HABERLER>TELEVİZYON
22 Eylül 2022 Perşembe - 10:47

Hayri’yi oynamaktan büyük keyif alıyorum

Kanal D’nin sevilen dizisi “Camdaki Kız”da Hayri karakterine hayat veren Cihangir Ceyhan, L’Officiel Hommes dergisinin yeni sayısı için objektif karşısına geçti. Dizi hakkında konuşan ünlü oyuncu, “‘Camdaki Kız’ın bana göre çok zengin bir dünyası var. Her karakter sürprizlerle dolu. Hayri büyük resimde güzel bir ahenk katıyor. Ben de büyük keyif alıyorum hem oynarken hem de izlerken...” dedi.

Hayri’yi oynamaktan büyük keyif alıyorum

◊ Her kültürün kendine özgü özellikleri vardır ama Adana sanki bir tık daha farklı. Bu farklılıklar sizi nasıl besledi, Adana’nın kendine has kültürünün karakterinizde ne gibi izler bıraktığını düşünüyorsunuz?
- Tabii ki Türkiye’nin bütün vilayetlerinin kendine has bir alametifarikası var lakin Adana biraz daha Türkiye insanının sevinçlerini, eğlencesini ve bir yandan da sosyo-ekonomik yapısını daha net gözlemleyebildiğimiz; kendi sanatçılarını, yazarlarını ve oyuncularını yaratmış bir şehir.

◊ Artık çoğu şeyi çok hızlı tüketiyor olduk. Hatta bu ikili ilişkilerimize bile yansıyor. Bu durum sizi de rahatsız ediyor mu, yoksa hâlâ kendi fanusunuzu koruyabiliyor musunuz?
- Yıllardır birçok şey hızlı tüketime kurban gidiyor. Biz de bir şekilde bu akıma kapılıyoruz ama bir yandan da kendimize ait bir yaşam tarzı benimseyip, özümsediğimiz kültürel yapıyı unutmamak için bir koza da oluşturmaya çalışıyoruz istemli ya da istemsiz. Aslında oluşturduğumuz yapı ile hem her şeyin içinde oluyoruz hem de herkesin dışında. Benim mantığımı da galiba en iyi bu özetliyor.

HİÇBİR ZAMAN YERİNDE DURMA HAYAT DEVAM EDİYOR!

◊ Ukrayna başta olmak üzere birçok farklı ülkeye ve şehre uzanan bir eğitim hayatınız var. O yılları düşündüğünüzde nasıl bir mesaj verdi hayat size?
- Her bir serüven yeni bir macera, her macera da yeni kazanımları beraberinde getiriyor. Tüm bunlar insanı besleyen yeni duygular katıyor ve seni o andan bugüne taşıyor bir birikimle. Bana verdiği mesaj ise; “Hiçbir zaman yerinde durma, hayat devam ediyor. Böyle gitmesi çok keyifli.”

◊ Aslında oyunculuk bir satranç oyununa benziyor. Daha güçlü olan, karşısındakine şah mat yaparak oyundan ekarte edebiliyor. Oyunculuk eğitimi almak için İstanbul’a geldiğinizde siz de şah mat olmaktan korktunuz mu, yoksa kendinize güvenen bir oyuncu muydunuz?
- Açıkçası sırf oyunculukta değil, her meslekte yenilsen bile kalkmak zorunda olduğuna inanmışımdır. Bu nedenle bu durumla alakalı çok geniş çaplı düşünmedim. Bunun kararı daha öncesinden verildi; “dene yenil, bir daha dene ve en güzel şekilde kalk.”

◊ “Sıfır Bir” dizisinin başarısı yankılandıkça aslında sizin oyunculuğunuz da öne çıktı. Peki ilerleyen dönemlerde karakterinizin özellikleri üzerinize kodlanıp kalacak diye endişe duyduğunuz oldu mu?
- Elimden geldiğince mücadele verdim bu yolculukta. “Sıfır Bir”deki karakterim sevilmiş ve ikonlaşmış bir karakterdi. Sonrasında “Çukur”da benzer nitelikte bir karaktere hayat verdim. Hepsi de birbirinden güzel rollerdi. “Alev Alev” ve şimdi de “Camdaki Kız” ile izleyicilerin gözünde bu mücadelemde başarılı olduğumu düşünüyorum.

HER KARAKTERİN YAMAYLA KAPATMAYA ÇALIŞTIĞI BİR SÖKÜĞÜ VAR

◊ Geçtiğimiz sezon “Camdaki Kız”ın oyuncu kadrosuna katıldınız. Sizin için nasıl bir serüven oluyor?
- “Camdaki Kız”ın bana göre çok zengin bir dünyası var. Her karakter gerçekten katmanlara ayrılıyor. Karakterlerin her biri sürprizlerle dolu. OGM Pictures’la görüştüğüm andan itibaren Hayri de bana bu hissi verdi. Büyük resimde bence güzel bir ahenk katıyor Hayri ve hep beraber izliyoruz bunu. Ben de büyük keyif alıyorum hem oynarken hem de izlerken...

◊ “Camdaki Kız” dizisi özgün bir senaryo ile izleyiciyle bütünleşmeyi başardı. Siz senaryo ile nasıl bir bağ oluşturdunuz, dizinin hangi yönleri sizi daha çok kendine çekti?
- Yaşanmışlık olsun, kurgu olsun; aslında herkesin hayatındaki bazı şeyler başkasına hem çok gerçek hem de biraz kurgu gelebilir. Gerçeğin içinde de size “kurgu” hissi veren doneler oluyor, kurgunun içinde de size “gerçeklik” hissi veren. “Camdaki Kız”, benim için tam olarak böyle bir yerde. Ve galiba en çok da bu yönü beni kendine çekti. Her karakterin yamayla kapamaya çalıştığı sökükleri var ve bunlardan “uç” gelenler olsa da size bir şekilde empati kurduruyor. “Camdaki Kız” senaryosunun en çok da bu yanını seviyorum diyebilirim.

 
'22 Eylül 1977... İyi evlat, iyi abi, iyi baba, iyi eş...'
 
Bakan Varank'tan ABD'li iş insanlarına yatırım çağrısı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte 'O Kız'ın çok konuşulacak karakterleri
Kanal D’nin, yapımı Content House tarafından gerçekleştirilen, sezonun ...
Yargı yeni sezona hızlı başladı
Kanal D'nin reyting rekortmeni dizisi Yargı, dün akşam yeni sezon ilk ...
Yargı’nın kadrosu büyüyor…
Kanal D’nin, Ay Yapım imzalı, başrollerini Kaan Urgancıoğlu ve Pınar Deniz’in ...
 
Müge Anlı'nın canlı yayınında ortalık karıştı!
Uzun süredir DJ Gezgin olarak tanınan Mehmet Karahan'ın cinayetini araştıran ...
O Kız’ın başrol oyuncularından çok özel açıklamalar….
Kanal D’nin, yapımı Content House tarafından gerçekleştirilen, sezonun ...
Netflix Türkiye'den abonelik ücretlerine zam!
Netflix Türkiye, Nisan 2022'de yaptığı zamların üstüne yeni bir zam ile ...
 
2022 Emmy Ödülleri sahiplerini buldu
74. Emmy Ödülleri Los Angeles’taki törenle sahiplerini buldu. HBO yapımı ...
Emmy Ödülleri sahiplerini buldu
Televizyon dünyasının en prestijli ödüllerinden olan Emmy Ödülleri sahiplerini ...
'1 Kadın 1 Erkek' geri dönüyor
Başrollerini Demet Evgar ve Emre Karayel'in paylaştığı komedi dizisi '1 ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva