HABERLER>GÜNCEL
8 Ağustos 2021 Pazar - 18:50

İzmir'de türbe dönüşü katliam gibi kaza! 8 kişi hayatını kaybetti

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, içerisinde türbe ziyaretinden dönen vatandaşların bulunduğu gezi midibüsü, sürücüsünün kontrolünden çıkarak şarampole yuvarlandı. Can pazarının yaşandığı kazada çarptığı ağaçta asılı kalan midibüste 8 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 11 kişi yaralandı. İtfaiye ekiplerinin araç içerisinde çalışmalarını sürdürdüğü ve can kaybının artmasından endişe edildiği belirtildi.

İzmir de türbe dönüşü katliam gibi kaza! 8 kişi hayatını kaybetti

Kaza, bugün saat 17.45 sıralarında, Sarıçalı Mahallesi'nde meydana geldi. Kemalpaşa'dan Kınık yönüne giden ve içerisinde türbe ziyaretinden dönen vatandaşların bulunduğu İlhan Suat (54) yönetimindeki 35 L 1610 plakalı gezi midibüsü, kontrolden çıkıp 25 metreden şarampole yuvarlandı. Takla atan midibüs, çarptığı ağaçta baş aşağı asılı vazeyitte kaldı. Kaza devriye görevinde bulunan jandarma ekibi tarafından farkedildi. Can pazarının yaşandığı kaza yerine ihbar üzerine çok sayıda sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekipleri, ilk müdahaleyi olay yerinde yaptığı 11 yaralıyı ardından hastanelere kaldırdı. İtfaiye ekipleri ise demir yığını haline dönüşen midibüste sıkışanları çıkarttı. Yaralı çıkartılanlar sağlık ekiplerine teslim edilirken, 8 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Çok sayıda vatandaş da kaza yerine gelerek yaralıların ambulansa taşınmasında yardımcı oldu. İtfaiye görevlileri araçta  çalışmalarını sürdürürken, ölü sayısının artmasından endişe edildiği belirtildi.

Bu arada midibüste bulunan kafilenin Kınık ilçesinden Kemalpaşa ilçesindeki Hamza baba türbesini ziyaret ettikleri ve kazanın dönüş yolunda meydana geldiği öğrenildi. Jandarma, kazayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

'ADAKLARINI ADADILAR'
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde 8 kişinin yaşamını yitirdiği 11 kişinin de yaralandığı kazazedelerin ziyaret ettiği Hacı baba türbesinin bulunduğu Hacıbaba Mahallesi Muhtarı Ali Ercan Özer (61), "Acımız büyük, Bergama'dan Hacıbaba Türbesi'ne ziyarete gelmişlerdi. Düzenli olarak buraya gelirlerdi. Adaklarını adarlardı. Bugün de adaklarını adadılar. Köyde de tanınan insanlardı. Çok üzgünüz" dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger sosyal medya hesabı üzerinden şunları söyledi:
Kemalpaşa ilçemiz Sarıçalı mahallesi Hamzababa yolu üzerinde şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole yuvarlanan araçta Kınıklı 6 hemşehrimiz vefat etmiş 11 hemşehrimiz yaralanmıştır. Vefat eden hemşehrilerimize Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar dilerim.

Maalesef bu kazada vefat eden vatandaşlarımızın sayısı 8’e çıkmıştır. Tekrar ölenlere Allah’tan rahmet yakınlarına sabır ve metanet diliyorum.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer:
Acımız çok büyük. Kemalpaşa ilçemizde meydana gelen kazada hayatını kaybeden 6 hemşehrimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Can kayıplarının artmaması tek temennimiz. Hepimizin başı sağ olsun.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı:
İlçemiz, Hamzababa yolu üzerinde şarampole yuvarlanan araçta Kınıklı 6 vatandaşımız hayatını kaybetti, 11 vatandaşımız ise yaralandı. Bu elim kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar dilerim. 

Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer hayatını kaybedenlerin aynı köyden olduğunu söyledi. Taştepe Köyü nüfusuna kayıtlı vatandaşların Kemalpaşa’ya türbe ziyareti ve adak için gittiğini belirten Doğruer, “Turgutlu’da hastanede bulunan yaralıları ziyaret için yola çıktım. Vefatlarımız var. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Başımız sağolsun” dedi. (DHA - Haber Merkezi)

 
AK Partili Sürekli'den ‘Menemen’ eleştirisi: Bulundukları ithamlar hazımsızlığın ürünüdür!
 
Aydın'da Büyükşehir'den yangınlara anında müdahale
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yüzme havuzunda boğulma tehlikesi geçirdi
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde yüzme havuzunda boğulma tehlikesi atlatan ...
Diyanet'ten umre açıklaması
Diyanet, umre için Türkiye'nin de aralarında olduğu 33 ülkeden Suudi Arabistan'a ...
Ümitcan Uygun'un ağabeyi serbest bırakıldı
Ankara'da Esra Hankulu'nun şüpheli ölümüne ilişkin soruşturmada tutuklanan ...
 
Ege yangın riskinde 'turuncu' kategoride
Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadelesi aralıksız sürerken Ege Bölgesi ...
Denizde feci ölüm... Sürat teknesi çarptı!
Balıkesir'in Erdek ilçesinde, denizde yüzdüğü sırada sürat teknesinin ...
Ege ormanları alev alev!
Antalya Manavgat'ta başlayıp 50'ye yakın kente yayılan orman yangınlarıyla ...
 
MMO Şube Başkanı Yalçın’dan İzmir’in asansör karnesi: Kötünün iyisiyiz!
Yılbaşından bu yana Konak’da 1534, Torbalı’da 967, Karabağlar’da 781,Güzelbahçe’de ...
Çevre Mühendisleri Şube Başkanı Kınay: Orman yasası ormanı korumuyor!
Orman yangınlarını değerlendiren Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ...
Bahçesinde 11 köpeğin ölüsü bulunan kadın tutuklandı
Ankara'da, köpeklere eziyet ettiği belirlenen ve evinin bahçesinde 11 ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva