HABERLER>POLİTİKA
9 Ocak 2023 Pazartesi - 15:28

'Polisimiz uyuşturucu satıcılarının ayaklarını kırsın'

'En İyi Narkotik Polisi Anne' konulu seminerde konuşan Süleyman Soylu, "Uyuşturucu satıcısı kenarda, köşede bir yerde bekleyecek ve çocuğa buna alıştıracak, içirecek daha sonra da kendine eleman yapacak. Torbacı olacak. Biz de devlet olarak bunu izleyeceğiz, elimizden bir şey gelmiyor diyeceğiz. Tekrar söylüyorum, uyuşturucu satıcısını okulların önünde gören polisimiz gereğini yapsın. Ayaklarını kırsın" dedi.

 Polisimiz uyuşturucu satıcılarının ayaklarını kırsın

İstanbul Valiliği tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde 'En İyi narkotik Polisi Anne' konulu seminer gerçekleştirildi. Seminere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ile 39 ilçeden gelen anneler katıldı. Yavuz Bingöl tarafından desteklenen Emniyet korosu söylediği türkülerle katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı. Seminerde uyuşturucu kullanan çocukların davranışları ve uyuşturucunun zararları hakkında bilgi verildi. 

"UYUŞTURUCU BATAKLIĞINI KURUTUYORUZ"
Seminerde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Buradan söylüyorum 'okulların önünde uyuşturucu satıcısını gören polis varsa ayaklarını kırsın' dedim. Kıyamet koptu. 'Bir içişleri bakanı kendi polisini suça teşvik eder mi?' dediler. O gün Türkiye'de uyuşturucudan ölen insan sayısı 941'di. Şimdi 270'e düştü. Uyuşturucunun kökünü kurutma operasyonları yapıyoruz. Bazen sokaklarda mahallelerde 'Ya burada birileri uyuşturucu satıyor. Polis bunları görmüyor mu?' diyorlar. Biz onları görüyoruz. Hemen içeriye girip çıkmasını engellemek için bazen 6 ay, bazen bir yıl projeli operasyonlar yapıyoruz. İçlerine adam sızdırıyoruz. Hakimin, savcının bilgisi dahilinde içlerine adam sokuyoruz. Bilgileri ve delilleri elde ediyoruz. Biz sadece oradaki sineği değil, oranın bataklığını kurutabilmek için oranın yapısını tamamen ele geçirmeye çalışıyoruz" dedi. 

"GABAR'DAN ÇOK BÜYÜK PETROL MÜJDELERİ GELECEK"
Yakında yeni müjdelerin geleceğini söyleyen Süleyman Soylu "Gabar'da Allaha şükür bugün petrol var. Petrol çıkıyor. Cudi'ye Tuşimiya'ya gittik. 6500-7000 kilo kalori kömür gördük. Türkiye'nin en kaliteli kömürlerinden bir tanesi. Terör örgütü buna çökmüştü. Türkiye'nin zenginliklerinin bir vesileyle bizimle buluşmasını engelliyordu. Şimdi bu zenginlikleri milletimizin kendisinin kullanabileceği, ekonomisine katkı koyabileceği alana doğru gidiyor. Bir parantez açayım. Gabar'dan çok daha büyük petrol müjdeleri gelecek" diye konuştu. 

"TEKRAR SÖYLÜYORUM: POLİSİMİZ UYUŞTURUCU SATICILARININ AYAKLARINI KIRIN"
Soylu, "Cezaevlerinde uyuşturucu kullananlar için bir rehabilitasyon programı başlatıyoruz. Bu işin en zor yanı devlet, hakim zoruyla yapılabilmesiydi. Önümüzdeki günlerde meclise gelecek yasada 48 saat içerisinde re'sen hakim bir uyuşturucu kullanan kişiyi tedaviye sevk edebilme kararı verebilecek. Burada söylüyorum. Bu uyuşturucunun kökünü kazımak milletimize karşı bizim namus borcumuzdur, bizim görevimizdir. Buradan tekrar söylüyorum. Bana kızarlarsa kızsınlar uyuşturucuya karşı, uyuşturucu satıcılarına karşı sen okulun önünde biz çocuğu göndereceğiz anne çocuğunu devlete teslim edecek. Polis olarak, jandarma olarak bize teslim edecek. Çocuk masum bir şekilde okula gidecek. Uyuşturucu satıcısı kenarda, köşede bir yerde bekleyecek ve çocuğa buna alıştıracak, içirecek daha sonra da kendine eleman yapacak. Torbacı olacak. Biz de devlet olarak bunu izleyeceğiz, elimizden bir şey gelmiyor diyeceğiz. Gereğini yaparız. Tekrar söylüyorum uyuşturucu satıcısını okulların önünde gören polisimiz gereğini yapsın. Ayaklarını kırsın. Bu kadar net ve açık" şeklinde konuştu.

Programın sonunda katılımcılara uyuşturucuyla mücadele sertifikaları takdim edildi. (DHA)

 
Torbalı Tiyatro Günleri heyecanı başlıyor
 
Bakanlıktan sahte ilaç iddialarına yanıt
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Nebati duyurdu: Esnaf ve KOBİ'lere müjde!
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, esnaf ve KOBİ'lere yönelik 250 ...
AK Parti'nin başörtüsü için Anayasa turu sürüyor
AK Parti, başörtüsüne anayasal güvence teklifine destek için 11 Ocak Çarşamba ...
İYİ Parti'de 5’inci isim adaylık için yola çıktı… Doğan: Arkamdaki tek güç teşkilatımızdır!
Partisinin İzmir İl Binası’ndan il başkanlığı adaylığını açıklayan Ülkü ...
 
'Tank Palet' tepkisi: Bir özür bile dilemediler
MSB'nin Arifiye yerleşkesindeki Yeni Nesil Fırtına Obüsleri teslimat töreninde ...
CHP’li Kılıç’tan ‘il başkanlığı’ yorumu: Kendini düşünen partiye ihanet eder!
Yeni il başkanlığı süreci ile ilgili değerlendirme yapan Cumhuriyet Halk ...
'6 bine yakın personel istihdam edeceğiz'
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Genç çiftçilerimize yönelik Uzman ...
 
AK Partili Kaya, Selçuk'ta sahaya indi... Yerel yönetime Şirince eleştirisi!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, saha çalışmalarını Selçuk'ta ...
İklim değişikliği mesajı: İnsanlığın ortak meselesidir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İklim krizinin yıkıcı etkileri karşısında ...
'Haklarımızı çiğnetmedik, çiğnetmeyeceğiz'
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberindeki TSK komuta kademesi ile ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva