HABERLER>POLİTİKA
9 Mart 2023 Perşembe - 19:49

Öztrak: Depremzedelerin kredilerini sileceğiz

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, yeni konut veya iş yeri yapımında, depremzedelerden herhangi bir bedel alınmayacağını belirterek, "Biz iş başına gelir gelmez; deprem bölgesindeki insanlarımızı rahatlatmak için, bu adımları hızla atacağız. Depremde ev veya iş yeri yıkılan ya da yıkılacak olan tüm hak sahiplerinin; bankalardan veya Esnaf Kefalet Kooperatifleri'nden aldıkları kredilerin anapara ve faizlerini tümüyle sileceğiz. Yeni konut veya iş yeri yapımında, depremzedelerden herhangi bir bedel almayacağız" dedi. 

Öztrak: Depremzedelerin kredilerini sileceğiz

Millet İttifakı'nı oluşturan siyasi partilerin ülkeyi parlamenter sisteme taşıyacağını belirterek, "Milletimize verdiğimiz her sözü tutmaya kararlıyız. Önce Millet İttifakı'nın adayı milletimizin tevecühhüyle Türkiye'nin 13'üncü Cumhurbaşkanı olacak" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP MYK Basın Toplantısı'nda konuştu. Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinin üzerinden 1 ay 3 gün geçtiğini hatırlatan Öztrak, AHBAP'a çadır satılmasıyla gündeme gelen Kızılay'ı eleştirdi ve deprem hasar tespit raporunun henüz hazırlanmadığını belirtti. Öztrak, "46 bin 104 yurttaşımızı kaybettik. Bazı yurttaşlarımızın cenazeleri bile enkazdan çıkmadı. Cenazeler yok, çadır yok, konteyner yok. İstifa eden tek bir yönetici yok. Milletin göz bebeği Kızılay’ı ‘hayır kurumu’ olmaktan çıkarmışlar. Yandaşların kesesini doldurmak için arpalığa çevirmişler. Bunun adı deprem fırsatçılığıdır bunun adı ölü soygunculuğudur. Tam 31 gün geçti ama yaşadığımız deprem felaketinin,  ekonomik ve sosyal maliyetlerine ilişkin, devlet tarafından hazırlanması gereken bir hasar tespit raporu hala ortada yok. 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nden tam 21 gün sonra, 8 Eylül 1999 tarihinde Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı; kalem kalem, sektör sektör Marmara Depremi’nin ekonomik ve sosyal maliyetlerini oturup hesaplamış. Bu rapor hazırlandığında ben de, Devlet Planlama Teşkilatı’nda Müsteşar Yardımcısıydım. Planlama Teşkilatı olarak gece gündüz özveriyle çalıştık ve bu raporu çok kısa sürede hazırladık. Şimdi Türkiye Afet Müdahale Planı’na göre hazırlanması gereken bu rapor nerede?" diye konuştu.

'YENİ KONUT YAPIMINDA DEPREMZEDELERDEN BEDEL ALMAYACAĞIZ'
Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçen hafta hızla alınması gereken tedbirleri açıkladığını hatırlatan Öztrak, "Biz iş başına gelir gelmez; deprem bölgesindeki insanlarımızı rahatlatmak için, bu adımları hızla atacağız. Depremde ev veya iş yeri yıkılan ya da yıkılacak olan tüm hak sahiplerinin; bankalardan veya Esnaf Kefalet Kooperatifleri'nden aldıkları kredilerin anapara ve faizlerini tümüyle sileceğiz. Yeni konut veya iş yeri yapımında, depremzedelerden herhangi bir bedel almayacağız. Yıkılan konut veya iş yerlerinde, bu projeleri onaylayan, olur veren, tüm sorumlulardan inşa bedelini tahsil edeceğiz. Deprem bölgesinin yeniden yapılanmasında, kamudan ihale alan firmalara, bölgede yürüteceği işlerde kullanacağı personelin asgari yüzde 25'ini, bölge halkından karşılama zorunluluğunu getireceğiz. Biz tüm bu adımları hızla atacağız" ifadelerini kullandı.

'ADAYIMIZ HAZIR, KADROLARIMIZ HAZIR'
'Millet İttifakı Deprem Komisyon'unun da aktif bir şekilde çalıştığını ve partilerde hazırlanan raporların bir araya getirildiğini belirten Öztrak, "Kahramanmaraş depremlerinin hasarını tespit etmek, yaralarını sarmak için; kısa, orta, uzun vadeli bir eylem planını ve afetlerle mücadele yeni ve etkili bir yapılanmayı içeren kapsamlı bir çalışmayı hızla bitiriyoruz. Milletimize verdiğimiz her sözü tutmaya kararlıyız. Önce Millet İttifakı'nın adayı, milletimizin tevecühhüyle Türkiye'nin 13'üncü Cumhurbaşkanı olacak. Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu olacak. Planlarımız hazır, programlarımız hazır, adayımız hazır, kadrolarımız hazır. Millet İttifakı'nın iktidarında, 'Cumhuriyet ve Halk, Deva bulacak. Demokrat Türkiye, İyi olacak.' Devlette kibir bitecek, tevazu gelecek. İsraf bitecek tasarruf gelecek. Soframız büyüyecek, zenginleşecek. Herkesin davetli olduğu Halil İbrahim sofrasında kimse aç ve açıkta kalmayacak. Kimse geride bırakılmayacak. Çocuklar yatağa aç girmeyecek. Biz hazırız" dedi. (DHA)

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Destici'yi kabul etti
 
Yeni yargı paketi Meclis'e sunuldu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 11 Mart 2023 Cumartesi 09:38

Dededen toruna milletvekili olarak gelen milletvekillinin dediklerine inanıyoruz...

Yorumu oyla      3      3  
Kentli 9 Mart 2023 Perşembe 21:35

Önce bir seçim alınsaydı,insanlar boş vaatleri dinlemek istemiyor ve dikkate almıyor,öncelikle deprem bölgesine ve insanlara ama fakat olmadan yardım yapılmasını cumhurbaşkanlığı adaylığı telâşınızdan yeni aklınıza geldi ve ittifak partilerinin taleplerini ön sırada tutunuz yoksa yeni seçimler geliyor...

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Destici'yi kabul etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ...
CHP İzmir’de kritik zirve tamam… Aslanoğlu’ndan ‘Masa paydaşlarından üye yapmayın’ talimatı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, partisinin ilçe ...
Blokaj kalktı... HDP hazine yardımı alacak
Anayasa Mahkemesi HDP'nin hazine yardımı ödenen hesaplarına geçici bloke ...
 
MHP'li Osmanağaoğlu: 85 milyon aynı duygu ile kenetlendi!
MHP Genel Sekreter Yardımcısı, İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu; ...
'GSM şirketlerine gereği yapılacak'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, "Deprem bölgesinde mobil baz ...
Ersan Şen: Kılıçdaroğlu'nun yaşına da karşıyım, duruşuna da!
Millet İttifakı'ndaki krizin ardından "cumhurbaşkanı adaylığı" için ismi ...
 
Kılıçdaroğlu: Elbette HDP’yi de ziyaret edeceğim!
Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı adayı gösterilen CHP Genel Başkanı ...
Aday adayları vitrine çıkacak... AK Parti İzmir’de sandıklar kuruluyor!
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlerin ...
İmamoğlu Kılıçdaroğlu'nun adaylığı sonrası ilk kez konuştu
İBB Başkanı Ekram İmamoğlu, "Bu işin kurucusu olan sayın Kemal Kılıçdaroğlu ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva