HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Mart 2023 Çarşamba - 22:48

Gaziemir’de 4,5 saatlik meclis maratonu… Gündem ‘kentsel dönüşüm’ ve ‘planlama’

Gaziemir Belediyesi Mart ayı olağan meclis oturumunda ‘plan’  ve kentsel dönüşüm tartışmaları yaşandı. Yaklaşık olarak 4,5 saat süren oturumda AK Parti ve CHP’li üyeler sık sık planlama süreçleri üzerinden karşı karşıya geldi

Gaziemir’de 4,5 saatlik meclis maratonu… Gündem ‘kentsel dönüşüm’ ve ‘planlama’

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediyesi Mart ayı olağan meclisinin ilk oturumu gerçekleştirildi. Belediye Meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen oturuma Belediye Başkanı Halil Arda başkanlık yaptı.

Meclis açılışında Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve mecliste bulunan siyasi partilerin temsilcileri söz alarak 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 11 ilde büyük can kayıplarına neden olan deprem ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

ÇAĞLARSU: ÇADIR VE KONTEYNER KENT KURULACAK YER BELLİ Mİ?
Meclis üyeleri tarafından verilecek önergeler kısmında söz alan ve sözlü soru önergesini sunan Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, “Ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle yaşamlarını yitiren tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifa, dilerken sağ kalıp yakınlarını kaybedenlere başsağlığı, bu acıyı yüreğinde hisseden tüm halkımıza da geçmiş olsun diliyorum. Mecliste aldığımız arama kurtarma ekibi kurma kararı neden hayata geçirilmedi? Güneydoğu'da yaşadığımız depremin biz yerel yöneticilere mutlaka bir öğretisi olmalıdır. Geçtiğimiz günlerde Buca ve Gaziemir merkezli bir çok deprem yaşadık. İlçemizden geçen aktif fay haritamız var mı? Olası bir depremde konteyner ve çadır kent kurulacak alanlar belirlendi mi? Gaziemir’in alt yapısı depreme olası bir depreme karşı kontrol edildi mi? Yeni yapılacak binalarda sismik izalatör kurulacak mı? Mutlaka bu sistemin kurulması zorunlu olan ilk ilçe biz olmalıyız. Bizim kamu binalarımız sağlam olmalıdır ki hizmet verebilelim. Ancak başta Gaziemir Nikah Salonumuz var. Orası deprem toplanma alanı. Deprem anında en çok işimize yarayacak yer olması lazımken ilk yıkılacak yerlerin arasında” dedi.

AKÇAY CADDESİ'NDEKİ PLANLAR GERGİNLİK YARATTI
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 16.12.2021 tarih ve 05.1514 sayılı kararı ile onanmış olan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği doğrultusunda; 1481 ada 1,19,20,21,22,23 parseller, 437 ada 1,2,3,4 parseller ve 438 ada 1 parsel malikleri tarafından; söz konusu parselleri kapsayan alanda, yürürlükte bulunan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planındaki kullanım kararı Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı olan imar adalarının Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği doğrultusunda ticaret alanına dönüştürülerek imar adalarının, park alanlarının, taşıt ve yaya yollarının yeniden düzenlenmesini içeren ilgili meclis önerisi ‘plan’ tartışmalarına neden oldu. Muhalefetteki isimler ‘Akçay Caddesi’ne dikkat çekerken, CHP isimler ise planların üst ölçekli planlarla uyumlu olduğuna vurgu yaptı.

ATMACA: NE KADAR ÇOK PLAN YAPTIĞIMIZIN FARKINDA MISINIZ?
Gündem maddesi ile ilgili söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, “Akçay Caddesi ile ilgi ne kadar çok plan yaptığımızın farkında mısınız? Sürekli meclisimizde bunlar gündeme geliyor. Tabii ki 5 binlik planlara uygun hale getirmek ile mükellefiz. Kentlerin depreme dirençli hale gelebilmesi için kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğunu ve bunu için imar alanlarının ne kadar önemli olduğunu hepimiz yaşayacak görüyoruz. Gaziemir’de planlara o kadar çok ihtiyaç duyan yer varken Akçay Caddesi ile ilgili bu kadar plan yapılmasına şaşırıyoruz. Aktepe-Emrez bölgesinde 1’nci etap diye başlayan bölgede yolun 2 şeridi inşaat bölgesine kaydı. Bu bölgede demek ki dolgu var ve böyle bir durum gerçekleşti. Görevlerimiz arasında olan planlarımız mutlaka yapalım ancak bizim ilçemizde yaşayan yurttaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlayacak ana tedbir alan deprem öncesi ana tema kentsel dönüşümün sadece belediye eliyle değil, bir de planla dönüşümü mümkündür. Biz kenti ilçemizde bu planlama çalışmalarını hızlandırırsak birçok sorunu da çözebiliriz. Bu nedenle önergeye evet diyecek ancak bu uyarıyı yapma zorunluluğu hissettik. Özellikle Aktepe-Emrez bölgesinden başlamak üzere ilçemizde plan çalışmalarının ivedilik ile yapılması lazım” dedi. 

ARDA: İMAR AFFINI ANLAMIYORUZ
Atmaca’ya yanıt veren Başkan Halil Arda, “Bunlar 5 binlik planlara uygun binlik planları vatandaş yaptırmış gelmiş. Biz de imar affını anlamıyoruz. Hele zemin ile ilgili siz hiç konuşmayın. Evet Emrez'de güçlendirme ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Yolla ilgili çalışmalar UKOME tarafından da yapılıyor” ifadelerini kullandı.

ÇAĞLARSU: İMARDAN ANLAMAK ZORUNDA DEĞİLİM
Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu ise planlarla ilgili bilgilendirme yapılması talebinde bulunurken, “İmar konuları ile ilgili de bazı tartışmalar yaşandı. Çünkü bilgisiziz. Bize bu konuda sayın Uğur İnan arkadaşımız olmasa yerini de bilemeyeceğiz. Bilgi verilmesi çok mu zor geliyor sayın başkan? Ben imardan anlamak zorunda değilim. Gelip bilgi verirsiniz bilgiyi bizde doğru deriz. Ben idaremizin imar konularında meclisimizi bilgilendirilmesini rica ediyorum” dedi.

Yeniden söz alan Başkan Arda, “Komisyon toplantımız tüm meclis üyelerimize açık. İmar ile ilgili tüm imar birimimizden bilgi isteyebilirsiniz bu konuda hiçbir sıkıntı yok. Siz yeter ki bilgilenmek isteyin” diye konuştu.

KIRMAZ: HİÇBİR ÖZEL DURUM YOKTUR
CHP Grup Başkanvekili Necati Kırmaz ‘sadece Akçay’a plan yapılıyor’ söylemlerine katılmadığını vurgularken, “Belediyemiz tarafından yapılan bir plan değildir. Parsel malikleri tarafından 5 binlik planlara uygun yapılmış binlik planlardır. Hiçbir emsal artışı yoktur.Belediyemizin sadece Akçay Caddesi'nde plan yaptığı söylemlerine katılmıyorum. Daha geçtiğimiz aylarda Sarnıç planlarını gerçekleştirdik. Akçay Caddesi’ndeki yoğunluk nedeniyle burada çalışmalar yoğunlaşmış olabilir ancak hiçbir özel bir durum yoktur” ifadelerini kullandı.

ŞAHİN: BÜTÜN OLARAK ELE ALMALIYIZ
Son olarak söz alan MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, Gaziemir’in imar probleminin olmadığını vurgularken, “9 Eylül Mahallesi’nde Akçay Mahallesi’nde geçmişte de 5 kata çıkarıldı. Firma kendi imar tadilatı yapmış, buranın revizyon imar planının yapılmasını istemiş. Burada sen ben kavgası değil, önceliklerimizi belirleyip, Dokuz Eylül Mahallesi gibi bir bütün olarak ele almalıyız. Gaziemir'İN genel anlamda bakıldığında çok imar problemi yok diğer ilçeler gibi” dedi.

İlgili önergede açıklamaların ardından oy çokluğuyla kabul edildi.

GRUP ÇATLATAN GÜNDEM KOMİSYONLARDA
Gaziemir Meclisi'nde CHP grubu içerisinde çok defa çatlağa neden olan Gaziemir İlçesi, Dokuz Eylül Mahallesi, Hava Eğitim Yolu, Sarnıç Yolu, Akçay Caddesi ve İzban Banliyö Hattı arasında kalan bölgede, 1441 ada 20 ve 34 parseller üzerinde Belediye Hizmet Alanı (Sosyal ve Kültürel Merkez) belirlenmesi, 1/5000 ölçekli Gaziemir 1. Etap Nazım İmar Planı Revizyonu doğrultusunda mevcut 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı'ndaki kullanım kararları Sanayi Alanı, Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı, Küçük Sanayi Alanı olan 1441, 1442, 2040 ve 2010 adaların kullanım kararlarının "Ticaret Alanı'na" dönüştürülmesi, yapılaşma koşullarının düzenlenmesi, sosyal-teknik altyapı alanlarının belirlenmesi, ayrıca ulaşım güzergahının sürekliliğinin sağlanması için planlama alanının doğusundaki 15 metrelik imar yolunun 20 metre olarak düzenlenmesini içeren 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu önerisi bir kez daha meclis gündemine geldi. Mart ayı ilk oturumuna gelen ilgili gündem maddesi Bayındırlık, İmar, Hukuk ve Çevre komisyonlarına sevk edildi

ÇAĞLARSU: BU AYRILIK BİRAZ ERKEN OLDU
Gündem dışı konuşmalarda söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, “Görevine özel kalem müdürü olarak başlayan, daha sonra bir çok müdürlükten sorumlu olarak başkan yardımcılığı görevine vekaleten getirilen Sayın Aslı Özgür hanımefendiye yeni görevinde başarılar diler, bugüne kadar verdiği emeklerden dolayı çok teşekkür ederim. Yalnız bu ayrılık bana göre biraz erken oldu, başkanımızın göreve gelirken kurduğu çekirdek ekibinin görevde olan son ferdi idi kendileri.  Birde başkanımız değerli hizmetleri bulunan bu hanımefendiye yine yanlış bir müdürlük verdi gibi geliyor bana. Liyakatıyla Sayın Aslı Hanımı teftiş kurulu müdürlüğüne değil, AR-GE bölümüne kadrolu müdür olarak atasaydı daha anlamlı olurdu Önceki dönemde özel kalem müdürlüğü, ardından başkan yardımcılığı görevini yapan, şu anda Sarnıç hizmet binasında AR-GE bölümünde görev yapan Mehmet Tuncer arkadaşımızla anılarını paylaşırlardı. 'Sarnıç’a hizmette üvey evlat muamelesi yapıyorsunuz' eleştirisini doğrulayan bir görevlendirme daha geldi. Sarnıç Hizmet binasında çalışan arkadaşlarımızın yüzde sekseni, belediyemizde daha önce çok önemli görevlerde bulunmuş, bu dönemde Halil Arda ve Onursal Koordinatörümüzle yıldızı barışmayan kim varsa, Sarnıç hizmet binasına gönderiliyor. Sarnıç üvey evlat mı, kızağa çekilen anlaşamadığınız kim varsa neden Sarnıç’a gönderiyorsunuz, İstemediğiniz kim varsa Sarnıç’ta görevlendirme yaparak, Sarnıç halkına hakaret etmiş olmuyor musunuz. Bu atamaların taktirini başta Sarnıç’ta ikamet eden CHP Gaziemir İlçe Başkanı Sayın Kasım Özkan’a bırakıyorum” dedi.

ARDA: YÜREĞİN VARSA KARŞIMA ÇIKARSIN
Çağlarsu'ya yanıt veren Başkan Arda, “Hala burada kadınları dilinize dolmanız, kadın düşmanı olduğunu değiştirmiyor. Aynı kafada devam ediyorsunuz. Bir gün başkan olursanız çekirdek kadronuzu müdürlerini belirlersiniz. Yüreğiniz varsa aday olarak karşıma çıkarsınız” dedi.

Başkan Arda'nın açıklamalarına tepki göstererek açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, "Liyakat konusunu sıklıkla dile getiriyorsunuz… Ahmet bu işe uygun değildir diyebilirisiniz ancak İmam hatipli Ahmet derseniz bu yanlıştır. Madem liyakati örnekliyoruz, İzmir’den örnek vericem. Kentsel dönüşümün başında olan yani İZBETON’un başında olan kişi avukat. Bütün teknik işi  yapmakla yükümlü olan İZBETON’un başındaki Heval Savaş Kaya Beyefendi avukat. Neden kentsel dönüşümde yürüyemiyoruz bunu anlatacağım tabii ki. Ayrıca CHP İl Yönetiminde Tarım Politikalarından Sorumlu Hatice Uslu hanımefendi vardı. Bu hanımefendi ihraç edildi diye hatırlıyorum. Bunun sebebi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde tarımla ilgili birimin başına Sosyolog biri getirilmesine itiraz etmesi... Liyakat ile ilgili sonsuz örnek verebiliriz ancak bunu insanlarım İmam Hatipli olup olmamasına bağlayamayız. İmar affı konusu. CHP 2018 seçim bildirgesinde var. CHP Kayseri Milletvekili imar barışının 5 yıl uzatılması yönünde teklif veriyor ancak gelen tepkiler sonrası geri çekiyor. İzmir’de yıkılan binalara bakın hepsi ruhsatlı ve iskanlı.Benim mecliste dile getirdiğim bir rapor var. Bakanlığın hazırladığı… EVKA 7’de bir fay hattımız var ve bunla ilgili çekme mesafelerinin genişletilmesi kararı aldık ancak bina aynı yerde duruyor. Bunu dile getirdik ve konuyla ilgili ne yapıldı diye sorduk. Allah korusun oradaki fay hattı geçerse… Bakanlık diğer fay hatlarının tetiklemesi ile faaliyete geçebilecek bir fay hattı diyor. Özellikle son dönemde Gaziemir ve Buca merkezli ciddi depremler yaşıyoruz. Buradaki fay hattının harekete geçip geçmediğini bilmiyoruz. Biz bunun için ne yaptık diye soruyoruz. Biz bunu Gaziemir Meclisi’ne de İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisine de getirdik. 2011 yılında Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın genelgesi var. Burada İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler riskli bina tespiti için görevlendirildi. Biz bunu 2020 depreminden sonra Büyükşehir ve Gaziemir Meclisi’ne sorduk. Bizim talebimiz 1999 öncesi yapıların arşiv taramasını yapılması ve her binanın girişine bu tabelaların yapıştırılması.  Nerede olursanız olun 1999 öncesi binaların tamamını riskli bina olarak alabiliriz.  İzmir’in planlama sürecine baktığımızda 1925’li yıllarda iki Fransız kardeş planları yapıyor. 1955 yılında planlar onaylanıyor ve 200’li yıllarda İzmir’in nüfusunu 400 bin olarak öngörüyorlar ancak 1960’lı yıllarda 400 bini geçiyor nüfus. İnsanların en doğal ihtiyacı barınma ihtiyacı. Bu insanlar barınma ihtiyacını kaçak yapılar ile sağladı. Çünkü planlar yok. Kaçak yapılar o günden başladı imar afları ile siyaset maalesef belediyeler kendi üstüne düşeni yapmıyor. İhale açıyor giren olmadı diyip kaçak yapı ile mücadele savsaklanıyor. Bu sorun haline gelince de devlet çözüm arıyor. Ben teknik bir insan olarak imar affını asla kabul etmiyorum ancak bu gerçeği de yok sayamazsınız. Böyle olunca da üst ölçekli planlarla alt ölçekli planlar birbirlerini tutmuyor. Aktepe-Emrez gerçekten çok önemli. 122 hektarlık alanı ile İzmir’in en büyük kentsel dönüşüm alanı. Bu alanın hala planları yok. Planı olmayan bir yer dönüşemez. Bunu ısrarla söyleyeceğiz. Kentsel dönüşüm tek başına belediyenin ya da merkezi hükümetin yapabileceği iş değil. Çok ciddi rakamlar var ortada. Bunları plan yaparak destekleyebiliriz. Gaziemir metropol ilçeleri arasından en son gelişen ilçe. Bu sayede planla gelişti. 6 kentsel dönüşüm bölgesi var İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin. Kimse Büyükşehir’e dayatmadı. 15 yıldır dönüştürülen konut sayısı 960. İzmir’in yapı stokunda 1 milyyon 600 bin konutun dönüşmesi lazım. Bunu ne TOKİ ne belediye başarabilir. Bunu planla insanların önünü açmamız lazım. Riskli alanlardaki yapıların maksimim 4 katla sınırlanması lazım” dedi.

KIRMAZ: 2 YILDIR YETKİMİZİ KULLANIYORUZ
Yanıt vermek için söz alan CHP Grup Başkanvekili Necati Kırmaz, “Riskli binalar ile ilgili Gaziemir Belediyesi 2 yıldır yetkisini kullanıyor. Bakanlık tarafından verilen yetki vatandaşın müracaatı ile ilgilidir. Durduk yere hiçbir belediye hiçbir vatandaşın binasına ben burada tespit yapacağım riskli çıkarsa yıkacağım diyemez. Ben böyle bir şey bilmiyorum. Aktepe Emrez’in 5 katı büyüklüğünde Karabağlar riskli alan var 540 hektarlık. Aktepe Emrez’de inşaat başladı en azından. Karabağlar’da neden inşaat başlamadı? Hep Aktepe Emrez’i söylüyorsunuz. Elbette elinde sonunda planlar tamamlanacak. Herkes işine baksın. Gaziemir’in yamaçlarını 1000’lik planlarda imara açan kim? Planlarda konut lekesinin getirildiği yer neresi? Fay hattının üstü. Kimi kandırıyorsunuz? Algıyı boşverin” dedi.

ŞAHİN: BELEDİYE YA DA MERKEZİ HÜKÜMET ELİYLE DÖNÜŞTÜREMEYİZ
MHP sıralarından söz alan ve kentsel dönüşümün önemine vurgu yapan Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, “Merkezi Hükümetimizle beraber koordinasyon içerisinde Deprem Bölgesine toplanan yardımları ivedilikle ileten, tüm imkan ve kabiliyetleriyle sahada yer alan gerek İzmir Valiliğimiz, Gaziemir ilçe Kaymakamlığımız, gerek İzmir Büyükşehir Belediyesi gerekse ilçe Belediyelerimiz, diğer Kamu Kurumlarımız, Ticaret Odamız, Sanayi Odamız, Esnaf Birliğimiz, Sivil Toplum Kuruluşlarımız, Siyasi Partilerimizin tüm Yöneticileri ve tüm Gaziemirli kardeşlerime şükran, minnet ve teşekkürlerimi iletiyorum. 11 İlimizi doğrudan birçoğunu da dolaylı yoldan etkileyen bu depremlerde vefat eden Kardeşlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Her Meclis toplantısında dile getirdiğim bir ifade var. Deprem öldürmez çürük binalar öldürür. Elbette deprem sonrası yapılacaklar önemlidir, ama deprem öncesi yapılacaklar daha önemlidir. Yapılan istatistiklerde görüyoruz ki, yıkılan binaların yüzde 96- 98 oranında eski binalardan yani 1999 öncesi inşa edilenler olduğunu görüyoruz. Bu da bize kentsel dönüşümün önemini bir kez daha hatırlatıyor. Kaçak yapıyla mücadelenin sadece kağıt üzerinde değil, sahada fiilen yıkımlarla yapılması gerekir. Göreve geldiğimizden bugüne kadar Aktepe Emrez kentsel dönüşüm alanının bütüncül imar planlarının yapılması gerektiğini, plan olmadan dönüşümün olmayacağını ifade ettik. Bir kez daha söylüyorum, deprem gelmeden Aktepe Emrez’in bütüncül imar planları yapılması gerekmektedir. Gerek İzmir Büyükşehir Belediyesi gerek Gaziemir Belediyesi nezdinde vermiş olduğumuz önergelerde riskli bina ve riskli alan tespiti hakkında soru yönelttik. Gaziemir Belediyesi bu konuda herhangi bir adım atmadığı gibi önergemizi de dikkate almadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi verdiği cevapta 2021 yılında çalışmalara başlanıldığını ifade etti. Biz bu önergeleri 30 Ekim 2020 İzmir depreminden sonra verdik. Bu önergelerimize esas teşkil eden Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın 2012 yılında 580 sayı ile yayınladığı genelgedir. Bu genelgede, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri Gaziemir dahil riskli bina ve riskli alan tespiti konusunda yetkilendirilmiştir. Maalesef bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmadığı ortaya çıkmıştır. Biz dönüşüm derken sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 6 adet Kentsel Dönüşüm Bölgesi dahil tüm İzmir’de ki riskli binalardan bahsediyoruz. Yapı stoğunun 3’te 2’si depreme dayanaksız toplam 2 milyon 400 bin bağımsız bölümün yaklaşık 1 milyon 600 bini depreme dayanıksız. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 6 adet kentsel dönüşüm bölgesinden dönüştüreceği sayı 33 bin, 15 yıldır dönüştürülen sayı sadece 960 adet. İşte deprem öncesi yapılması gereken dediğimiz tam olarak bu. Biz yapı stoğunu sadece Belediye ya da Merkezi Hükümet eliyle dönüştüremeyiz. Peki ne yapmak lazım? Planla dönüşümün önünü açmak lazım. Yine sıkça dile getirdiğimiz İzmir plansız bir kent söyleminin ne kadar doğru olduğunu anlıyoruz. Örneğin alt ölçekli planlar üst ölçekli planlarla uyumsuz. 1/5000 ölçekli nazım imar planı olmayan yerler var. İzmir’in 1/25.000 ölçekli çevre düzeni planının revize edilip alt ölçekli planlarında Kentin sorunlarını çözecek ve depreme dirençli hale gelmesini sağlayacak şekilde elden geçirilmesi lazım. Riskli alanlar tespit edilip buradaki yapı stoğunun rezerv alanlara taşınmalı. Riskli alanlarda kat adedi 4’ü geçmemeli. Bina zemin ilişkisi doğru kurgulanmalı. Bu düzenlemeleri yapmadığımız sürece, depremler can almaya devam edecektir.Bu saatten sonra Yerel Yönetimler olarak bütün enerjimizi Kentin yeniden planlanmasına ve dönüşümüne harcamamız lazım. Burada belediyemizin çalışmaları anlatıldı. Ben teşekkür ediyorum bürokratlarımızın emeklerine sağlık. Ancak konuşmacı konuşuyor, bir kısmı belki hoşunuza gitmiyordur ama almanız gerekeni de konuşmadan almanız gerekiyor. Hepimiz Gaziemir’e hizmet etmek için buradayız. 11 ilde çok yüksek sayıda insanlarımız kaybettik. İnşallah tedbirlerimizi alırız. Belediyemiz ne yapması gerekiyorsa hep birlikte yapalım. 1999 öncesi yapılan binaların hepsi dönemin yönetmeliğine göre yapılmış. İnşallah bu depremi unutmayız” dedi.

ARDA: HALA BİR ADIM ATILMIŞ DEĞİL
Söz alan Başkan Arda, “Gaziemir’in yamaçlarını imara açan 100 binlik planın Gaziemir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin  itirazları sonrası geri çekilmesi çok önemliydi. İnşallah o konuda yine ısrar edilmez. Riskli alanlar yine tespit edilsin ancak riskli alanlarda da kurumların hızlı reaksiyon alınması gerekiyor. Karabağlar bölgesinde 540 hektarlık dönüşüm bölgesi ile ilgili de bakanlık tarafından hala bir adım atılmış değil” diye konuştu.

 
Mbappe: Türkiye için her şey çok daha iyi olacak
 
AK Parti'de 5 il başkanlığına atama!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa 2 Mart 2023 Perşembe 14:21

Haydar efendi, meclisi izlemediğin ne kadar da belli, gaziemirle ilgili sadece yapılan bir saatlik sunumlar yeterdi

Yorumu oyla      2      3  
izmir 2 Mart 2023 Perşembe 11:21

kentsel dönüşümün yeni akıllarına geldi. aman ha dikkat edin. kendinize de dava açmayın :)

Yorumu oyla      4      3  
haydar haydar 2 Mart 2023 Perşembe 08:21

4.5 saat süren ve gaziemirin hiç konuşulmadığı bir meclis. efendiler ne zaman gaziemiri konuşacaksınız ne zaman derdimize derman olacaksınız?

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mecliste gündem deprem: Karşıyaka’da 600 hektarlık alanda yüksek risk!
Mart ayı meclis toplantısında konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil ...
Başkan Sandal'dan AK Parti ve MHP'li üyelere çağrı: Bayraklı'yı da afet bölgesi ilan edelim!
Kahramanmaraş depremi sonrası Elazığ'ın da afet bölgesi kapsamına alındığını ...
Başkan Selvitopu’ndan kentsel dönüşüm çağrısı: Siyaset üstü bakalım!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, kentsel dönüşüm konusuna ...
 
Mecliste yardım raporu… Çiğli afetzedelere kucak açtı
Çiğli Belediyesi Meclisi, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde depremzedeler ...
Bornova’da önerge gerilimi!
Deprem felaketi gündemi ile başlayan Bornova Belediyesi Mart Meclisi önerge ...
Büyükşehir'den trafik hamlesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca metrosunun yapımını sürdürüyor. Hattın ...
 
Üniversiteli Kadınlardan Başkan Çerçioğlu'na ziyaret!
Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Aydın Şubesi Başkanı Dilek Muslu ve ...
Başkan Batur'dan 'deprem' eleştirilerine yanıt: Önce aynaya bakın!
Konak Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı ilk oturumu Konak Belediye ...
Özgener’in planları için kritik aşama!
İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in ortağı olduğu Artı Üç Yapı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva