HABERLER>POLİTİKA
9 Ocak 2023 Pazartesi - 13:59

'Tank Palet' tepkisi: Bir özür bile dilemediler

MSB'nin Arifiye yerleşkesindeki Yeni Nesil Fırtına Obüsleri teslimat töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tank Palet Fabrikası'nın satıldığı iddialarına tepki gösterdi. Erdoğan, "İddiaları tutmayanlar yarım ağızla da olsa bir özür dileme erdemi göstermediler" dedi.

 Tank Palet  tepkisi: Bir özür bile dilemediler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanlığı Arifiye Yerleşkesi BMC İşletmesi'nde Yeni Nesil Fırtına Obüsleri Teslimat Töreni'ne katıldı.

Erdoğan'ın burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

"Yürütülen çalışmalar neticesinde obüslerimizin ateş gücü artırılmıştır. İlave yetenekler arasında yeni nesil atış kontrol, otomatik mühimmat yükleme, otomatik yangın söndürme, uzaktan kumandalı silah, yeni nesil yardımcı gücü gibi pek çok unsur bulunuyor. Motor ve transmisyon konusunda yürttüğümüz yerlileştirme faaliyetlerini 2 sene içerisinde tamamlayacağız. Karşımıza çıkan lisans meselesini de kökten çözüme kavuşturacağız. Yeni Altay tanklarının testlerini tamamladıktan sonra proje ortaklarımızla seri üretime başlıyoruz. 

'İHTİYAÇLARI KARŞILAMAYI SÜRDÜRÜYOR'
Ciddi emek, sabır, bilgi birikimi ve irade gerektiren tüm projeleri adım adım hizmete alıyoruz. Birilerinin ona buna satıldığı diyerek iftiralarına hedef olan Arifiye fabrikası ordumuzun ihtiyaçlarını karşılamayı sürdürüyor. Sıradan işletme devir işlemini saptırarak sermaye düşmanlığı yapanlar Almanya, İngiltere gibi kapı kapı dolaşarak restoranlarda bir şeyler yemeye çalışanalr yabancı ekonomistlerden yardım dileniyor. Biz ise yerli mühendislerimizle dev eserleri ortaya koyuyoruz. 

'MİLLETİMİZİN TAKDİRİNE BIRAKIYORUZ'
İşten atılacaklar dedikleri fabrika personeli de fabrikamızda çalışıyor ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlıyor. Fabrika ile ilgili hiçbir iddiaları tutmayanlar yarım ağızla da olsa bir özür dileme erdemi göstermediler. Bu hazin tabloyu da ayrı bir pişkinlik olarak milletimizin takdirine bırakıyoruz. Teslimat sonrasında ısrarla yalan söyleyenlerin milletimize olan özür borçlarını ifa etmeleri gerektiğine inanıyorum. Grup kürsülerini iftira kürsülerine çevirenleri doğrudan ülkemizin çıkarlarını ilgilendiren milli meselelerde yalan siyasetini terk etmeye davet ediyorum. Biz onların yalanlarını, iftiraları deşifre etmeyi sürdüreceğiz. 

SAVUNMA AR-GE'SİNE 1,5 MİLYAR DOLAR
2002'de savunma sanayii sektöründe sadece 56 firma faaliyet gösterirken bugün bu sayı 2 bini aştı. Bundan 20 yıl önce sadece 248 milyon dolar olan savunma ihracatımız, geçen sene 4 milyar 400 milyon dolarla rekor kırdı. Savunma sanayiinde araştırma geliştirmeye ayrılan bütçenin yıllık 49 milyon dolardan, 1,5 milyar dolara yükseldiği günlere kavuştuk. Savunma sanayiinde durmayacak, en küçük bir geri gidişe izin vermeyeceğiz. Türkiye'nin savunma hamlelerinin geçmişte defalarca yaşandığı gibi türlü ayak oyunlarıyla engellenmesine asla müsaade etmeyeceğiz.

'SİHA'LAR SAVAŞ YÖNTEMLERİNİ DEĞİŞTİRDİ'
Türk SİHA'ları geniş bir alanda elde ettikleri başarılarla savaş yöntemlerini değiştiriyor. SİHA'lar fırtına obüsleriyle birlikte ülkemizi hedef alan teröristlerin kabusu haline gelmiştir. Yeni nesil fırtına obüslerinin devreye girmesiyle yerimizi sağlamlaştırıyoruz. 2023'ü diğer alanlarla birlikte savunma sanayiini dönüm noktası haline getirmekte kararlıyız. 2023 yılı herkesi gururlandıracak, müjdelerle dolu bir sene olacak. 

Dünyanın ilk SİHA gemisi olacak Anadolu'yu da bu yıl hizmete alıyoruz. Anadolu gemisine konuşlandıracağımız Bayraktar TB3 ilk uçuşunu icra edecek. Gökbey'i Jandarma kullanmaya başlayacak. Atak 2 helikopterimiz ilk uçuşunu gerçekleştirecek. Yeni nesil fırtına obüsü teslimat töreni ile başladığımız 2023 senesini milletimize savunma alanında vereceğimiz yeni müjdelerle sürdüreceğiz. Yeni nesil fırtınalarla inşallah atışlarınız yüzde 100 isabet kaydetsin." 

 
Devrilen otomobil mezarı oldu!
 
Bürokrat ve generallerin oturduğu sitede gizli kamera ve dinleme cihazı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
FETİ DENİZ 9 Ocak 2023 Pazartesi 14:10

benim anlamadıgım insan veya canlı oldürmek icin yapılan alet ve edavatlar türk milletinin niye hoşuna gider ,olduruyor ya

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Kılıç’tan ‘il başkanlığı’ yorumu: Kendini düşünen partiye ihanet eder!
Yeni il başkanlığı süreci ile ilgili değerlendirme yapan Cumhuriyet Halk ...
'6 bine yakın personel istihdam edeceğiz'
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Genç çiftçilerimize yönelik Uzman ...
AK Partili Kaya, Selçuk'ta sahaya indi... Yerel yönetime Şirince eleştirisi!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, saha çalışmalarını Selçuk'ta ...
 
İklim değişikliği mesajı: İnsanlığın ortak meselesidir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İklim krizinin yıkıcı etkileri karşısında ...
'Haklarımızı çiğnetmedik, çiğnetmeyeceğiz'
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberindeki TSK komuta kademesi ile ...
CHP'li Kılıç'tan emekli aylığı için kanun teklifi: Asgari ücretten az olmamalı!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Av. Sevda Erdan ...
 
Bakan Varank'tan TOGG açıklaması!
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "İklim kriziyle mücadelenin ...
Ender ALDANMAZ yazdı... Bir cinayet ve Soyer’in yeni rakibi!
Ender ALDANMAZ yazdı... Bir cinayet ve Soyer’in yeni rakibi!
CHP İzmir’in yeni il başkanı Aslanoğlu'ndan ilk mesaj: Bayrak yarışı seçim zaferi ile taçlanacak
Cumhuriyet Halk Partisi’nden İzmir il başkanlığı görevinden ayrılan Deniz ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva