HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Ekim 2020 Cuma - 16:54

Halil Arda'dan o iddialara yanıt: Bunun bedelini onlara ödeteceğim!

AK Parti Gaziemir Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca'nın açıklamalarını eleştiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda "Her şey ortada, belgeler orada. Gaziemir Belediyesi’nde de Büyükşehir Belediyesi’nde de evraklar ortada. Dava açsınlar o davada kendi açtıkları çukura kendileri düşecekler"

Halil Arda dan o iddialara yanıt: Bunun bedelini onlara ödeteceğim!

Gaziemir'de bulunan ve İzmirlilerin 'Çernobil' olarak bildiği alan hakkında çalışmaların acilen yapılması gerektiğini söyleyen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, AK Parti Gaziemir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca'nın açıklamalarını ise sert bir dille eleştirdi. AK Partili isimlere dava açma çağrısında bulunan Arda, dava sonuçlanınca AK Partili isimlerin kendi açtıkları çukura düşeceklerini söyledi.

KENDİ AÇTIKLARI ÇUKURA KENDİLERİ DÜŞECEKLER

AK Partili Atmaca'nın iddiaları üzerine konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, "Onlar istediğini söyleyebilir. Attıkları iftiraya istinaden tazminat davası açacağım. Çünkü Gaziemir Belediye Meclisi’nden oy birliğiyle alınmış bir karar İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderiliyor ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde de bu karar oy birliğiyle reddediliyor. Gaziemir Belediye Meclisi’nde de oy birliğiyle reddedilmiş, Büyükşehir’de de oy birliğiyle reddedilmiş. Tamamen bir iftira, yargıya taşısınlar, ben de tazminat davası açacağım. Sonuçlarını hep birlikte göreceğiz. Bir vatandaşın talebi var;  iki konuda talebi olmuş, birisi oy birliğiyle kabul edilmiş, diğeri ise oy birliğiyle reddedilmiş. Aynı şey Büyükşehir Meclisi’ne gelmiş. Orada da talep oy birliğiyle kabul edilmiş, diğeri de aynı şekilde oy birliğiyle reddedilmiş. Sadece bir algı yaratmaya çalışıyorlar, şov yapıyorlar ama bunun bedelini onlara ödeteceğim. Her şey ortada, belgeler orada. Gaziemir Belediyesi’nde de Büyükşehir Belediyesi’nde de evraklar ortada. Dava açsınlar o davada açtıkları çukura kendileri düşecekler” ifadelerini kullandı.

GAZİEMİR HALKI ARKAMDA

Gaziemir'de CHP içinde yalnız kaldığı iddiaları üzerine de açıklamalarda bulunan Halil Arda sözlerini şöyle sürdürdü:
 "Nevin Mutlu benim siyasi başkan yardımcımdı. 20 meclis üyemizden biri. Onu başkan yardımcısı yaptığımızda neden diğer 19’u yapılmadı diye sorulmadı da görevden aldığımda bu sorular soruluyor. Siyasi başkan yardımcısını görevden almak benim tasarrufumda olan bir şey. Göreve de getiririm görevden de alabilirim, bu çok doğal bir süreçtir. Yalnız kaldığım iddiaları doğru değil. Gaziemir halkı arkamda şu anda."

TÜM İZMİR'E ZARAR VERİYOR

Gaziemir'de tartışmalara neden olan nükleer atıkların bulunduğu arazi hakkında konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, alanın sadece Gaziemir'e değil tüm İzmir'e zarar verdiğini söyledi. Arda, "Çernobil söyleminden rahatsız değilim. Dolayısıyla Çernobil deyince insanlar buradaki atıkların tehlikesinin farkına vardı. Burada çok uzun yıllardan bu yana hizmetlerde bulunmuş bir kurşun fabrikası var. Bu fabrika atıklardan kurşun üreten bir fabrika. 2007 yılında burada yapılan incelemede nükleer atıklara rastlanıyor. Bu nükleer atık Türkiye'de olmayan bir nükleer atık. Uranyumun ayrıştırılmasında  kullanılan bir atık. Dolayısıyla ülkemize yurt dışından getirildiği açıkça belli oluyor. 2007'de tespit ediliyor, yani 13 yıldır mücadelesi veriliyor. Ben de Belediye Başkanı olduktan sonra çevre platformları ile iki defa basın açıklaması yaptık. En son İzmir Valimize ziyaret gerçekleştirdik. Burada kendisine konuyu anlattık ve kendisi ilk defa konuyu benden duyduğunu söyledi. Yaklaşık 100 ton nükleer atık mevcut orada. Bizler bu alanın temizlenmesini istiyoruz. Bu temizlenmenin mümkün olduğunu yine bilim adamları açıkça söylüyor. Ancak bunun için iradeyi ortaya oymak gerekiyor. Bunu kim yapacak? Ben siyasette de kötü bir dil kullanmak istemiyorum. Belki o atıkların sahipleri tehlikenin bu boyutta olduğunun farkında bile değildi. Çünkü kendileri de o fabrikanın içindeydi ve o attıklarla birlikte yaşadılar. Bu atıklar ancak büyük bir irade ile temizlenebilir. Yeni Valimiz sayın Köşger'e konuyu aktardım ve bir masa etrafında toplanmamız gerektiğini söyledim. Valiliğin başkanlığında, Büyükşehir Belediyemiz, Kaymakamımız, çevre örgütlerimiz, bilim adamları, herkes bu masaya otursun ve kimin üzerine ne görev düşüyorsa o yapılsın. 2007 yılında bu tespit edildiğinde Çevre Bakanlığı tarafından 5.7 milyon TL ceza kesilmiş. Ben bu işlerin ceza ile çözüleceğine inanmıyorum. Bu cezanın kesileceğine o paraların oraya harcanması gerektiğini düşünüyorum. Ben Gaziemir Belediyesi olarak bu göreve talibim. Bizim üzerimize düşen görev neyse onu yapmaya hazırız. Bunun acısını oradaki vatandaşlarımız çekiyor. Dün orada yaptığımız toplantıda vatandaşlar ellerini gösterdi, egzama olmuşlar. Özellikle yağmur yağdığında orada oksitlenme olduğunu ve alev aldığını söylediler.. Vatandaşlar çok rahatsız. Bir taraftan da uzun yıllardır hiçbir şey yapılmadığından umudunu da kaybetmişler. En çok üzüldüğüm kısım da bu. İzmir Valimizden rica ettik, bu süreçte gelin burada birlikte çalışalım dedik. İlçemize yapılacağı ziyarette benimle bizzat orayı yerinde görmek istediğini söyledi. Bu sadece Gaziemir'in sorunu değil. Bu İzmir Körfezi'ne de karışıyor. Bütün İzmir de yaşayan vatandaşları ilgilendiriyor. Bence orası kamulaştırılsın. Bölge atıklardan arınsın ve nükleer atık temalı bir park yapılsın ve oradaki vatandaşların çektikleri acıları bir af dilemek adına park yapılmasını istiyoruz" dedi.

 
Leyla Aydemir davasında karar çıktı
 
Trafik saldırganına ilk duruşmada tahliye!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gaziemirli Partili 3 Ekim 2020 Cumartesi 14:29

YILLARDIR GAZİEMİR'DE YAŞIYORUM BÖYLE REZİL BİR BELEDİYE YÖNETİMİ GÖRMEDİM. BİR BAŞKAN DÜŞÜNÜN; İLÇE BAŞKANI İLE KAVGALI, İL BAŞKANI İLE KAVGALI, GENEL MERKEZ GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI İLE KAVGALI, ÖRGÜTÜ İLE KAVGALI, KENDİ BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ İLE KAVGALI, ESNAF VE PAZARCI ESNAFI İLE KAVGALI, BELEDİYE BİNASINA SUYU KESİK OLDUĞU İÇİN BİR TANKER SU İSTEYEN VATANDAŞ İLE BİNA İÇİNDE KAVGALI, KENDİ MEMURU İÇİNDE KAVGALI, MEMUR DENGE ÖDEMESİ KESİLDİ DİYE HER GÜN EYLEM YAPIYOR, BELEDİYE GİRİŞ KAPISINA ÇADIR KURMUŞ, BAŞKANIN EŞİ BELEDİYE LOGOLU KART VİZİT BASTIRMIŞ ONURSAL KORDİNATÖRÜM DİYE BELEDİYE İÇİNDE HERKESE MOBBİNG VE BEZDİRME HARAKETLERİ, EŞİNİN TÜM ARKADAŞLARININ ÇOCUKLARI İŞE ALINMIŞ, AKRABASI BAŞKAN YARDIMCISI İŞ BİLMEZ BİR BAYAN HER GÜN BİR VUKAAT HER GÜN BİR SKANDAL VE SON BOMBA EVRAKTA SAHTECİLİK..!! MAŞALLAH HALİL BEY ÇARPA ÇARPA ÇARPACAK DUVAR BIRAKMADINIZ.. BİRDE UTANMADAN GAZİEMİR HALKI ARKAMDA DİYORSUNUZ YA PES VALLAHİ ÇOK GÜLDÜM BU SÖZÜNÜZE. SAYGILAR..

Yorumu oyla      21      3  
Seydiköylü 2 Ekim 2020 Cuma 18:52

SEVGİLİ BAŞKAN KİME NEYİ ÖDETECEKSİNİZ..? KENDİ BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNİZ İLE KAVGALISINIZ..! ESNAF VE PAZARCI ESNAFI İLE KAVGALISINIZ..! MEMURLARINIZ İLE DENGE ÖDEMELERİNİ KESTİĞİNİZ İÇİN KAVGALISINIZ..! BELEDİYENİN GİRİŞ KAPISINA SENDİKA ÇADIR KURMUŞ, İL BAŞKANI İLE GENEL MERKEZ İLE KAVGALISINIZ..! BELEDİYENİN İÇİNDEKİ BİRİMLERDE PERSONEL BİRBİRİ İLE KAVGALI..! BASKI ALMIŞ GİTMİŞ..! TÜM BELEDİYE ÇALIŞANLARI İŞLERİ YAVAŞLATMIŞ İNSANLAR MUTSUZ VE HUZURSUZ..! GAZİEMİRİN, SARNIÇIN, AKTEPENİN, BEYAZ EVLER SANAYİNİN HER YERİNİ ÇÖP GÖTÜRÜYOR..! SİZ HALA NEYİN PEŞİNDESİNİZ..? MAŞALLAH ÇARPA ÇARPA DUVAR BIRAKMADINIZ..! LÜTFEN ŞAPKANIZI ÖNÜNİÜZE ALIP BİR DÜŞÜNÜN.. BEN NAPIYORUM DİYE.. GAZİEMİR HALKI MAALESEF ARKANIZDA DEĞİL BAŞKAN. SAYGILAR..

Yorumu oyla      20      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer'den İnciraltı kararına tepki: Burası hukuk devleti!
Tartışmalara neden olan İnciraltı planları hakkında açıklamalarda bulunan ...
Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi iptal edildi
Yeşil endüstrinin kalbi, yeşil dokunun üretim merkezi Ödemiş'te 8-11 Ekim ...
Vali Köşger’den Karşıyaka ziyareti
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, bir dizi program kapsamında Karşıyaka’yı ...
 
Konak’ta eğitim için dev kampanya
Konak Belediyesi, uzaktan eğitimi takip etmekte zorlanan öğrencilere mini ...
Selçuk'ta belediyeden eğitime köprü
Efes Selçuk Belediyesi uzaktan eğitime erişim olanağı kısıtlı olan öğrenciler ...
Çiğli Belediyesi’nde 'Çiğli Halk Kart' dönemi
Çiğli Belediyesi’nde çağdaş bir anlayışla sosyal yardım hizmetlerinin ...
 
Üreticiye destek, sofralara bereket!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Kentte refahı büyütme ...
Karşıyaka’da çevre kirliliğine geçit yok!
Karşıyaka Belediyesi, Şemikler Mahallesi’nde hurda toplayıcıları tarafından ...
Acil Çözüm Ekipleri'nden Buca çıkarması
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ihtiyaçlara kısa sürede cevap ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva