HABERLER>EKONOMİ
30 Mart 2021 Salı - 13:10

İzmir esnafından ‘cumartesi kararı’ isyanı!

İzmir'de cumartesi sokağa çıkma yasağının yeniden gelmesi ve Ramazan düzenlemesini değerlendiren Türkiye Lokantacılar Odası Başkanı Aykut Yenice, "Bu karar, tam kapatmayla eşdeğer bir karar. Çünkü iftar yemekleri vererek biraz olsun toparlanabilirdik" dedi. Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı ise "Esnafımız için kötü oldu. Böyle giderse, Kordon esnafının yüzde 60'ı iflas eder" yorumunda bulundu

İzmir esnafından ‘cumartesi kararı’ isyanı!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında açıkladığı yeni tedbirler, lokanta ve kafe esnafını umutsuzluğa sevk etti. İzmir'de yeniden uygulanmaya başlanacak olan cumartesi günleri sokağa çıkma yasağının, lokantacı esnafına zarar yazacağını belirten İzmir Lokantacılar Odası ve Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, Ramazan ayında lokantaların iftar ve sahurda müşteri kabul edemeyeceği kararını şu sözlerle değerlendirdi: "Bizim için çok kötü oldu. Bu karar, tam kapatma ile eşdeğer bir karar." Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı da "Vatandaş sorumluluğunu yerine getirmedi, cezasını biz çekiyoruz.  Böyle giderse, Kordon esnafının yüzde 60'ı iflas eder" dedi.

İFTAR VE SAHUR PROGRAMLARIYLA İYİ İŞ YAPARDIK
Alınan yeni tedbirlere göre, 13 Nisan'da başlayacak Ramazan ayı boyunca lokanta ve kafe gibi işletmeler, hizmetlerini paket servisiyle sınırlı tutacak. Ayrıca Ramazan ayında toplu iftar ve sahur etkinlikleri gerçekleştirilmeyecek. 

Bu kararın, lokantacı esnafı için tam kapatma anlamına geldiğini belirten Başkan Aykut Yenice, şunları söyledi:

GÜNDÜZ KAPALI, İFTARDA MİSAFİRLERİ AĞIRLARDIK
"Halkının yüzde 99'unun Müslüman olduğu Türkiye'de yaşıyoruz. Ramazan ayı boyunca paket servisiyle ayakta kalmaya çalışacağız. Eskiden Valilik, lokantaların sahura kadar açık kalması için karar alırdı. Yine eskiden, özellikle İç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da lokantacı esnafı gündüz kapalı olur, iftar vakti açar, misafirlerini ağırlardı. İftar programları, sahur programları ile esnafımız iyi işi yapardı. Artık böyle bir şey olmayacak. Ramazan yasağı, bizi çok büyük bir sıkıntıya sokar. En çok gelir beklediğimiz süreçti, Ramazan ayı."

ŞANLI: KURALLARA UYDUK, CEZA YEMEDİK! ESNAFIMIZIN SUÇU NE?
Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı ise "Böyle giderse, Kordon'daki esnafın yüzde 60'ı iflas eder" yorumunda bulundu. Kordon'daki esnafın da sıkıntılı süreç yaşadığını belirten Ömür Şanlı, şunları söyledi:

"Esnaf şu anda sıkıntılı süreç yaşıyor. Cumartesi gününün yeniden yasak kapsamına alınması, esnafımız için hiç iyi olmadı. Devletimiz, mekanlarımızı, iyi niyetle açtı. Biz esnaf olarak kurallara harfiyen uyduk. Nitekim kurallara uyduğumuz için Kordon'daki hiçbir esnafımız ceza yemedi. Fakat üzülerek söylüyorum, vatandaşlarımız kurallara uymadı. Kordonboyu'ndaki çimlerin üzerinde yaşanan rezaleti, her gün, en çok da cumartesi günleri gördük. Oradaki insanlar hiç denetlenmedi, herhangi bir uygulama olmadı. Bunun suçlusu da esnaf oldu. Şimdi soruyorum, burada esnafın suçu ne? Tedbirlere ilaveten alınan cumartesi sokağa çıkma yasağı, esnafımızın iş kayıplarına yol açacaktır. Tam üç beş kuruş kazanmaya başlamıştık, yeni bir hayal kırıklığı yaşadık. Eğer böyle giderse, Kordon esnafının yüzde 60'ı iflas eder. Çünkü bizim kiralarımız çok yüksek. Mülk sahiplerinin de ellerini taşın altına koyması lazım. Aksi takdirde hepimiz birer birer iflas ederiz."

 
Bir ilçe daha BİSİM'e kavuştu!
 
İngiltere'deki okullarda taciz skandalı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
31 Mart 2021 Çarşamba 09:12

koronayı patlattınız sonrada iflas ettik. bu ülkede yaza kadar tam kapanma olmadan sınırları kapatmadan virüs yok olmaz. virüsün yayılmasının nedenlerinin biri lokantaların açık olması. mekanlarınızı kapatıp başka sektöre geçiniz en güzeli.

Yorumu oyla      2      3  
kentli 30 Mart 2021 Salı 17:43

çok iyi bir karar . buca menderes caddesinde iftarda yola bile masa atıyorlardı . aç gözlülüğe gerek yok iyi bir karar . hükümeti destekliyorum kapatmadan dolayı

Yorumu oyla      3      6  
bucalı 30 Mart 2021 Salı 17:13

Bırakın artık bu söylemleri kafeler restoranlar kurallara uymadığını herkes görmüştür doluluk kurallarına uy madınız bundan önceki serbestinizde nasıl çalışıp kuralsız davranıp bu hale getirdiniz...

Yorumu oyla      3      6  
metin 30 Mart 2021 Salı 16:38

çifte standarttın olduğu yerde adalet olur mu ?sen dudak dudağa kongre yap sonra cumartesi eve kapa....güven sıfır yönetenlere inanç kalmadı... esnaf haklı çok zorlanıyor batıyor... dövizli ödemeleri durdursunlar esnafa destek olsun lar ....

Yorumu oyla      8      3  
Güzel İzmir'li 30 Mart 2021 Salı 15:37

Bazı mekanların kurallara uyduğunu gördüm.Bazı mekanlarsa özellikle kordonda sanki babasının çiftliği gibi restoranın dışına da masa atıyor.Ne eminiyet ne belediye demiyor mu alan dışında içki satamazsın senin ruhsatın kendi sınırların içinde geçerlidir diye.Ayrıca masa araları 1 mt bile yok...

Yorumu oyla      4      3  
30 Mart 2021 Salı 14:51

virüsün bu kadar patlamasının tek nedeni restoranlar tıka basa dolu hepsi kurallara uyumuyor

Yorumu oyla      3      5  
Vatandaş Olarak Soruyorum 30 Mart 2021 Salı 13:28

Ömür Şanlı'ya sorumdur, Yüzde 50 ile açmanız gerekirken yüzde 150 kapasite çalışan arkadaşlarınıza bir yaptırım uygulayacak mısınız? Buralara gelen insanları yolarken vicdanınız rahat mı? Kurallara uymayan siz iken, suçu vatandaşa atmaya utanmıyor musunuz? Kurallara harfiyen uyduk diyorsunuz. Beraber bir kere gezelim bakalım kaç mekan kurallara harfiyen uymaktadır? Durumu vakıf olmadığınız çok belli. Duruma vakıf olduktan sonra o koltuğu onurlu bir şekilde bırakacak mısınız?

Yorumu oyla      17      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZTO Başkanı Özgener'den inşaat maliyetleri çıkışı: Denetim şart!
Müteahhitler Federasyonu Başkanlığı (MÜFED) seçiminde konuşan İzmir Ticaret ...
Merkez Bankası Başkan Yardımcısı görevden alındı!
Merkez Bankası'nda görev değişimleri devam ediyor. Merkez Bankası Başkanı ...
'Xiaomi'nin ülkemizi seçmesi şaşırtıcı değil'
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yatırımcıların Türkiye'nin geleceğine güvendiğini ...
 
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem: Sermaye kontrolü gündemde yok
Cumhurbaşkanlığı ekonomi politikalarından sorumlu başdanışmanı Cemil Ertem, ...
Ve harekete geçildi… İzmir'e 'ikinci çevre yolu' geliyor!
Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Menemen, Çiğli, Karşıyaka, Bayraklı, ...
Vedat Milor: Yemeğimden çivi çıktı
Gastronomi yazarı ve TV programcısı Vedat Milor, Adana’da yediği bir yemekten ...
 
İhaleyi kazanan firma belli oldu... Torbalı'nın kabusu bitiyor
İzmir'in Torbalı ilçesinde vatandaşların çokça şikayet ettiği Kemalpaşa ...
İlk kez İzmir’de uygulanmıştı: Bakan Kurum oranı açıkladı!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ...
Dikkat çeken Türkiye raporu: Çöpe giden gıdalarla 840 milyon insan doyar!
Birleşmiş Milletler (BM) tarafından hazırlanan 'Gıda İsrafı Endeksi Raporu’na ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva