HABERLER>POLİTİKA
30 Eylül 2022 Cuma - 20:50

İçişleri Bakanlığı'ndan Başkan Soyer'e üç ayrı soruşturma... CHP'den tepki seli!

İçişleri Bakanlığı, İzmir'in kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü törenlerinde yaptığı konuşmayla iktidar tarafından hedef alınan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e 3 ayrı konuda soruşturma izni verdi. Soruşturmanın ardından CHP'li Milletvekilleri ve belediye başkanları Başkan Soyer'e sosyal medya üzerinden destek mesajı yayımladı.

İçişleri Bakanlığı ndan Başkan Soyer e üç ayrı soruşturma... CHP den tepki seli!

EGEDESONSÖZ – İçişleri Bakanlığı, İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü törenlerinde yaptığı konuşmayla iktidar tarafından hedef gösterilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında 3 ayrı konuyla ilgili soruşturma izni verdi.

- SOYER VE KOCAOĞLU HİLTON SORUŞTURMASI İÇİN NE DEDİ?

HİLTON ARAZİSİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çankaya’daki arazisini vererek ortağı olduğu Hilton Oteli hakkında belediyenin hakkı olan parayı alamadığı gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı, kamu zararı oluştuğunu söyleyerek soruşturma açtı. Soruşturma kapsamında belediyenin alacağını takip ve tahsil edemediklerini gerekçe göstererek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu soruşturmaya dahil etti.

TOPLANTILARA KATILMADAN MAAŞ ALDI İDDİASI
Ayrıca bir başka soruşturma izni olarak Grand Plaza A.Ş. yönetim kurulu yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Ayşen Uysal ile ilgili oldu. Prof. Dr. Uysal'ın Fransa'da yaşadığı ve yönetimde yer almasına rağmen yönetim kurulu toplantılarına katılmadan maaş aldığı iddiaları üzerine soruşturma izni verildi.

SEFERİHİSAR'DAKİ ENTEGRE TESİSİ
Başkan Soyer'in Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminde Ulamış Köyü'ne 2017 yılında kurulan et entegre tesisi de ayrı bir soruşturma konusu oldu. Seferihisar Belediyesi'ne ait 6,5 dönümlük araziye kurulan ve daha sonra S.S. Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne devredilen tesis için çevre koruma kurulundan gerekli izinlerin alınmadığı gerekçesiyle Başkan Soyer ve bazı belediye görevlileri hakkında soruşturma izni verildi.

Soruşturmaların ardından CHP Milletvekilleri ve CHP'li belediye başkanları Başkan Soyer ve Kocaoğlu'na destek mesajları yayımladı.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun: Bu kadar mı rahatsız oldunuz İzmir’in kurtuluş coşkusundan. Bu kadar mı korkuyorsunuz? Sudan sebeplerle 3 ayrı soruşturma izni verilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in yanındayız. Başkanımızı sizin son çıpınışlarınıza yedirmeyiz.

CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer için soruşturma izni verildi. Soruşturmanın sonucunda vatan sevgisinden başka bir şey çıkmaz. Öte yandan size siyasi faturası büyük olur!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi: İçişleri Bakanlığı Atatürk'ün sözlerini soruşturun dedi! Bakanlık, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'e İzmir'in Kurtuluşunun 100'üncü yılında "alıntıladığı" sözlerden dolayı açılan üç soruşturmaya izin verdi. Başkanımızın yanındayız

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç: Değerli başkanım Tunç Soyer onları korkutan bu görüntü oldu. Çünkü onlar “keşke yunan galip gelseydi” diyen delinin evlatları. Biz Mustafa Kemal’in evlatlarına ise bu soruşturmalar Mahzuni Babanın dediği gibi ‘ tozlu yol’ gelir.

CHP YDK Üyesi Genel Başkan Başdanışmanı İzmir Milletvekili Mahir Polat: İçişleri Bakanının 2 büyük görevi var; -CHP’ye iftira atmak -CHP’li belediye başkanlarına soruşturma izni vermek. Mafyalar, hırsızlar, dolandırıcılar fotoğraf albümünde yer aldığı için ellerini kollarını sallayarak gezebiliyor. Başkanımızın yanındayız!

CHP Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal: Baskılarınız karşısında tek bir geri adım attıracağınızı zannediyorsanız, yanılıyorsunuz. İzmir BB Başkanımız Tunç Soyer asla yalnız yürümeyecek. Onun arkasında sadece İzmir’liler değil, demokrasiye inanan milyonlar var.

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç: Uyuşturucu kaçakçıları, teröristler, mafya sokaklarımızda gezerken İçişleri Bakanlığı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'e düşüncesini açıkladığı için soruşturma izni veriyor. Başkanımızın sonuna kadar arkasındayız. Meydanlardan korkanlar, sandıkta yenilecek.

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel: Seçimleri kaybedeceğinizi anlayınca başlattığınız algı operasyonlarınıza, ayak oyunlarınıza pabuç bırakacak değiliz. Sudan sebeplerle soruşturma izni verdiğiniz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'in yanındayız!

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay: Sevgili Başkanım Tunç Soyer , bu topraklarda gaflet, dalalet hatta hıyanet içinde olanlar hala varlar ama büyük önder Atatürk ve şehitlerimizin kanlarıyla dağlarında çiçekler açtırdığı milyonlar, bu sahte tarihçilere asla meydanı boş bırakmayacaklar hep yanında olacaklardır.

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek: Atatürk’ün sözlerini okuduğu ve tarihi gerçekleri ifade ettiği için Tunç Soyer hakkında 3 soruşturma için izin istenmiş! 3 az olabilir, 300 soruşturma açın; ne sizden korkarız ne de gerçekleri söylemekten vazgeçeriz.

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan: Baskılarınızdan korkup bir adım geriye atacağımızı sanıyorsanız çok beklersiniz. 3 değil 33 soruşturma izni de verseniz gideceksiniz. Her zaman olduğu gibi bugün de Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in yanındayız. Bu soruşturmalar olsa olsa şeref madalyamız olur.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: Bu topraklarda haine hain denir. Uyuşturucu kaçakçıları, teröristler ve mafya sokaklarımızda cirit atarken İçişleri Bakanlığı işi gücü bırakıp İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'e soruşturma izni veriyor. Hiç kıvırmayın. Bu zırvaları yemeyiz. Başkanımızın yanındayız.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: Onca skandala seyirci kalanlar, Tunç Başkanımıza 3 ayrı soruşturma açmış. Sel gider, kum kalır. Siz gideceksiniz, Tunç Soyer kalacak. Yanındayım Başkanım.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel: Kendi koltuğu sallantıda olan fotoromancı, çareyi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ’e sudan sebeplerle soruşturma izni vermekte bulmuş. Şunu çok iyi anlamak gerekir. Burası İzmir, sizin bu ayak oyunlarınız bize vız gelir..!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan: Erdoğan'ın, Cumhuriyet ve devrimlerine bağlı belediye başkanımız Tunç Soyer hakkında günlerce konuşmasının ardından, acaba ne gelecek diye bekliyordum. O kadar bir şey bulamamışlar ki 1987'ye kadar gitmek zorunda kalmışlar. Başkanımız Tunç Soyer’e ve önceki Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na 32 yıl önce yapılmış bir sözleşme için soruşturma açılıyor. Tam 32 yıl Mülkiye müfettişleri, Sayıştay denetçileri inceledi, hiçbir hukuksuzluk bulamadı. Aziz Kocaoğlu hakkında 397 yıl hapis cezası istemiyle dava açan FETÖcüler bile bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gereğini yaptığını, hukuki haklarını savunduğunu düşünmüşler ki bu konuda bir soruşturma açma gereği duymamışlar. Bugün, Soylu’nun kirli oyunları FETÖcü savcıları, polisleri dahi aşmış durumda. Doğru duvar yıkılmaz. Başkanlarımızın yanındayız.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: Bu kadar da kötü olunmaz diyemiyoruz. Çünkü kötülüğün dozunu hergün türlü türlü senaryolarla arttırıyorlar. Seçime kadar da durmayacaklar. Biz de geri adım atmayacağız. İktidarın safsatalarına, iftiralarına karnımız tok. Başkanlarımızın yanındayız.

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter: Cumhuriyet’in, Atatürk’ün çocuklarının önünde duramayanlar, gerekçeler üreterek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer hakkında açılan üç soruşturmaya izin vermiş! Cunhuriyete ve devrimlere sonuna kadar bağlıyız! Başkanımız Tunç Soyer’in sonuna kadar yanındayız!

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu: Sahte suçlamalarla,baskıyla baharın gelişini engelleyemezsiniz!! Başkanımıza; açılan soruşturmalar bizi yıldıramaz. Bilakis doğru ve emin adımlarımızı tasdikler. Seninleyiz Tunç Soyer! Yolun yolumuz.. BİLİYORUZ Kİ: Güzel İzmir'imiz için katkın sonsuz

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç: Özgürlüğün kenti İzmir'imizi yöneten Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'in yanındayız.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal:  "Bütün cihan işitsin ki efendiler, artık İzmir, hiçbir kirli ayağın basamayacağı kutsal bir topraktır" M. Kemal Atatürk... İzmirimizin Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in sonuna kadar yanındayız...

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce: Adalet ve özgürlüğün kentidir İzmir. Tunç Başkanımızın yanındayız.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda: Tunç Başkanın arkasında koskoca İzmir var, biz varız! Meydan boş değil!

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin: Atatürk’ün sözlerini okuduğu ve tarihi gerçekleri ifade ettiği için Tunç Soyer hakkında 3 soruşturma için izin verilmiş! Sonuna kadar yanındayım başkanım.

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz: Cumhuriyet değerlerlerinden ödün vermeyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer'in her zaman yanındayız.

 
Yolda yürürken bahçe duvarı üzerine düştü... Şanssız ölüm!
 
Gölette boğulan kardeşler toprağa verildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir siyasetinde 'Mersin saldırısı' tartışması!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin Mezitli ilçesindeki polisevine ...
CHP'li Kılıç'tan muhtarlar için çağrı: Faturaları devlet ödesin
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, muhtarlıkların elektrik, su ...
CHP’li Purçu Bakanlığı uyardı: Haksız rekabete yol açacak!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu verdiği soru önergesi ile kuaför ve ...
 
Başkan Sürekli’den Ankara çıkarması: İzmir için gece gündüz demeden çalışıyoruz!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 3 günlük yoğun bir Ankara ...
'Huzur bulana kadar yorulmak bize haram!'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Akyurt ilçesinde kadınlarla ...
TBMM yarın mesaiye başlıyor!
TBMM, 3 aylık aranın ardından çalışmalarına yeniden başlayacak. TBMM Genel ...
 
Erdoğan ve Soylu'ya: 2 gündür yalan söylediniz!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı ...
CHP'li Özel'den Mersin saldırısı açıklaması
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Mersin'de polisevi saldırısını gerçekleştiren ...
AK Partili Kaya, CHP’li Bakan’ı hedef aldı... ‘Belediye başkanı destek verdi’ dedi… Karaburun’da TOKİ tartışması!
Karaburun’da yapılacak olan 100 TOKİ konutu siyaset arenasında tartışmalara ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva