HABERLER>EKONOMİ
28 Mart 2011 Pazartesi - 16:24

İTO Meclis Başkan adayları kulislerde

Çarşamba günü yapılacak İTO Meclis Başkanlığı seçimleri öncesinde yapılan İzmir Ticaret Odası Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı, Meclis Başkanlığı’na ve Başkan Yardımcılığı’na aday olan isimlerin kulis toplantısına dönüştü.

İTO Meclis Başkan adayları kulislerde

Soner Çağlar / Egedesonsöz- İzmir Ticaret Odası (İTO) Meclisi’nin eski Başkanı Necip Kalkan’ın AK Parti’den milletvekili aday adayı olmak için istifa etmesiyle boşalan koltuk için aday olan 9 isimden 8’i Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı’na katıldı. Selami Özpoyraz, İlhan Açan, Ertan Soydan, Ali Haydar Erdem, İrfan Erol, Asuman Nardalı, Kamil Yıldırım, Muzaffer Azrak toplantı sırasında sık sık Meclis üyeleriyle görüşerek kulis yaptı. Başkan adaylarından Zübeyir Bozkurt ise toplantıya katılmadı. Meclis Başkan adayları kimi zaman Meclis Üyeleri ile konuşurken kimi zaman ise kendi aralarında değerlendirmeler yaptılar. Ersin okçu, haricinde kimsenin başkan adaylığından çekilmediği öğrenildi. Muzaffer Azrak’ın, adaylıktan çekilebileceği ifade edilirken, Azrak çekilmediğini açıkladı.
 
BAŞKANVEKİLLERİ DE KULİSLERDE
 İTO Meclis Başkanvekilleri İlhan Açan ve Selami Özpoyraz’ın istifa etmesi nedeniyle boşalan Başkanvekilleri adayları da toplantıya katılanlar arasında yer aldı. Mustafa Karataş, Erdal Seferbay, Naci Ölçen, Saniye Fıçı da toplantıya katılarak kulis yapanlardan oldular. Öte yandan Meclis Başkanvekilliği için Yılmaz Eroğlu ve Oğuzhan Yaşar’ın da aday oludğu öğrenildi. Ayrıca Hüseyin Düzyol ve Akşit ersoy’un da Başkanvekilliği için aday olabileceği kulislerde konuşulan diğer isimler arasında yer aldı.
 
GÜLDOĞAN’DAN ÖNERİ
 İTO Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Güldoğan, aday sayısının çokluğuna işaret ederek, Meclis Başkanı’nın salt çoğunluğu yani 189 üyeli Meclisi’n yarısından fazlasının oyunu alması gerektiğini dile getirdi. Çok sayıda adayla seçimlere gidilmesi halinde çarpıcı bir öneri ortaya koyan Erkan Güldoğan, “Adaylardan kim seçilirse eğer ki salt çoğunluğu alamazsa, kendisiden sonraki adayla bir kez daha yarışa girme teklifinde bulunsun. 30-40 oyla seçilen Meclis Başkanı’nın meşruiyeti sorgulanabilir. Resmi olmayacak bir olay, kanunda yeri de yok ancak, Meclis’te gelecekte sorun yaşanmaması adına centilmenlik adına bu yapılabilir” diye konuştu.


 
MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI
Katılımın az olduğu gözlenen İTO Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı’nda konuşan İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi, 2009 yılında yaşanan krizin ardından dünya dengelerinin değiştiğini, Çin’in Japonya’yı da geçerek, ABD’den sonra ikinci konuma geldiğine işaret etti. Çin ile ticari ilişkilerin artırılması gerektiğini dile getiren Eskinazi, Avrupa Birliği’nde yaşanan ekonomik endişeleri de hatırlatarak temkinli olunması gerektiğini söyledi.
 
Eskinazi, “Orta Doğu’da ise deyim yerindeyse ortalık arapsaçı. Temeli siyasi sebepler olan isyanların sonuçları ise ekonomik açıdan da oldukça endişe verici. Arap ülkelerinde yaşanan isyanlar petrol fiyatlarının yükselmesine yol açıyor. Türk işadamlarının söz konusu Arap ülkelerinde inşaat, tarım, madencilik, imalat ve hizmet sektörlerinde önemli oranda yatırımları bulunuyor. Ancak yaşanan bu olumsuzluklar yatırımcıların bölgeden sermayelerini çekmeleri sonucunu doğuruyor” şeklinde konuştu.
 
Eskinazi, bu konudan kaynaklı sorun yaşayan üyelerin yardım için Oda’ya başvurabileceğini dile getirdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kedi esprisiyle sitem
Bankacılık sektörüne fazla yüklenildiğini belirten Türkiye Bankalar Birliği ...
Türk bankaları Orta Doğu'ya açılacak
BDDK Başkanı Bilgin, bu yıl Türkiye'den de en az bir bankanın Suriye, ...
Acar: Bölgeye gelecek yatırımcı arıyoruz
İzmir Vergi Dairesi Başkanı Acar, “Aliağa organize sanayi bölgesine alt ...
 
2834 liranız yoksa...
Türk-İş, Mart ayında dört kişilik bir aile için açlık sınırını yaklaşık ...
İzmir yeni bir fuara daha kavuşuyor
Plastik&Ambalaj Teknolojileri ve Ürünleri Fuarı’nun bu yıl düzenlenmemesi ...
'Türkiye'ye nükleer santral kurulmalı'
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye’nin 2023 yılında ...
 
Bir MARBLE daha geride kaldı
23-26 Mart 2011 tarihleri arasında İZFAŞ tarafından 17. kez düzenlenen ...
'Önümüzdeki birkaç yıl kolay olmayacak'
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Babacan, gelecek birkaç yılın kolay ...
Yerli malı yarış otomobili: Volkicar
Ünlü Ralli pilotu Volkan Işık, 1 milyon dolara yarış otomobili yaptı. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva