HABERLER>GÜNCEL
31 Mayıs 2023 Çarşamba - 14:12

İnciraltı'ndan toprak sahiplerine 'itiraz' uyarısı: Yeni yapı yapmayın!

İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, askıya çıkan planlarla ilgili olarak toprak sahiplerine, “Meslek odalarından itiraz muhakkak gelecek. Neden böyle yapıyorlar, diye sormayın kendinize. Çünkü neden itiraz ettiklerini kendileri de bilmiyorlar” dedi. Karabulut ayrıca, planlar onaylanıncaya kadar bölgede tadilat veya yeni yapı yapılmaması gerektiğini söyledi

İnciraltı ndan toprak sahiplerine  itiraz  uyarısı: Yeni yapı yapmayın!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Yılan hikayesine dönen İnciraltı planının 9 Mayıs’ta askıya çıkmasının ardından, İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, toprak sahiplerine önemli uyarılarda bulundu. 10 Haziran’da planların askıdan ineceğini, sonrasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca ya onaylanacağını ya da gerek görürse revize edebileceğini belirten Başkan Karabulut, “10 Haziran’a kadar planla ilgili görüş, öneri ve itirazlar olacak. Toprak sahiplerinden, sakın ola arsalarına yeni yapı inşa etmemelerini, tadilata girişmemelerini istiyoruz” dedi.

ONAYIN ARDINDAN 18 UYGULAMA ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK
50 yıllık sorunun nihayet çözülmüş olmasından büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Başkan Tayfun Karabulut, İnciraltı planlarının onaylanmasının ardından, resmi olarak 18 uygulama çalışmalarının (sokak, sokak detayları plan çizimleri) başlayacağını duyurdu. Karabulut, meslek odalarıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Ancak bu süreçte tüm şehrin bildiği ve biz İzmirli toprak sahiplerinin de yakınen tanık olduğu gibi İzmirli meslek odalarının itirazlarını veya planların iptali konusunda dava açmalarını bekliyoruz. Maalesef yıllardır ne bilime ne de vicdanlara uymayan bu konu için “ Neden böyle yapıyorlar? “ sorusunu sormayın kendinize. Çünkü bunu neden yaptıklarını kendileri de bilmiyor. İnciraltı’na ideolojik bakmaya devam ettikleri için bu tutumu sürdüreceklerdir. Ancak bu sefer biz İzmirli toprak sahipleri, birlik olarak mücadele etmekte ve mülkiyet hakkımızı yedirmemekte kararlıyız.”

BOŞUNA PARA HARCAMAYIN, CEZA YEMEYİN
Başkan Tayfun Karabulut, toprak sahiplerine ayrıca şu mesajları gönderdi: “İnciraltı ve Bahçelerarası’nda mevcut bir yapınız varsa sakın para harcayıp, tadilat yapmayın.  İnciraltı ve Bahçelerarası’nda yeni bir yapı katmaya sakın kalkışmayın. Bakanlığın elinde geçmişe dönük tüm bilgiler mevcut. Bugün bölgemizde bulunan kaçak ve ruhsatsız yapılaşma için planlarla birlikte yıkım çıkabilir. İnciraltı ve Bahçelerarası’nda yeni yapı yapılmasının, maliyeti sadece kiracı olan kişiye değil, toprak sahibine de zararı olacaktır. Ayrıca bir kere daha üzerine basarak değinmek istiyoruz; İnciraltı planlarında kesinlikle kamulaştırma yoktur. Bazı komşularımızın mülkiyet arazileri, yol- otopark- yeşil alan v.b kamuya ayrılan yerlerde gözükebilir. Bu komşularımız en yakın imar adasında olacaktır. 1 metrekare bile hak kaybı olmayacak. Kamu, bu alanlar için 18 uygulaması ile yüzde 40 kamuya terk vereceğimiz yaklaşık 2 milyon metrekare yer ayırmaktadır. Lütfen İnciraltı planlama sürecini dikkatle takip edelim. Toprağımızın geleceği hakkında biz İzmirli toprak sahiplerinin gücünü azaltacak adımlardan kaçınalım. İzmirli İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri birliğini bozmadan ve sermayeye yenilmeden toprağımızın mürvetini inşallah yakın zamanda hep birlikte göreceğiz.”

YAŞLI TOPRAK SAHİPLERİNİ KANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR
Bazı menfaat gruplarının ileri yaştaki toprak sahiplerini, mülkiyetlerinin planda  yeşil alanda  veya otopark alanında kaldığını öne sürerek, “Burada kamulaştırmayla yerinizi alacaklar” diyerek söyleyerek onları kandırmaya çalıştığını duyduklarını belirten Başkan Karabulut, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kamulaştırma olacak deyip toprak sahiplerinden arazileri almaya çalışan bir kesim var. Toprak sahiplerinin mağdur olmaması için bu uyarıyı yapmak zorunda kaldım bir kez daha. İkincisi, birçok toprak sahibi, meslek odalarının dava açıp açmayacağını merak ediyor. Bu konuda dava açılsa bile moralimizi bozmamamız gerektiğine vurgu yapıyoruz. Planların bir seçim yatırımı olduğunu, planların iptal edileceğini söyleyenler bile var. Bu yönde açıklamalar yanıltıcı açıklamalardır. Ayrıca, yaz ayları geldiği için bölgede tadilat çalışmalarının başladığını görüyoruz. Hemen inşaat yapma atağı, plana rağmen gelince, bu hataya düşülmemesi gerektiği konusunda da uyarıda bulunduk. İleride mağduriyet yaşamamak, maddi zarara uğramamak için kesinlikle tadilat veya inşaat işine girmemekte fayda var.”

 
İzmir Kahve Fuarı kapılarını açıyor
 
Gülşen'e ayrımcılık nedeniyle 150 bin TL'lik idari para cezası
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Uğur 31 Mayıs 2023 Çarşamba 15:13

İlk kez halk için plan yapılıyor, en düşük emsal ve en yüksek terk alınıyor ama hâlâ itiraz eden bir kitle var mı gerçekten inanılmaz!? Sagimizda solumuzda sınırsız yükseklik ve çok yüksek yoğunluklu imar verildi bu odalar neredeydi o zaman? Resmen adamına göre itiraz ediyorlar ayıp yazık günah...

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Havaya ateş açan 13 kişi yakalandı
Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde, havaya rastgele ateş açan 13 şüpheli yakalandı.
Annesini tehdit eden babasını öldürdü
Rize'de M.A.L (14), annesini ölümle tehdit ettiğini öne sürdüğü babası ...
Vahşet... Yol kenarında yakılmış 2 ceset bulundu!
Konya'nın Kulu ilçesinde yol kenarında naylona sarılıp yakılmış 2 ceset ...
 
İşkenceyle öldürüldü... Çuvalda cesedi bulundu!
İstanbul Ataşehir'de, iddiaya göre iş yerinin önünden kaçırılan 36 yaşındaki ...
'Şakir' gıda çarşısının maskotu oldu!
İzmirli Seçkin Girşen'in iş yerine götürdüğü papağan, gıda çarşısının maskotu haline geldi.
Suriye'den yurda girmek isteyen 5 şüpheli yakalandı
Suriye'den yasa dışı yollarla Türkiye'ye geçmeye çalışan 1'i terör örgütü ...
 
Polis sevgilisi başından vurmuştu... Eski eşi de boğazından bıçaklamış!
Aksaray'da polis memuru olan sevgilisi Abdullah Eroğlu'nu başından vurarak ...
İletişim Başkanlığı'ndan kabine açıklaması!
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, ...
Danıştay'dan Çeşme Projesi'nin önünü açan karar!
Danıştay, İzmir’de hükümet, yerel yönetimler ile sivil toplum kuruluşları ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva