HABERLER>GÜNCEL
20 Haziran 2021 Pazar - 09:04

İkramlar geldi, düğünler başladı!

15 Haziran itibariyle düğünlerde ikram yasağının kaldırılmasıyla birlikte, düğün sektörünün havası da değişti. Düğün Salonları İşletmecileri Derneği Başkanı Vahyettin Dokak, "İkramsız düğüne kimse sıcak bakmıyordu. Şimdi salon ve bahçeler yüzde 70 doluluğa ulaştı. 1 Temmuz'da başlayacak nişan, kına ve sünnet izni ve mevcut kısıtlamaların daha da azalmasıyla, bu oranın yüzde 100'e çıkacağını umuyoruz" dedi.

İkramlar geldi, düğünler başladı!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Düğün ve nikah törenlerine 1 Haziran'dan itibaren verilen iznin ardından, 15 Haziran'dan itibaren ikram yasağının da kaldırılmasıyla düğün sektörü, eski günlerine dönmeye başladı.  Düğün salonu ve kır düğün bahçesi işletmecileri, yemekli, kuru pastalı, kurabiyeli, meşrubatlı düğünlerin başlamasıyla hem düğün sahiplerinin, hem de kendilerinin yüzlerinin güldüğünü ifade ediyor.

DÜĞÜNLERDE ARTIK YEMEK SERVİSİ DE VAR, PASTA DA...
İzmir Toplantı ve Düğün Salonları İşletmecileri Derneği Başkanı ve Tüm Düğün Salonları Etkinlik ve Organizasyon İşletmecileri Federasyonu Başkan Yardımcısı Vahyettin Dokak, "Millet olarak misafirperveriz ve bizde ikramsız düğün pek kabul görmez. Düğün sahipleri, bugüne kadar ikramsız düğüne çok soğuk baktı. Şimdi eski günlerdeki gibi olmasa da en azından misafirlerimize yemek sunuyoruz, pasta ikram ediyoruz; yemeksiz düğün isteyenlere kuru pastamızı, meşrubatımızı sunuyoruz" dedi. Düğün sektörünün bu gelişmeden son derece mutlu olduğunu belirten Dokak, şu değerlendirmelerde bulundu:

BİR DE PAZAR YASAĞI KALKSA, SAATLER 24.00'E ÇEKİLSE...
"Haziran ayının ilk yarısının bazı günlerini, ikram kısıtlaması nedeniyle boş geçirdik. 15 Haziran'da başlayacak ikramlı günler için hazırlık yaptık. İkramın olmadığı dönemde yüzde 30 olan işletmelerimizdeki doluluk, ikram gelince bir anda yüzde 70'lere çıktı. Bu da esnafımız açısından son derece sevindirici. 1 Temmuz'dan itibaren kınalar, nişanlar, sünnet törenleri de başlayacak. O zaman salonlarımızın, kır bahçelerimizin doluluğunun yüzde 90, hatta yüzde 100'e ulaşacağına inanıyorum. 1 Temmuz'dan itibaren, saat 21.00'de düğünleri bitirme kuralının da değişeceğini, 24.00'e kadar uzatılacağını düşünüyoruz. En önemlisi, pazar günleri bizim altın günlerimizdir; yani düğünler için en çok tercih edilen gündür. Pazar yasağı da kalkarsa, sektörümüz eski günlerine kavuşmuş olur."

TÜM İŞLETMELERDE HER TÜRLÜ ÖNLEM ALINIYOR
Halen tesislerin yüzde 50 kapasitesi kadar misafir kabul edebildiklerini anlatan Başkan Vahyettin Dokak, kapalı alanlarda kişi başı 6, açık mekanlarda ise 4 metrekare kuralının uygulandığını hatırlattı. Başkan Dokak, mekan kiralama ücretlerine zam yapmadıklarını, sadece misafirlere sunulan yemek, pasta, meşrubat gibi ürünlere yapılan zammı yansıtmakla yetindiklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

" Her masada dezenfektan var. Misafirlerimizin ateşini ölçerek, HES kodlarını kontrol ederek salona, bahçeye alıyoruz. Ortak kullanım alanları, son derece hijyenik. Masalar arasında 3 metre mesafe bıraktık. 12 kişilik masalar, 7 kişilik oldu. Personelimiz aşılanıyor. Servisleri, siperlikle, maskeyle yapıyorlar. Anonslarla sosyal mesafe kuralı sık sık hatırlatılıyor. Tüm bu tedbirler altında, kısıtlamaların tamamının kalkması ve düğün bitiş saatlerinin uzatılmasıyla Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında düğünlerin çok daha güzel olacağını ümit ediyoruz."

SOKAK DÜĞÜNLERİNE İZİN VERİLMESİN
İzmir Toplantı ve Düğün Salonları İşletmecileri Derneği Başkanı ve Tüm Düğün Salonları Etkinlik ve Organizasyon İşletmecileri Federasyonu Başkan Yardımcısı Vahyettin Dokak, sokak düğünlerinin çok sıkı bir şekilde denetlenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Dokak, şunları söyledi:

"4 Eylül'de kısıtlamalar başlamıştı, bizim sektör için. Bunun sebebi, sokak düğünlerinde oluşan algıydı. Denetimsiz sokak düğünlerine kesinlikle izin verilmemeli. Sektörümüz sokak düğünlerinden çok büyük zarar görüyor. Ayrıca lokaller, kafeler, dernekler, çay bahçeleri ve villa evlerindeki düğünler, haksız rekabete yol açıyor. Buralardaki düğünlere de kısıtlama getirilmeli."

 
Dr. Soysal'dan müsilaj yorumu: Herkes suyunu İzmir gibi arıtırsa...
 
Bornova'da anlamlı ziyaret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dr. Soysal'dan müsilaj yorumu: Herkes suyunu İzmir gibi arıtırsa...
İzmir Tabip Odası Çevre Komisyonu Başkanı, Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Ahmet ...
Mehmet KARABEL yazdı... Kızlar! Ha’di askere…
Mehmet KARABEL yazdı... Kızlar! Ha’di askere…
Sezgin Baran Korkmaz Avusturya'da tutuklandı
SBK Holding'in sahibi iş insanı Sezgin Baran Korkmaz, Avusturya’da tutuklandı. ...
 
Bakan Akar ABD'li mevkidaşıyla görüştü
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'li mevkidaşı Lloyd Austin ile telefonda görüştü.
Motorun çarptığı yaşlı adam olay yerinde can verdi!
İzmir'in Torbalı ilçesinde motosikletin çarptığı 73 yaşındaki yaya yaşamını ...
Çeşme'de makilik alanda çıkan yangın söndürüldü
İzmir'in Çeşme ilçesinde, otluk ve makilik alanda çıkan yangın, havadan ...
 
Otoyolda facia: 11 araçlı zincirleme kaza!
Sakarya’nın Sapanca ilçesinde, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda 11 ...
MSB: Suriye sınırında 1'i PKK'lı 4 kişi yakalandı
Milli Savunma Bakanlığı, yasa dışı yollarla Suriye'den Türkiye'ye girmeye ...
Tutuklanan cani eş katili, öldürmek için gitmiş!
Bursa'da ayrı yaşadığı eşi Bircan Doğan'ı temizlik görevlisi olarak çalıştığı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva