HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Nisan 2013 Çarşamba - 11:54

Buca 23 Nisan'ı Gripin ile kutladı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Buca'da bir hafta süreyle coşku ile kutlayan Buca Belediyesi finali Gripin konseri ile yaptı.

Buca 23 Nisan ı Gripin ile kutladı

İZMİR - Buca Belediyesi’nin 23 Nisan'ı kutlamaları kapsamında gerçekleştirdiği ücretsiz halk konserine 30 bin dolayında vatandaş katılım gösterdi. 23 Nisan haftasında da İzmir'de bir ilk olan oyun sokaklarıyla on binlerce çocuğu buluşturan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, 23 Nisan gibi önemli bayramlarda yasaklara inat Buca’da üniversite eğitimi alan gençler ve yaşayanların akın ettiği Gripin konserine ev sahipliği yaptı. Başkan Ercan Tatı, 23 Nisan'ı günlerdir kutlamanın heyecanını paylaştı ve önümüzde ki 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında da güzel süprizlerle halkın yanında yer alacaklarını müjdeledi.

YASAĞA HALKIN TEPKİSİ
Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Milletine armağanı olan 23 Nisan, 19 Mayıs ve 29 Ekim gibi bayramları anma ve kutlama günlerinde mevcut hükümet tarafından yasaklanmalar getirildiğini söyleyen Ercan Tatı, kimsenin Ata'nın miraslarına olan saygı göstergesine karışamayacağını ve buna kesinlikle izin vermeyeceğini söyledi. Tatı, "Biliyorsunuz ki özel günlerimizi özel sanatçılarla kutluyoruz.Ama bugünün başka bir özelliği var. Bugün 23 Nisan. geçen 29 Ekim ve 19 Mayıs'ta olduğu gibi bugün yine Atamızın huzuruna çicek koymamız yasaklanmıştı. Ama ben sizin belediye başkanınız olarak geçen seneki gibi bugünde Atamızın huzura çelengimizi bıraktım. 29 Ekimde yasak 23 Nisanda yasak, 19 Mayısta yasak. hiç kimse bizim milli değerlerimizle, Cumhuriyetçiliğimizle, Laikliğimizle, milli bayramımızla bizi test estmesin. Hele ki Mustafa Kemal'e olan bağlılığımızla hiç kimse test etmesin. Şuan burada 30 bin kişi ile cevabını veriyoruz" dedi.

19 MAYIS’TA ON BİNLERLE BİRLİKTE "GENÇLİĞE HİTABE"

1 Mayıs'ı Edip Akbayram, 6 Mayıs'ı Suavi ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında da 18 Mayıs akşamı Buca'da halka ücretsiz Sertap Erener Konserinin gerçekleşeceğini müjdeleyen Başkan Tatı, yine bir ilki gerçekleştirecek. Tatı 23 Nisan'ı kutlamak için gelen vatandaşlarla birlikte Mustafa Kemal Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okuyacak. Başkan Tatı 18 Mayıs akşamını şöyle anlattı; "Sizlerin bir ağabeyi, bir arkadaşı, bir kardeşiniz olarak sizlerden bir isteğim var. 18 Mayıs akşamı Buca'dan aynı anda kaç kişiye Gençliğe Hitabeyi okutucağız, göreceksiniz. Bizi test etmeye çalışanlara Buca'dan mesaj göndereceğiz. Hepinizi o akşam burada bekliyorum. 23 Nisanlar bizim, 19 Mayıslar bizim, 29 Ekimler bizim ama her şeyden önemlisi bu Cumhuriyet bizim, Mustafa Kemal bizim" dedi.

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, konserde emniyet teşkilatını da seslenerek kendisinin 2 hafta önce Silivri de yaşadığı polisin vatandaşlara biber gazı sıkılmasının kendi ilçesinde yaşanmamasından dolayı teşekkürlerini sundu. Tatı, "Son sözüm çok ciddi bir teşekkürdür. Buca emniyetimize ve İl emniyet yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Bizlere bu gece ve bundan önceki etkinliklerimize saygı duydukları için ve yardımda bulundukları için. Çünkü diğer iller gibi değil. Ben 2 hafta önce Silivri’deydim. Diğer iller gibi gaz stoklarını bizlerde harcamıyorlar" diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
T.C.isimsiz 46 25 Nisan 2013 Perşembe 09:10

bizim gibi Buca ' nın yerlisi olanlar , tatı ' yı da iyi tanır - bilir , ATATÜRK ve DEVRİMlerine de tatı 'dan daha çok sahip çıkar ve çoğu da bizim gibi akp li değildir..Atatürk ve devrimlerine sahip çıkmak , o makamda oturanlar için sadece bayram günleri meydanlarda işkembe-i kübradan atıp tutmak değildir..O makamda oturanın proje üretip halkına faydalı işlere imza atması da ATATÜRK ve DEVRİMLERİne sahip çıkmanın en güzel yoludur..

Yorumu oyla      14      7  
TC DEMOKRAT 24 Nisan 2013 Çarşamba 16:03

Bak Asuman ! Demagoji Yapıyorsun.Üstelik akp li de Değilim.Rümuzumun Önünde de TC Harfleri Bulunmakta.Benim ATATÜRKÇÜLÜĞÜM"ün Ölçütünü İnanki Ercan Tatınınkinle Mukayese Bile Edemezsin.Bu Etkinlikleri O Kendi Siyasi Geleceğini Sağlama Almak Amacıyla Yapmakta Ve Sevgili ATAMIZI da Kullanmaktadır.Olay Sadece REKLAM dan İbarettir.Sen O Meydanlara Toplananlarıda CHP li Falan da Zannetme.Çoğu İnsan Kafasını Dağıtmak,Eğlenmek,Kız Tavlarmıyım Amacıyla Gelmekte.Yani Senin Ercan Tatın İçin Gelmiyorlar.

Yorumu oyla      24      13  
ASUMAN 24 Nisan 2013 Çarşamba 15:27

Sn.demokrat kardeşim.Atatürk sevgisinin ne olduğunu,nasıl olduğunu sizden öğrenecek değilim.yoksa size göre Atatürk Sevgisi çiçek koymayı yasaklamak Milli Bayramlarımızı kutlamayı kısıtlamak mıdır?Bizler bu kutlamaları sizin gibiler ne kadar yasaklarsa ne kadar engellerse engellesin biz kutlamaya devam edeceğiz.Anladığım kadarıyla siz de kutlamalara karşı çıkıyorsunuz.Tüm Atatürkçüleri,Cumhuriyeti sevenleri,tüm yürekli insanları Bucadaki 19 Mayıs kutlamalarına bekliyoruz.Saygılarımla...

Yorumu oyla      19      17  
BUCALI 24 Nisan 2013 Çarşamba 14:33

vallah ben öz bucalıyım bucaya sonradan gelmelerden değilim kökenimde selaniğe dayanmaktadıır mahallemde YAYLACIK mahallesidir. ercan tatı döneminde çivi bile çakılmayan YAYLACIK mahallesindenim benim ne kadar bucalı olduğumu tahmin ediyorsundur ? konserlere harcanan paralara gerçekten yazık !

Yorumu oyla      23      17  
TC DEMOKRAT 24 Nisan 2013 Çarşamba 14:21

Asuman Adlı Yorumcuya! Buca Belediyesinin Bizim Vergi Ve Harçlarımız İle Toplanan Paraları Böyle Havaya Savurması İle İlgili Olarak Burada Yaklaşık 4 Yıldır Yazmaktayım.İnanın Artık Yazmaktan Gına Geldi.30 Bin Kişi Olayını Sallamışsın.ATATÜRK Sevgisi Konserlerde Nara Atarak Olmuyor.Önemli Olan ATAMIZIN İstediği Bireyler Olabilmektir.Yanlış Yapan Kim Olursa Olsun,Ondan Hesap Sorabilmektir. Belediye Başkanının da Kapasitesi Bu Kadar Olduğu İçin Belediyeciliği Maalesef Konser Düzenlemek Zannediyor.

Yorumu oyla      26      15  
bucalı 24 Nisan 2013 Çarşamba 14:12

e sizde haklısınız tabi asuman hanım bucaya konserden başka bi şey lazım değil :))herşey güllük gülistanlık, herşey yolunda tıkırında az biraz çıkın fanuslardan da sokaklara bakın millet ne konuşuyor

Yorumu oyla      22      14  
ASUMAN 24 Nisan 2013 Çarşamba 14:07

Sn Bucalı rümuzunu kullanan ama inanıyorumki Bucamızla hiç bir alakası olmayan sadece muhalefetle uğraşan şahıs.30 bini ben söylemiyorum.haberi yapan arkadaş söylüyor.Biz konserleri seviyoruz ve devam etmesini istiyoruz.Teşekkürler sn.Başkanım...

Yorumu oyla      22      21  
bucalı 24 Nisan 2013 Çarşamba 14:04

asuman hanımcım bende konserdeydim 5 bin kişi bile yoktu iyi sallamışsınız :))

Yorumu oyla      24      16  
BUCALI 24 Nisan 2013 Çarşamba 13:53

ASUMAN rumuzlu açıklasın bakalım senin başkanın konserlere ödenen rakamları . açıklayabilir mi ?bucalının parası boşa harcanıyor yapılan birtane kalıcı projeniz yok birde utanmadan savunuyorsunuz şu adamı ! ha birde 30 bin dediniz sallarken baya bi sallamışsınız ..

Yorumu oyla      26      16  
ASUMAN 24 Nisan 2013 Çarşamba 13:29

Teşekkürler Başkanım.Türk Gençliği olarak Cumhuriyetimize sahip Çıkmaya.Gelecek kuşaklarımızı Atatürk Sevgisi ile yetiştirmye söz veriyoruz.Ne Mutlu Türk'üm Diyene....Sn.Demokrat kusura bakmayın söylemeden geçemeyeceğim.Bu konserde 30 bin kişi vardı.Bu kadar insan konserleri seviyor.siz sevmiyorsunuz diye konser mi olmasın.siz sevmiyorsanız gelmeyin...Ama sizin derdiniz herhalde bu güze konserleri Bucamıza yapılmasında katkısı olan Ercan Başkan değilmi?Teşekkürler Ercan Başkanım...

Yorumu oyla      23      24  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da çocukların bayramına muhteşem final
Dünya çocuklarının Karşıyaka’daki 21. buluşması muhteşem bir finale sahne ...
Güzelbahçe'de çifte bayram coşkusu
Güzelbahçe'de çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı'nı gönüllerince ...
İZSU’dan ıslah raporu: 7 ilçeye dev yatırım
İZSU Genel Müdürlüğü; Urla, Balçova, Karabağlar, Narlıdere, Menderes, ...
 
En renkli bayram ‘Doğal Yaşam’daydı
Çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle hafta boyunca ücretsiz ...
CHP’li Vekil’den şok iddia: İzmir’in suyuna asit karışıyor!
CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören’den İzmir’in içme suyu ile ilgili şok ...
Yıldırım ‘bayramlık’ ağzını açtı: Taşeronu bitirmemiş miydi?
23 Nisan programı için kente gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme ...
 
Dünya çocukları Aliağa'da
Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Özgür Dünya Çocukları ...
Gaziemir’de koltuk miniklere emanet
Başkan Şenol’un makamını devralan çocuklar kentin yönetimiyle ilgili ...
Selçuk’ta coşkulu 23 Nisan
Selçuk’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva