HABERLER>POLİTİKA
9 Ocak 2023 Pazartesi - 13:25

CHP’li Kılıç’tan ‘il başkanlığı’ yorumu: Kendini düşünen partiye ihanet eder!

Yeni il başkanlığı süreci ile ilgili değerlendirme yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, “İl başkanlığı belirleme sürecinde ‘beni milletvekili yapacak il başkanı, belediye başkanı yapacak il başkanı bulmalıyım’ anlayışı partiye koskoca bir ihanettir. Kesinlikle bunlardan arınması gerekiyor herkesin. Öyle bir il başkanı olmalı ki mevcut belediye başkanları ve milletvekili arkadaşlarımın ‘o gelirse beni söylemez, beni söyler’ gibi kaygı yaşamamalı” diye konuştu.

CHP’li Kılıç’tan ‘il başkanlığı’ yorumu: Kendini düşünen partiye ihanet eder!

EGEDESONSÖZ - İl başkanlığı görevini yürütmekte iken milletvekili aday adayı olmak için istifasını veren Deniz Yücel’in yerine geçecek ismin belirlenmesi ile ilgili tartışmalar sürüyor.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç yaşanan süreci Sonsöz TV’de yayınlanan programda Gazeteci Fatih Yapar’a değerlendirdi.

Yeni il başkanlığı süreci için parti örgütündeki uyumun önemine işaret eden Kılıç, "Deniz Yücel 5 yılın ardından milletvekili adayı olmak için yola çıktı. CHP büyük bir örgüt… Kendi içinde yüzlerce binlerce il başkanı çıkarabilir. Bunu yapabilecek liyakatli çok arkadaşımız var. Süreç yanlış yönetildi. Kişiler tartışıldı. Siyasetin her alanı olduğu gibi daha ilkesel olması düşüncesindeyim. Tunç Bey var, 30 ilçe başkanımız var, il yöneticilerimiz ve milletvekillerimiz var. Farklı figürler var ve biz hep beraber birleştiğimizde CHP örgütü hep birlikteyiz. Burada kriterlerden biri hem Büyükşehir Belediye Başkanımız ile ortak çalışma yapabilecek hem ilçe örgütleri ile uyumlu çalışılabilecek il yönetimi var.  İlçe başkanlarımız var, onlar da çok ciddi çalışmalar yaptılar. İl yönetimi ve ilçe başkanlarımız partimizin hafızasıdır. Onların mutlaka görüşleri alınmalıdır. İlçe belediye başkanlarımız var ve tabii ki milletvekili arkadaşlarımız var. Burada uzlaşı ile bir il başkanı belirlenmeli” dedi.

SEÇİME ODAKLANMIŞ BİRİ OLMASI GEREKİYOR
Yeni seçilecek il başkanın odak noktasının seçim olması gerektiğinin altını çizen Kılıç, “Önümüzde bir genel seçim var. Sonra 2024 yerel seçimleri… Bizim asıl hedefimiz 2023 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde genel başkanımızı cumhurbaşkanı yapmak. Genel başkanımız 6’lı Masa sürecini yönetiyor. Burada olacak  il başkanının da aynı 6’lı Masa’daki süreci burada yönetmesi gerekiyor. Burada 6’lı Masa’nın il başkanları var. Bizim il başkanımızın da genel başkanımızın yaptığı gibi burada toparlayıcı düşünceyi sürdürmesi, bir araya gelmesi ve kenti değerlendirmesi gerekiyor. Burada 6’lı Masa’nın bir il başkanı belediyemizi eleştiriyorsa biz de buna ağabeylik-ablalık görevi yapmamız ve hemen bir araya gelerek sorunları çözmemiz gerekiyor. Ankara’da genel başkanlar çok ciddi konularda anlaşabiliyorken bizim İzmir ölçeğinde anlaşamıyor olmamız kabul edilmez. 6’lı Masa sürecini burada doğru yönetebilecek, bir yere aday olmayacak, kafasını arkasında adaylık varsa bunu bir kenara bırakacak ve tamamen kampanyaya, seçime ve genel başkanımızı Cumhurbaşkanı yapmaya odaklanmış birinin olması gerekiyor” diye konuştu.

CHP’NİN İKTİDAR OLMASI GEREKİYOR
İl başkanlarının yerel ve genel seçim görmesi gerektiğine vurgu yapan Kılıç, “Bence bir il başkanı bir yerel, bir genel seçim atlatmalı. Bugüne kadar bunu yapan il başkanları başarılı olmuş diyebilirim. Hepimiz insanız, bir göreve talip olursanız, kafanızın arkasında başka bir şey varsa önünüzdeki şeye odaklanmanız çok mümkün değil. Kendi adaylığı sürecini bir kenara bırakacak ve işi gücü, hayatı CHP olacak bir çalışma gerekiyor. 2024 ile ilgili çalışma, kurgu yapanların şu sürece de çok müdahil olmaması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

ORTAK BİR İL BAŞKANI OLMALI
İl başkanının profilini de çizen Kılıç, “İl başkanlığı belirleme sürecinde ‘beni milletvekili yapacak il başkanı, belediye başkanı yapacak il başkanı bulmalıyım’ anlayışı partiye koskoca bir ihanettir. Kesinlikle bunlardan arınması gerekiyor herkesin. Öyle bir il başkanı olmalı ki mevcut belediye başkanları ve milletvekili arkadaşlarımın ‘o gelirse beni söylemez, beni söyler’ gibi kaygı yaşamamalı. Öyle bir il başkanı bulmalıyız ki adil, adaletli, herkesi kucaklayabilecek nitelikte olmalı. Aday olacak insanlar bir kaygı duymamalı. Öyle adil bir arkadaşımızı bulmamız gerekiyor. İlçe başkanlarımızın, mevcut il yönetimimizin görüşleri çok kıymetli. Büyükşehir Belediye başkanımızın, milletvekili arkadaşlarımızın görüşü çok önemli… Tüm bu görüşler toplanarak ortak bir il başkanı belirlenmeli. Bana sorulduğunda 1999’dan beri tüm il başkanları ile görevim vardı ve birlikte çalışma yaptım. CHP için çok zor bir sorun değil. Kendi içimizde çözebileceğimiz durum. Bir kaos da yok. Ben doğru bir il başkanın atanacağını ve hemen sahada çalışmaya başlayacağını düşünüyorum” dedi.

Yapılan tariften ‘isim’ çıkarılmaması gerektiğine de vurgu yapan Kılıç, “Bu anlattıklarımdan da ‘şu ismi/ bu isim’ çıkarmaya çalışmasın. Bir isim üzerinden tanım yapmıyorum. Ben meclis üyeliği için prensipler önermiştim ve bunları yapmazsak sıkıntı yaşarız demiştim, gün geldi yaşadık. Bir isimden önce bir anlayışı oturtmak gerekiyor partiye” diye konuştu.

 
'6 bine yakın personel istihdam edeceğiz'
 
Devrilen otomobil mezarı oldu!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Servet Y. 9 Ocak 2023 Pazartesi 22:51

Belediye başkanları, ilçe başkanları önce kendi oturdukları koltukların hakkını versinler. Meclis üyeleri desen, yarısı meslekleri gereği.. İşleri güçleri, müteahhitlerle rant kovalamak. Her ilçede ayrı bir mezbelelik görüntü hakim ve bunlar partiye zarar vermiyor, doğru, çünkü akp’ye tepki oyları çantada keklik oylar dilediği gibi at koşturması için, hazır oylar, bunu da başkanlar ve büyük partinin liyakatli üyeleri (belediyelerden beslenen çorbacılar) kendi başarıları sanmaya devam etsin. Neyse... Deniz Yücel’in tartışmalı, ittirmece başkanlığının sona ermesi, İzmir Chp için büyük bir şanstır, sürecin iyi değerlendirilmesi gerekir. Umarım listenin en en sonunda hak ettiği yeri alır.

Yorumu oyla      2      3  
Savaş Kapkın 9 Ocak 2023 Pazartesi 19:59

Sayın vekilim yoldaşım aday adayı olacak seçilmiş tüm yöneticiler seçime yakın istifa etmemesinin bir görev olduğunu zaten seçildiğini bilmeli bu tüzüge girmeli diyorum. Her seçim bu bize bazı şeyleri kaybettiriyor. Teşekkürler. Slm

Yorumu oyla      2      3  
alo 9 Ocak 2023 Pazartesi 16:19

manşet mükemmel uygulama sıfır,

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'6 bine yakın personel istihdam edeceğiz'
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Genç çiftçilerimize yönelik Uzman ...
AK Partili Kaya, Selçuk'ta sahaya indi... Yerel yönetime Şirince eleştirisi!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, saha çalışmalarını Selçuk'ta ...
İklim değişikliği mesajı: İnsanlığın ortak meselesidir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İklim krizinin yıkıcı etkileri karşısında ...
 
'Haklarımızı çiğnetmedik, çiğnetmeyeceğiz'
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberindeki TSK komuta kademesi ile ...
CHP'li Kılıç'tan emekli aylığı için kanun teklifi: Asgari ücretten az olmamalı!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Av. Sevda Erdan ...
Bakan Varank'tan TOGG açıklaması!
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "İklim kriziyle mücadelenin ...
 
Ender ALDANMAZ yazdı... Bir cinayet ve Soyer’in yeni rakibi!
Ender ALDANMAZ yazdı... Bir cinayet ve Soyer’in yeni rakibi!
CHP İzmir’in yeni il başkanı Aslanoğlu'ndan ilk mesaj: Bayrak yarışı seçim zaferi ile taçlanacak
Cumhuriyet Halk Partisi’nden İzmir il başkanlığı görevinden ayrılan Deniz ...
İnce, 8 kişinin öldüğü restoranın önüne karanfil bıraktı
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Aydın'ın Nazilli ilçesinde ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva