HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Mayıs 2022 Perşembe - 20:17

Büyükşehir'in satışları eleştirilere neden oldu... Çiğli'de gergin meclis!

Çiğli Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis oturumunda gündem İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çiğli sınırlarında yaptığı arsa satışları konusu oldu. AK Parti Grubu cephesinden gelen eleştiriler ışığında Büyükşehir’in bu arsaları Çiğli Belediyesi’ne tahsisinin yapılıp yapılamayacağı tartışıldı.

Büyükşehir in satışları eleştirilere neden oldu... Çiğli de gergin meclis!

Ceren KORKMAZ / EGEDESONSÖZ - Çiğli Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis oturumu Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün yokluğunda Başkanvekili Ali Rıza Koçer başkanlığında Çiğli Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Meclis gündem maddeleri oy birliğiyle kabul edilirken dilek ve temenni kısmında söz alan AK Parti Grubu cephesinden geçtiğimiz ay Çiğli Belediyesi’nde yaşanan TİS süreci hakkında da değerlendirmeler yapıldı. Gündeme ise Büyükşehir’in Çiğli bölgesinde yaptığı arsa satışları oturdu. 

ASLAN: BÜYÜKŞEHİR PROJELERDE CİMRİ, SATIŞLARDA CÖMERT!
AK Partili Meclis Üyesi Nedim Aslan, gerçekleştirilen TİS sürecine değindiği konuşmasının devamında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çiğli’de yaptığı hizmetlerde cimri; satışlarda ise cömert davrandığını söyleyerek şu eleştirileri getirdi: 

“Çiğli’de çöp olayları, çalışan emekçi arkadaşlarımızın görev olayları falan oldu. Çiğli’de bu noktada ciddi sorunlar yaşadı. Burada yaşayan vatandaşlarımızın sağlığıyla oynandı. Çöpler toplanmadı... Tabiki bu sorunun da çözüme kavuşması herkes için iyi oldu. Fakat onun arkasında hiç kimsenin arzu etmediği sebepler vardı. Normal şartlarda bir sendikayla Çiğli Belediyesi’nin çok rahat anlaşması gerekirken olayın çıkmaza girmesi ve faturanın da Çiğli halkına kesilmesini doğru bulmuyoruz. Umuyoruz ki hiç kimse Çiğli’yi ve halkını siyasi oyunlara alet etmez. Bir diğer husus ise yollarla ilgili sıkıntılar... Asfaltlanma, çukurların kapatılması konusu... Geçen ay söz etmiştik ancak hala çalışmalar yapılmadığını görüyoruz. Bir başka husus ise; Büyükşehir’in Çiğli’de arsaları var. Parsel parsel satılıyor. Büyükşehir bu arsaları satmak yerine Çiğli Belediyesi’ne devredip Çiğli halkının hizmetine sunmasını arzu ediyoruz. Çünkü bunu Büyükşehir’in bütçe açığını ya da şirket zararlarını örtmek için satılmasını istemiyoruz. Bunlar Çiğli’nin malı, Çiğli’de kalsın. Sosyal donatı alanı yönünde kullanılmasını arzu ediyoruz. Biz Büyükşehir noktasında son derece fakir bir bölgeyiz. Ama çöp deposu olarak kullanma noktasında çok cömert davranıyor... Çamurunu, atığını Çiğli’de çok rahat yapıyor. Projeler noktasında çok cimri ama satışta çok cömert... Bunlarla ilgili umarım devreye girersiniz.”

BOZTEPE: BU YERLER ÇİĞLİ’YE KAZANDIRILMALI
AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe ise Aslan’ın gündeme getirdiği parsel satışlarına çözüm olarak; alanların Çiğli Belediyesi’ne tahsisinin yapılması gerektiğini dile getirdi. Bu konunun ileriki meclislerde gündeme getirilmesini istediğini vurgulayarak, “Geçen ay Çiğli adına kötü günler yaşadık ama beni mutlu eden şey; herkesin birlik olarak işçi kardeşlerimizin isteğinin yerine getirilmiş olması... Yaşanılan sıkıntıları da unutacağız. Hepimiz burada kamu görevi yapıyoruz. Kimse kimsenin üstünde değil... Temenni ediyorum ki önümüzdeki yıllarda grevler yaşanmaz. Sonuçta biz İzmir’in en yüksek ücretini ödeyen belediyeyiz. Ama tabi içimiz acıdı... Bir tarafta başka belediyede aynı sendikanın imza atıp bizde imza atmamasını hala anlamadık. Bu da CHP’nin iç siyasetiyle ilgili olabilir. Bu da bizi ilgilendirmiyor... Geçen ay Büyükşehir’de Evka – 2’nin oradaki kıymetli arsalarla ilgili karar aldık. Tabi ki, muhakkak arsalar satılabilir ancak bunlar Çiğli bölgesinde... Büyükşehir Çiğli Belediyesi’ne tahsis edebilir. Daha önce yine bir arsamız vardı, kooperatif kuruldu. Bu da baya büyük konut yeriydi. Orası da öyle gitti, şimdi burası da gidiyor. Gittik, baktık. Hakikaten de büyük bir alan. Bu konuları takip etmeli ve Çiğli’ye kazandırılmalı... İzmir’in bütün çöpü atığı buraya geliyor. Hepimiz el birliğiyle menfaatlerini korumalıyız” ifadelerini kullandı.

KOÇER: BÜYÜKŞEHİR’E TALEPTE BULUNABİLİRİZ
Muhalefet cephesinden gelen sorulara ve eleştirilere yanıt veren Grup Başkanvekili Ali Rıza Koçer, bu konudaki eleştirilere kısmen katıldığını belirterek “Evet Çiğli tarihinde ilk kez yasal grev süreci yaşandı. Bir süreçti ve yaşandı. Bizim gönlümüz elbette ki sözleşmenin kabul olması... Sonuçta Türkiye olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Yaşam koşulları zorlaşıyor. İşçi kardeşlerimiz de haklılar. Sonuçta bitti, tatlıya bağlandı. Asfaltla, yollarla ilgili sorunlar var. Belediye olarak yol açmanın, genişletmenin yanında birçok iş yapıyoruz. Ama biz kazmıyoruz. Belediye dışındaki tüm kurumlar bunu yapıyor. Sıkıntı bundan kaynaklıdır. 1 – 2 aya kadar düzelecek diye düşünüyorum. Belediye olarak da 80 – 90 bin metrekarelik parke taşı döşemesi yapıyoruz. Bunları da incelemenizi tavsiye ediyoruz. Arsa konusuna gelirsek de arsaların sahibi Büyükşehir... Keşke verse... Kısmen size katılıyorum. Bir dayatmada bulunmayız ancak istek konusunda iletebiliriz” şeklinde konuştu.

 
Başkan İduğ’dan UKOME'ye ‘görüş’ tepkisi!
 
Ege'de can pazarı: 83 göçmen kurtarıldı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
6 Mayıs 2022 Cuma 08:31

Akepeyi günahım kadar sevmem ama adamların Çiğli' Büyükşehir hizmetleri bakımından fakir bir yer olduğu, çamurunu çöpünü burada çok rahat yaptığı, çöp deposu olarak kullandığı, projeler konusunda cimri satış konusunda cömert söylemi doğrudur. Altına imzamı atarım. Uzun yıllar sonra ilk defa tramvay yatırımı aldı. Bunada şükür. Çiğli'ye çok daha fazla hizmet gerekiyor. Çok eksik var çok. En başta çöp Çiğli'den uzaklaştırılması gerekiyor. Harmandalı çöpü kaldırılması gerekirken enerji ayağına temelli kalıcı hale getirildi. Bu tesisin kapatılıp başka yere naklini istiyoruz. Ve ilçenin en büyük semti Egekent'e metro hizmetinin gelmesini istiyoruz. İzmirin ikinci Hatay semtinde ulaşım sorunu ciddi boyutta.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan İduğ’dan UKOME'ye ‘görüş’ tepkisi!
Bornova Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Bornova Belediye ...
Bayraklı'da 'devlet' polemiği... Sandal: Ucuz milliyetçiliği bırakacaksınız!
Bayraklı Belediyesi'nin mayıs ayı meclisine AK Parti cephesinden gelen ...
Gaziemir Meclisi'ne 'Divan' engeli... Muhalefet Arda'yı sorumlu tuttu!
Gaziemir Belediyesi'nin Mayıs ayı Meclisi'nin ilk oturumunda yaşanan Divan ...
 
Gaziemir'de Divan krizi: Meclis oturumu gerçekleştirilemedi!
Gaziemir Belediyesi Meclisi'nde Katip Üyesi krizi yaşandı. AK Parti'den ...
Konak’ta Necip Fazıl tartışması... Meclisten 'siyasi' veto!
AK Partili meclis üyelerinin Konak’ta herhangi bir bulvar ya da kültür ...
Prof. Dr. Armağan’ın adı Narlıdere’de yaşayacak!
Narlıdere Belediyesi’nin Mayıs Ayı Olağan Meclis’i yapıldı. Narlıdere ...
 
Karşıyaka'da gündem borçlanma talebi... Başkan Tugay'a yetkiyi aldı!
Karşıyaka Belediye Meclisi'nde gündem 8 milyon 300 bin liralık kredi kullanımı ...
Tramvay kullanacaklar dikkat... Konak hattına koşu ayarı!
Pazar günü yapılacak Wings for Life World Run Koşusu nedeniyle Konak Tramvayı ...
Karşıyaka'da Hıdırellez coşkusu
Karşıyaka, baharın müjdecisi, bolluk ve bereketin simgesi Hıdırellez’i ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva