HABERLER>TARIM
11 Ekim 2021 Pazartesi - 14:29

İzmir tarımında eğitim seferberliği

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, Kız Kardeşim Projesi kapsamında başlatılan eğitim seferberliğinin yedincisi İzmir’de gerçekleştirildi. Kırsal alanda yaşayan ve kendi imkânlarıyla üretim yapan kadınlara yönelik başlatılan eğitim seferberliği kapsamında toplam 10 ilde yaklaşık 1.000 kadın girişimciye ulaşılması hedefleniyor.

İzmir tarımında eğitim seferberliği

İzmir Tarım ve Orman Bakanlığı İl Müdürlüğü’nde düzenlenen ve 50 üretici kadının katıldığı eğitimin açılışını yapan İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, üretimin her aşamasında var olan kadınların, sadece tarım sektöründe değil elinin değdiği her yerde bir farklılık, bir başarı yakaladığını belirtti. Özen “Yaşamın her alanında bu denli önemli olan kadınlarımız için bizler de tarımda çeşitli projeler ve eğitimler yapıyoruz. Tüm çabamız onların bir adım daha ileriye gidebilmesi için. Bu noktada da her türlü desteği veriyoruz. İzmir’de 150 bin çiftçi ailesi var ve bu rakamın yarısını siz kadınlar oluşturuyorsunuz. Kadınlar üretimde olmazsa işlerin aksayacağını, bu denli yolunda gitmeyeceğini çok iyi biliyoruz” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın her türlü desteklemesinde kadınlara pozitif ayrımcılık yaptığını belirten Özen şunları söyledi: “İzmir’de sadece kadınlar için projeler üreten ve sizler için çalışan başarılı bir ekip var. Biz Bakanlık olarak sizler için her türlü çabayı sergiliyoruz ama İzmir olarak biz de çok şanlıyız. Çünkü sizler gibi öğrenmeye, yeniliklere, eğitimlere, yeni teknolojilere açık, meraklı, heyecanlı üretici kadınlarımız var. Tüm bunlara baktığımızda da bu başarılı kadınların başarılarının üzerine bir başarı daha eklemek istiyoruz. Bugün burada alacağınız eğitimler olsun, İl Müdürlüğü olarak bizim yaptığımız projeler ve eğitimler olsun hep birlikte, el ele daha nice güzel işler yapacağız.”

KIZ KARDEŞİM PROJESİNİN DETAYLARI
Coca-Cola Vakfı’nın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Habitat Derneği ile birlikte 2015 yılından bu yana devam eden Kız Kardeşim Projesi, kadınların ekonomik hayata katılımı konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donatılarak toplumsal ve ekonomik konumlarının güçlenmesi ve ekonomik kalkınmada aktif rol almaları için desteklenmesi amaçlanıyor. Kız Kardeşim Projesi, Türkiye’de bugüne kadar 81 ilde 100 binin üzerinde kadının kendini geliştirerek toplum içinde daha aktif rol almasına destek oldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında, 10 ilde 1.000 kadın girişimciye; Müşteri İlişkileri ve Satış, Ürün Sunum ve Pazarlama Teknikleri, Gıda Güvenliği ve Lojistik, Toplumsal Cinsiyet Adaleti, Coğrafi İşaretler, Finansal Okuryazarlık, Sosyal Medya ve İnternet Reklamcılığı, Etiketleme Mevzuatı, DİTAP, Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık konu başlıkları ile eğitimler verilmesi hedefleniyor.

Projenin ilk ayağında eğitimlerin verileceği iller; Ankara, Erzurum, Bursa, Eskişehir, Elazığ, Afyon, Balıkesir, Adana, Samsun ve İzmir olarak belirlendi. Diğer ayağında ise eğitimlerin ülkemiz coğrafyasında yer alan tüm illere yayılması planlanıyor. Eğitim programı kapsamında başarılı kadınlara katılım belgesi verilecek.

KIZ KARDEŞİM PROJESİNİN AMAÇLARI
Proje kapsamında; illerde ön plana çıkan ürün ve ürünlerin çeşitliliği sayesinde katma değerinin artırılması, markalaşması, pazarlanması, yerel ve geleneksel üretimin teşvik edilmesi, yerel ürünlerin piyasaya bilinçli bir şekilde yayılması, biyoçeşitliliğin korunması, kırsal kalkınmanın desteklenerek cazibesinin artırılması, tarımsal işletmelerin iyileştirilmesi ve sürdürülebilir tarıma hizmet edilmesi, tarımdaki en büyük role sahip kadınlarımızın sosyo-ekonomik güçlenmesine destek olunması amaçlanıyor.

 
MB Başkanı Kavcıoğlu'ndan rezerv mesajı
 
Erdoğan'dan 3600 ek gösterge açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuru incir ihracatı 72 bin tonu aştı
Türkiye, tüm semavi dinlerde kutsal meyve olarak kabul edilen, noel sofralarının ...
'GDO’suz Türk Pamuğu' projesi başladı
İzmir Ticaret Borsası ve Ulusal Pamuk Konseyi’nin girişimiyle başlatılan ...
Küresel gıda fiyatları 10 yılın zirvesinde
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının ...
 
Tüm zamanların ihracat rekoru
Tarım sektörü, eylülde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23.8 artışla ...
Biyoteknoloji ile tahıl ürünlerinin çeşitleri artıyor
Türkiye'de biyoteknolojik yöntemlerle geliştirilen tahıl ürünlerinin çeşitleri ...
Seradan markete zam yolculuğu: Yüzde 176'lık artış!
Zincir marketlerde fahiş fiyat denetimleri sürüyor. Antalya'da serada ...
 
Kadın üreticiler uygulamalı çiftçi okulu ile güçleniyor
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü FAO ve İzmir İl Tarım ve Orman ...
Aydın'da kuraklık kuru inciri de vurdu, kilo fiyatı 100 liraya çıktı
Kuru incirde, 47 bin tonluk üretim ile dünyada birinci sırada yer alan ...
Mandalinalar ihtiyaç sahipleri için hasat edildi
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü, Tarım ve Orman Bakanlığı ve ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva