HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Nisan 2013 Çarşamba - 13:01

İzmir metrosuna Köşk’ten imza müjdesi

Başkent’te 8 aydır imza bekleyen keşif artışına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den de onay çıktı. Metronun Hatay’a ‘eksiksiz’ uzanmasının yolu tamamen açıldı.

İzmir metrosuna Köşk’ten imza müjdesi

EGEDESONSÖZ – 2012 yılının son gününde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kente yaptığı sürprizle hizmete giren İzmirspor ve Hatay istasyonlarının çift yönlü çalışmasını sağlayacak keşif artışı onayı çıktı.
 
23 Nisan kutlamaları için kente gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın, ‘Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün önünde imza bekliyor’ açıklamasından bir gün sonra müjdeyi CHP İzmir Milletvekili Musa Çam verdi. Çam, 8 aydır onay bekleyen keşif artışının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün imzasıyla hayata geçtiğini duyurdu.
 
İNŞAAT DURDURAN BEKLEYİŞ!
İzmir’de Üçyol- Üçkuyular hattının 1'inci etap ihalesi kapsamında yapılan iki istasyon, tünel inşaatı, rayların döşenmesiyle ilgili yüzde 20’lik kendi yetkisindeki keşif artışını daha önceden onaylayan Büyükşehir Belediyesi, inşaat sürecinde çıkan ek imalat ve harcamalarla ilgili yüzde 19.35’lik bir artış için 31 Ağustos’ta İzmir Valiliği’ne bir yazıyla başvurmuş, alilik, 4 Eylül’de yüzde 40’a kadar olan keşif artışlarına onay yetkisi olan Bakanlar Kurulu’na sunulmak üzere yazıyı İçişleri Bakanlığı’na göndermişti.
 
2013 yılında bitmesi planlanan inşaat keşif artışını onayının bir türlü çıkmaması nedeniyle müteahhit firma ÖZTAŞ A.Ş.’ın hak edişlerinin resmi karşılığı olmadığı için hattın geriye kalan kalıcı betonlarının atılması ile raylarının döşenmesi için yürütülen çalışmaları durdurmuş, kent yeni bir metro kriziyle daha yüz yüze kalmıştı.
 
ÜÇ İSTASYON 'BAŞKENT KAPISINDA'
Şu anda tek yönlü çalışan iki istasyon dışında faaliyete geçmeyen ve inşaat çalışmaları devam eden Göztepe-Poligon ve Üçkuyular istasyonları için geçtiğimiz haftalarda yapılan keşif artışı başvurusu İçişleri Bakanlığı'na gitti. Belediyenin yüzde 40 artış talebinde bulunduğu üç istasyonla ilgili benzer bir süreç yaşanacak. Bakanlar Kurulu onayı sonrası bu istasyonlar için de Köşk'ten onay çıkması bekleniyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandaş 25 Nisan 2013 Perşembe 09:15

İhaleler ile ilgili bilgi sahibi olmayan kişiler yorumlarınızın hiç bir mantığı yok. İhale yasasını okuyun ondan sonra, anahtar teslimiymiş, hayret ya sanki emmioğluna iş veriyorsunuz ...verilmeyen ihalede usulsüzlük var diye kaç kişi içerde yatıyor şu an onu biliyormusunuz acaba....Zihniyet İzmir'e iş yaptırmamak bunu anlamayan duymayan kalmadı.Gerisi tefferuattan ibaret ......

Yorumu oyla      13      6  
İzmirli 25 Nisan 2013 Perşembe 09:02

Acilen Acilen Bunlara Çözüm Bulunmalı Dibimizdeki Manisa Aldı Başını Gitti Bursa, Konya, Eskişehir, Kayseri Nekadar İlerledi Biz Yerimizde Sayıyoruz Acil İş İmkanları Acil Acil.

Yorumu oyla      14      7  
İzmirli 25 Nisan 2013 Perşembe 09:01

Uzun Lafın Kısası Herkes Birşeyler Söylemiş Öyle Veya Böyle Bu Metronun Artık Bitmesi Lazım Ve Biran Önce İzmirin Yol(Trafik) Sorunu, Kentsel Dönüşüm Çalışmaları, Otopark Projeleri, Çevre Düzenlemeleri, ve Deniz Taşımacılığı Gibi Konularda Kendisini Yenilemesi ve Acilen Acilen Egenin İncisi Olduğunu Göstermesi Gerekir. Bırakın Parti Kavgalarını ve Bir An Önce Şehrimizi El Birliği İle Düzeltelim Güzelleştirelim Sanayimiz Bitmiş Durumda Gençlere İş İmkanı Kalmadı Turizim Zaten Neredeyse Bitik

Yorumu oyla      15      6  
private35 25 Nisan 2013 Perşembe 08:57

Ne zaman mı bitecek? onaylar verilse takozlar takoz olmaktan bir vazgeçse daha kolay bitecek ti ama yinede kanırta kanırta tüm zorluklara rağmen bitiyor az kaldı.

Yorumu oyla      11      8  
serko 25 Nisan 2013 Perşembe 08:14

seçime yetişmemesi için ellerinden geleni yapacaklar rahat olun her zaman ki taktik....

Yorumu oyla      13      7  
Bitmeyen Metro Etrafında Oturan Adam 24 Nisan 2013 Çarşamba 20:25

Sonu? Metro ne zaman bitecek?

Yorumu oyla      17      10  
TC misafir 24 Nisan 2013 Çarşamba 20:01

ihaleden bahseden arkadaş, ihaleye hangi şirketler girerse ve hangisi en iyi teklifi yaparsa iş o şirkete verilir ihaleye girmeyen bir şirkete kalkıp iş vermezsin tutturmuşsun "anahtar teslimi iş" diye yahu arkadaş, hesapta olmayan giderler olduğunda sanki bunu o fiyata yansıtmayacaklar "benden olsun" mu diyecekler? ihaleden bu yana toplam enflasyon bile %43 istenen artış bedeli %40...

Yorumu oyla      18      10  
Mehmet T 24 Nisan 2013 Çarşamba 18:22

Sayın Altaylı rumuzlu arkadaş asparagas internet sitelerinin bilgisi ile hareket etme lütfen.Hangi görüşten olursan ol İzmirliliğe, hele Altaylılığa hiç yakışmıyor.Hükümet İBB değil 480 trilyonunu 480 krş nu silmez bunu hepimiz biliyoruz.

Yorumu oyla      21      9  
Tayfun 24 Nisan 2013 Çarşamba 17:17

İstanbul ve Ankara Belediyelerinin - ki bütçeleri İzmir den fazla - havlu attıgı Metro yapımında İzmir kendi butcesi ile Türkiye'ye ornek bir iş cıkartmakta oldugunu gün gibi açıkken halen objektif verilerden uzak değerlendirmeler yapılmasına anlam vermek gerçekten çok zor..

Yorumu oyla      24      11  
Tayfun İzmir 24 Nisan 2013 Çarşamba 17:09

Belediyenin Merkezi hukumete onay icin muracatı 31.08.2012 , ancak Merkezi hukumetten gelen onay 23.04.2013 yani tam 10 kocaman ay yani 300 gun ,cok merak ediyorum 300 gunde neyi inceleyip ONAY verememişler.Bu teknoloji cagında bu hız insan HELAL OLSUN demeden yapamıyor.

Yorumu oyla      25      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir'de festival gibi çocuk şenliği korteji
Gaziemir’de 16. kez düzenlenen çocuk şenliliğinin geleneksel kortejine ...
Çocukları Bornova'da buluşturan melodi
Bornova Belediyesi’nin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri ...
Buca 23 Nisan'ı Gripin ile kutladı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Buca'da bir hafta süreyle ...
 
Karşıyaka’da çocukların bayramına muhteşem final
Dünya çocuklarının Karşıyaka’daki 21. buluşması muhteşem bir finale sahne ...
Güzelbahçe'de çifte bayram coşkusu
Güzelbahçe'de çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı'nı gönüllerince ...
İZSU’dan ıslah raporu: 7 ilçeye dev yatırım
İZSU Genel Müdürlüğü; Urla, Balçova, Karabağlar, Narlıdere, Menderes, ...
 
En renkli bayram ‘Doğal Yaşam’daydı
Çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle hafta boyunca ücretsiz ...
CHP’li Vekil’den şok iddia: İzmir’in suyuna asit karışıyor!
CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören’den İzmir’in içme suyu ile ilgili şok ...
Yıldırım ‘bayramlık’ ağzını açtı: Taşeronu bitirmemiş miydi?
23 Nisan programı için kente gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva