HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Mart 2023 Çarşamba - 20:30

Başkan Selvitopu’ndan kentsel dönüşüm çağrısı: Siyaset üstü bakalım!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, kentsel dönüşüm konusuna siyaset üstü bakılmasını istedi. Başkan Selvitopu, “Bu ülkenin birikimli, alanında uzman insanları var. Hep birlikte tartışarak doğru çözümlerde buluşmak zorundayız. Vatandaşlarımızı kar hırsına kurban etmeden, sağlıklı yapılara kavuşturmalıyız” dedi. 

Başkan Selvitopu’ndan kentsel dönüşüm çağrısı: Siyaset üstü bakalım!

Ahmet Can KARATAŞ/EGEDESONSÖZ- Karabağlar Belediyesi Mart ayı meclis toplantısının ilk oturumu gerçekleştirildi. Belediye Meclis Salonu’ndaki bileşim Başkan Muhittin Selvitopu’nun yönetiminde yapıldı. 

Başkan Selvitopu, sözlerine Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi hakkındaki düşüncelerini paylaşarak başladı. Başkan Selvitopu, “Meclis toplantısına buruk başlıyoruz yaşadığımız felaketi hepimiz biliyoruz, yaklaşık bir aydır yaptığımız çalışmalardan hepinizin haberi vardır. Resmi rakamlara göre 45 bin kişiyi kaybettik, bu acı bütün herkesin acısı… 84 milyonunun acısı. Acılar, sıkıntılar paylaştıkça aşılır. Gün dayanışma birlik günü, gün bu acıları paylaşma günü. Bu zor zamanlarda hepimizin birlik, beraberlik ve dayanışmaya çok ihtiyacımız var. Bunu Türk halkı şu süreçte fazlası ile gösterdi. Bundan sonrasında da bu dayanışmaya uzun süre devam etmemiz gerekecek. Milletimizin, Karabağlar’ın İzmir’in başı sağ olsun. Ülkemiz uzunca bir süre bu acıyı unutmayacak. Dilek ve temennimiz bu acılar bir daha bu ülkede yaşanmasın. Ancak, bunların olmaması içi hepimize düşen görevler var. El birliği ile bunları yapmak zorundayız. Ülke olarak hepimizin görevi, yani kurumsal olarak da tüm devlet kurumalarının görevi. Bu görevi hiçbir zaman eksik bırakmadan yapmak zorundayız. Bu deprem bunu da ortaya çıkarmıştır. Hiçbir şeyin ihmal edilemeyeceğinin göstergesidir. Yaptığımız hazırlıklar tabi ki var. Biz devletiz, yapılan çalışmalar var ancak eksikliklerimizi de unutmamalıyız. Çıkan acı dersi asla unutmadan, bundan sonraki süreçte doğal afetlerde can kaybı olmaması için üzerimize düşen görev her ne ise yapmamız gerekiyor. Birbirimizi eleştireceğiz, tartışacağız ancak sonunda da yapılması gerekeni hepimiz yapacağız. Karabağlar’da da bu görevimiz var. Hep birlikte can kayıplarının azalması adına hepimizin üzerine düşeni bilimsel anlamda yapılacakları yerine getirmesi bu acıları biraz hafifletebilir ” dedi.  

SITKI KÜRÜM’E VEFA PARKI
Geçtiğimiz ay içerisinde hayatını kaybeden Karabağlar Belediyesi kurucu eski başkanı Sıtkı Kürüm’ün hayatını kaybetmesi üzerine Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Karabağlar’ın ilk kurucu başkanı Sıtkı Kürüm’ü de kaybettik. Ona da buradan Karabağlar halkı adına yaptığı hizmetler adına teşekkür ediyoruz. Kurucu bir belediye başkanı olmak kolay bir iş değil kendisine rahmet diliyoruz. Önümüzdeki günlerde tespit edeceğimiz bir yerde adına yapılacak bir parkta onun adını yaşatmaya çalışacağız. Önümüzdeki meclise yer tespiti yaptıktan sonra önergeyi getireceğiz. Bir kayıpta Deniz Baykal beyi kaybettik. Bu ülkeye hizmeti olan bir genel başkanını kaybettik ona da rahmet diliyoruz” ifadelerini kullandı. 

ÇALIŞAN SAYILARINDA GÜNCELLEME
Karabağlar Belediyesi bünyesinde çalışan işçi sayıları hakkında bilgiler veren Başkan Selvitopu, “Memur 406, sözleşmeli 74 kişi ki bu arkadaşlarımızın bu ay büyük bölümü memuriyete geçecek. Daimi işçi kadrosu 38 kişi. Bu ayki geçici işçi sayısı 61 kişi. Şirket personelimiz 911 kişi. Toplam 1490 mevcutla belediye çalışmaları yönetiliyor” dedi. 

PLAN BÜTÇE KOMİSYONUNA YENİ MECLİS ÜYESİ ATANDI!
Geçtiğimiz aylarda Karabağlar İlçe Başkanlığı görevine getirilen Bülent Sözüpek’in yerine, Karabağlar meclisine yeni katılan meclis üyesi İnan Demirkıran, Sözüpek’in istifa etmesi ile boşalan Plan Bütçe Komisyonu üyeliğine CHP grubunun önerisi ile atandı. Önerilen atama kararı mecliste oy birliği ile kabul edildi.

KARABAĞLAR’DA HASARLI OKULLAR İÇİN ACİL TOPLANTI!
Karabağlar’da bulunan dayanıksız okulların yerlerine yapılacak olan okullar için verilen önergenin acilen İmar Komisyonunda onaylanması için meclise ara verildi. Verilen aranın ardından İmar Komisyonu’ndan gelen önerge oy birliği ile kabul edildi. 

Önerge ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Selvitopu, “Bunlar depreme dayanaklı olmayan okullar, Milli Eğitim Bakanlığı’nca tespit edilmiş biran önce yenilenme gerekiyor bunun içinde ruhsat vermemiz gerekiyor ancak, tespit edilmiş bir an önce yenilenmeleri gerekiyor. Bundan dolayısıyla bu plan ve parsellerin bulunduğu plan ile ilgili yargı kararı var. Bundan dolayı sıkıntı var. Bi ran önce çözülmesi adına Meclisin karar alıp uygulamaya geçmesi gerekiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesine gönderip zamanı iyi kullanmak gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

Verilen aranın ardından Karabağlar Meclisinin 1. Bileşeni 2. Oturumu Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu Başkanlığında yeniden açıldı.

4 BİNİN ÜZERİNDE DEPREMZEDE KARABAĞLAR’A YERLEŞTİ
Yaşanılan afet sonrasında deprem bölgesine yapılan yardımları anlatan Başkan Selvitopu, Şuana kadar 7 TIR ve kamyonun gönderildiğini ve yapılan yardımalrın değerinin 2 milyon lirayı geçtiğini söyledi. Başkan Selvitopu sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Vatandaşlarımızın katkıları var. Bunlar ile ilgili bir hesap yapamadık, ancak sosyal hizmetlerde kayıtlı. Deprem bölgesine intikal ettirdik. İlk günlerde battaniye, giyim eşyası ve gıda malzemeleri ulaştırıldı. Bugünde 2 aracımız deprem bölgesine ulaştırıldı. Yardımlarımız devam edecek, ayrıca Osmaniye ilimize ulaştırılmak üzere 500 adet gıda paketi Büyükşehir Belediyemize teslim edildi. Depremle ilgili bizim iki tür çalışmamız var. Bir, yapılan yardımlar ikincisi ise, depremzedelerimizin Karabağlar’da yerleşmesi... 4 binin üzerinde depremzede vatandaşımız geldi. Ve buraya gelen depremzedelerin ihtiyaçlarına dönük çalışmalarımızda devam ediyor. Elimizden gelen her şeyi yapamaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız devam edecek. 10 ilimizdeki insanlarımız sığınabildikleri yerlere gidiyorlar. Bu insanlarımız bizim misafirlerimiz, kurum olarak elimizden geleni vermeye gayret ediyoruz. Hem bölgeye yardımlarımız gidecek, hem de buraya gelen yurttaşlarımıza en iyi şekilde hizmet edeceğiz. Ev eşyası ihtiyaçları var. Vatandaşlarımızı rencide etmeden ulaştırmaya çalışıyoruz. Bize bölgeden gelen Yeşilyurt ve Bozyaka Devlet Hastanelerimizde yaralı vatandaşlarımız var. Onlara da orada bakılıyor. Bu konuda da özenli davranıyoruz” 

SİYASET ÜSTÜ BAKILMALI
Karabağlar Belediyesi'nin 2000 hektarlık alanda yaptığı revizyon imar planlarıyla sağlıklı bir kent dokusu yaratılması için uğraştığını belirten Başkan Selvitopu, kentsel dönüşüm konusuna da siyaset üstü bakılmasını istedi. Merkezi idare ve yerel yönetimin birlikte hareket etmesinin önemine dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Bu ülkenin birikimli, alanında uzman insanları var. Hep birlikte tartışarak doğru çözümlerde buluşmak zorundayız. Vatandaşlarımızı kar hırsına kurban etmeden, sağlıklı yapılara kavuşturmalıyız” diye konuştu.

PAZARYERLERİNDE İBADETHANEYE İHTİYAÇ VAR
AK Parti Meclis Üyesi Hüseyin Uzun, Karabağlar ilçesinde bulunan kapalı pazaryerlerinde vatandaşların ibadethaneye ihtiyaçları olduğunu söyleyerek “Karabağlar’da 5 tane pazar yerimiz var. Bu pazar yerlerinde vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu mescit alanlarının kısıtlı olduğu ve bazılarında hiç olmadığı daha öncede dile getirilmişti. Yine bize bu talepler geliyor. Bizim sizden ricamız, vatandaşlarımıza ibadet etmek isteyen insanlara bu kolaylığın sağlanmanız. Diğer bir husus. Engelliler için Karabağlar’da siz 2014 yılında bu makama gelirken, güzel planlar yapmıştınız, 8-9 yıl geçti ancak engelliler için Karabağlar çok başarılı bir ilçe sayılmaz. Bu konuda umarım kısa sürede bir yol kat edilir. Karabağlar’da daha önce dile getirmekte olduğumuz Gaziemir-Aktepe pazar yerinin sonu olan ve şu anda İZBETON’un şantiye kuruduğu alanda, yolun gidişi kapatılarak ikiye bölündü. İkiye bölünme sonucunda yol kenarında bulunan gecekondu ev sıkıntı yaratıyor. Burasının bir an önce istimlak edilerek çözülmesini rica ediyoruz. Köşedeki gecekondunun oluşu, ciddi bir trafik sıkıntısı gerçekleştiriyor. Bir başka önerim olacak Karabağlar ilçemize baktığımız zaman her sektör üzerinde işletmeler var. Karabağlar’ın merkez bölgelerinde özellikle ihtiyacı olan insanların ayakkabı boyayacak alanlar oluşturarak, burada ihtiyacı olan ayakkabı boyacıları istihdam edilebilir. Hem milletimize hizmet sunulması hem de, 3-5 kuruş vatandaşlarımızın gelir sağlayacağı bir proje olabilir” dedi.

DEMOKRASİ ÜNİVERSİTE’Sİ KAMELYA TALEP EDİYOR
Söz alan MHP Meclis Üyesi Metin Altınağız, “Yaşadığımız afetten dolayı hepimize başsağlığı diliyorum. Deprem sebebi ile milletimiz elinden geleni yapıyor bunu takdir ediyoruz. Canı gönülden her çalışana teşekkür ediyorum. Demokrasi Üniversitesi’nin bazı ihtiyaçları var. Vaziyet planları ile ilgili bazı planları gönderdim. Demokrasi Üniversitesi öğrencileri korumak için çeşitli kamelyalar talep ediyor. Belediyemizin bazı yerlere çeşitli temeller atarak kamelya yapılması lazım. Bununla ilgili bir ricam olacak sizden. Ve sokak hayvanları için bir yaşanacak alan talep ediyorum sizden” dedi. 

İMAR AFFININ BU SAATTEN SONRA ÇIKMA ŞANSI YOKTUR!
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan meclis üyelerinin isteklerine cevap veren Başkan Selvitopu, “Pazaryerlerimizde mescit olduğunu biliyorum, sadece Yaşar Kemal pazaryerinde bir eksik vardır. Buna baktırırız. Engelli vatandaşlarımızın hakkında olan temennilere katılmamak mümkün değil ancak öyle sokaklarımız var ki engeli olmayan insanlarımız bile oralarda zorlukla yürüyor. Bu da bizim gerçeğimiz. Tabii bunlarında zaman içerisinde düzelmesi gerekiyor. Karabağlar Belediyesi olarak yaptığımız her çalışma güvenli yapılar elde etmek içindir. Her çalışmamızın temelinde insan sağlığı ve güvenliği vardır. Tabi ki eksiklerimiz vardır… Karabağlar’ın oluşumu yaklaşık 1970’li yıllardan ele alırsak aşağı yukarı 60 yıllık bir geçmişi var. Tabii bu süreci çok kısa tutma şansımız yok. Ancak buradaki çarpık yapılaşmayı bir düzene sokmak bizim de hedefimiz. Bir taraftan da kentsel dönüşüm çalışmalarımız var. Ancak depremlerde şu ortaya çıkmıştır ki, yerel yönetim olmazsa dönüşümde olmaz. Ancak merkez idaresi olmadan da dönüşüm olamaz. Bir arada çalışarak bu sorun ile başarılı bir şekilde mücadele edebiliriz. İş birliği içerisinde çalışarak başarabiliriz. Bu konuların kararlarının uzmanları tarafından verilmesinin daha uygun olduğunu düşünüyorum. Bu konuda bilgi birikimli insanlarımız var. Bu insanlarımızın görev alarak daha sağlıklı hale gelmek için çalışılması lazım. Belli bir süre sonra bu konu üzerinde de yeni çalışmalar yapılacaktır. Ayakkabı boyacısı konusu ile ilgili talep olursa yaparız. Bana intikal eden bir durum olmadı ancak arkadaşlarımız baksınlar. Yapılabilecek yerlerimiz var. Hayvanların doğal yaşam alanları ile ilgilide yasal bir düzenleme şart. Biz alan bulmakta zorluk çekiyoruz. Kamu mülkiyetinde olan arazilerde, bu konudaki yasal düzenleme ile herkese bir sorumluluk getirilmesi lazım. Belediye olarak en güçlü şekilde hizmet veren bir kurumuz. Sorunumuz, sıkıntımız çok. Yapılacak işler çok. Bunları bu acı olayları yaşadıkça bir kez daha yaşıyoruz. Zaten acının büyüklüğü bize bu sefer kolay kolay unutturmayacak. Artık bana göre imar afları noktalanmıştır. İmar affının bu saatten sonra çıkarılma şansı yoktur! Sağlıksız bina yapmaya kimsenin hakkı yok… Deprem öldürmez bina öldürür. Bina hasar görse de insanlar içlerinden sağlıklı çıkabiliyorlar. Doğru çözümlerde buluşmak zorundayız. Bundan kaçış yok! Depreme dayanaklı binalar yapabilmek için elimizde her imkan var. Her şeyden önce insan hayatını yüce tutmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 
Kahramanmaraş'ta 4,3 büyüklüğünde deprem
 
Başkan Sandal'dan AK Parti ve MHP'li üyelere çağrı: Bayraklı'yı da afet bölgesi ilan edelim!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Uzundereli 2 Mart 2023 Perşembe 11:54

Evet evet bakalım yapalım boş boş sözler duymak artık halkı usandırdı inşallah ülkemize bir felâket gelmez,Izmiri uyuttunuz ve uyutuyorsunuz beceriksizlik Izmır'de tavan yapmış durumdadır...

Yorumu oyla      10      4  
Huseyin 1 Mart 2023 Çarşamba 21:46

2012den beri kentsel dönüşüm projesi kapsamında olan yerleri itiraz ediyor ve mahkeme kararıyla durdurmak için ne gerekiyorsa yapıyorsun belediye deki sehirplancilari mimar larda dahil beton rant ülke elden gidiyor hikaye si bitti şimdi yargilanmaniz yakın olacak inşallah

Yorumu oyla      11      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mecliste yardım raporu… Çiğli afetzedelere kucak açtı
Çiğli Belediyesi Meclisi, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde depremzedeler ...
Bornova’da önerge gerilimi!
Deprem felaketi gündemi ile başlayan Bornova Belediyesi Mart Meclisi önerge ...
Büyükşehir'den trafik hamlesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca metrosunun yapımını sürdürüyor. Hattın ...
 
Üniversiteli Kadınlardan Başkan Çerçioğlu'na ziyaret!
Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Aydın Şubesi Başkanı Dilek Muslu ve ...
Başkan Batur'dan 'deprem' eleştirilerine yanıt: Önce aynaya bakın!
Konak Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı ilk oturumu Konak Belediye ...
Özgener’in planları için kritik aşama!
İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in ortağı olduğu Artı Üç Yapı ...
 
Başkan Koştu, deprem bölgesinde... 'Yaralarımızı sarmaya devam edeceğiz'
Asrın felaketi depremin meydana geldiği 11 il arasında bulunan Osmaniye'nin ...
Afet gönüllülerine eğitimler başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, olası bir depremin ardından kentte arama ...
Başkan Selvitopu’ndan ‘fahiş kira’ çıkışı: Fırsatçılıkla değil dayanışma ile atlatalım!
Deprem sonrasında yaşanan kira artışlar ile ilgili vatandaşlara çağrıda ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva