HABERLER>EKONOMİ
30 Mart 2021 Salı - 12:07

İZTO Başkanı Özgener'den inşaat maliyetleri çıkışı: Denetim şart!

Müteahhitler Federasyonu Başkanlığı (MÜFED) seçiminde konuşan İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener, inşaat sektöründeki maliyet artışları ile ilgili olarak denetim mekanizmasının gerekliliğine işaret etti.

İZTO Başkanı Özgener den inşaat maliyetleri çıkışı: Denetim şart!

EGEDESONSÖZ- İzmir Ticaret Odası'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Genel kurula, AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İZTO Başkanı Mahmut Özgener, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin de yer aldı.

Kurulda mevcut başkan İsmail Kahraman yeniden başkan seçildi. Kahraman'ın yönetiminde başkan yardımcıları Ayhan Sulak ile Barış Öncü getirilirken, Genel Sekreterlik görevine Ferhat Özmen, Basın Sözcülüğü görevine İslam Yıldırım, Saymanlık görevine Bilal Özkan getirildi. Yönetime ayrıca Mustafa Alkan, Hüseyin Yalçın, Sinan Bezircilioğlu, İrfan Keskin, Ahmet Akyüz, Özgün Ünver, İsmail Bazan, Okan Bildirici, Ali Şenay, Caner Tan, Koray Eroğlu, Zeki Yüksel, Ali Yılmaz, Servet Nasır, Faruk Yılmaz, Önder Akboğa, Necmi Okumuş, Seçkin Öner, Hasan Özkaya, Güray Kuluç, Önder Yeşilkaya, Cüneyt Ege, Osman Arnavut girdi.

MALİYET ARTIŞLARI İLE İLGİLİ GİRİŞİMLERDE BULUNDUK
Kurulda İZTO Başkanı Mahmut Özgener'in konuşması damga vurdu. İnşaat sektöründeki maliyet artışlarına dikkat çeken Özgener, "“Sektörün gelişmesi için federasyonumuz ile işbirliği içerisinde çalıştık. Bu genel kurul sonrasında işbirliği yapmaya devam edeceğiz. İnşaat sektörü yarattığı katma değer ve istihdam ile ekonomiye önemli katkı sağlıyor. En büyük destekçimiz Necip Nasır. İzmir’in imar yönetmeliğinin onaylanmasında ve otopark yönetmeliğinin uzatılmasında verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederim. İnşaat komitesi 7 bine yaklaşan üye sayısı ile en çok üye sayısına sahip komitemiz. İsmail Kahraman Yönetim Kurulu Üyemiz. Odamız içerisinde çok aktif. Meslek komitemizin görüş ve önerileri doğrultusunda inşaat sektörünün sorunlarını çözmek için çalışıyoruz. Sektör 2021 yılına yüzde 3,5 küçülme ile başladı. Sektörün en büyük sıkıntısı inşaat maliyetlerinin artması. Fiyatlarla ilgili bir denetim mekanizması oluşturulmalı. Bu konuda girişimlerde bulunduk ve gelişmeleri yakından takip ediyoruz” dedi.

ESKİDEN İMAR MÜDÜRLERİNİN ODASINA GİRMEK BİLE MÜMKÜN DEĞİLDİ
AK Parti İzmir Milletvekili ve MÜFED Onursal Başkanı Necip Nasır ise "Bir ilke ortaya koyduk. Tek amacımız sektörümüzün, İzmir’in ve Türkiye’nin gelişimine katkı sağlamak. Eskiden imar müdürlerinin odasına bile girmemiz mümkün değildi. Sorunlarımızı dile getirmemiz mümkün değildi. Bundan dolayı girişimde bulunduk ve bugünlere geldik. Bu lokomotif sektörün oluşturduğu sinerjiyle İzmir’in, Türkiye’nin ve sektörün gelişimi için siyasi platformlarda yer almaya başladık. Müteahhitler ilk defa siyasete girmeye başladı. Meslektaşlarımızdan belediye başkanımız, meclis üyelerimiz ve milletvekilimiz var. Elini değil gövdesini taşın altına koyan bu sektörün hak ettiği yere gelmesi için elimizden geleni yapıyoruz. 300 bin müteahhit daha ciddi şekilde örgütlenmeli. Bununla ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

İZMİR'DEKİ İHALELERDE İZMİRLİ FİRMALAR YOK!
Genel Kurul'da yeniden başkan seçilen İsmail Kahraman, İzmirli inşaat firmaları arasında ortak iş yapma kültürünün genişlemesinin gerektiğinin altını çizdi. Kahraman açıklamasında "İzmir’de açılan ihalelere baktığımızda üzülerek ifade etmeliyim ki İzmirli müteahhitler yok. Burada çuvaldızı kendimize batırmanın zamanın geldiğini düşünüyorum. İZTO olarak inşaat ihalesine çıkıyoruz, tüm üyelerimize duyuru yapmamıza rağmen İzmirli 2-3 firma dışında katılım yok. İzmir Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm ihalesine çıkıyor oranlar ideal olmasına rağmen İzmirli firmalarımız ilgi göstermiyor. Bizler eski alışkanlıklarımızdan vazgeçmeliyiz. Küçük olsun benim olsun değil, büyük olsun hepimizin olsun anlayışına göre hareket etmemizde fayda olacağı kanaatindeyim. Gerektiğinde ekonomik iş birliği yaparak gücümüzün yetmediği işlerde proje ortaklığı yapmalıyız” dedi.

 
İkinci lig takımından TFF'ye 'şampiyonluk' başvurusu!
 
Güvercin uçurma tartışması kanlı bitti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Merkez Bankası Başkan Yardımcısı görevden alındı!
Merkez Bankası'nda görev değişimleri devam ediyor. Merkez Bankası Başkanı ...
'Xiaomi'nin ülkemizi seçmesi şaşırtıcı değil'
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yatırımcıların Türkiye'nin geleceğine güvendiğini ...
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem: Sermaye kontrolü gündemde yok
Cumhurbaşkanlığı ekonomi politikalarından sorumlu başdanışmanı Cemil Ertem, ...
 
Ve harekete geçildi… İzmir'e 'ikinci çevre yolu' geliyor!
Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Menemen, Çiğli, Karşıyaka, Bayraklı, ...
Vedat Milor: Yemeğimden çivi çıktı
Gastronomi yazarı ve TV programcısı Vedat Milor, Adana’da yediği bir yemekten ...
İhaleyi kazanan firma belli oldu... Torbalı'nın kabusu bitiyor
İzmir'in Torbalı ilçesinde vatandaşların çokça şikayet ettiği Kemalpaşa ...
 
İlk kez İzmir’de uygulanmıştı: Bakan Kurum oranı açıkladı!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ...
Dikkat çeken Türkiye raporu: Çöpe giden gıdalarla 840 milyon insan doyar!
Birleşmiş Milletler (BM) tarafından hazırlanan 'Gıda İsrafı Endeksi Raporu’na ...
'Hemen faiz indirilecek' önyargısı doğru değil
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, "Nisan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva