirmek istemesi gerginlik yarattı. Başkan Arda konuşmasını tamamlamak isteyen Çağlarsu'nun zabıtalar tarafından Meclisten atılmasını isterken, CHP'li Meclis üyelerinin araya girmesi sonrası zabıta ve meclis üyeleri arasında itişmeler yaşandı.

Gaziemir meclisi karıştı: Meydan muharebesi!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediyesi Aralık ayı olağan Meclisi'nin birinci oturumu gerçekleştirdi. Gaziemir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen oturuma Belediye Başkanı Halil Arda başkanlık yaptı.

Oturuma Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu arasında yaşanan 'süre' polemiği sonrasında çıkan arbede damga vurdu.

ÇAĞLARSU: 70 MECLİSİN 50'SİNE KATILMIŞIM
Gündem dışı konuşmalarda söz alarak konuşmasını gerçekleştiren Levent Çağlarsu, geçtiğimiz ay yaşanan 'liyakatsiz' tartışmasını yeniden hatırlatarak, "Yine geçmiş mecliste başkanın bana yaptığı eleştirilerin temel dayanağı Liyakat’lı mısın, Liyakatsız’mı sın, bir diğer eleştirisi de zabıtanın ek mesai ücretlerine yapılan zam talebine ben neden çekimser oy kullanmışım; Vay anasını ne büyük suç işlemişim. Zabıtanın ek mesai ücret zam maddesine çekimser oy kullanmışım. Kesin idamlık bir suç. Sayın başkan beni Allah aşkına güldürmeyin, bu mecliste liyakatı en son sorgulanacak kişi benim. Burada ki meclis üyeleri de, sevgili Gaziemirliler de bunu çok iyi biliyor. Bugün göreve bizim göreve geleli 33. Ayımız. Bu gene değin yaklaşık 70 meclis toplantısı yapmışızdır. Bu 70 meclis toplantısının en az 50’sine ben katılım göstermişimdir. Bu 50 meclis toplantısında, Gaziemir meclis tarihinde olmadığı kadar sayıda, yazılı, sözlü ve soru önergesi veren ilk ve tek meclis üyesiyim" dedi.

PATAVATSIZLIKTIR
Belediye tarihinde en fazla önerge veren meclis üyesi olduğunu da iddia eden Çağlarsu, "YABO’da çalışan emekçilerden, zorla çikolata kutusuna kondurulan bağışlar, bu parayla alınan aseton, oje, bastırılan Onursal Koordinatör Kartviziti ve yenilen yemeklerin kamuoyuna açıklanması, Akçay caddesinde bir inşaat firmasının bina yüksekliği ile ilgili talebin önemi konusunda ki düşüncelerim, Buca’da 28 bin m2 lik zeytinliği verip, yerine eski Tansaş’ın bulunduğu arazide 2 bin m2 arazi ile yapılan takas yanlışı, Sayın meclis değerli Gaziemirliler, daha buna benzer onlarca konu hakkında verdiğim yazılı ve sözlü önergem varken, Meclis tarihin de ilk kez bu kadar önerge veren bir meclis üyesine Liyakatsız demek, bana göre patavatsızlıktır" diye konuştu.

EN BAŞARILI 10 BELEDİYE BAŞKANI ARASINDA YER ALAMAMASI SÜRPRİZ OLMADI
Sözlerine Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın 'liyakat' sözleri ile devam eden Çağlarsu şu ifadelerini kullandı:
"Şimdi gelelim başkanın Liyakat anlayışına, sayın başkanımız… Liyakat ile biat ı bir birine karıştırıyor bence, kendisi, başkanlığının daha ilk günlerinde partisinin tüm meclis üyelerini, kendine göre liyakat, bana göre biat olan bir anlayışla yönetmek istedi. İsterseniz ben, bizden ne istediğini buradan açıklayım. Arkadaşlar bizim asla ve asla bir önerimiz olamazmış, kendisinin ve onursal koordinatör eşinin tüm yaptıklarını, kayıtsız şatsız destekleyip, dışarıda da savunacakmışız. Astığı astık, kestiği kestik olacak yani. Daha ilk günlerde meclis üye olmamızı değil, biat eden, aklını kiraya veren meclis üyeleri olmamızı istedi. Ha, bu konuda açıkça evet ben, aklımı Halil Arda’ya kiraya verdim diyen, meclis üyelerimiz de mevcuttur. Peki 33 aylık bir değerlendirme yaparak sayın Halil Arda’nın liyakatını ölçersek, Geçtiğimiz günlerde Twıtır’da yapılan ankette, yüzde 63 oy oranı ile İzmir’de icraatları en beğenilmeyen belediye başkan sıralamasında 1'nci çıktı. Yine geçtiğimiz gün Sonar araştırma firmasının yapmış olduğu ankette, İzmir'in en başarılı 10 belediye başkanı arasında yer alamaması bizce sürpriz oldu mu tabi ki hayır."

MECLİSTE 'SÜRE' GERGİNLİĞİ
Çağlarsu'nun süresinin bittiği gerekçesiyle Başkan Arda, Çağlarsu'un sözlerini keserken, Çağlarsu sözlerini tamamlayacağını söyledi. Başkan Arda Çağlarsu'nun sözleri sonrası görevlilere Çağlarsu'nun dışarıya çıkarılmasını istedi. 

AK PARTİ VE MHP'DEN ALKIŞLI PROTESTO
Zabıta ekiplerinin Çağlarsu'ya doğru gelmesi sonrası ise bazı CHP'li Meclis üyeleri araya girerek Çağlarsu'nun çıkarılmasını engelledi. Çağlarsu konuşması talebinde ısrarcı olurken Başkan Arda söz vermeyeceğini belirtmesi sonrası ise AK Parti ve MHP'li üyeler alkışlayarak yönetimi protesto etti.

CHP'Lİ MECLİS ÜYELERİ İLE ZABITA ARASINDA ARBEDE
Çağlarsu'nun çıkarılması için gelen zabıtaların CHP'li Meclis Üyeleri tarafından engellenmesi sonrası olaya Gaziemir Belediyesi Zabıta Müdürü de dahil oldu. Çağlarsu'nun yanına gelen zabıta amiri meclis üyesini çıkarmak isteyince CHP'li Murat Serin 'Seçilmiş meclis üyesi o, biz burdayız çıkaramazsınız' ifadelerini kullandı. Zabıta amiri de verilen talimatı belirterek 'Biz niye buradayız o zaman' diye konuşması sonrası sinirle gerildi. Tansiyonun yükselmesi sonrası Başkan Arda Meclis oturumuna ara verirken, araya rağmen CHP'li üyeler ile zabıta amiri arasında tartışmalar büyüdü ve fiziki müdahalelere yöneldi.

FLAŞ 'TEHDİT' İDDİASI
Tartışmaların artması sonrası Başkan Arda meclisi sonlandırırken, gerilim meclis salonu dışına da taşındı. Seslerin yükseldiği olayda bir meclis üyesi 'Müdürse müdürlüğünü bilecek, o kim ki seçilmiş bir meclis üyesini tehdit ediyor… Beni dövdürecekmiş bir de…" dedi

CANLI YAYIN KALDIRILDI!
Belediye Meclisi oturumunu sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlayan Gaziemir Belediyesi, tartışmaların ardından ilgili canlı yayın videosunu kaldırdı. 

 
Konak'ta meclis kararı verdi: Zorlu büyükşehir'e kaldı!
 
Karabağlar’da da katı atık zammı geri çekildi
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Eğitim şart 2 Aralık 2021 Perşembe 18:31

Başganın eğitim seviyesi diploması ne ki ne beklersin

Yorumu oyla      10      3  
Sade vatandaş 2 Aralık 2021 Perşembe 10:21

Artık takım tutar gibi oy vermekten vazgeçelim,görüyoruz bize dayatılan adayların yaptıklarını bundan sonra partiye değil hizmet verecek adama oy verelim ki bir daha bu rezilliklere 5 sene katlanmak zorunda kalmayalım...

Yorumu oyla      14      5  
chpli 2 Aralık 2021 Perşembe 09:38

Anlaşılan Halil Arda'nın Ankara temasları ve fotoğrafları bazılarını rahatsız etmiş.Eeyyy Çağlarsu bu iyi günlerin sen anca böyle ortalığı karıştırıp ihaleyi Ardaya bırakmaya çalışırsın ama yemez.Alamadığın ihalenin acısı bu.sen önce akepelilerin masasından kalk devrimciyim diyip solcuyum diyip akepelilerle iş tutan zavallı bi adamsın sen.2,5 yıldır o mecliste altı dolmamış bir sürü yalan dolan söylemde bulundun buna kızan ardayıda kurban etmeye kalktın.2,5 yıl sonra sen o çiçek dükkanının önünde bile oturamayacaksın.sen ve yardakçıların bu Gaziemirde barınamayacaksınız.!!!

Yorumu oyla      4      15  
Can yoldaş 2 Aralık 2021 Perşembe 07:49

Bu olaylar Gaziemir meclisine yakışmadı ama lakin Bağımsız Meclis üyesi çok kaliteli bir tiyatro oyunu oynadı ve malesef CHP Meclis üyelerinin bir kısmıda buna dahil oldu gitti

Yorumu oyla      3      14  
Emekçi 2 Aralık 2021 Perşembe 01:37

Gaziemir in seçilmiş belediye başkanına , ilçe örgütü isminin açıklandığı günden bugüne kadar tepkili ve düşmanca tutum içindedir. O kadarki başkana muhalif meclis üyeleri akpli meclis üyeleri ile işbirliği içindedir. Hadi bugün Halil Arda kötü, bir önceki dönemin başkanı Halil İbrahim Şenol '' damı kötü idi.Onunlada savaş halinde bir ilçe yöneticileri ve meclis üyeleri vardı. Demekki Gaziemir CHP ilçe örgütü geçimsiz, uyumsuz bir yolda. Önce ilçe örgütü kendini toplasın iktidar yakın durumdayken meclis üyelerini dizayn edip , örgütünü kucaklasın mevcut seçilmiş belediye başkanının arkasından iş çevireceğine sahip çıksın. Yoksa ilçe örgütü ve meclis üyeleri bence Parti''ye karşı disiplin suçu işlemektedir.

Yorumu oyla      4      15  
Emekçi 2 Aralık 2021 Perşembe 01:37

Gaziemir in seçilmiş belediye başkanına , ilçe örgütü isminin açıklandığı günden bugüne kadar tepkili ve düşmanca tutum içindedir. O kadarki başkana muhalif meclis üyeleri akpli meclis üyeleri ile işbirliği içindedir. Hadi bugün Halil Arda kötü, bir önceki dönemin başkanı Halil İbrahim Şenol '' damı kötü idi.Onunlada savaş halinde bir ilçe yöneticileri ve meclis üyeleri vardı. Demekki Gaziemir CHP ilçe örgütü geçimsiz, uyumsuz bir yolda. Önce ilçe örgütü kendini toplasın iktidar yakın durumdayken meclis üyelerini dizayn edip , örgütünü kucaklasın mevcut seçilmiş belediye başkanının arkasından iş çevireceğine sahip çıksın. Yoksa ilçe örgütü ve meclis üyeleri bence Parti''ye karşı disiplin suçu işlemektedir.

Yorumu oyla      3      15  
Seren 1 Aralık 2021 Çarşamba 22:37

Başkan derhâl istifa gaziemirin yüz karası

Yorumu oyla      14      4  
Meral 1 Aralık 2021 Çarşamba 22:11

Halil Arda Gaziemir halkının oylarıyla seçilmiş meclis üyelerine bu şekilde davranmaya hakkınız yok lafta düşünce özgürlüğünü savunursunuz kendiniz eleştirilince tahammülünüz yok keşke bu şekilde gündeme geleceğinize yaptığınız hizmetlerle gündeme gelseniz seçildiğinizden itibaren herkesle kavga ettiniz daha bir kaç gün önce kendi parrinizin ilçe Başkanını il başkanına şikayet ettiniz siz kavgadanmı besleniyorsunuz???

Yorumu oyla      18      5  
Üniversiteli 1 Aralık 2021 Çarşamba 20:59

Tek çözüm bu belediye başkanının İSTİFA etmesidir...Birde CHP Gaziemir ilçe teşkilatını yaptırım güçlerini kullanmaya DAVET ediyorum.

Yorumu oyla      26      6  
Vatandaş 1 Aralık 2021 Çarşamba 20:40

Ahhh AH GAZİEMİRİM; Bu yaşatılan ve yaşananların hiçbirini hak etmedin güzel ilçem.Ben Abdül Yavuz,İsmet Kılıç,Adnan Yüksel ve Halil İbrahim Şenol başkanları yaşamış bir vatandaş olarak NEFRET ediyorum bu dönemden.Bu olaylar kapanmayacak gibi görünüyor.İlçenin CHP li AKİL insanlarından bir heyet derhal Ankara genel merkeze gidip olayları ve KİBİR hastası bu başkanı görevden istifa ettirilmesi için bir BABALIK yapmalılar.

Yorumu oyla      24      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta meclis kararı verdi: Zorlu büyükşehir'e kaldı!
Konak Belediyesi Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda gündem ait Zorlu ...
Menemen’de ziyaret tartışması: Cumhurbaşkanı belediyeye niye gelmedi?
Menemen Belediye Meclisi’nin Aralık ayı oturumuna Cumhurbaşkanı Recep ...
Karşıyaka’da katı atık toplama bedeline zam yok
Karşıyaka Belediyesi meclisinde alınan karar ile birlikte katı atık toplama ...
 
Başkan Soyer'den örgüte birlik mesajı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Menemen’e yaptığı ziyaret ...
Karabağlar'da belediye personeline 'rehber köpek' eğitimi
Karabağlar Belediyesi, Engelliler Haftası kapsamında Rehber Köpekler Derneği'yle ...
Ödemiş’te sevimli dostlar için yoğun mesai
Ödemiş Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sokakta yaşayan hayvanları ...
 
Çiğli'de “Güzeltepe Kentsel Dönüşüm” görüşmeleri sürüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Güzeltepe Mahallesi’ne yönelik ...
Eşrefpaşa Hastanesi Karşıyaka'da da hizmette
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, Konak’ın Yenişehir bölgesinde ...
Kemalpaşa, Travel Turkey'de tanıtılacak
Kemalpaşa Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, 2-4 ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva