HABERLER>EKONOMİ
28 Mart 2011 Pazartesi - 10:49

Bir MARBLE daha geride kaldı

23-26 Mart 2011 tarihleri arasında İZFAŞ tarafından 17. kez düzenlenen MARBLE - Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, sona erdi. MARBLE, 86 ülkeden gelen profesyonel ziyaretçisiyle sektörü İzmir Kültürpark’ta buluşturdu.

Bir MARBLE daha geride kaldı

İZMİR - Alanında bir dünya markası olan ve sektörün ilk 3 fuarı arasında yer alan MARBLE 2011 – 17. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı süresince mermer ve doğaltaş sektörünün kalbi İzmir’de attı.

Fuar süresince kurulan iş bağlantılarının yoğunluğu, MARBLE’ın ekonomik açıdan gücünü bir kez daha gösterdi. Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri arasında bir ticaret köprüsü kuran MARBLE 2011, katılımcı ve ziyaretçilerine yeni pazarların kapılarını açtı. 4 gün süren fuarda firmalar yeni işbirlikleri için ilk adımları attılar. Kültürpark’taki hareketlilik, fuarın kapanış saatine dek sürdü.



Fuarda sergilenen ağır tonajlı iş makineleri ve mermer işleme makineleri de ziyaretçilerden büyük ilgi gördü, Firmalar makine lansmanları için MARBLE’ı tercih ederken, “Satıldı” levhaları ilk günden itibaren asıldı. Pek çok firma fuarda yaptığı iş bağlantıları ile yılı kapattı. Makedonya, Fas ve Yunanistan’ta mermer ocağı açan Türk firmalarının taşları da ilk kez MARBLE 2011’de sektörün beğenisine sunuldu.

Kültürpark’ta 201 bin 500 metrekare alan üzerinde gerçekleşen fuara, 42 ülkeden 265’si yabancı 895’i yerli 1160 firma katıldı.  Ziyaretçi sayısı ilk günden itibaren sürekli artan MARBLE 2011’i 86 ülkeden 4 bin 481’i yabancı toplam 55 bin 445 kişi ziyaret etti.

MARBLE 2011’e ziyaretçilerin geldiği ülkeler şunlar: Amerika Birleşik Devletleri, Afganistan, Almanya, Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, Bahreyn, Bangladeş, Belçika, Beyaz Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Brezilya, Bulgaristan, Cezayir, Çad, Çek Cumhuriyeti, Çin, Danimarka, El Salvador, Endonezya, Ermenistan, Fas, Filistin, Fransa, Gabon, Güney Afrika, Güney Kore, Gürcistan, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, İrlanda, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, Japonya, Kanada, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Kosova, Kuveyt, Kuzey Kore, Letonya, Libya, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Malezya, Mısır, Moldova, Monaco, Nijerya, Norveç, Pakistan, Papua Yeni Gine, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Sırbistan, Singapur, Slovakya, Slovenya, Surinam, Suriye, Suudi Arabistan, Şili, Tayland, Tayvan, Tunus, Ukrayna, Umman, Umman, Ürdün, Vietnam, Yemen, Yeni Zelanda, Yunanistan
 
4 gün süren MARBLE Fuarı süresince yurtiçi ve yurtdışından gelen katılımcılar ve ziyaretçiler, kent ekonomisine de büyük katkıda bulundu. Yapılan konaklama, ulaşım ve diğer harcamaların 70 milyon doların üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen, “Türk doğaltaşının dünya pazarından aldığı payı artırmak hedefiyle yıl boyunca ziyaretçi ülke ve yabancı alıcı sayısını artırmaya yönelik girişimlerimizi sürdürdük. Bu çalışmalarımızın olumlu sonuçlarını aldık. Son yılların en başarılı organizasyonunu gerçekleştirdik” dedi.
 
MARBLE Fuarı’nın her yıl bir öncekinden daha iyi olmaya devam etmesi için çalıştıklarını belirten Doğan İşleyen, şunları söyledi: “Bu yılki fuarda Çin, Hindistan, Suriye, İtalya, İsrail’den gelen ziyaretçilerin yoğunluğu ve yaptıkları büyük alımlar dikkat çekiciydi. İş bağlantıları bakımından katılımcı ve ziyaretçilerimiz verimli bir fuar geçirdiler. Türk doğaltaş sektörü ihracatını artırma yolunda MARBLE Fuarı ile birlikte önemli yol aldı.” MARBLE 2010’a 1146 katılmış ve fuarı 78 ülkeden 4 bin 281’i yabancı 54 bin 227 kişi ziyaret etmişti.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Önümüzdeki birkaç yıl kolay olmayacak'
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Babacan, gelecek birkaç yılın kolay ...
Yerli malı yarış otomobili: Volkicar
Ünlü Ralli pilotu Volkan Işık, 1 milyon dolara yarış otomobili yaptı. ...
Ağaoğlu THY’den servet istedi
Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Türk Hava ...
 
163 milyonu piyangoda unuttuk!
Unutkanlık, dikkatsizlik ve ihmalkarlık sonucu son 5 yılda alınmayan ikramiye ...
'Türkiye'nin petrolde üç riski var'
IEA Başekonomisti Birol, petrol fiyatlarındaki artışın Türkiye için üç ...
55 bin kişiye emeklilik müjdesi
SGK, haketmesine rağmen primlerini ödeyemediği için emekli olamayan 55 ...
 
İTO'dan gerçek gibi tatbikat
İzmir Ticaret Odası'nda (İTO) Arama Kurtarma Derneği - AKUT İzmir Birimi ...
Ege-Koop'un 'Dört Mevsim'i son sürat
Yaklaşık 400 işçinin alın teri döktüğü projedeki 70 konağın betonarme ...
Ekoloji Fuarı 12 Mayıs'ta
Türkiye organik tarım sektörünün kalbinin attığı şehir olan İzmir, Ekoloji ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva