HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Mart 2023 Çarşamba - 19:49

Mecliste yardım raporu… Çiğli afetzedelere kucak açtı

Çiğli Belediyesi Meclisi, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde depremzedeler için “Afet Koordinasyon Birimi” kurma kararı aldı. Mecliste açıklama yapan Başkanvekili Ali Rıza Koçer, 600’ün üzerinde afetzedenin barınma sorununu giderdiklerini kaydetti. AK Parti Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe ise Çiğli Belediyesi’nin afet anından itibaren başarılı bir sınav verdiğini kaydederek kutladıklarını belirtti.

Mecliste yardım raporu… Çiğli afetzedelere kucak açtı

EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediye Meclisi Mart ayı birinci oturumu Başkanvekili Ali Rıza Koçer idaresinde gerçekleştirildi.

Meclis gündeminde ise 11 kentte büyük yıkıma neden olan deprem felaketi damga vurdu. Çok sayıda vatandaşın göç ettiği kentte belediyenin atacağı adımlar konusunda AK Parti ve CHP grupları arasında uzlaşı sağlandı.

Afet bölgesinden Çiğli’ye gelen daha iyi hizmet verebilmek için Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde ‘ Afet Koordinasyon Birimi’ kurulması mecliste kabul edildi. Ayrıca Çiğli Belediyesi’nin Kaklıç’ta kurduğu “Kurutulmuş Sebze Ve Sağlıklı Atıştırmalıklar Tesisi”nde kadınların çalışmalar yürütmesi amacıyla Flamingo Kadın Tesisi ve Çiğli Belediyesi arasında  protokol imzalanması önergesi meclise geldi. Tesiste kurutulan sebzelerin Çiğli Belediyesi tarafından deprem bölgesine gönderileceği belirtildi.

GÜMRÜKÇÜ VE ÇALIŞANLARI KUTLUYORUM
AK Parti Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe, mecliste söz alarak “Yardım konusundaki düzenli ve sistemli çalışmasından dolayı Çiğli Belediyesi ve vatandaşlar ile gurur duydum. Tüm gelen yardımları ayrıştırarak, üzerine neyin ne olduğunun yazılarak deprem bölgesine yardımlar ulaştı. Bu konuda ben başkanımız Utku Gümrükçü ve belediye çalışanlarını gönülden kutluyorum. Afet Koordinasyon Birimi kuracağız. Bu da çok doğru ve güzel. Bir Çiğli Meclis üyesi olarak çok mutlu oldum, AK Parti Grubu olarak da her türlü desteği size vermeye hazırız. İzmir’de deprem bölgesi… İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde deprem konusunu çok çakgündeme getiren bir meclis üyesiyim. Hatta Büyükşehir bünyesinde deprem dairesi kurulması için önergeyi veren meclis üyesisiyim. Israrlarım sonucunda daire başkanlığını biz kurdurduk. Yine depremle ilgili Büyükşehir bünyesinde deprem birimi kurulması için önerge veren meclis üyesiyim. Büyükşehir binasının sağlam olmadığını ve bir gün başımıza yıkılacağını söylediğimde Büyükşehir’deki meclis üyeleri beni tiye almışlardı. Şu an ise belediye binası yerle bir… Deprem bölgesinde yıkılan belediye binalarını gördük. Bizim de binamız sağlam değildi. Hepsi 99 öncesi o günkü yönetmeliklere göre yapılmış binalar… 2000 sonrası binaların da sorunlu olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

"600’ÜN ÜZERİNDE  DEPREMZEDENİN BARINMA GİDERLERİNİ BİZ KARŞILIYORUZ"
Başkanvekili Ali Rıza Koçer, ilçede 600’ün üzerinden afetzedenin barınması konusunda çözüm ürettiklerini belirterek “Bu milletin ruhunda olan dayanışmayı Çiğli’de gözlerimizle gördük. Hiçbir parti ayrımı olmaksızın 35 tırın üzerinde yardım gönderdik. 3 bin 200’den fazla depremzedeye  çeşitli yardımlarda bulunduk, 600’ün üzerinde depremzede vatandaşımızın da barınma sorununu belediye olarak çözdük. İnşallah bir daha böyle bir afeti yaşamayız. Elbette deprem doğal bir afet ama önemli olan bizim gerekli önlemleri almasıdır” diye konuştu.

BOZTEPE: SASALI’DA TİCARİ ALANA VİLLALAR YAPILIYOR
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Partili Boztepe, Sasalı’da bulunan ve 3’ncü Derece SİT Alanı olan arazide konutlaşma yapıldığını dikkat çekti. Alanın planlamada ticari geçtiğini ve yapılan konutlarınbüro adı altında satıldığını kaydeden Boztepe “Sasalı planları yapılırken orada ticari, sanayi yerleri var. 15 bin metrekarelik bir alan ve ticaret planlı… Burada 15 dönüme yapılacak inşaat hakkı 700 metrekare… Orada konut yapamazsınız. Burası 3’ncü Derece SİT alanı olduğu için Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun bağlı olduğu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda planlar onaylanıyor. Burada 25 villa, 50 tane dubleks olmak üzere rezidans yapılmış. 20 tane hakkı yok. Haydi yaptı diyelim. 20 bağımsız yapacağı yere 75 tane bağımsız yapmış. Bu nasıl bir gözü doymuşluk? Akşam yatarken 50-100 dairesi olan kişi sabah kalktığında kendisini çorba kuyruğunda buluyor. Hayat bu.. Bunlar ayrıca satış yaparken oraya konut yazamayacakları için büro yazıyorlar. Biz buraya büro yaptık diyorlar. Havuzu falan var. Böyle büro olur mu? Büro falan değil. Oraya nüfus gelecek.Bu konuda başkanımız geldiğinde bilgi istiyorum. Kim buraya ruhsat verdiyse bizim dönemimiz mi, önceki dönemler mi bilmiyorum bunlara oturma raporu vermemeli. Verildiyse de yanlış yapılır, suç işlenir. Konunun takipçisi olacağım. Burada biz inşaat ruhsatı, oturma raporu veririz. Ancak bölge Tabiat Varlıkları Koruma’nın planları… Biz aslında burada 2-3 kere yanlış iş yapıyoruz.    

 
Bornova’da önerge gerilimi!
 
Kahramanmaraş'ta 4,3 büyüklüğünde deprem
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da önerge gerilimi!
Deprem felaketi gündemi ile başlayan Bornova Belediyesi Mart Meclisi önerge ...
Büyükşehir'den trafik hamlesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca metrosunun yapımını sürdürüyor. Hattın ...
Üniversiteli Kadınlardan Başkan Çerçioğlu'na ziyaret!
Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Aydın Şubesi Başkanı Dilek Muslu ve ...
 
Başkan Batur'dan 'deprem' eleştirilerine yanıt: Önce aynaya bakın!
Konak Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı ilk oturumu Konak Belediye ...
Özgener’in planları için kritik aşama!
İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in ortağı olduğu Artı Üç Yapı ...
Başkan Koştu, deprem bölgesinde... 'Yaralarımızı sarmaya devam edeceğiz'
Asrın felaketi depremin meydana geldiği 11 il arasında bulunan Osmaniye'nin ...
 
Afet gönüllülerine eğitimler başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, olası bir depremin ardından kentte arama ...
Başkan Selvitopu’ndan ‘fahiş kira’ çıkışı: Fırsatçılıkla değil dayanışma ile atlatalım!
Deprem sonrasında yaşanan kira artışlar ile ilgili vatandaşlara çağrıda ...
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde söz çocukların
İzmir’de 15-21 Mart tarihlerinde düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva