HABERLER>EKONOMİ
18 Şubat 2016 Perşembe - 11:53

İzmir’in iş dünyasından teröre lanet yağdı

Ankara’nın kalbinde, 28 kişinin yaşamını yitirdiği 61 kişinin yaralandığı bombalı saldırı sonrası İzmir’in iş dünyasından teröre lanet yağdı.

İzmir’in iş dünyasından teröre lanet yağdı

EGEDESONSÖZ - Türkiye dün akşam Ankara’nın kalbinde gerçekleşen bombalı terör saldırısıyla sarsıldı. 28 kişinin yaşamını yitirdiği, 61 kişinin yaralandığı saldırı sonrası devletin merkezi alarma geçti.

İzmir’de ise teröre olayına lanet yağdı. İzmir’in iş dünyası, yaşanan saldırının ardından birlik beraberlik mesajı verilirken, terör gündeminin son bulması için çağrı yaptı.

İşte o mesajlar;

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar: “Hain pusularla şehit edilen askerlerimiz, polislerimiz ve masum vatandaşlarımızın karşı karşıya kaldığı bu durum dayanılmaz bir hal aldı. Ankara’da gerçekleştirilen son saldırıda da elbette ki amacına ulaşamayacaktır.  Şehitlerimize rahmet,  ailelerine ve ülkemize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş: “Ülkemizin başkenti Ankara’nın kalbinde, 17 Şubat 2016 Çarşamba günü gerçekleşen hain terör saldırısı hepimizi çok derinden sarstı. Şehitlerimiz, hayatını kaybeden vatandaşlarımız, yaralılarımız onar onar artıyor. Ama bu hain saldırıyı yapanlar şunu çok iyi bilmeli ki her saldırıda daha çok kenetleniyoruz ve hiç kimse, hiçbir örgüt ülkemizin bu bütünlüğünü bozamayacak. Kalbimizi ağrıtan bu hain saldırıyı lanetle kınarken, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılarımıza şifalar, yakınlarına sabırlar dilerim.”

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk: “Cumhuriyetimizin kalbi, başkent Ankara’daki hain saldırı, hepimizi derinden sarstı. Üzüntümüz ve öfkemiz çok büyük. Bu hain saldırıyı düzenleyenler, asla hedeflerine ulaşamayacaktır. Bu saldırılar, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin birliğini bozamayacaktır. Terör saldırısında hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri personeline ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı; yaralanan vatandaşlarımıza acil şifa diliyoruz. Ortadoğu’daki savaşın fay hatları, ülkemize de uzanıyor. Türkiye olarak zor günlerden geçiyoruz. Hain tuzakları bozmak için sağduyulu ve kararlı bir duruşun sergilenmesi gerekiyor. İhtiyacımız olan en büyük şey, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, siyasi partilerin ve vatandaşlarımızın görüş farklılıklarını bir yana bırakarak, teröre karşı birlikte hareket etme azmini göstermesidir.” 

MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü:  MÜSİAD olarak, Ankara’da ve Diyarbakır’da düzenlenen bombalı saldırıları şiddetle kınıyoruz. Şehitlerimize ve hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Bu saldırıların birlik ve beraberliğimize engel olamayacağını bir kez daha belirtmek istiyoruz. Yaşananlara karşı son derece duyarlı olmalıyız. Zaman, birlik olma zamanıdır. Bu ve benzer saldırılar karşısında millet olarak dimdik ayakta duracağımıza olan inancımızı bir kez daha tekrarlarken acılı ailelere de sabırlar diliyoruz. Bilinmelidir ki terörün dili, dini, ırkı, mazereti olmaz. Geçmişteki fırtınaları nasıl atlattıysak bugün de atlatacağız. Milletimizin başı sağ olsun.

 
Hain saldırı sonrası 28 ocağa ateş düştü!
 
'YPG, Hava üssünün adını 'Serok Apo' yaptı'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İtalyanlar 'Marble' için İzmir'e geliyor
İzmir İtalyan Ticaret Odası, İZFAŞ tarafından 23 – 26 Mart tarihleri arasında ...
Benzine indirim geldi
Benzinin litre fiyatında gece yarısından geçerli olmak üzere 4 kuruş indirim yapıldı.
İzmirli aşçılardan Ekrem Demirtaş'a ziyaret
İzmir Aşçılar Derneği’nin, Ocak ayında yapılan genel kurulu sonrasında ...
 
Altın fırladı, kalpazanların iştahı kabardı!
Altın fiyatlarındaki yükseliş ve İzmir’de sayısı giderek artan ‘yeni yetme’ ...
ETİK uyardı: 500 bin kişi işsiz kalır!
Başkan İşler, terör ve savaş algısı nedeniyle turizmde yaşanan kriz sonucu ...
KUUP.com küresel marka olma yolunda
2014 yazında kurulduğu günden bu yana özel tasarım tişört satışına odaklanan ...
 
İzmir’de ‘Konyalı’ krizi: ‘Ahmet Usta’dan ilanlı tepki!
İzmir merkezli Konyalı Ahmet Usta restoran zinciri, firmanın adı kullanılarak ...
Altında ‘yarım gram’ dönemi!
İzmir’de, evlenen ya da doğum yapan yakınlarına takı takmak isteyenler, ...
Çeşme’deki RES projesi halkın kantarına çıkıyor
Türk Telekom Yöneticisi İş Adamı Abdullah Tivnikli tarafından Yarımada’da ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva