HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Aralık 2021 Çarşamba - 18:20

Karşıyaka’da katı atık toplama bedeline zam yok

Karşıyaka Belediyesi meclisinde alınan karar ile birlikte katı atık toplama bedeline yapılan zam geri çekildi.

Karşıyaka’da katı atık toplama bedeline zam yok

Metehan UD/EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısı birinci oturumu, Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın başkanlığında Zübeyde Hanım Nikah Sarayı’nda gerçekleşti. Meclis’in ana gündemi ise katı atık toplama bedeli ile ilgili gündem oldu.

Meclis açılışında bilgilendirme yapan Başkan Cemil Tugay, Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü’ne  belediyede görevli olan İnşaat Mühendisi Aynur Gündoğdu’nun atandığını kaydetti. Tugay ayrıca, meclis üyesi Atilla Baysak ile birlikte gerçekleştirdikleri Saraybosna ziyareti ile ilgili bilgilendirme yaptı. Tugay, izlenimlerini meclis üyeleri ile paylaştı. Tugay, ayrıca ölüm yıldönümü nedeniyle Karşıyakaspor’un efsane oyuncularından Lemi Yerli’yi de andı.

KARS SUSUZ İLÇESİ KARDEŞ KENT OLACAK

Ardından başkanlıktan ve meclis üyelerinden gelen önergelerin görüşülmesine geçildi. Kars Susuz Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi arasında kardeş şehir protokolünün imzalanması için Başkan Cemil Tugay’a yetki verildi.

28. Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği’nin 18-24 Nisan 2022 tarihleri arasında yapılmasına yönelik önerge Plan ve Bütçe, Kültür ve Turizm ve Çocuk ve Aile komisyonlarına gönderildi. Yaralanan kedi ve köpeklere vatandaşlar tarafından ilk müdahalenin yapılabilmesi için “kedi ve köpeklere acil ilk yardım” kursu düzenlenmesi hakkında önerge ise kabul edilerek Hayvan Hakları ve Çevre ve Halk Sağlığı komisyonlara gönderildi.

2022 Mali Yılı Bütçesi ekinde yer alan katı atık toplama bedellerinin değiştirilmesine yönelik önerge Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi. Ek gündem maddeleri de gündeme alınarak, ilgili komisyonlara sevki gerçekleşti.

Başkanlıktan ve meclis üyelerinden gelen önergelerin tamamlanmasının ardından meclise, Plan ve Bütçe Komisyonu’nun toplanması için ara verildi.

2021 TARİFESİ KABUL EDİLDİ

2022 Mali Yılı Bütçesi ekinde yer alan katı atık toplama bedellerinin değiştirilmesine yönelik Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen öneri oybirliği ile kabul edildi. Karara göre mecliste kabul edilen 2022 bütçesi ile birlikte hane başı 30 lira olarak belirlenen katı atık toplama bedeli 2021 yılında alınan 22 liraya geri çekildi.

'KÜÇÜK BİR MİKTARDA OLSA...'

Kararla ilgili bilgilendirme yapan Başkan Cemil Tugay “Katı atık bedellerinin bu sene artmaması ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in iradesi oldu. Biz de bu iradeye uygun olarak bu kararı aldık. Küçük bir miktarda önemli olan böyle bir duruş göstermektir diye düşünüyorum. Geçen seneki seviyesinde tutmuş olduk.” dedi.

Komisyonlardan gelen raporlar arasında olan Karşıyaka-Örnekköy Mahallesi’nde yer alan 2447 ada, 10 parselin plan onama sınırı dışındaki kalan kısmının ağaçlandırılmak amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesine tahsisi oy birliği ile kabul edildi.  Karşıyaka’daki ileri yaşlı bireylerin sosyalleşmesi amacıyla mahalle kütüphanelerinde etkinler yapılması da kabul edildi.

ANAOKULLARINDA KAYNAŞTIRMA SINIFLARI AÇILACAK

Ayrıca aile içi şiddete ve kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yaratma ve korumaya yönelik politikaların geliştirilmesi için belediyenin çalışmalar yapması da kararlaştırıldı. Yine gündemler arasında yer alan başka bir maddeye göre de belediyeye ait anaokullarında kaynaştırma sınıfları açılması için mevcut öğretmenlere yönelik hizmet içi özel eğitim programı hazırlanması ve özel eğitim öğretmeni alınması da oybirliği ile kabul edildi.

Ayırca Kıbrıs – Irak – Balkanlar – Avrasya Türk Edebiyatları Kurumunun (KIBATEK) işbirliğinde, önceki belediye başkanlarından merhum Kemal Baysak’ın anısına 10-12 Aralık 2021 tarihlerinde 47. Uluslararası Edebiyat Şöleni yapılması hakkındaki önerge de kabul edildi. 

 
ABD ve NATO'dan Rusya'ya Ukrayna uyarısı!
 
Menemen’de ziyaret tartışması: Cumhurbaşkanı belediyeye niye gelmedi?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer'den örgüte birlik mesajı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Menemen’e yaptığı ziyaret ...
Karabağlar'da belediye personeline 'rehber köpek' eğitimi
Karabağlar Belediyesi, Engelliler Haftası kapsamında Rehber Köpekler Derneği'yle ...
Ödemiş’te sevimli dostlar için yoğun mesai
Ödemiş Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sokakta yaşayan hayvanları ...
 
Çiğli'de “Güzeltepe Kentsel Dönüşüm” görüşmeleri sürüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Güzeltepe Mahallesi’ne yönelik ...
Eşrefpaşa Hastanesi Karşıyaka'da da hizmette
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, Konak’ın Yenişehir bölgesinde ...
Kemalpaşa, Travel Turkey'de tanıtılacak
Kemalpaşa Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, 2-4 ...
 
Fırtına tekneleri parçaladı… ‘Onay bekliyoruz’
Fırtınadan dolayı Ildır Balıkçı Barınağı'nda etkilenen batan teknelerle ...
'Adresim Çeşme' kampanyasında yeni adım
Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, bir süredir başlattığı “Adresim ...
Yerel yönetimlerin kadın politikaları Selçuk'ta konuşuldu
Eşit Yaşam Derneği tarafından düzenlenen İzmir Belediyeleri meclis üyeleri ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva