HABERLER>GÜNCEL
8 Ağustos 2021 Pazar - 09:17

Ege ormanları alev alev!

Antalya Manavgat'ta başlayıp 50'ye yakın kente yayılan orman yangınlarıyla mücadele Muğla'nın Köyceğiz, Kavaklıdere, Milas, Yatağan ve Karaköy bölgelerinde devam ediyor. 240 orman yangınının 235 tanesi söndürüldü.

Ege ormanları alev alev!

Türkiye'de Muğla'da 5 bölgede orman yangınlarıyla mücadele devam ediyor.47 ilde çıkan 240 orman yangının 235 tanesi söndürüldü.

Muğla’da Menteşe, Milas ve Yatağan yangınlarına havadan ve karadan gün boyu müdahale devam ederken, gün içinde Dalaman ve Datça’da çıkan yangınlar kısa sürede kontrol altına alındı.

Yangınların söndürülmesi için 39 helikopter, 6 uçak, 342 arazöz, bin 843 personel, belediyeler, özel sektör ve gönüllü vatandaşlar da katkı verdi. Havadan ve karadan yapılan müdahalelerde Kavaklıdere bölgesindeki yangın kontrol altına alınırken, Kavaklıdere ilçesinden Menteşe ilçesine sirayet eden yangına Yılanlı bölgesinde gün boyu havadan ve karadan çalışmalar devam etti.

Köyceğiz’deki orman yangınında tehlike sürerken, yangına müdahale havadan helikopterler ve uçaklar ile devam etti. Muğla bölgesinde devam eden yangınlar içinde en sıkıntılı bölgenin Köyceğiz bölgesinde devam eden yangın olduğu açıklandı.

Milas'taki yangında Yeniköy hattında gün boyu havadan çalışmalar devam etti. Bayır Mahallesi ve Yeniköy Termik Santrali’nin yangından etkilenmemesi için özellikle uçaklar bu bölge üzerinde yoğunlaştı. Uçak ve helikopterler karadan ulaşımın olmadığı bölgelere su attı.

Yatağan ilçesi Hacıveliler Mahallesinde çıkan orman yangını ise Aydın Çine ilçe sınırında devam ediyor. Aydın ve Muğla’nın 2 ilçesinin sınırında devam eden yangında hava araçları ara ara rüzgarla tüten noktaları müdahale ederken, bölgede durumun sakin olduğu açıklandı.



Muğla’da gün içerisinde Dalaman Havaalanının karşısında çıkan yangına hemen hava araçları ve uçaklar tarafından müdahale edildi. Yine akşam saatlerinde Datça kent merkezine yakın makilik alanda çıkan yangın da havadan ve karadan müdahale ile vatandaşların desteğiyle söndürüldü.

AĞAÇ DEVRİLMESİ SONRASI İKİ MEMUR YARALANDI
Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde çıkıp, Muğla'nın Kavaklıdere ve Menteşe ilçe sınırlarına sıçrayan orman yangınını söndürme çalışmaları sırasında yanan ağacın devrilmesi sonucu altında kalan orman memuru ile özel şirket çalışanı yaralandı. Vucutlarında kırıklar bulunan yaralılardan orman memuru Türk Hava Kuvvetleri'ne ait helikopterle, diğer yaralı ise ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Havanın kararması nedeniyle karadan yürütülen söndürme çalışmalarında yer alan orman memuru Selim Korkmaz ile Rüzgar Enerji Santrali personeli Hakan Tutuş, devrilen ağacın altında kaldı. Yangın bölgesinde hazır bekletilen ambulanstaki sağlık görevlileri, yaralılara müdahalede bulundu. Hakan Tutuş, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait helikopter ile Selim Korkmaz ise ambulansla Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Olay yerinde bulunan AK Parti Menteşe İlçe Başkanı Eray Çiçek, yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığını, vücutlarının çeşitli yerlerinde kırıklar olduğunu söyledi. (NTV - AA - DHA)

 
MMO Şube Başkanı Yalçın’dan İzmir’in asansör karnesi: Kötünün iyisiyiz!
 
Bornovalı çocuklara film atölyesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MMO Şube Başkanı Yalçın’dan İzmir’in asansör karnesi: Kötünün iyisiyiz!
Yılbaşından bu yana Konak’da 1534, Torbalı’da 967, Karabağlar’da 781,Güzelbahçe’de ...
Çevre Mühendisleri Şube Başkanı Kınay: Orman yasası ormanı korumuyor!
Orman yangınlarını değerlendiren Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ...
Bahçesinde 11 köpeğin ölüsü bulunan kadın tutuklandı
Ankara'da, köpeklere eziyet ettiği belirlenen ve evinin bahçesinde 11 ...
 
Katliam gibi kaza... Takla atan otobüste 15 ölü 17 yaralı!
Zonguldak-İzmir seferini yapan yolcu otobüsü, Balıkesir'de yoldan çıkarak ...
Sokaktaki kediyi öldüren kişi tutuklandı
İstanbul Üsküdar'da bir kediyi işkence ederek öldürdüğü görüntülerin sosyal ...
Mehmet KARABEL yazdı... Araları neden hep açıktı?
Mehmet KARABEL yazdı... Araları neden hep açıktı?
 
Erdoğan, Irak Dışişleri Bakanı'yla görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Dışişleri Bakanı Fuat Hüseyin'i kabul etti.
6 yaşındaki Tarık, kale direğinin altında kaldı!
Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde, okul bahçesindeki halı sahada top ...
3 günlük bebeği poşete koyup, attılar!
Bursa'nın Orhangazi ilçesinde çiftçiler, poşet içinde yol kenarına çalılıkların ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva