HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Mayıs 2012 Cumartesi - 14:13

Başkan Şenol reklam yasağını Kocaoğlu'yla deldi

İçişleri Bakanlığı’nın belediyelere ‘yapılan çalışmaları anlatırken fotoğraflarınızı kullanmayın’ diyerek gönderdiği genelge CHP’li Gaziemir Belediyesi tarafından ilginç yöntemle aşıldı.

Başkan Şenol reklam yasağını Kocaoğlu yla deldi

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün belediyelere gönderdiği yazı nedeniyle belediye başkanları faaliyetlerini duyurdukları afiş ve panolara fotoğraflarını koyamazken ilginç bir yöntem bulundu.13 Şubat tarihinden itibaren “şahsi menfaat” sağlandığı gerekçesiyle uygulamasına son verilen fotoğraflı, imzalı afiş ve görsel materyaller sorununu CHP’li Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ilginç bir yöntemle aştı. Başkan Şenol, kendi adını yazdığı büyük dev panolarda ilçeye yapılan yatırımları anlatırken Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun fotoğraflarını kullandı.

 
GÖKÇEK MODELİ
İlçenin farklı yerlerine yapılan çalışmaları anlatan dev resimler ve yazılarla anlatan Başkan Şenol, hem Başkan Kocaoğlu’na teşekkür etti hem de yapılanları halka gösterdi. CHP’nin olağanüstü kurultayının olduğu geçtiğimiz aylarda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından başkentin sokakları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik teşekkür afişleri ile donatılmıştı.  Gökçek, Erdoğan’a yapılan metro, fuar alanı ve kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle teşekkür ederken minnettar kaldığını vurgulamıştı. Gaziemir Belediye Başkanı Şenol da Kocaoğlu’nun fotoğrafını koyduğu afişlerde, yapılan yatırımların miktarı ve maliyetlerini yazarken, “Teşekkürler Aziz Başkan, Gaziemir size minnettar” ifadelerini kullandı.
 
MÜFETTİŞ BASKISI VAR
Belediyelerin müfettiş baskısı ve incelemeler nedeniyle çalışamaz hale getirildiğini ifade eden Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, genelgeye uyduklarını söyledi. İçişleri Bakanlığı’nın gönderdiği ‘resimleriniz olmasın’ yazısını gerçekleştirdiklerini anlatan Şenol, “Yaptıklarımı anlattım ama kendi resmimi kullanmadım. İlçenin belediye başkanı olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ettim. Altındaki ismim ise yaptıklarımı anlatmak için değil teşekkürü kimin ettiğini göstermek içindir. Zaten afişlerde halkın mutluluğunu ve memnuniyetini de paylaşıyoruz” dedi.
 
Belediye Başkanlarının tepkisine neden olan genelge ile yapılan afiş ve görsel materyallerin kamu kaynaklarının boşa harcandığı ifade edilmişti.
 
Genelgede, “Belediyelerce gerçekleştirilecek tanıtım faaliyetlerinde, belde halkının algılaması dikkate alınarak pozitif algılamayı sağlayacak şekilde beldenin tanıtımı esas alınacak. Belediye başkanının şahsi tanıtımının yapıldığı düşüncesine sebebiyet verilecek uygulamalardan özenle kaçınılacak. Yol ve kaldırım yapımı, asfalt yenilemesi çevre düzenlemesi gibi yapılan işlerin tanıtımında bilgilendirmesi gerekenler belirtilecek, bu hizmetler için ayrıca tanıtım yapılmayacak. Yapılacak tanıtım faaliyetlerinde kişiler değil hizmet ve faaliyetler ön plana çıkarılacak. Genelgeye hassasiyetle uyulacak ve bu uygulama Valilik tarafından denetlenecek” cümleleri kullanılmıştı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DEMOKRAT 13 Mayıs 2012 Pazar 22:27

Madem Bu İşleri Gaziemir Belediyesi Yapmışsa,B.Ş.Bld.Bşk.na Teşekkür Etme İhtiyacı da Nereden Çıkıyor.Bence İşleri B.Şehir Yapmış Olacakki,Gaziemir Bld.Başkanı Kılıf Uyduruyor.Yani AKP liler Bir Yanlış Yapmışsa Sizde Neden Aynı Hatayı Yapıyorsunuz.Aslında Milletin Çoğu O Afişlere Bakmıyor Bile,Boşuna Gidiyor Paralarımız.Koyun Bakın Adriana LİMA nın Mayolu Fotoğrafını İşte O Zaman Millet Hizmetlerinizi Daha İyi Anlar.

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan hükümete bayrak açtı: Rantsal dönüşüme karşıyız!
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentsel dönüşüm çalışmaları ...
Gaziemir Semt evlerinde ilkyardım kursu
Gaziemir Belediyesi’nin kurduğu Cumhuriyet Semt Evleri’nde, Eşrefpaşa ...
Narlıdere yılın Annesini seçti
Narlıdere Belediyesi 13 Mayıs “Anneler Günü” için yılın annesini seçti. ...
 
Miniklerden Başkan Durak'a büyük sorular
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın konukları bu kez derslerinde ...
Balçova’da engel yok
Özellikle kamu kullanımına açık alanlarda tehlikeleri ve yönleri algılamakta ...
Bornova’nın yaşlılarına meşguliyet terapisi
Bornova Belediyesi tarafından ilçede yaşayan yaşlılar için açılan el işi ...
 
Türkegül Kocaoğlu anneleri yine unutmadı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, ...
Hızır’dan Kocaoğlu’na bir dava daha: 100 bin lira istiyor!
Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Sait Ersu Hızır, kendisini ...
Işılay Saygın Sokak’a görkemli açılış
Konak Belediye Meclisinin oy birliğiyle aldığı kararın ardından Alsancak ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva