HABERLER>EKONOMİ
19 Nisan 2023 Çarşamba - 08:54

İzmir’de bayram manzaraları… Yolcu sayısında sert düşüş!

İZOTAŞ Genel Müdürü Hakan Uzunoğlu, Ramazan Bayramı öncesi üniversitelerde online eğitimin olması, tatilin üç gün sürmesi gibi nedenlerle İzmir Otogarı’nda geçmişteki bayramlarda yaşanan yolcu yoğunluğunun olmadığını söyledi. Yüzde 20 civarında bir kaybın olduğunu ifade eden Uzunoğlu, yolculardan yine de biletlerini erken almalarını tavsiye etti.

İzmir’de bayram manzaraları… Yolcu sayısında sert düşüş!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Her bayram öncesi aşırı yolcu trafiğinin olduğu İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde Ramazan Bayramı öncesi sakin bir hava var. Yolcu yoğunluğunun azaldığı açıkça gözlenirken, firmalar eskiden olduğu gibi ek sefer koyma ihtiyacı hissetmezken, mevcut seferlerle tüm yolcuların seyahat ihtiyacını karşılayabiliyor. Geçen bayramlara göre yolcu potansiyelinin yüzde 20 oranında azaldığı, bu nedenle İzmir Otogarı’nda herhangi bir otobüs ve bilet sıkıntısı yaşanmadığı öğrenildi.

UZUNOĞLU: YOLCU SAYISINDA YÜZDE 20’LİK DÜŞÜŞ VAR
İzmir Otobüs ve Terminal İşletmeleri (İZOTAŞ) Genel Müdürü Hakan Uzunoğlu, yolcu sayısında, geçtiğimiz bayramlara göre yaklaşık yüzde 20 oranında azalma olduğunu söyledi.. Okulların tatile girmesi ve bayram nedeniyle İzmir Otogar’da bir yoğunluk olduğunu, ancak mevcut yoğunluğun, geçen bayramlara göre kıyaslandığında daha düşük seviyede kaldığını anlatan Uzunoğlu, şunları söyledi:

“Bayram haftasında yolcu sayısında önemli bir azalma oldu, çünkü üniversite öğrencileri bir süredir online eğitim alıyor. Eskiden bayram tatili geldiğinde, öğrenciler memleketlerine giderdi. Aileler, akraba ziyaretleri için başka kentlere giderdi. Fakat üç günlük bayram tatilinde aileler evlerinde kalmayı tercih etmiş durumda. Bunda depremin de etkisi var elbette. Ek seferlere ihtiyaç duyulacağını sanmıyoruz. Geçen seneki bayramlarda olduğu gibi aşırı bir yolcu yoğunluğu olmadığından, firmalar ek sefer planlaması yapmadı.”

YOLCULARIMIZIN BİLETLERİNİ ERKEN ALMALARINI TAVSİYE EDİYORUM
Mazotun litre bazındaki ücretinin iyice geri gelmesi nedeniyle, bilet fiyatlarının da geriye çekildiğini hatırlatan Hakan Uzunoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bilet fiyatları da makul seviyeye çekildi. Mazot fiyatları, geçen yıla göre geriye geldiği için İzmir-İstanbul bileti, Kamil Koç, Pamukkale gibi firmalarda 400-500 lira arasında. Diğer firmalarda daha düşük fiyatlar söz konusu. Biletler, geçen yıl çok daha yüksekti. Çünkü mazotun litre fiyatı çok yüksekti.  Biletler pahalı diye yolculuk yapılmıyor, düşüncesi gerçekleri yansıtmıyor. Otogarda yoğunluk yok ancak esas yoğunluğu arife günü bekliyoruz. O gün de ek seferlere gerek duyulacağına ihtimal vermiyoruz. Bayram için seyahat edecek yolcularımıza bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Son ana bırakmadan, önceden bilet almalarında fayda var. Eğer biletlerini erkenden alırlarsa, oluşabilecek sürpriz bir yoğunluk, bir talep yığılmasını önlemek için firmalarımız ek sefer koymak için plan program yapmak zorunda kalacak. Ek sefer koyabilmek adına firmalara zaman tanınması, kimsenin biletsiz kalmaması için erken bilet almanın doğru olacağını söylemek istiyorum.”

 
Eşini 6 kez bıçaklamıştı... Pişkin savunma!
 
Netflix'in abone sayısı açıklandı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bayram Er 10 Mayıs 2023 Çarşamba 12:29

Dün gece 23=15 de mescidde ayakkabılar çalındı inan ayakkabı da değilim benim güvenlikcilerden yardım istememe rağmen umarsamamalari beni üzdü oradaki güvenliklerin amacı sadece sabahlamak mı orda güvenlikle işleri yokmu yazıklar olsun diyorum kınıyorum yönetimi öyle insanları çalıştırıp milletin güvenliğini sağlıyorlarsa İzmirde otogara giden arkadaşlar dikkat li olsun orda güvenlik yok

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de gevreğe zam!
Beş ay önce fiyatı 4 liradan 5 liraya yükseltilen gevrek, 20 Nisan sabahından ...
Bakan Nebati'den KGF açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin nebati deprem felaketi öncesinde açıkladıkları ...
Kuyruklar oluştu… İzmir’de dövize hücum!
Döviz kurunda, ibrenin yukarıya doğru yükselmesi sebebiyle vatandaşlar ...
 
Rezervasyonlar beklentilerin altında… Çeşme’ye bayram yok!
ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, bayram tatilinin üç gün olması nedeniyle yapılan ...
İzmir’de ezber bozan deprem önlemi… Yastık altına veda, kollara merhaba!
İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Murat Kurtuluş Buyrukçu, “Depremin ardından ...
Ete yine zam geldi... Karkasa 16, kıymaya 30 TL!
Geçen hafta 209 lira olan dana karkas fiyatı, 225 liraya çıkınca, bir ...
 
Yenilenmiş cihazların kapsamı genişledi
Ürün yenileme merkezlerinin cep telefonu ve tabletle sınırlı olan faaliyet ...
Hükümetin kamu işçilerine yeni zam teklifi belli oldu
700 bin kamu işçisinin zam pazarlığı devam ediyor. Türk-İş Başkanı Ergün ...
Bakan Yanık: 371,9 milyon TL kaynak aktardık
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 'Vefa Projesi' kapsamında ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva