HABERLER>GÜNCEL
20 Haziran 2021 Pazar - 10:03

İzmir pazarlarında yeni dönem… Kredi kartlı alış-veriş geliyor!

İnsanların manavda, markette kredi kartıyla alışveriş yaptığını, cebinde parası olmadığı için pazara gitmediğini belirten İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, "Parası olmayanın kredi kartı var. Kimse param yok diye pazara gitmemezlik etmesin diye, esnafımızın pazarda kredi kartı ile satış yapması gerektiğini düşünüyoruz. Yakında bankalarla görüşmelere başlayacağız" dedi.

İzmir pazarlarında yeni dönem… Kredi kartlı alış-veriş geliyor!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Temel gıda maddelerindeki astronomik artış, enflasyon baskısı ve her geçen gün artan geçim sıkıntısı, pazardaki satışları da olumsuz etkilemeye devam ediyor. Pazarcı esnafı, parası olmadığı için pazara çıkamayan, ancak kredi kartıyla manavdan, marketten alışveriş yapmak zorunda olan kesimi pazara çekebilmek için kredi kartı dönemini başlatmaya hazırlanıyor.

250 GRAM DOMATESİ, PARASI OLMAYANA PARASIZ VERİRİZ
İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, çok az sayıda da olsa, esnafın sabit müşterilerine karşı veresiye satış yaptığını söyledi. Erişen, "Bizim esnafımız, pazarda veresiye satışı deftere yazmaz, aklına yazar. O para geri gelirse gelir, gelmezse, helal hoş olsun, der. 250 gram domates alan, ama cebinden para çıkmayan vatandaşa biz o domatesi parasız veririz" derken, kredi kartıyla satış yapma dönemine başlamak zorunda olduklarını ifade etti. Pazaryerlerinde peynir, tekstil, beyaz et satışlarında kredi kartı kullanıldığını, ancak meyve sebze satışlarında nakit döndüğünü belirten Başkan Erişen, şu açıklamayı yaptı:

PAZARA GİDEMEYEN, KREDİ KARTIYLA MANAVDAN, MARKETTEN ALIŞVERİŞ YAPIYOR
"Kredi kartıyla markete, manava gidip alışveriş yapan, ama cebinde beş kuruşu olmayan vatandaşlarımızın sayısı çok fazla. Onların da pazara gelmelerini ,gıda maddelerini daha ucuza almalarını istiyoruz. Kredine kartına geçmek zorundayız, yoksa pazarcı esnafı biter. Çünkü ürünler, bizim elimizde olmayan nedenlerden dolayı aşırı pahalandı. Kimse kilolarca domates, sebze, meyve almıyor artık. Esnafın cirosu, fiyatların makul seviyelerde olduğu günlere göre çok azaldı. Hem esnafımızın daha çok iş yapması, hem de daha fazla vatandaşımızın pazara gelmesini sağlamak adına, kredine kartına geçiş yapmamız lazım. Pek çok esnafımız, komisyon ödememek için kredine kartına karşı çıkıyor ama buna mecburuz. Yakında bankalarla görüşmelere başlayacağız."

ÜRETİCİYE SAHİP ÇIKILMAZSA, SEBZE MEYVE YARIN DA PAHALI OLUR
Pazardaki etiketlerin aşağıya çekilmesini en çok pazarcı esnafının istediğine vurgu yapan Oda Başkanı Hamdin Erişen, şunları söyledi:

"Herkes, sebze meyvedeki fiyatların aşağıya ne zaman düşeceğini soruyor. Bugün salatalık 1, 1,5 liraya düştü. Domates, 1 liraya da var, 5 liraya da. Bir karpuzu 90 liraya yerken, bugün 10 kiloluk karpuzu 15 liraya almak mümkün. Fakat pek çok meyve ve sebze çok pahalı. Eğer üreticiye sahip çıkılmazsa, biz hiçbir zaman ucuz meyve sebze yiyemeyiz. Üretici, ürününü sulayamıyor, gübreyi, mazotu pahalıya alıyor. Tohumu bir kereliğine alıyor, o da yüksek para. Ürün maliyeti yükselince, üretime devam etmiyor. Üreticiye sahip çıkılmazsa, onun omuzlarındaki yük hafifletilmezse, bugün değil, yarın da temel gıda maddelerini fahiş fiyatlardan tüketmeye devam ederiz."

 
Hanzade ÜNUZ yazdı... Son nefes
 
Bayraklı'da önce temizlik, sonra meditasyon
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Necla Güleç 20 Haziran 2021 Pazar 13:26

Muhittin cım Cumatesi günü alışverişe gittim Kahvaltı bahçeleri nasıl doluydu anlatamam inanamadım boş yer yoktu biryerde değil hepsi öyleydi birazda bunlara yazarmısın

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hanzade ÜNUZ yazdı... Son nefes
Hanzade ÜNUZ yazdı... Son nefes
İkramlar geldi, düğünler başladı!
15 Haziran itibariyle düğünlerde ikram yasağının kaldırılmasıyla birlikte, ...
Dr. Soysal'dan müsilaj yorumu: Herkes suyunu İzmir gibi arıtırsa...
İzmir Tabip Odası Çevre Komisyonu Başkanı, Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Ahmet ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Kızlar! Ha’di askere…
Mehmet KARABEL yazdı... Kızlar! Ha’di askere…
Sezgin Baran Korkmaz Avusturya'da tutuklandı
SBK Holding'in sahibi iş insanı Sezgin Baran Korkmaz, Avusturya’da tutuklandı. ...
Bakan Akar ABD'li mevkidaşıyla görüştü
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'li mevkidaşı Lloyd Austin ile telefonda görüştü.
 
Motorun çarptığı yaşlı adam olay yerinde can verdi!
İzmir'in Torbalı ilçesinde motosikletin çarptığı 73 yaşındaki yaya yaşamını ...
Çeşme'de makilik alanda çıkan yangın söndürüldü
İzmir'in Çeşme ilçesinde, otluk ve makilik alanda çıkan yangın, havadan ...
Otoyolda facia: 11 araçlı zincirleme kaza!
Sakarya’nın Sapanca ilçesinde, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda 11 ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva