HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Mayıs 2012 Cumartesi - 15:41

Gemi ihalesi de ‘KİK’lik oldu!

Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez taşımacılığında kullanacağı 15 adet yolcu vapuru için yaptığı ihale KİK’e taşındı. İhaleye okyanus ötesinden itiraz var.

Gemi ihalesi de ‘KİK’lik oldu!

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir’in uzun süre gündeminden düşmeyen en tartışmalı konularından biri olan vapur ihalesinde beklenen gelişme yaşandı. Belediyenin Körfez’da yolcu taşımacılığında kullanacağı 15 adet yolcu vapuru ve 28 adet yedek parça ihalesi Kamu İhale Kurumu’na götürüldü. Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan ihaleye katılmasına rağmen ihalede teklifini açıklamayarak teşekkür mektubu veren Avusturayalı şirket Austal Ships Pty Ltd başvurusunu resmen yaptı.
 
BİR AY UZADI
Şirket’in ihale için Kamu İhale Kurumu’na yaptığı itiraz kurumun resmi internet sitesinde de yayınlanmaya başladı. KİK tarafından önümüzdeki günlerde değerlendirilmeye alınacak itiraz ya ret edilecek ye da ihale sürecini etkileyecek bir şekilde karar verilmesine neden olacak.  Austal Şirketi’nin yaptığı başvuru nedeniyle belediyenin ihaleyi kazandığını açıkladığı Türk firma Öz Ata Denizcilik Şirketi ile imzalanacak sözleşme de askıya alındı. Belediye, konunun KİK’e taşınması nedeniyle Yalova’da üretim yapan şirketi anlaşmaya çağıramadı. KİK’e yapılan itirazın yaklaşık bir ay sonra karara bağlanması bekleniyor. İtiraz nedeniyle çalışmaların başlamasının Haziran Ayı’nın ortalarına kadar sarkması bekleniyor.

 
KOMPOZİT DEZAVANTAJLI
Şirket, ihale günü teşekkür mektubunu verirken gerekçelerin de ihalede okunmasını istemişti. Şirketin Türkiye Yetkilisi Murat Birecik’in önerisiyle okunan mektupta, “Austal Firması, dünya çapında öncü ve en büyük alüminyum feribot imalatçısıdır. Hali hazırda Büyükşehir Belediyesi’yle 15 gemi ihalesi ile ilgili 4 ay önce iletişime geçtik. Geride kalan 3 yıllık süreçte İzmir’de gerçekleşen birçok toplantıda gemi gövdeleri için alüminyumun avantajlarını, kompozitin dezavantajlarını sunduk. Bu toplantılarda hem alüminyum hem kompozit gemi gövdesi kullanımında tecrübeli ve başarılı olan Avrupa’daki feribot operatörlerinin deneyimlerinden yaralandık. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan ikinci ihalede kompozit gövde opsiyonunun dikkate alındığını gördük. Şartname alternatif olarak alüminyum gemi gövdelerinin sunulmasına olanak vermemektedir. Biz bu durumu anlamıyoruz. Şöyle ki, ihalenin amacı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin fiyat ve verimlilik açısından en iyi sonucu alması ve rekabeti teşvik etmesidir. Alüminyum kullanılması, diğer tekne malzemeleri ile mukayese edildiğinde daha iyi performans, bakım ve fiyat avantajı sağlayacaktır. Dünya çapında hızlı feribot operatörlerinin yüzde 95’i alüminyumu tercih etmektedir” ifadelerini kullanmıştı.
 
Birecik ihale sonrası yaptığı açıklamada, karbon kompozit malzemeden yapılan gemilerin dayanıklı olmadığını, bakımlarının zor olduğunu belirterek ihaleyi KİK’e taşıyacaklarını anlatmıştı. Birecik, “Bu tür ihalelerde KİK’in daha önce başka dosyaları incelediğini biliyoruz. Zaten her türlü hazırlığımızı yaptık. İhale rekabet şartlarını sağlamıyor” demişti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Arif Ali Cangı 15 Mayıs 2012 Salı 09:34

Gemi Mühendisleri Odası kamu yararını korumak için ihaleye itiraz etmiştir. İtiraz ederken de bedelini yatırmıştır. Bir başkasının itirazının bedelinin yatırması söz konusu değil, yasal yollara başvuruyoruz

Yorumu oyla      13      5  
sak 13 Mayıs 2012 Pazar 13:40

Yeter be ,yeter.Aynı oyun itiraz ettirmek için,ihaleye sokuluyorlar . KİK zaten hazır ,hikayeden inceliyor itiraz kabul ediliyor.İnsanların ölümlerine sebep olanların ihalelerine itiraz yok. Ver ihaleyi yandaşa,arkadaşa oda ödesin himmeti bak itiraz var mı ?.Bak Konak tüneline ihale yapıldı,itirazı bırak duyan yok işi alanda Erzincanlı çıktı,Binali Yıldırım ın arkadaşı çıktı.AKP li olunca doğal olarak,becerikli oluyosun işler yürüyor.Durmak yok yolmaya devam.

Yorumu oyla      15      9  
murat birecik 13 Mayıs 2012 Pazar 12:26

sn. egedesonsöz editörleri... araştırmacı gazeteciliğinizi takdir ile karşılıyorum. keşke, sayın başkan da, sizlerden yararlanabilseydi. saygılarımla murat birecik

Yorumu oyla      15      7  
şirinyerli 13 Mayıs 2012 Pazar 09:40

"gemicik" merakı...vapurcuk..merakı...İzmir limanı merakı...hayırlı olsun...AÇIK DENİZİN HAVASI YAZ AYINDA İYİDİR..sAYGILAR..

Yorumu oyla      14      11  
12 Mayıs 2012 Cumartesi 23:13

YABANCI ŞİRKET İTİRAZ EDİYOR AMA İLGİNÇTİR KAMU İHALE KURUMUNA İTİRAZ ÜCRETİNİ TMMOB GEMİ MÜHENDİSLERİ ODASI YATIRIYOR. http://vatandas.ihale.gov.tr/bbsikayetyeni.asp?k=35759

Yorumu oyla      16      10  
Vatandaş 12 Mayıs 2012 Cumartesi 16:37

Yahu sn. başkan ne uğraşıp duruyorsun. ihaleyi malum kanada versen karşına ne KİK çıkar ne bariyer. sen daha 100 ihale yapsan ve malum kesim almadığı sürece bu işi sonuçlandıramazsın. İzmir halkı resmen cendere içinde ve burada çivi çaktırmazlar, ama maşallah CHP hala iç işleri ile uğraşmaktan bunların karşısında durmaya ve itiraz etmeye dermanları ve vakitleri kalmıyor. bukadar vurdum duymaz bir CHP işallah seçimde sandıklara ve tek tek oylara sahip çıkar, yoksa sonuç malum.

Yorumu oyla      24      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Şenol reklam yasağını Kocaoğlu'yla deldi
İçişleri Bakanlığı’nın belediyelere ‘yapılan çalışmaları anlatırken fotoğraflarınızı ...
Başkan hükümete bayrak açtı: Rantsal dönüşüme karşıyız!
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentsel dönüşüm çalışmaları ...
Gaziemir Semt evlerinde ilkyardım kursu
Gaziemir Belediyesi’nin kurduğu Cumhuriyet Semt Evleri’nde, Eşrefpaşa ...
 
Narlıdere yılın Annesini seçti
Narlıdere Belediyesi 13 Mayıs “Anneler Günü” için yılın annesini seçti. ...
Miniklerden Başkan Durak'a büyük sorular
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın konukları bu kez derslerinde ...
Balçova’da engel yok
Özellikle kamu kullanımına açık alanlarda tehlikeleri ve yönleri algılamakta ...
 
Bornova’nın yaşlılarına meşguliyet terapisi
Bornova Belediyesi tarafından ilçede yaşayan yaşlılar için açılan el işi ...
Türkegül Kocaoğlu anneleri yine unutmadı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, ...
Hızır’dan Kocaoğlu’na bir dava daha: 100 bin lira istiyor!
Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Sait Ersu Hızır, kendisini ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva