HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Mayıs 2022 Cuma - 10:53

İzmir 'iyilik' için koşacak... Soyer: Bu bir tesadüf değil!

İzmir'de bu yıl 5'incisi düzenlenecek olan Wings For Life World Run İzmir koşusunun tanıtım töreni düzenlendi. Düzenlenen lansmanda 'iyilik' sloganına dikkat çekilirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise bu yarışın İzmir'de düzenlenmesinin bir tesadüf olmadığını belirtti

İzmir  iyilik  için koşacak... Soyer: Bu bir tesadüf değil!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'de 8 Mayıs Pazar günü düzenlenecek olan Wings For Life World Run İzmir için basın toplantısı Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleştirildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Hazal Nehir, Ford Türkiye Pazarlama Müdürü Talat İşçioğlu, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Dario Costa, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Başkanı Semra Çetinkaya katıldı.

SOYER:  BU BİR TESADÜF DEĞİL
Bu yarışmanın İzmir'de düzenlenmesinin bir tesadüf olmadığını vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "8 Mayıs Pazar günü binlerce kişi omurilik felçlilerinin araştırmasına destek olmak için koşacak.  Bu yarışın tüm geliri omurilik felçlilerinin çözümünün bulunması için bilim araştırmalarına verilecek. Yaşadığımız pandemi sürece rağmen çok sayıda spor etkinliği gerçekleştirdik ve çok sayıda ulusal yarışmaya ev sahipliği yaptık.   Bu yarış işin İzmir'in tercih edilmesi bir tesadüf değil. Şehrimizin bu yarışmaya ev sahipliği yapmaya devam etmesi, spora verdiğimiz değeri arttırıyor. Bu uluslararası organizasyona, İzmir bu koşuya 5. kez ev sahipliği yapıyor. Bu İzmir için büyük bir gurur. İyilik varsa koşarız. İyiliğin sırrı empati yapabilmekte. Empati yapınca iyilik yapacak yeri görüyorsunuz. Şimdiden iyilik yapacak herkesi tebrik ediyorum" dedi.

ÇETİNKAYA:  UMUT VERİCİ BİR KOŞU
Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Başkanı Semra Çetinkaya, "Ben omurilik felçliyim. Bir trafik kazasından önce bir iş kadınıydım. Genç ve sağlıklıydım. Başıma bir şey gelmez derdim. Kendi tedbirim almadım, emniyet kemeri takmamıştım. Buna da dikkat çekmek isterim. Kemerinizi takın. Kaza geçirdikten sonra zor bir kabullenme süreci geçirdim. Ama şimdi bu dernekle ben artık bayrak taşıdığıma inanıyorum. Bende sonra gelecek olanlarda bu bayrağı daha yükseğe taşıyacaklar. Başka insanlara muhtaç hale geliyor, tekerlekli sandalyeye muhtaç hale geliyorsunuz. Evinizde sokaklarda engellerle karşılaşıyorsunuz. Bu yüzden her şeye sıfırdan başlamak kolay değil. Bu nedenle bu düzenlenecek koşu çok umut verici koşu. Umarız ki bir farkındalık yaratılmış olur ve toplanacak fon ile güzel adımlar atılır. Düzenlenecek koşu bizim için dünyada 5 kıtada aynı anda koşmak çok değerli" ifadelerini kullandı.

ESKİCİ: YARIN SAĞLIKSIZ OLABİLİYORUZ
Toplumdaki iyilik duygusunun ölmediğini görüldüğünü belirten İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ise, "İzmir çok büyük sportif faaliyetlere ev sahipliği yapıyor ancak bugün toplandığımız etkinliğin ayrı bir güzelliği ve özelliği var. Bunun ilk etabı iyilik yapmak için insanların bir araya gelmesi. Bugün sağlıklıyken yarın sağlıksız olabiliyoruz. Ancak insanlar başka insanların sağlığı için bir araya gelebiliyorsa bunun ayrı bir güzelliği vardır. Bu etkinliğe katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. İzmir çok güzel bir şehir ve sürekli sportif faaliyetler ile anılması oldukça güzel. Felçli kardeşlerimiz için 5 ayrı ülkede sporcuların bir araya gelmesi demek ki toplumdaki iyilik duygusunun ölmediğinin anlamına geliyor" diye konuştu.

İŞÇİOĞLU: DAHA GÜZEL VE İYİ BİR GELECEK YAŞATMAK İÇİN…
Yarışmaya uzun yıllardır sponsor olduklarını vurgulayan Ford Türkiye Pazarlama Müdürü Talat İşçioğlu, "Bizim için dünyanın en güzel ve anlamlı koşullarından bir tanesi. Biz 2016'dan beri ana sponsor olarak bu etkinlikte yer alıyoruz. Daha güzel ve iyi bir gelecek yaşatmak için, yaşamayı seven her kişi koşuya davet ediyoruz. Bu seneki mottomuz anahtarları bırakır iyilik için koşarız olacak" dedi.

Redbul Sporcuları Hazal Nehir, "Bu koşuda tüm dünya aynı amaçla koşacak. omuriliği felçlilerine destek amacımız var. Herkesi pazar günü sokağa davet ediyoruz" diye konuşurken, Dari Costa ise, "Biliyoruz ki omuriliği felçlisi hepimizi olabiliriz. Hepimizin başına gelebilecek bir şey. Omurilik felçlilerine yardım etmek bizim için omur. Bizim yaptığımız bu hastalığa çözüm bulmaya çalışan bilime destek olmak. Burada bir arada bulunmak benim için çok büyük gurur ve mutluluk. Burada omurilik felçlileri için bir farkındalık yaratmak benim amaçlarımdan biri" dedi.

 
Zorlu'dan Altay camiasına kenetlenme çağrısı: Ortak akıl ve huzur gerek!
 
Menemen'de Hıdırellez eğlencesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı ‘baharı’ coşkuyla karşıladı
Bayraklı Belediyesi, baharın habercisi Hıdırellez’i Doğançay’da düzenlenen ...
Kent, mekân ve toplumsal eşitsizlik masaya yatırılacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi 11-12 Mayıs’ta Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde ...
Gümrükçü'den Makedonya kökenli yurttaşlara vatandaşlık çağrısı
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Kuzey Makedonya ziyareti kapsamında ...
 
Ödemiş’te Hıdırellez coşkuyla kutlandı
Baharın müjdecisi, birliğin, beraberliğin ve bereketin simgesi “Hıdırellez” ...
Hıdırellez ateşi Selçuk'ta yandı
Efes Selçuk Hıdırellez coşkusunu İsabey Mahallesi'nde yaşadı. Baharın ...
İzmir'de muhteşem Hıdırellez konseri
İzmir Büyükşehir Belediyesi, bolluğun ve bereketin simgesi, baharın müjdecisi ...
 
Üç Fidan asıldıkları saatte Güzelbahçe’de anıldı
Güzelbahçe’de 68 kuşağı önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin ...
Karşıyaka'da Üç Fidan'a duygu dolu anma
Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan idam edilişlerinin 50. yılında ...
Büyükşehir'in satışları eleştirilere neden oldu... Çiğli'de gergin meclis!
Çiğli Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis oturumunda gündem İzmir Büyükşehir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva