HABERLER>GÜNCEL
14 Nisan 2022 Perşembe - 10:37

İzmir'in turizm umudu... Ve o gemi geldi!

İzmir'e 2016 yılının ardından ilk kez gelen kruvaziyer gemisini karşılayan ve sonrası açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Turizmin her dalında yapılacak çok şey var. Burada tüm mesele İzmir'in gücünü birleştirerek bu alanlarda birlikte hareket etmeye başlaması" dedi. İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener ise, "Bu bir başlangıç, amacımız bu seferleri arttırmak ve İzmir'in turizm hedeflerine ulaşmasını sağlamak" diye konuştu.

İzmir in turizm umudu... Ve o gemi geldi!

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- İzmir'de uzun yıllardır beklenen kruvaziyer gemisi bugün sabah saatlerinde Alsancak Limanı'na geldi. İlk konukları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener karşılarken iki isim İnsignia adlı geminin kaptanına çiçek vererek 'Hoş geldiniz' dedi.

SOYER: TÜM KENTİMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM
İzmir'e 2016 yılından sonra gelen ilk kruvaziyer gemisinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bugün hem İZTO Başkanımız ve vali yardımcımız ile birlikte ilk gemiyi karşılamaya geldik. Kaptanı ziyaret ettik. Çok heyecan verici bir gün İzmir ve bizler için. Çok uzun süredir beklediğimiz ve nihayet bugün ilk adımının gerçekleştiği buluşma... Kruvaziyer turizmi dünyada gerçekten önemli. Özellikle pandemi sonrası daha da itibar kazanan sektör. İzmir'in de bundan payını alması en büyük arzumuzdu. Pandemi öncesi İtalya'da tur şirketleri ile bir çok görüşme yapmıştık ve pandemi olmasa çok daha erken başlatacağımız bir süreç vardı... Ancak ne yazık ki pandemiyi beklemek zorunda kaldık. Şimdi kaldığımız yerden devam ediyoruz. O günkü heyecan ve şevk ile devam ediyoruz. Diliyorum ki çok daha yoğun bir şekilde kruvaziyer misafirini İzmir'de ağırlama fırsatı bulacağız. Tüm kentimize hayırlı olmasını diliyorum. Yavaş yavaş büyüyecek bir turizm sektörü olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

SAYIYI GİDEREK ARTTIRACAĞIMIZA İNANIYORUZ
İzmir'e 2022 yılı içerisinde 34 kruvaziyer gemisi geleceğini belirten Soyer, "34 gemi gelecek bu sene. Bu gelen en küçüğü. 800 kapasiteli bir gemi. 6 aylık bir dünya turunda durak olarak gelmiş durumda. Bu durumda çok emek var. İZTO ve Kalkınma Ajansı ile birlikte çok çalıştık ve ilkiydi. 3 Mayıs'ta büyük bir gemi gelecek. Bundan sonra da bu sayıyı giderek artıracağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

ÇOK DAHA FAZLASINA MUKTEDİR
Gerek hükümet gerekse yerel yönetimlerin ortak sözü olan 'İzmir turizmden hak ettiği payı almıyor' görüşü hakkında da konuşan Soyer, "İzmir turizm sektöründe hak ettiği yeri gerçekten alamıyor... 1,5-2 milyon turist sayısı İzmir'in asla hak etmediği rakamlar. İzmir'in çok daha büyük potansiyeli var. Bizim kısa vadede İzmir Vakfı olarak ortaya koyduğumuz hedef İzmir nüfusu kadar turist yani 4,5 milyon sayısına ulaşmak. İlk etapta hedeflediğimiz bu. İzmir çok daha fazlasına muktedir ve çok büyük potansiyeli var. Adım adım olacak. Kruvaziyer turizmi de bunun ilk adımı" dedi.

HAYATIN HER ALANINDA YAPILACAK İŞLER VAR
Bundan sonraki süreçte de turizmdeki sayıyı arttırmak için çalışacaklarını vurgulayan Soyer, "VİSİT İzmir sayfamız 2 bin 300 noktayı İngilizce ve Rusça olarak dünya ile buluşturan Türkiye'nin ilk dijital turizm ansiklopedisi oldu. Bir çok çalışmamız var. Direkt seferlerimizi başlattık. 23 noktaya yurt içinde, 48 noktaya ise yurtdışına olmak üzere toplam 71 noktaya İzmir'den direkt uçuşlar var artık. Hayatın her alanında yapılacak işler var. Turizmin her dalında yapılacak çok şey var. Burada tüm mesele İzmir'in gücünü birleştirerek, bu alanlarda birlikte hareket etmeye başlanması. Bunu başarırsak bu potansiyel ile çok daha büyük sayıda turist ağırlayabiliriz" ifadelerini kullandı.

ÖZGENER: AMACIMIZ İZMİR'İN TURİZM HEDEFLERİNE ULAŞMASINI SAĞLAMAK
İZTO Başkanı Mahmut Özgener ise, İzmir'in geleceğinde turizm ile ilgili çok büyük hedefleri olduğunu belirterek, "Bizi en mutlu eden de büyük bir İzmir sevgisi içinde hedeflere ulaşmak için çalışılması... Kruvaziyerlerin gelmesi İzmir'in geleceği için çok önemli. 6 kıtada 60 ülkeyi gezecek bir turist grubu bugün geldi... Kruvaziyer seferlerin arttırabilmek için önemli çalışmalarımız var. Bir ekibimiz Miami'de düzenlenen toplantıya katılacak. Sonrasında ise Malaga'daki fuara başkanımız ile birlikte katılacağız. Bu bir başlangıç, amacımız bu seferleri arttırmak ve İzmir'in turizm hedeflerine ulaşmasını sağlamak" dedi.

 
Köy Enstitüleri Bayraklı’da anılacak
 
Galatasaray ile Dinamo Kiev, barış için maça çıkıyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BERTAN 14 Nisan 2022 Perşembe 16:50

TUNCUN Danismani Cevreci Doktorun Onayi alinmis mi?

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genç kıza işkence iddiası: 3 kişi tutuklandı
Konya'da D.A. adlı kadın, daha önce kafesinde çalıştığı ve bir süre flört ...
Tramvaya maraton engeli!
17 Nisan Pazar günü üçüncüsü koşulacak Maraton İzmir’den dolayısıyla Konak ...
Binlerce askeri öğrenci bekliyordu... Sonuç açıklandı
Milli Savunma Üniversitesi Sınavı (2022-MSÜ), 27 Mart Pazar günü gerçekleştirildi. ...
 
YSK'nın seçim kurulları yeniden belirlenecek
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), il ve ilçe seçim kurulu başkan ve üyeleri ile ...
Ankara ile İzmir'i bağlayacak... Tarih belli oldu!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara İzmir Yüksek Hızlı ...
Kaçak tütün operasyonu: Binlerce makaron ele geçirildi!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde bir iş yerinde 60 bini dolu 76 bin makaron ile ...
 
Kadınların gizlice videosunu çeken iki şüpheli tutuklandı
Kadınların gizlice videolarını çekerek, sosyal medyadan paylaşan Pakistan ...
Mehmet KARABEL yazdı... Bir fotoğraf ‘1000’ kelime…
Mehmet KARABEL yazdı... Bir fotoğraf ‘1000’ kelime…
Kemal ARI yazdı... Atatürk'ü anlamak…
Kemal ARI yazdı... Atatürk'ü anlamak…
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zehirli kurşundan nasıl kurtuldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Neşeye övgü!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva