HABERLER>EKONOMİ
31 Mart 2021 Çarşamba - 09:21

Halkın tepkisine neden olmuştu... Adı İzmir, merkezi Ankara!

Seferihisar’da halkın tepkisine neden olan jeotermal kaynak arama çalışmasını yürüten Ankara merkezli Küçük Menderes Enerji Petrol Jeotermal A.Ş’nin ortaklık yapısı netleşti. 21 Nisan’da halkın katılım toplantısı ile görücüye çıkacak projenin birçok kez el değiştirdiği ve son olarak çoklu şirketlerin kontrolüne geçtiği öğrenildi.

Halkın tepkisine neden olmuştu... Adı İzmir, merkezi Ankara!

EGEDESONSÖZ- Seferihisar’ın doğal güzellikleriyle öne çıkan Orhanlı Köyü sınırlarında kurulacak olan jeotermal enerji santrali ve yardımcı kaynak tesisleri projesinin ayrıntıları netleşiyor. Bölge halkının tepki gösterdiği proje için geçtiğimiz günlerde keşif kararı alınırken projede RES ve GES eklentilerinin de olduğu ortaya çıktı.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, adını İzmir’den alan “Küçük Menderes Enerji Petrol Jeotermal Maden Elektrik Üretim Mühendislik ve İnşaat A.Ş” tarafından yapılması planlanan 37,5 MWe JEOTERMAL ENERJİ SANTRALİ VE YARDIMCI KAYNAK (GES+RES) TESİSLERİ projesi için 21 Nisan’da halkın katılım toplantısı gerçekleştirileceğini duyurdu. Yasal olarak Seferihisar sınırları içinde bir yerde olması gereken toplantı için henüz adres açıklanmadı.

Öte yandan merkezi Ankara’da olan ve orada faaliyet gösteren şirketin ayrıntıları da netleşti. Ticaret sicil kayıtlarına göre 2013 yılında Bülent Kuyumcu ve Özgür Çağlan Kuyumcu tarafından kurulan şirketin daha sonra farklı tarihlerde yapılan işlemlerle el değiştirmesi dikkat çekiyor.

İnşaat, enerji üretimi (hidroelektrik, jeotermal, atıklardan enerji, ve alternatif yenilenebilir enerji), enerji satışı, endüstriyel gaz tedariki, seracılık, arazi ıslahı ve gelişimi ve havacılık gibi alanlarda faaliyet gösteren BM Holding’in patronu olan Bülent Kuyumcu’nun bu alanlarda birçok yatırımı bulunuyor. Şirketin ayrıca, İzmir Zeytin Rotası ve İzmir’i Keşfet isimli sosyal sorumluluk projeleri de yer alıyor. Rize Çamlıhemşin’deki Fırtına Deresi üzerinde bir dönem tartışılan “Fırtına Havzası Dilek-Güroluk Hidroelektrik Santrali” projesiyle de anılan BM Holding’in; Ermenek Barajı ve HES Projesi, Ankara’nın prestijli ticari bölgesi Bilkent’te, Eskişehir Yolu üzerinde bulunan MAIDAN Ofis ve Rezidans Projesi, Antalya Belek’te mega tatil köyü ve golf kulübü Altis Golfhotel projesi, Büyükçekmece Barajı, Kayraktepe HES, Kavşak HES, Aydın Gümüşköy Jeotermal Elektrik Santrali,  Aydın Ortaklar Agro Seracılık Gıda ve Tarım Ürünleri A.Ş ve akaryakıt alanlarında birçok projesi bulunuyor.

2019 yılında yapılan şirket yönetim kurulu değişikliği sonrası Zorlu Enerji Yönetim Kurulu'nda Yatırımlar, İşletme ve Bakımdan Sorumlu Genel Müdür olan Ali Kındap'ın kızı Ayça Şirin Kındap’ın yönetim kurulu üyesi olarak girdiği Küçük Menderes Enerji Petrol Jeotermal Maden Elektrik Üretim Mühendislik ve İnşaat A.Ş’de iki yıl süreyle kalması dikkat çekiyor.

18 Mart 2021 tarihinde yapılan son sermaye artırımı değişikliğiyle şirketin yönetiminde büyük değişikliğe gidildiği görünüyor. Buna göre; EMD Enerji Merkezi Danışmanlık Şirketi adına Mehmet Küçükbeycan, ASF Teknoloji Enerji Şirketi adına Fuat Eskitoros, Clover Sanayi Ticaret Şirkti Adanı Mahmut Yamaner gibi isimlerin yönetimde yer aldığı görünüyor. 

 
Bergama’da geri dönüşüm kutuları dağıtıldı
 
Söke'de filyasyon ekibine saldırı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DCOT Holding 31 Mart 2021 Çarşamba 22:44

Yani; Doğanın Canına Ot Tıkan Holding anlayacağınız..!!

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ramazan kolisine yüzde 35 zam
Ramazan hazırlıklarına başlayan marketlerde erzak kolileri raflardaki ...
Tabanında insan kanı var! Nike o üreticilere dava açtı
ABD’li spor giyim şirketi Nike, tabanlarında kırmızı mürekkep ve bir damla ...
Kanalda bekleyen 422 gemiden 113'ü geçiş yaptı
Süveyş Kanalı İdaresi, karaya oturan yük gemisinin kurtarılmasından sonra ...
 
Kaslowski TÜSİAD'a yeniden başkan seçildi
Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanlığı'na ...
TCMB Başkanı'ndan enflasyon mesajı
TCMB Başkanı Kavcıoğlu, "Salgın sürecindeki belirsizlikler küresel ekonomiye ...
İzmir esnafından ‘cumartesi kararı’ isyanı!
İzmir'de cumartesi sokağa çıkma yasağının yeniden gelmesi ve Ramazan düzenlemesini ...
 
İZTO Başkanı Özgener'den inşaat maliyetleri çıkışı: Denetim şart!
Müteahhitler Federasyonu Başkanlığı (MÜFED) seçiminde konuşan İzmir Ticaret ...
Merkez Bankası Başkan Yardımcısı görevden alındı!
Merkez Bankası'nda görev değişimleri devam ediyor. Merkez Bankası Başkanı ...
'Xiaomi'nin ülkemizi seçmesi şaşırtıcı değil'
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yatırımcıların Türkiye'nin geleceğine güvendiğini ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva