HABERLER>POLİTİKA
2 Şubat 2023 Perşembe - 10:12

Kahvaltı çıkışı Aslanoğlu’ndan ‘manipülasyon’ salvosu: Bizim 39 liramız nerede?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in CHP İzmir İl Binasını ziyareti sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Tunç Soyer’e yönelik İletişim Başkanlığı’nın açıklamaları hakkında, “İstanbul ve Ankara’yı gezelim. Ankara ve İstanbul’a yapılan yatırım ile İzmir’e yapılan yatırım aynıysa biz özür dileriz ama aynısı yoksa diyeceğiz ki, ‘Bizim 40’ta biri tamam da, 40’ta 39’umuz nerede?’ Verdiğimiz 40 liranın sadece bir lirasını geri alıyoruz. Bizim 39 liramız nerede?” ifadelerini kullandı.

Kahvaltı çıkışı Aslanoğlu’ndan ‘manipülasyon’ salvosu: Bizim 39 liramız nerede?

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Başkan Şenol Aslanoğlu ve yeni il yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Sabah 8:45’de CHP İzmir İl Binasına gelen Soyer ve il yönetimi yaklaşık 40 dakika kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.
Toplantı sonrası Aslanoğlu Soyer’i kapıya kadar uğurlarken, sonrasında ise basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

KEREM ALİ BEY İLE BERABER GEZELİM
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ‘Hükümetin İzmir’de 1 metre hattı yok’ sözlerine ‘manipülasyon’ yanıtını vermesini değerlendiren Aslanoğlu, “Gazetecilerle birlikte gezelim, bizim ‘U’muz var mı yok mu hep beraber görelim. Bizim ‘U’muz var mı? Narlıdere-Bornova metrosunda herhangi bir şeyi söylüyor, ‘biz burayı yaptık’ diyorlarsa gelsinler birlikte gezelim, bakalım. Bunun dışında yeni bir metro hattı yapıyorlardı da bizim mi haberimiz yok? Yeraltında yapıyorlarsa yine gazetecilerle, Kerem Ali Bey’i de alalım, hep beraber gezelim. Yalnız Ankara'yı da hep beraber gezelim. Biz sizleri bir programa alalım, İstanbul ve Ankara’yı gezelim. Ankara ve İstanbul’a yapılan yatırım ile İzmir’e yapılan yatırım aynıysa biz özür dileriz. Ama aynısı yoksa diyeceğiz ki, ‘Bizim 40’ta biri tamam da, 40’ta 39’umuz nerede?’ Verdiğimiz 40 liranın sadece bir lirasını geri alıyoruz. Bizim 39 liramız nerede?” dedi.

100 GÜN SONRA GÖRECEĞİZ
Gerçekleştirilecek olan seçimi ezici bir çoğunluk ile kazanacaklarını belirten Aslanoğlu, "Ezici bir çoğunlukla seçimi alacağız. Gittiğim her yerde söylüyorum. Çok ciddi bir farkla, ezici bir çoğunlukla Millet İttifakı’nın iktidarını göreceğiz 100 gün sonra" ifadelerini kullandı.

14 MAYIS'TA SİZLERLE BULUŞACAĞIZ
İzmir özelinde oy oranlarında nasıl bir değişim olduğu yönündeki soruya da yanıt veren Aslanoğlu "Bizim en temel konumuz bugün var olan cumhurbaşkanlığı seçimi. Buradaki seçim sonuçlarının eskiye göre de normale göre de çok çok iyi olduğunu hep beraber göreceğiz. 14 Mayıs akşamı ya da 15 Mayıs sabahı görüşeceğiz sizinle. Tabii ki 14 Mayıs’ta seçimi yapmaya cesaret ederse" dedi.

HAFTALIK TOPLANTILAR YAPIYORUZ
Sahadan alınan sorunların anında belediyelere gönderildiğine de vurgu yapan Aslanoğlu, "Biz haftalık olarak düzenli toplantılar yapıyoruz. Mekanizmaları kuruyoruz. Günlük sahadan gelen veriler belediyelerimize anında aktarılıyor" diye konuştu.

İZMİR'E HİZMET ETMEK İSTİYORUZ
Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti'ye gerçekleştirilen ziyaret sonrası AK Parti ve MHP'li İl başkanları ile de bir araya gelip gelmeyeceği sorusuna yanıt veren Aslanoğlu, "Zaten sağ olsun Kerem Ali Bey arayıp tebrik etti bizi. Sizlerle yaptığımız basın toplantısında da söyledik. Ülkenin yarılmış, gerilmiş halinden memnun değiliz. Her zaman çayını içeriz, her zaman çay içmeye bekleriz. Bizler farklı iddialarda farklı toplum, farklı devlet, farklı hükümet olsun istiyoruz. Yarın ütopyamız birbirinden farklı, birbirini tutmuyor, bu nedenle bazen karşılıklı cevaplar veriyoruz ancak her ikimiz de İzmirliyiz, her ikimiz de İzmir’e hizmet etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

 
Büyükşehir'de AB zirvesi: Her konuda işbirliğine hazırız
 
'Türkiye'ye bir psikolojik harp yürütülmektedir'
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
3 Şubat 2023 Cuma 08:40

izbanda sinyalizasyon olduğu içinmi yarım saatte bir geçiyor? metro 3-4 dakikada bir çalışırken izban neden yarım saatte bir TCCD'de trenleri müsade ederse çalışıyor?

Yorumu oyla      2      3  
tahsin 2 Şubat 2023 Perşembe 21:27

tcdd hattı binali beyin girişimiyle vermiştir yoksa tcdd yuk trenlerinin calıstıgı hatta yolcu treni istemedi. Belediye istasyonları yapıp kaderine bıraktığı için istasyonlarda asansörlerin parçaları sökülmüş sular içinde ve her yeri su akıtır halde idi. İzban bunları senelerce ugrastı halletmeye çalıştı. İzbanın yöneticilerinin ise halkın kaç dakikada bindiği ne şartlarda yolculuk ettiği selçuk menderes umurunda değildir zaten şoförlü arabalarıoyla gidip gelirler halkın sorunu umurlarında olmaz zavallı halkım da hala devlet yaptı belediye yaptı diye atışmaya devam ederler atışacağınıza izban yonetimine gidin neden bizim sorunlarımızı çözmüyorsunuz diyin

Yorumu oyla      2      3  
Selçuklu 2 Şubat 2023 Perşembe 18:37

Izban Selçuk'ta hizmete girdi ama topal ördek gibi,Tepeköy'e gidiyor şayet kent merkezine gitmek istersen Halkapınar istasyonunda aktarma ile metroya binmek gerekiyor istasyon ise yüksek merdivenler ile uzay istasyonu gibi,SELÇUK'tan kalkan ızban Menderes'e kadar giderse ne olur?Bu konuda çözüm yapmamak için hiç bir şey yapılmıyor,bu konuda yetkili ve sorumlular lütfen bir çözüm yolu bulmak zorundadır,çünkü Selçuk'un her zaman yurtdışından gelen turistler de kullanıyor,bu durum karşısında şaşkınlık için de bakıyorlar,lütfen bu eziyetler bitsin artık...

Yorumu oyla      8      3  
İZMİRLİ ÖZ 2 Şubat 2023 Perşembe 18:11

CEVAP HAKKIM DOĞMUŞ..BELEDİYELERİN PARASI NERDEN GELİYOR..DEVLETTEN NOKTA...

Yorumu oyla      3      8  
Otogar metro ne oldu? 2 Şubat 2023 Perşembe 15:48

İZBAN hattında çalışan tren setlerini belediye-TCDD ortak şirketi İZBAN A.Ş. almıştır. Büyük yazınca yazdıkların doğru olmuyor. Sinyal sistemi de TCDD'ye ait. İstasyonlar, tüneller, alt-üst geçitler gibi inşaat işlerini belediye yapmıştır. Buradaki esas mesele banliyö hattı İZBAN değil, otogar metro hattıdır. 30 yıl İZBAN mı konuşacağız?

Yorumu oyla      6      4  
İZMİRLİ ÖZ'e 2 Şubat 2023 Perşembe 15:37

Saçmalıyorsun kardeşim. Ben o projede çalışan bir Mühendisim. TCDD mevcut hatları verdi. Sinyalizasyon ve Elektrifikasyonu yaptı. Bu hatları klullanıma verdiği için de yüklü bir kira alıyor. İZBAN olmasaydı da TCDD kendi trenlerinin yürümesi için bunları yapmak zorunda idi. Trenler TCDD ve İBB tarafından kurulan İZBAN Şirketi tarafından alınmıştır. TCDD'nin yaptığı sinyalizasyon ilkel ve yetersiz olduğu için, sistem hızlandırılıp, sefer sayısı arttırılamıyor. Anlayabildindın mi kendine "İZMİRLİ ÖZ" diyen vatandaş. Anlayamadıysan senin için yapabileceğim bir şey yok.

Yorumu oyla      9      4  
İZMİRLİ ÖZ 2 Şubat 2023 Perşembe 12:50

İZBANIN HATLARINI TCDD DÖŞEMİŞTİR. TRENLERİ TCDD ALMIŞTIR. SİNYALİZASYONU BELEDİYE YAPMIŞTIR. HERKES BİLMEDEN KONUŞUYOR.

Yorumu oyla      3      8  
Beyin Bedava 2 Şubat 2023 Perşembe 12:25

Haber ne, altta yazanlar ne!

Yorumu oyla      2      3  
Bitmeyen hızlı tren, sembolik metro 2 Şubat 2023 Perşembe 11:27

Otogar metro neden yapılmıyor diye soruluyor, "manipülasyon" cevabı veriliyor. Hızlı tren yapıyorlarmış. Projenin yapımı 10 yıl önce başlamış; 10 yıldır bitmediği gibi İzmir tarafında herhangi bir çalışma da yapılmamış. 2017'de açılması planlanan hattın açılış tarihini şimdi de 2025 olarak açıklamışlar. 2 yılda bu hat nasıl bitecek? Kendileri inanıyor mu? 10 yıldır bitmeyen hatta 13 milyar daha bütçe koyduk diyorlar. Bunu da iyi bir şeymiş gibi söylüyorlar.

Yorumu oyla      9      7  
Kentli 2 Şubat 2023 Perşembe 10:59

Izmir belediye başkanları her hafta genel merkeze ziyaret ederken gerekli bakanlara ziyaret edilebilir şayet kabul etmezler ise basın açıklaması yapabilirler,bu konuda herkes oturduğu yerden beyanatlar veriyor,olan izmir halkına oluyor,belediye başkanları rahat makam arabaları son model, ödenekleri ve harcamaları sınırsız genel merkez atamaları ile geldikleri için halkı seçmeni ve parti üyelerini hiç dikkate almıyor,gelecek seçimlerde aynı taktik yapıldığında sandıkta sürpriz sonuçlara inşallah çıkmaz...

Yorumu oyla      12      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aykut Erdoğdu CHP'ye geri döndü
Cumhuriyet Halk Partisi'nden geçen temmuz ayında istifa eden İstanbul ...
Siyaset Bilimci Prof. Dr. Tosun’dan ‘mutabakat metni’ değerlendirmesi: Tam isabet!
Altılı Masa’daki partilerin 2023 seçimleri öncesi açıkladığı “Ortak Politikalar ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Bahçeli ile görüşecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi evinde ...
 
'Gençler sayesinde üreten bir ülke olmak istiyoruz'
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, üniversitelerdeki mühendis adayı ...
CHP'li Torun: Üreticiye ihanet ediyorlar!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) ...
Kılıçdaroğlu'ndan SPK'ya: Çok öfkeliyim
Borsa'da bugün yaşanan düşüş ve devre kesici uygulanmasının ardından CHP ...
 
'Astıkları Menderes'in sloganını kullanıyorlar'
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan TRT ortak yayınında açıklamada bulunuyor.
6'lı Masa'ya Türk bayrağı eleştirisi!
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "2 gün önce yayımlanan sözde mutabakat ...
'Bu ülkenin her bir karışını spor tesisiyle donattık'
Ümraniye Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Birol Hayal yüzme havuzunun ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva