HABERLER>EKONOMİ
29 Mart 2023 Çarşamba - 09:49

‘Hiç kimse devletimize laf etmesin’ demişti… Özgener’den Başkan İduğ’a destek!

İZTO meclisinde deprem süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Bornova Belediye Başkanı İduğ'un "Hiç kimse devletimize laf etmesin" sözlerine yapılan eleştirileri kast ederek, "Bu kadar büyük felakette, yapılanların yetişmediği ya da eksik kararlar muhakkak olmuştur, bizim de gözlemimiz odur. Olan olmuş mudur, mutlaka olmuştur ama aksaklığı söylerken doğruları söylemek de bizim görevimiz olmalı. Mustafa İduğ geçen meclis konuşmasında devlet de başta olmak üzere herkese teşekkür etti sahadaki uyum için" dedi.

‘Hiç kimse devletimize laf etmesin’ demişti… Özgener’den Başkan İduğ’a destek!

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- İzmir Ticaret Odası (İZTO) Mart ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Söz alan İZTO üyelerinin gündeminde, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin 11 ilde yarattığı büyük yıkım yer aldı. Bazı meclis üyeleri, hükümetin bölgeye ulaşmakta geç kaldığına ilişkin eleştirilerde bulunurken, Başkan Özgener Bornova Belediye Başkanı İduğ'a gelen eleştirilere de yanıt verdi.

SAHANIN İÇİNDEYDİK
Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, meclisin kapanış konuşmasında deprem üzerinden üyelerden gelen eleştirilere yanıt verdi. Özgener, "Farklı görüşleri dinlemek olması gereken bir yaklaşım ama bir yorum yaparken hiçbir olaya tek taraflı bakmamamız, hiçbir olayı da tek taraflı dinleyerek yorumlamamamız lazım. Bu kadar büyük felakette muhakkak ki aksaklıklar olmuştur. Bir daha bu kadar büyük bir felaketle karşılaşmamak için sadece bugün yaşananları tek bir döneme bağlarsak o zaman doğru eleştiri yapmış oluruz, ne de bir daha yaşamamak için neler yapacağımızı doğru tespit etmiş oluruz. Bu kadar büyük felakette, yapılanların yetişmediği ya da eksik kararlar muhakkak olmuştur, bizim de gözlemimiz odur, her şeyimizle sahanın içindeydik. Fiilen orada olan arkadaşlarımız da vardı. Yaptığınız yardımların sahaya ulaştırılması için tüm illerle her dakika temastaydık" dedi.  

HİÇBİR SIKINTI ÇEKMEDİK
Başkan Özgener, İZTO üyeleri tarafından yaklaşık 44 milyon lira yardım toplandığını belirterek, "Daha fazlasını da ayni yardım olarak üyelerimiz bizlere ulaştırdı. Biz de ihtiyaç listelerine göre çok koordineli olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Biz bunu kimle yaptık; AFAD ile yaptık. Hiçbir sıkıntı çekmedik. Her şey o kadar mükemmel işledi ki... Tüm yardımlar o kadar koordineli yerine ulaştı ki, ihtiyaç sahipleri de bu yardımlara ulaşmış oldu. Bu gözlemi söylemek lazım. Ben kendi yaşadığımız, oda olarak yaşadığımızı söylüyorum" ifadelerini kullandı.

VALİ KÖŞGER’E TEŞEKKÜR ETTİ
Başkan Mahmut Özgener, Vali Köşger’e teşekkür ederek, "İzmir Valimizden Allah razı olsun, anında yardım kampanyasına izin verdi. Bu kadar çabuk olması yardımların hızlı ulaşmasına katkı sağladı. Koordinatör valilerin hepsi ile temastaydım, nereye ne ulaşmasını istediysek bir tane aksaklık olmadı. Olan olmuş mudur, mutlaka olmuştur ama aksaklığı söylerken doğruları söylemek de bizim görevimiz olmalı" açıklamasında bulundu.

Afet bölgesine Türk Silahlı Kuvvetleri'nin geç gönderildiğine yönelik eleştirileri de yanıtlayan Özgener, "Türkiye deprem kuşağında, ülkemiz buna yakın depremleri de yaşadı başka hükümetler zamanında. Bu sorun Türkiye'nin uzun yıllardır yaşadığı sorun. Ben depremin olduğu gün yurtdışına çıkmak zorundaydım, havalimanına gittim, Adnan Menderes asker doluydu, bunları unutmayalım" diye konuştu.

İDUĞ’A DESTEK
İZTO Başkanı Mahmut Özgener, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ'un afet bölgesi ziyaretinin ardından Bornova Belediye Meclisi'nde yaptığı, "Hiç kimse devletimize laf atmasın, yetişmek mümkün değil" açıklamasını hatırlatarak, "Mustafa İduğ geçen meclis konuşmasında devlet de başta olmak üzere herkese teşekkür etti sahadaki uyum için. Yardım konusunda hiçbir ayrımcılık söz konusu olamaz" ifadelerini kullandı.

 
Feci kazada can pazarı... 9 işçi yaralandı!
 
İlana inandı... 52 bin lira dolandırıldı!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ALİ 29 Mart 2023 Çarşamba 16:33

kimse devlete laf söylemedi ki siz niye kendi kendinize gelin güvey oluyorsunuz. Bu siyaset çok tanıdık geldi; hayali düşman cephe oluştur ondan sonra başla vatan millet sakarya diye sallamaya

Yorumu oyla      6      3  
Bülent Işık 29 Mart 2023 Çarşamba 14:46

CHP genel merkezî bu kaçıncı yanlış adayın. Menemen,Urla,Bornova aklıma gelenler. Mehmet Ali Çelebi'de var ayrıca.

Yorumu oyla      8      5  
eski üye 29 Mart 2023 Çarşamba 14:45

Bakın Ticaret odasında ezelden beri şöyle bir işleyiş var. En başta Mustafa iduğ izto eski meclis üyesidir. Bornova belediye başkanı seçilince ayrıldı sanırım ama bağlantılar ve arkadaşlıkalr devam ediyordur. oda içinde de sevilen biri dolayısı ile böyle saçmaladığında bile illaki kollanacaktır. Bunun dışında izto torpil mekanıdır kullamalar kadar torpil döner. örnek vermek gerekirse senelerce taşeron işçi çalıştırırlar ama kadroya adam alacakları zaman , işi bilen senelerce bu kurumda taşeron çalışmış bu insanlardan değil. dışarıdan eleman alırlar. oda bilmemkimin tanıdığı vs.. olur. tabi her kurumda aslında böyle ama izto da liyakatsızlığın tavan yapmış kurumlarından birisi.

Yorumu oyla      8      3  
ticaret odası üyesi 29 Mart 2023 Çarşamba 13:17

bunların birbirine desteğinin temelinde farklı ilişkiler var ticaret odası seçimleri dahil diğer nerelerde kesişmeleri var. Ak parti desteği ile oda başkanı olan özgener tabi ki destek atacak. O dönemde bu sözde sosyal demokrat veya ortak akılın katkısı ile başkan olan özgener İzmir de olan siyaset üzeri belli ilişkiler çerçevesince sahip çıkmıştır

Yorumu oyla      9      3  
sezarın hakkı sezara 29 Mart 2023 Çarşamba 12:09

biz zaten devlete değil hükümetin beceriksizliğine laf söylüyoruz.

Yorumu oyla      11      3  
29 Mart 2023 Çarşamba 11:14

Düzce depreminin altinda kaldılar diye yıllarca miting yapıldı. Bornova Belediye Başkanı boş konusacağına dönüşüm yapsın. İlçe belediyeleri ne iş yapar anlamak mümkün değil.

Yorumu oyla      13      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İthal cep telefonuna zam iptal
İthal cep telefonlarının birim gümrük kıymetini 350 dolara çıkaran düzenleme ...
Ve İzmir’den seferler başlıyor… Ver elini Sete!
İzmir ile Fransa’nın turistik Sete kenti arasında başlayacak olan yeni ...
İzmir’e 4 milyarlık teşvik… Aslan payı metalcilerin!
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yayımladığı Şubat ayı teşvik listesine ...
 
Başkan Karace duyurdu: EBSO’nun yeni hizmet binası için anlamlı tarih!
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Cenk ...
EBSO’da 'deprem-sel' çıkışı ve ‘istifa’ göndermesi: Bir kişi çıkıp sorumluluğum var demedi!
EBSO Meclisi’nde konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin ...
İzmir’in tanınmış sanayicisinden ‘İktisat Kongresi’ ve '35 saat çalışma' eleştirisi: İş hayatı mahvolur!
EBSO Mart ayı meclisinde söz alan 34.Grup Plastik Ambalaj Sanayi Meclis ...
 
EBSO’da sitemkar konuşma: Madencilik yapılmasın diyen ilk çağda yaşasın!
Madencilik ve Taş Ocakçılığı Sanayi Komite Başkanı Yönetim Kurulu Başkan ...
TESK'ten EYT'de yeni düzenleme talebi
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi ...
EBSO Meclis Başkanı Gökçüoğlu'ndan '6284' çıkışı: Kırmızı çizgimizdir!
EBSO Meclis Başkanı H. İbrahim Gökçüoğlu, Mart ayı meclis toplantısında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva