HABERLER>POLİTİKA
10 Ocak 2023 Salı - 11:23

İYİ Parti İzmir’de bir isim daha vekillik için yola çıktı!

Partisinin il başkanlığı binasında milletvekilliği aday adaylığını açıklayan İYİ Parti İzmir İl Ekonomi Politikaları Başkanı Tamer Cücü, “Bizzat sektör içinde 25 yılını aşan bir hizmetle, gerek çiftçinin, gerekse tarıma dayalı sanayinin, birebir sorunlarına sadece kulak kabartmanın ötesine geçerek, tüm bu sektörün sorunlarına çözüm bulmaya ve İzmir'imizin devlet kaynaklarından hak ettiği oranda faydalanması için parlamentoda hepimizin sesi olmaya adayım” diye konuştu.

İYİ Parti İzmir’de bir isim daha vekillik için yola çıktı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Genel seçimlere 5 aydan kısa bir süre kala siyasi partilerdeki hareketlilik hız kesmeden devam ediyor.

Seçim süreci öncesi en hareketli partilerden biri olan İYİ Parti İzmir’de ise bir yandan Hüsmen Kırkpınar’dan boşalan il başkanlığı koltuğu yarışı yaşanırken, diğer yandan ise milletvekilliği aday adaylığı süreci hız kesmeden devam ediyor.

5 ismin il başkanlığı için adaylığını açıkladığı İYİ Parti İzmir’de, milletvekilliği aday adaylığı için başta mevcut il başkanı Hüsmen Kırkpınar olmak üzere çok sayıda isim adaylığını duyurmuştu. Son olarak milletvekilliği aday adaylığını açıklayan isim ise İYİ Parti İzmir İl Ekonomi Politikaları Başkanı Tamer Cücü oldu.

DAHA FAZLA KATKIDA BULUNABİLECEĞİMİ DÜŞÜNDÜRDÜ
Partisinin il başkanlığı binasında milletvekilliği aday adaylığını açıklayan Cücü, “Siyaset insanoğlunun varoluşundan bu yana hayatın bir gerçeği. Ülkemizde aktif ya da pasif, birçok ülkedekinden farklı bir şekilde siyasetin çok daha içindeyiz. Çünkü hepimiz biliyoruz ki, ülke kaynaklarının yönetimi her bir bireyin hayat kalitesini doğrudan etkilemekte. Toplumca daha iyi yaşamak, sorumlu olduklarımıza daha iyi bir gelecek bırakmak en büyük amacımız olmalıdır. Mevcut iktidarın 20 yıllık yanlış politikaları ve uygulamaları, etkisiz eleştiri ve muhalefet yapmaktan öte, aktif siyaset içerisinde yer alarak ülkemize daha fazla katkıda bulunabileceğimi düşündürdü. Bu bağlamda, Atatürkçülüğünden, demokratlığından, milliyetçiliğinden, liderliğinden ve vatan sevgisinden, şüphe duymadığım Meral Akşener Hanım'ın başkanlığındaki İYİ Parti'nin benim için en doğru yer olduğuna karar verdim. Bu sebeple İYİ Parti'de, gönüllü olarak ilk "aktif" siyasi hayatıma başladım” dedi.

TAKDİR PARTİMİZİNDİR
Vekillik için mevcut görevine devam etmeyeceğini belirten Cücü, “Kıymetli İl Başkanım Hüsmen Kırkpınar'ın teveccühüyle, önce Ekonomi Politikalarından Sorumlu Başkan Danışmanlığını, 2020 il kongresi sonrası da Ekonomi Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerimle halen, partimize katkılarımı sürdürmekteyim. Milletvekilliğine aday olacaklar için genel merkezimizin aldığı tavsiye kararı doğrultusunda İYİ Parti İzmir İl yönetim kurulunda görev almayacağımı beyan ederim. Bu kongrede seçilecek arkadaşlara şimdiden başarılar dilerim. Ülkemize daha fazla hizmet etmek üzere, İYİ Parti İzmir Milletvekilliği aday adaylığımı huzurunuzda açıklıyorum. Takdir partimizindir” diye konuştu.

Geçmişi ve ailesi hakkında bilgiler veren Cücü, “1971 Manisa doğumlu, Balkan göçmeni bir ailenin oğluyum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Manisa'da tamamladım. Lisans eğitimimi 1995 yılında Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliğinde tamamladıktan sonra, Ziraat Fakültesinde Toprak ve Bitki Besleme bölümünde yüksek lisans yaptım. Evliyim ve bir oğlum var. Hali hazırda tarım sektörüne hizmet verdiğimiz firmamızda genel müdür olarak çalışma hayatıma devam etmekteyim” dedi.

YANLIŞ POLİTİKALAR GEREĞİ
Mevcut hükümet sistemine dikkat çeken Cücü, “20 yıllık yönetimleri boyunca, geriye dönüp baktığımız iktidar ve ortağının ülkeyi getirdiği yer ortadadır. Kaybetmek ve geriye gitmek bu ülkenin asla kaderi değildir. Ulus devlet olmanın hele hele Türkiye Cumhuriyeti devleti olmanın, her birimize yüklediği en büyük sorumluluk, hiç şüphesiz Atatürk'ün ilkelerini hiçbir tartışma konusu yapmadan kabul etmekten geçer. Tarihimize vurulan her darbe ülkemizi zayıflatır. Yönetim şekli demokrasi olan ülkemizde, uygulamada ucube, ne olduğu belli olmaz bir yönetimin şeklinin içinde olduğumuz başkanlık sistemi, bugün ithal politikacılarla ve teknokratlarla bizleri itham eden iktidarın bizzat, ithal ettiği bir sistemdir. Aslında tek adam rejimleri, bu ülke üzerinde emelleri olanların kendi menfaatleri doğrultusun da kararlar aldırabildikleri bir sistemdir. Katılımcı bir meclis yaratmak yani güçlendirilmiş parlamenter sistem, ülke demokrasisine yapılacak olan en büyük katkılardan birisidir. İl teşkilatında sorumlu olduğum, ekonomi politikaları da bu ucube sistemden mustariptir. Özellikle aday adaylığımı açıkladığım coğrafyadaki tarım sektörü gerek çeşitlilik gerekse kalite olarak, benzersiz ürünler üretmesine rağmen ne çiftçisine ne de işleyerek nihai ürün haline getiren sanayicisine, yanlış politikalar gereği belirsizliklerle birlikte yeteri faydayı sağlayamamaktadır” diye konuştu.

HEPİMİZİN SESİ OLMAYA ADAYIM
Hükümet ve yerel yönetimlerin İzmir’de gerçekleştirdiği projeler hakkında da bilgi veren Cücü, “Büyük şehirlerdeki konut, enflasyon, mülteci ve hayat pahalılığı gibi sorunlara, ciddi çözüm katkıları sağlayabilecek olan tarım sektörümüz, asla gerçek potansiyelini yakalayamamıştır. Diğer taraftan güzel İzmir'imize, yine bu iktidar döneminde, genel bütçeye aktardığı oranda, yatırım payı verilmemiştir. Örneğin; 17 bakanlığın İzmir'de yürüttüğü 550 proje vardır. 2021 yılı rakamlarıyla 14,7 milyar TL tutan bu yatırımlar için, sadece 2,5 milyar TL aktarıldığı için, projelerin gerçekleşme oranı %15'de kalmıştır.  Diğer taraftan yerel yönetimlerin 9,6 milyar TL'lik 162 projesi bulunmaktadır. Yerel yönetimler bu projelere toplam 3,2 milyar TL aktarmış ve yüzde 33'lük kısmını hayata geçirebilmiştir. Ayrıca 550 projenin 41 adedi bitirilmiş, 225 adedine halen çivi dahi çakılmamıştır. Ulaştırma Bakanlığına göre, yerel yönetimler için 60 milyar TL’lik proje yürütürken, bu büyüklük içinde İzmir’e 1 TL’lik dahi yatırımı yoktur. Tamer Cücü olarak, bizzat sektör içinde 25 yılını aşan bir hizmetle, gerek çiftçinin, gerekse tarıma dayalı sanayinin, birebir sorunlarına sadece kulak kabartmanın ötesine geçerek, tüm bu sektörün sorunlarına çözüm bulmaya ve İzmir'imizin devlet kaynaklarından hak ettiği oranda faydalanması için parlamentoda hepimizin sesi olmaya adayım” ifadelerini kullandı.

 
Seyir halindeki TIR alev topuna döndü!
 
Cezaevi firarisi yakayı ele verdi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli, Sinan Ateş için sessizliğini bozdu!
MHP lideri Devlet Bahçeli, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi ...
Başkan Aslanoğlu'ndan 10 Ocak mesajı!
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ...
Türkiye-İran-Azerbaycan'dan 3'lü zirve!
TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un öncülüğünde, Türkiye-İran-Azerbaycan meclis ...
 
Memur ve emekli zammı komisyondan geçti
Memur ve emekli maaş artışlarını içeren kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe ...
CHP'li Öztrak tarih verdi: 30 Ocak'ı beklesinler!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Anlaşılan her ...
'Polisimiz uyuşturucu satıcılarının ayaklarını kırsın'
'En İyi Narkotik Polisi Anne' konulu seminerde konuşan Süleyman Soylu, ...
 
Bakan Nebati duyurdu: Esnaf ve KOBİ'lere müjde!
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, esnaf ve KOBİ'lere yönelik 250 ...
AK Parti'nin başörtüsü için Anayasa turu sürüyor
AK Parti, başörtüsüne anayasal güvence teklifine destek için 11 Ocak Çarşamba ...
İYİ Parti'de 5’inci isim adaylık için yola çıktı… Doğan: Arkamdaki tek güç teşkilatımızdır!
Partisinin İzmir İl Binası’ndan il başkanlığı adaylığını açıklayan Ülkü ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva