HABERLER>EKONOMİ
18 Nisan 2023 Salı - 10:47

Rezervasyonlar beklentilerin altında… Çeşme’ye bayram yok!

ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, bayram tatilinin üç gün olması nedeniyle yapılan rezervasyonların düşük kaldığını, otellerde ancak yüzde 15 civarı bir doluluğa ulaşabildiklerini açıkladı. Demir, “Bayram tatili mi, hafta sonu mu belli değil. Hafta sonu tatillerinde bile yüzde 15’in üzerine çıkardık. En azından yüzde 50’yi yakalarız diyorduk, ama hayallerimizin çok ötesinde kaldık” dedi.

Rezervasyonlar beklentilerin altında… Çeşme’ye bayram yok!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Üç günlük Ramazan Bayramı tatilinin hafta sonuna denk gelmesi, Çeşmeli turizmcilerin hayallerini yerle bir etti. Cuma, Cumartesi ve Pazar günlerini kapsayan tatilin dar kapsamda kalması nedeniyle tatilcilerin Çeşme’ye ilgisi, beklentilerin çok altında kaldı. Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, yüzde 50, yüzde 60’larda doluluk beklerken, bu oranın yüzde 15’te kaldığını bildirdi.

 ÜÇ GÜNLÜĞÜNE DEĞMEZ DEYİP GELMEKTEN VAZGEÇTİLER
Bayram öncesi Çeşme’de otelcilerin tadı tuzu olmadığını belirten ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, “Çeşme’de bayram bu sefer, eski bayramlar gibi değil” dedi ve bayram mı, hafta sonu tatili mi, belli olmadığını ifade etti. İnsanların “Üç günlüğüne değmez” deyip Çeşme’te bayram tatili yapmaktan vazgeçtiğine vurgu yapan Başkan Demir, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bayram da olsa, seyran da olsa, sonuçta deniz, güneş, kum arıyor misafirlerimiz. Bir de Alaçatı. Alaçatı hafta sonunda cıvıl cıvıldı. Çeşme'de bayram bu sefer, eski bayramlar gibi değil. Bayram mı, hafta sonu tatili mi, belli değil. Bayram tatili değil de insanlar hafta sonu tatiline gelecekmiş gibi. Rezervasyonlar çok zayıf kaldı. Bayram haftasına girdik, otellerimiz hala bomboş. Yüzde 15 doluluk sağlanmış durumda. Hafta sonlarında bile yüzde 15'ten daha yüksek doluluk olurdu Çeşme’de. Bu bayramda yüzde 50'yi, 60'ı yakalarız diye düşünüyorduk, hayal kırıklığına uğradık. Yüzde 15’ini anca doldurabildik.”

NEREDE O ESKİ BAYRAMLAR DEMEYE BAŞLADIK
Sezonun açılması için, okulların kapanmasını, yazlıkçıların gelmesini bekleyeceklerini belirten Yakup Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bayramda hareketlilik olur diye bir beklentimiz vardı ama hayallerimiz yıkıldı. Bayram tatili Cuma günü başlıyor, Pazar günü bitiyor. Hafta sonundan farksız olunca, insanlar bayram tatiline çıkmaktan vazgeçti.  Eskiden bayram tatilleri bir hafta, hatta 9 gün olunca, otellerimiz dolardı, otelcilerimiz de bayram yapardı. Bu sefer, hep beraber, nerede o eski bayramlar, demeye başladık.”

FİYATLAR, GEÇEN YILIN FİYATLARI
Otel fiyatlarının da bir değerlendirmesini yapan ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, şunları söyledi:

“Fiyatlarımız, geçen sezonun fiyatları. Geçen yıl fiyatları yüksek tutanlar, şimdiden düşürmeye başladı. Çeşme’d yüzde 70’lik, yüzde 100’lük fiyat artırımı yok. Bizim yaptığımız fiyat güncellemesi, yüzde 50'yi bile bulmadı. Enflasyon kadar bile zam yapmadık. Mesela, geçen sezon butik otellerde iki kişilik oda kahvaltı 1600 liraydı, bu aylarda. Bugün de fiyat aynı. Temmuz Ağustos fiyatları 7-8 bin liraydı, bazı yerlerde 9 bin liraydı, beş yıldızlı otellerde. Bu sene 9-10 bin lira arasında olacak. Arkadaşlar erken rezervasyon kapsamında bu fiyatları afişe ediyor ancak fiyatlar yine de yüksek. Turizmciye sezon öncesi bir korku sarmış durumda. İnsanlar arıyor, iki kişilik oda kahvaltı fiyatını soruyor, 1690 lira diyoruz ve teşekkür ederim deyip kapatıyor. Fiyat soran çok, rezervasyon yaptıran yok. Aramalar maalesef rezervasyonla bitmiyor. Korkarım bu sezon, otelcilerimiz için zor geçecek. En kötü sezonda bile zarar etmedik. Bu yıl da aynısı olabilir.”

 
İngiltere'deki hastanelerde 6 bin 500'den fazla cinsel saldırı yaşandı
 
Bornova'daki yerleşkede Atatürk paneli yapıldı
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nil Üzümcü 19 Nisan 2023 Çarşamba 15:50

Turizmcilere bir kötü haber de MEB''den geldi. Bu yıl yazın okullar kapanmayacakmış. Pandemide kaybedilen zaman, yazın telâfi edilecekmiş. Otellerin dolması için okulların kapanmasını nekleyen otelciler için kötü bir haber bu! Ama biz Çeşme sakinleri için güzel bir haber...yaz izdihamı ve trafik keşmekesini yaşamayacağız demektir! ??

Yorumu oyla      2      3  
Kemeraltı 19 Nisan 2023 Çarşamba 10:05

Bin beter olsun lar bu ortamda bu kadar pahalı olursa herşey olacağı budur.Bu daha iyi günleriniz siz milleti kazıklamaya devam edin.

Yorumu oyla      2      3  
Vatandaş 18 Nisan 2023 Salı 20:28

Bunlar daha iyi günler.. İnsanlar neden Çeşme ve Alaçatı'ya gelsinler ki ? 3 kişi aynı balık masasını Sakız adasında yiyin 75 € hele birde porsiyonları görün sonra geçin aynı masayı Çeşmede yiyin 300 € kimse enayi değil.. Yıllarca insanları kazıkladılar.. Kimse ne bayramda ne de yazda kaliteli turist beklemesin.. Kazıklama zihniyeti son bulması lazım.. yoksa böyle tüm sektör ağlaşıp durur..

Yorumu oyla      3      3  
18 Nisan 2023 Salı 14:06

Bu dönemde ne Çeşme'si?!? Geçen oradaydım yollar delik deşik. Butik otel görünümlü evler fiyat çekiyor bir şey sunmuyor. İnsnaların öncelikleri değişti bu ülkede. Eskiden hafta sonu yurtdışı bile mümkünken dışarıda yemek yemez olduk..

Yorumu oyla      4      3  
ÇEŞMELİ 18 Nisan 2023 Salı 13:03

Var olan hayat pahalılığının, sürekli değişen fiyatların üzerine Çeşme pahalılığı da eklenince çok şaşırtıcı değil. Yine de Çeşme'ye tatile gelen belli bir kesimi çok etkileyeceğini düşünmüyorum. İkinci bayram ve yaz dolu olacaktır. Eskiden hem bardak dolar, hem üzerinde köpük birikirdi. Şimdi o köpük olmayabilir ama bardağı dolduran kitle alışkanlıklarından vazgeçmeyecek ve gelecektir. Sorun şu: o kadar çok vasıfsız işletme doldu ve o kadar büyük bir rant oluştu ki bu işletmeler zaten 2 ayı ne yapsan geçmeyen sezonda astronomik fiyat talepleriyle geleni de kaçırıyorlar, kalanlar da onlara yetmiyor. O yüzden her sene tabelalar değişiyor, batanların yerine yenileri geliyor. Yazık oldu Çeşme'ye ama kendi düşen ağlamaz!

Yorumu oyla      4      3  
VfV 18 Nisan 2023 Salı 12:16

Ne bekliyordunuz hocam. Geceliği en az 2 bin liralık gecelemeyi EYT'lilerden mi bekliyorsun, eski emeklilerden mi, asgari ücretlilerden mi, iş yapamayan esnaftan mı? Millet 30 TL'ye soğan alamıyor, ucuz et alacağım diye saatlerce Et süt kurumu önünde kuyruk bekliyorlar sen bayram tatili, otel diyorsun.

Yorumu oyla      5      3  
İZMİRLİ 18 Nisan 2023 Salı 11:59

çok pahalı olduğundan olmasın fiyatlar uçur...

Yorumu oyla      2      3  
.. 18 Nisan 2023 Salı 11:00

Millette para kalmadı daha tatil yapma fırsatı yakalayamıyor asıl tatilinide temmuz ağustosa saklıyor. Haftasonları için arada gidilirdi şimdi millet dışarıya kahvaltıya gidemiyor..

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de ezber bozan deprem önlemi… Yastık altına veda, kollara merhaba!
İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Murat Kurtuluş Buyrukçu, “Depremin ardından ...
Ete yine zam geldi... Karkasa 16, kıymaya 30 TL!
Geçen hafta 209 lira olan dana karkas fiyatı, 225 liraya çıkınca, bir ...
Yenilenmiş cihazların kapsamı genişledi
Ürün yenileme merkezlerinin cep telefonu ve tabletle sınırlı olan faaliyet ...
 
Hükümetin kamu işçilerine yeni zam teklifi belli oldu
700 bin kamu işçisinin zam pazarlığı devam ediyor. Türk-İş Başkanı Ergün ...
Bakan Yanık: 371,9 milyon TL kaynak aktardık
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 'Vefa Projesi' kapsamında ...
Bütçe Mart'ta 47 milyar lira açık verdi
Türkiye'nin merkezi yönetim bütçe gelirleri martta 286 milyar 821 milyon ...
 
AK Partili İnan'dan sahada mesajlar: Gençler için var gücümüzle çalışacağız
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Milletvekili Adayı Eyyüp Kadir ...
Borç yapılandırma başvuruları 1,5 milyona ulaştı
Kamuya olan borçların yapılandırması kapsamında şu ana kadar 1,5 milyon ...
Bir bu eksikti… Baklavada gıda boyası! Çikolata değil pralin!
Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Uğur Toprak, bayramda satın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva