HABERLER>GÜNCEL
10 Ocak 2023 Salı - 09:37

İzmir’in ikinci çevre yolunda son söz Bakanlık’ta!

İzmir'in en büyük projeleri arasında yer alan İzmir Kuzey-Doğu Çevre Otoyolu çalışmalarında kritik tarih belli oldu. 7 Şubat 2023 tarihinde toplanacak olan Bakanlık komisyonu projenin geleceği ile ilgili kararını verecek.

İzmir’in ikinci çevre yolunda son söz Bakanlık’ta!

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ - İzmir'de son dönemlerde sıkça tartışmalara neden olan trafik sorununa çözüm getirmek amacıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilmesi planlanan İzmir Kuzey-Doğu Çevre Otoyolu (2'nci çevre yolu) ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı projenin İDK toplantı tarihini ilan etti. Bakanlığın sitesinde yer alan duyuruya göre 7 Şubat 2023 tarihinde toplanacak olan İnceleme-Denetleme Komisyonu projenin tanıtım dosyasına son şeklini verecek.

5 milyar 283 milyon 49 bin TL’ye mal olacak çevre yolunun ÇED süreçlerinin tamamlanmasının ardından 4 yıl içinde hizmete açılması planlanıyor.  Kuzey-Doğu Çevre Otoyolu proje güzergahına göre yeni yol Menemen, Çiğli, Karşıyaka, Bornova, Kemalpaşa, Buca’dan geçecek. 41 km uzunluğundaki güzergâh üzerinde, dört adedi otoyol-otoyol ve otoyol-devlet yolu bağlantısı olmak üzere toplamda 11 adet kavşaktan oluşacak.

Proje tanıtım dosyasında şu ifadeler yer aldı:

Proje güzergahı Menemen-Çandarlı Otoyolu’nun Koyundere kesiminden ayrılmakta, Menemen ve Çiğli’nin doğusundaki dağlık kesimden güney istikametinde geçerek doğuya yönelmektedir. Bu kesimde de Bayraklı ve Karşıyaka’nın kuzeyinden doğu istikametinde geçen proje hattı, geçmiş yıllarda projesi tamamlanan Bornova Çevre Yolu hattına oturarak Evka-4 mahallesinin altından tünelle geçmektedir.

Bu kesimin devamında Homeros Vadisi’ni ve Manisa Yolu’nu keserek Bornova’nın etrafından dolaşan proje güzergahı Ambarlar kesimine ulaşmakta ve İzmir-Ankara Devlet Yolu ile İzmir-İstanbul Otoyolu ile kesişmektedir. Bu noktadan itibaren sanayi sitelerinin doğusundaki dağlık kesimi kullanarak güney istikametinde ilerleyen güzergâh, proje sonunda mevcut Buca Kavşağına bağlanarak sona ermektedir. İzmir Kuzey-Doğu Çevre Otoyolu (Km: 0+000-41+000) Projesi için gerçekleştirilen etüt mühendislik çalışmaları neticesinde proje hattı Menemen-Çandarlı Otoyolu’nun Koyundere kesiminden ayrılarak başlamakta (Km:0+000) olup mevcut Buca Kavşağına bağlanarak son (Km:40+823) bulmaktadır. Proje güzergâhı toplam uzunluğu yaklaşık 40,823 kilometre olup 3 şerit gidiş – 3 şerit geliş olacak şekilde (2 x 3) ve platform genişliği toplam 37,5 metre olacak şekilde tasarlanmıştır. Proje hızı otoyol standardı olarak 120 km/saat olarak belirlenmiştir. Proje hızı tüm güzergâh boyunca hem yatay hem de düşey olarak korunarak projelendirme çalışması yapılmıştır.

SİT SÜPRİZİ YAŞANMIŞTI
Çevre yolunun geçeceği güzergah üzerinde inceleme çalışmaları sürerken, Karşıyaka ilçesi sınırları içerisinde bulunan Örnekköy Mahallesi'nde tabiat parkının bulunduğu bölgede 2016 yılında arkeolojik kalıntılar tespit edilmişti. Yapılan incelemeler sonrası alan 3'ncü derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edilirken, yeni otoyolun hemen sit alanı yanında geçecek olması nedeniyle, sit alanı dışında kalan bölümde inceleme yapıldı. Yapılan inceleme sonrası çevre yolunun geçeceği ve sit alanı bitişiğinde kalan alanda da Geç Roma, Bizans dönemi ve Osmanlı dönemlerine ait seramik örneklerine rastlanması sonrası İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu düğmeye basmıştı. Alanda inceleme yapan koruma bölge kurulu, yeni tespit edilen alanında 3'ncü derece arkeolojik sit alanı sınırları içerisine dahil edilmesine karar verilmiş.

 

 
Caretta caretta 'Tuba'yı 7 milyon 767 bin kişi izledi
 
‘Çiçeğin başkenti’nde ihracatta fren!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ZONGULDAK 25 Temmuz 2023 Salı 16:20

sn.yetkililer yapın artık şu yolu zaman daralıyor

Yorumu oyla      3      3  
Hakan 23 Mart 2023 Perşembe 09:48

Son gelişme nedir sabahları trafik çekilmiyor bir an ünce yapılsa çok faydalı olur

Yorumu oyla      3      3  
Harun Kurt 11 Ocak 2023 Çarşamba 11:04

Yapılanın kötüsü olmaz planlamanın iyi yapılması esastır. Önerim şudur İZMİR çok hızlı büyüyor hizmetler geri kalıyor projelere çok yönlü hazırlamak gerekiyor bazı bölgeleri ileride şerit sayısını artırabilecek şekilde alt yapının hazır edelmesi gibi. Örneğin mevcut çevre yolunun IŞIKKENT-ÇEŞME kavşağı arası bir şerit daha istiyor kahin olmaya gerek yok gidin görün ilgililere saygılarımla.

Yorumu oyla      3      3  
İ. Vehbi Türk 11 Ocak 2023 Çarşamba 10:00

Yapılırsa güzel olur. Benimde bir önerim var sayın ulaştırma bakanlığı yetkililerine. Aliağa Manisa arasında kestirme bir yol var. Yuntdağ Aliağa Manisa karayolu yaklaşık 45km Aliağa Manisa bu yolda genişletme ve bazı iyileştirici çalışmalar yapılsa Manisa SABUNCUBEL tüneli den sonra çiçekli köy civarından Kemalpaşa, ya bağlanıp oradaki Otoyola bağlayıp kamyon TIR tanker trafiğini İzmir ve Menemen şehir trafiğine sokmadan yollar rahatlatılabilir. Hazır yollar var bu güzergah yaklaşık 65.70km. vatandaş olarak önerimdir.

Yorumu oyla      3      3  
Nilgün yiğitoğlu 11 Ocak 2023 Çarşamba 08:26

Benim evim Ahmetbeyli de Seferihisar Kuşadası yolu yol calisma alanı içinde yolun planı tamam Özdere askeri kampa kadar geldi yol durdu ne evleri satabiliyiruz ne kiralayabiliyoruz devletimiz bu işe bir el atsın yetkililerden rica ediyorum

Yorumu oyla      2      4  
Hüseyin Özer Horzum 11 Ocak 2023 Çarşamba 00:26

Yeşildere çevre yolunun Zafer Payzın kavşağı ile Kemer üst geçidi arasında, iki adet daha (Hilal ve Şaraphane)üst geçit veya kavşak bulunmaktadır.Bu güzergahta yol platformu üç çeşitlidir.Üst geçit veya kavşaklar ise iki şeritlidir.Trafiğin yoğun olduğu sabah ve akşam saatlerinde bu bölümlerde uzun araba kuyrukları oluşuyor.Kavşak ve üst geçitlere bir şerit daha ilave edilmesi halinde sıkışıklık kısmen önlenebilir.

Yorumu oyla      2      3  
Mehmet TÜRKAY 11 Ocak 2023 Çarşamba 00:26

İzmir ve çevre ilçelerine hayırlı uğurlu olsun ??

Yorumu oyla      2      3  
Serdar 10 Ocak 2023 Salı 22:28

Hemen itiraz gelir gerek yok derler elinde A4 kağıtla itirazci pravakor çok izmirde

Yorumu oyla      2      3  
TC misafir 10 Ocak 2023 Salı 22:27

Hahaha Lombak noktayı koymuş. Bu proje trafik sorununu falan çözmez kendinizi kandırmayın. Merkez bağlantılarında her zaman trafik olur ve bu trafik tüm ana hatta yayılır örneğini zaten yıllardır görüyoruz. İstediğiniz kadar yol, o yollara istediğiniz kadar şerit yapın trafik yine de azalmaz bilimsel kanıttır bu.

Yorumu oyla      2      3  
Lombak 10 Ocak 2023 Salı 12:49

Cumhur millet fark etmez. Şimdi bu ikinci çevre yolunun etrafı nasıl doldurulacak? Tüm mesele bu olacak. Yerel olsun merkezi idare olsun.

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İki ilçede yeni SİT kararları… Çivi bile çakılamayacak!
İzmir’in Selçuk ve Bornova ilçelerinde bazı parseller 1'inci derece arkeolojik ...
4 ilde FETÖ operasyonu: 16 şüpheliye gözaltı
İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda ByLock kullanıcısı ...
Bir alkol grubuna daha zam geldi!
Alkollü içeceklerde 6 ayda bir yurtiçi üretici fiyatları (Yİ-ÜFE) kadar ...
 
İzmir'de kahreden olay... Evlat acısına iki gün dayanabildi!
Hastanede komadaki evladına gözü gibi bakan 40 yaşındaki Dilek Bugurcu, ...
Büyükbaş hayvanda kuduz vakası: Karantinaya alındı
Tunceli’nin Hozat ilçesinde kuduz vakası görülmesi nedeniyle karantina uygulaması başlatıldı.
DEÜ’den can dostlara şefkat eli!
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Veteriner Fakültesi Klinik Araştırma ve ...
 
Kaz Dağları'nda orman yangını!
Çanakkale'de Kaz Dağları'nda orman yangını çıktı. Rüzgarın da etkisiyle ...
Sokak ortasında kurşun yağdırdı: 1 ölü
Adana'da kendisini darbettiğini iddia eden B.A., tartıştığı Mazlum A.'ya ...
Afgan göçmenler, ülkelerine gönderildi
Kocaeli ve çevre illerde yakalanan Afganistan uyruklu 227 kaçak göçmen, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva