HABERLER>GÜNCEL
19 Nisan 2023 Çarşamba - 08:47

Eşini 6 kez bıçaklamıştı... Pişkin savunma!

Bursa'da, 3 yıllık eşi 39 yaşındaki Yüce Can Yılmaz´ı, 6 yerinden bıçaklayan 42 yaşındaki Kenan Yılmaz, `Tasarlayarak kadına karşı kasten öldürmeye teşebbüs´ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılandığı davada yazılı savunma sundu. Yılmaz savunmasında, "Eşim bir sefer beni makasla yaraladı, ben onu o zaman affettim, o da beni affetsin. Çok pişmanım" diyerek, tahliyesini ve beraatini talep etti. Mahkeme heyeti, duruşmayı erteleyerek, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Eşini 6 kez bıçaklamıştı... Pişkin savunma!

Bursa'da olay, 16 Ocak´ta, Mudanya ilçesi Şükrüçavuş Mahallesi´nde meydana geldi. Kenan Yılmaz (42), 3 yıl önce evlendiği Yüce Can Yılmaz´dan (39) bir yıl önce ayrılma kararı aldı.

ÖNCE DÖVDÜ SONRA 6 KEZ BIÇAKLADI
Kenan Yılmaz için ağırlaştırılmış müebbet hapis isteniyor.

DHA'da yer alan habere göre ayrı yaşayan çift, Yüce Can Yılmaz´ın oturduğu evde bir araya geldi. Burada çıkan tartışmada Kenan Yılmaz, eşini dövüp, karın ve kalça bölgesinden 6 bıçak darbesi ile yaraladı.

Kenan Yılmaz için ağırlaştırılmış müebbet hapis isteniyor.

AMBULANSLA HASTANEYE KALDIRILDI
Yüce Can Yılmaz, komşularının çağırdığı ambulansla hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Olayın ardından yakalanıp, gözaltına alınan Kenan Yılmaz, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

AĞIR MÜEBBET HAPİS CEZASI İSTENDİ
Hakkında, `Tasarlayarak kadına karşı kasten öldürmeye teşebbüs´ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan Kenan Yılmaz´ın, Bursa 9´uncu Ağır Ceza Mahkemesi´nce yargılanmasına başlandı.

'HAKARETTE BULUNUNCA BIÇAĞI SALLADIM'
Duruşmada tutuklu sanık Kenan Yılmaz ile eşi Yüce Can Yılmaz ve taraf avukatları hazır bulundu. Kenan Yılmaz, mahkeme heyetine yazılı olarak sunduğu savunmasında, "Olay gecesi evde eşim, oğlu ve ben birlikte alkol aldık. Sabah olunca hep birlikte lokantaya giderek çorba içtik. Sonra onları bırakıp uyumak için eve geldim. Eşim ve oğlu da daha sonra geldi. Bir ara kapının açıldığını duydum. Daha sonra uyandığımda eşimi göremeyince telefonla aradım. Telefonlarıma cevap vermedi. Bir sefer açtığında ise `Otel odasında manitamlayım´ dedi. Eve çağırdım. Geldiğinde hakaretlerde bulununca, mutfaktan aldığım bıçağı rastgele salladım. Eşim bir sefer beni makasla yaraladı, ben onu o zaman affettim, o da beni affetsin. Çok pişmanım" diyerek, tahliyesini ve beraatini talep etti.

SERBEST KALMASI TALEP EDİLDİ
Sanık avukatı da müvekkilinin eyleminin `haksız tahrik altında kasten yaralama´ kapsamında olduğunu söyleyerek, tutuklu kaldığı süre dikkate alınarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını istedi.

'ÖNCE TOKAT ATTI, SONRA BIÇAKLAMAYA BAŞLADI'
Duruşmada söz alan Yüce Can Yılmaz ise "Eve girdiğimde bana tokat attı. Attığı tokattan sonra gözümdeki gözlüğüm düştü. Gözlüğümü almaya çalıştığım sırada beni bıçaklamaya başladı. Bıçağı mutfaktan alıp gelmedi, üzerinden çıkardı. Çünkü, evde kullandığımız bıçaklardan değildi. Sanık sağ baldırımdan 4 defa, sol baldırımdan 1 defa bıçak darbesi vurdu. O sırada Yekta araya girdi. Ondan kurtulup karaciğerimi bıçakladı. O gün ben sanığa küfürlü söz kullanmadım. İfadesinde bahsettiği cümleleri kullanmadım. Şikayetçiyim" dedi.

Şikayetçi avukatı da sanığın savunmasının eylemini meşrulaştırmaya yönelik olduğunu, haksız tahrik indiriminden yararlanmak için yalan beyan verdiğini söyleyerek, öldürmeye teşebbüs suçundan cezalandırılmasını istedi.

SAVCI, AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEDİ
Cumhuriyet savcısı mütalaasında, Yüce Can Yılmaz´ın doktor raporunu dikkate alarak, saldırının, kişinin yaşamını tehlikeye soktuğu, basit bir tıbbi müdahale ile giderilemeyecek ölçüde olduğu ve sanığın, polise suçunu itiraf ederek bıçağın yerini gösterdiğini belirtti. Sanığın, müştekiye birden fazla bıçak darbesi vurduğu ve eyleminin `Eşe ve kadına karşı öldürmeye teşebbüs´ suçunu oluşturduğundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

SAVUNMA İÇİN EK SÜRE VERİLDİ
Mahkeme heyeti, sanığın tutukluk halinin devamını kararlaştırıp, mütalaaya karşı savunma için ek süre vererek duruşmayı erteledi. (DHA)

 
İki kez iptal edilmişti… Karabağlar'daki ayrıntılı planlar yeniden askıda!
 
İzmir’de bayram manzaraları… Yolcu sayısında sert düşüş!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’de memurlardan TİS'e onay... Anlaşma maddelerinde neler var?
Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan kamu emekçileri verilen TİS teklifini ...
Mehmet KARABEL yazdı... 'Gençlerin dilinden anlayan bir 'o' var!'
Mehmet KARABEL yazdı... 'Gençlerin dilinden anlayan bir 'o' var!'
'Kripto Tosuncuk' için Türkiye'ye iade kararı!
Kırmızı bültenle aranan Özer, 30 Ağustos 2022'de Arnavutluk'ta yakalanmıştı. ...
 
TCG Anadolu'yu 22 bin 971 kişi ziyaret etti
Dünyanın ilk SİHA gemisi olan TCG Anadolu'ya ziyaretçi akını devam ediyor. ...
64 düzensiz göçmen kurtarıldı... Hayata tutunuş!
İzmir'in Dikili ve Seferihisar ilçeleri açıklarında 64 düzensiz göçmenin ...
Fatih Özer 3 Mayıs'a kadar Türkiye'ye iade ediliyor
Arnavutluk Yüksek Mahkemesi, Thodex kurucusu Fatih Özer'in Türkiye'ye iadesini onayladı.
 
Faciadan dönüldü: Yolcu otobüsü alev alev yandı!
Nevşehir merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesinde 38 yolcusu bulunan şehirlerarası ...
Otomobil ile cip çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı
Sivas'ın Kangal ilçesinde otomobil ile cipin çarpışması sonucu meydana ...
Türkiye'ye getirilen FETÖ üyesi Cintosun tutuklandı
MİT tarafından yurt dışında operasyonla yakalanarak Türkiye'ye getirilen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva