HABERLER>POLİTİKA
10 Mart 2023 Cuma - 09:27

İki dönem belediye başkanlığı yaptı... O isim de vekillik istiyor!

Bergama'da 2004-2009 arasında CHP'den Meclis üyesi, 2009-2019 arasında da Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Mehmet Gönenç, pazartesi günü ilçe binasında aday adaylığını açıklayacak. Gönenç, "Türkiye, çok özel bir döneme giriyor. Bu yenileme döneminde görev almak, katkı koymak, benim için heyecan verici bir şey olacak. Genel Merkez de izin verirse, Bakırçay Havzası'nın milletvekillerinden biri olmak istiyorum" dedi

İki dönem belediye başkanlığı yaptı... O isim de vekillik istiyor!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Bergama'da iki dönem belediye başkanlığı yapan, arkasında önemli hizmetler bırakan CHP'li Mehmet Gönenç, önümüzdeki genel seçimlerde milletvekili olmak için yola çıktı. 13 Mart Pazartesi günü CHP Bergama İlçe Başkanlığı binasında saat 12.30'da aday adaylığını açıklayacak olan Mehmet Gönenç, Türkiye'nin çok özel bir döneme girdiğini, o dönemde yapılacak yenileme sürecine katkı koymak istediği için milletvekili olmak istediğini söyledi. Gönenç, "Güçlü, özgürlükçü, demokratik ve adaletli bir Türkiye için yeni bir yol, yeni bir başlangıç... Başlıyoruz" yazılı afişle, aday adaylığını sosyal medya hesabından duyurdu.

BAKIRÇAY'IN MİLLETVEKİLİ OLMAK İÇİN YOLA ÇIKIYOR
2004-2009 yılları arasında Bergama Belediye Meclisi üyesi olarak görev yapan, daha sonra 2009 yılından 2019 seçimlerine kadar iki dönem Belediye Başkanlığı görevinde bulunan CHP'li Mehmet Gönenç, aday adayı olduğunu sosyal medya hesabından duyurdu. Aday adaylığıyla ilgili Egedesonsöz'e açıklamalarda bulunan Gönenç, şunları söyledi:

"Bakırçay bölgesindeki ilçelerde yönetimlerle görüştüm. Olumlu dönüşler aldım. Ortak, yerel bir aday olma konusunda fikir birliği söz konusu oldu. Genel merkez de görev verirse, Bakırçay bölgesinin milletvekillerinden biri olmak istiyorum. 2009 yılındaki seçimlerde Bergama Belediye Başkanı seçilmiştim. 2014 seçimlerinde Bergamalılar, yine beni seçti. Siyasal mezunuyum, kamu yönetimi okudum ama ticaretle uğraşıyorum."

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM, TÜRKİYE İÇİN YENİLENME DÖNEMİ OLACAK
Milletvekilliği için yola çıkma gerekçesini sorduğumuz Mehmet Gönenç, şu değerlendirmelerde bulundu:

"10 yıl belediye başkanlığı yaptıktan sonra siyaseti bırakmadım elbette. Bu kadar süre, belediye başkanlığı için yeterliydi. Çok daha uzun süreli belediye başkanlığı benim için doğru bir şey değildi. Eskiden mesela milletvekilliği mi, belediye başkanlığı mı diye sorsalardı, belediye başkanlığı derdim. Çünkü belediye başkanı olduğunuzda bir şeyleri değiştirebiliyorsunuz. İnsanlara dokunuyorsunuz, o tarafı keyifli bir iş. Fakat içinde bulunduğumuz dönem, çok özel bir dönem. Önümüzdeki dönem, Türkiye için yenilenme dönemi olacak. O yenilenme sürecinde ben de görev yapmak isterim. AK Parti'nin 20 yıldır zayıflattığı, yıprattığı ne varsa, onları tamir etmeye ve yeniden daha demokratik parlamenter sisteme dönüşe hazırız. Dolayısıyla bu dönemde bu işin içinde olmak, katkı sunmak, görev istemek, heyecan verici bir şey. Vekillik için böyle bir heyecan içerisindeyim. Milletvekilliği benim için olsa olmasa da elimden gelen katkıyı koyacağımı açıkça ifade etmek istiyorum. Artık bu işler, parti meselesi olmaktan çıktı. Umarım sonuç iyi olur. Pazartesi günü aday adaylığımı açıklayacağım toplantıya tüm partililerimizi bekliyorum."

İKİ BÜYÜK SEÇİMDEN ZAFERLE ÇIKMIŞTI
Mehmet Gönenç 2009 yerel seçimlerinde yüzde 32.90 oy oranıyla, en yakın rakibi MHP'li rakibine 2 bin 534 oy fark atarak kazanmıştı. 2014 seçimlerinde ise yüzde 34.55 oy oranıyla, en yakın rakibi AK Partili adayı 2 bin 251 oyla geçerek belediye başkanı olmuştu.

 

 

 
İzmir İktisat Kongresi'ne katılmıştı... Azeri Büyükelçiye vefa meydanı
 
Depremzedelere sanatla terapi!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
paşa 3 Nisan 2023 Pazartesi 11:07

Bergama'da mahallesinde partisinden delege seçilemedi. :) çıkmış vekil olacağım diyor. o kadar çok seviliyor yani yöresinde.

Yorumu oyla      2      3  
VfV 10 Mart 2023 Cuma 10:32

Hayırlı olsun. İzmir'i bilmeyen, İzmir'e adım atmayan, hattı kendisine oy veren seçmene ihanet edip kapı kapı dolaşıp parti değiştirenlerden bin kat daha hak ediyorsun o makamı. Umarım partinin 'vekil borsası' lobisine kurban gitmeden aday olursun, umarım seçilirsin, bölgenin, üreticinin, köylünün sesi olursun. Yolun açık olsun başkan...

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu ve Yavaş deprem bölgesine gidiyor
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın 13'üncü Cumhurbaşkanı adayı Kemal ...
Torun'dan Özhaseki'ye yanıt: Sizin vicdanınız kararmış
Seyit Torun, CHP'li belediyelerin deprem bölgesinde "bol bol resim verip, ...
'İsveç ve Finlandiya güvenlik kaygılarını gidermeli'
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Finlandiya ve İsveç'in NATO süreciyle ...
 
Öztrak: Depremzedelerin kredilerini sileceğiz
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, yeni konut veya ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Destici'yi kabul etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ...
CHP İzmir’de kritik zirve tamam… Aslanoğlu’ndan ‘Masa paydaşlarından üye yapmayın’ talimatı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, partisinin ilçe ...
 
Blokaj kalktı... HDP hazine yardımı alacak
Anayasa Mahkemesi HDP'nin hazine yardımı ödenen hesaplarına geçici bloke ...
MHP'li Osmanağaoğlu: 85 milyon aynı duygu ile kenetlendi!
MHP Genel Sekreter Yardımcısı, İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu; ...
'GSM şirketlerine gereği yapılacak'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, "Deprem bölgesinde mobil baz ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva