HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Ocak 2014 Çarşamba - 17:41

Flaş: Aliağa Belediyesi’ne imar rantı soruşturması

İzmir’in Aliağa İlçesi'nde, bazı sanayi kuruluşu ve kişilere imar değişikliği ile rant sağladıkları ileri sürülen CHP'li Belediye Başkanı Turgut Oğuz'un oğlu H.C.O. ile belediye çalışanlarının da aralarında bulunduğu 13 kişinin, ifadelerine başvurulmak üzere emniyete çağrıldığı bildirildi.

Flaş: Aliağa Belediyesi’ne imar rantı soruşturması

İZMİR - Aliağa Cumhuriyet Savcılığı'na çeşitli tarihlerde, ilçedeki bazı sanayi kuruluşu ile kişilere imar değişikliğiyle rant sağlandığı iddiasıyla 15 ayrı suç duyurusunda bulunuldu. Bunun üzerine harekete geçen savcılık, soruşturma başlattı.

Mülkiye Başmüfettişi'nin 19 Ekim 2012 tarihli, Aliağa Mal Müdürlüğü'nün 3 Aralık 2012 tarihli, Şehir Plancıları Odası'nın kurduğu heyetin 19 Aralık 2012 tarihinde düzenlediği raporlar ve bir yılı aşkın teknik takibin ardından savcılık, şüpheli 13 kişinin ifadelerine başvurulması için Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadale Grup Amirliği ekiplerine talimat verdi.
 
Bunun üzerine polis, Belediye Başkanı Turgut Oğuz'un hafriyat işleriyle uğraşan oğlu H.C.O., Aliağa Belediye Başkan Yardımcıları M.N.B. ve U.E., Aliağa Belediyesi Özel Kalem Müdürü Ö.K., CHP'li Aliağa Belediye Meclis Üyeleri B.E., H.K. ve İ.K., Aliağa Belediye Şirket Müdürü U.K. ile Aliağa Belediyesi Çevre Müdürü T.G., Belediye Danışmanları M.G. ve B.A., İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa İtfaiye Grup Müdürü Z.E. ve müteahhit İ.A.'yı bu sabah telefonla arayıp, ifade vermeye davet etti. Davet üzerine emniyete gelenlerin ifadelerinin alınmasına başlandığı öğrenildi.


 
BELEDİYEDEN FLAŞ AÇIKLAMA
Yazılı bir açıklama yapan Aliağa Belediyesi inceleme kapsamında çalışanların ifadelerinin alındığını ve herhangi bir gözaltı yaşanmadığını bildirdi.
 
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz da Aliağa Cumhuriyet Savcılığı’na başvurarak Denetim Raporunu verdim. Bunun üzerine başlatılan soruşturma ve müfettiş incelemelerinin ardından Emniyet Müdürlüğü tarafından ifadeler alınmaya başlanmıştır. 2009 yılından bu yana şeffaf, hesap verebilir, denetlenen bir yönetim anlayışıyla Aliağa’ya hizmet vermekteyim” dedi.
 
Aliağa Belediyesi’nin geçtiğimiz yılki Meclis İç Denetim Raporu’nda belirtilen bazı tespitler üzerine Aliağa Belediye Başkanı Sayın Ömer Turgut Oğuz, Denetim Raporunu Aliağa Cumhuriyet Savcılığı’na yazı ile ileterek incelenmesini talep etmiştir. Bunun üzerine Aliağa Cumhuriyet Savcılığı tarafından Soruşturma başlatılmıştır.
 
Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bu soruşturma kapsamında 21 Ocak 2014 tarihinde bazı belediye çalışanlarımız telefonla aranarak ifadeye çağırılmıştır. Aliağa Emniyet Müdürlüğünde ifadelerin alınmasına devam edilmekte olup herhangi bir gözaltı kararı bulunmamaktadır. 
 
Aliağa Belediyesi’nin tüm iş ve işlemleri her zaman adli denetime açık olup; 2009 yılından bu yana şeffaf, hesap verebilir, denetlenen bir yönetim anlayışıyla Aliağa’ya hizmet vermekteyiz. Hukukun üstünlüğüne ve adaletine güveniyoruz. Adli Soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için tüm çabamızı göstermekteyiz.
 
OĞUZ: RAPORLARI TESLİM ETTİM
Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Soruşturmanın kendi başvurusu üzerine başlatıldığını ifade ederek; “Belediye Meclisimizin Denetim Kurulu tarafından hazırlanan geçen yılki “Belediye İç denetim Raporu”nda tespit edilen bazı hususlar üzerine konunun adli makamlarca incelenmesi için Aliağa Cumhuriyet Savcılığı’na başvurarak Denetim Raporunu verdim. Bunun üzerine başlatılan soruşturma ve müfettiş incelemelerinin ardından Emniyet Müdürlüğü tarafından ifadeler alınmaya başlanmıştır. 2009 yılından bu yana şeffaf, hesap verebilir, denetlenen bir yönetim anlayışıyla Aliağa’ya hizmet vermekteyim. Hukukun üstünlüğüne ve adaletine güveniyorum” şeklinde konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmmet 23 Ocak 2014 Perşembe 03:44

dinime küfreden müslima olsa....

Yorumu oyla      11      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konaklı minikler tatilde müzelere gidiyor
24 Ocak tarihinden başlayarak 9 Şubat’a kadar sürecek olan yarıyıl tatilinde ...
İzmir’de düğün var: 8.IF Wedding coşkusu
Alanında Avrupa’nın en iddialı fuarları asında yer alan IF WEDDING FASHION ...
Uğur Mumcu Bornova’da da anılacak
Bornova Belediyesi, Devlet Tiyatroları Opera ve Bale Çalışanları Yardımlaşma ...
 
Bornova Şoförler Odası’nda Başkan Sındır’la dostluk havası
Esnafla işyerlerinde, sokaklarda bir araya gelip sorunlarına çözüm üreten ...
Tütüncüoğlu’ndan tüm başkanlara doğa için birlik çağrısı
Yarımada’ya dayatılan RES, orkinos çiftlikleri sorununun, bölgeyi “sömürge ...
İzmirli gelinlikçilere tasarım desteği
İzmir Akdeniz Akademisi, If Wedding Fashion İzmir Fuarı çerçevesinde ‘Yeniden ...
 
If Wedding'e muhteşem gala
İzmir’in yüz akı fuarlarından If Wedding Fashion İzmir’in galası, kentte moda rüzgarı estirdi.
Keskin’den pazarcılara işgaliye desteği
Kent ekonomisinde önemli bir yere sahip pazarcıların çalışmalarına destek ...
İzmir’in Atatürk Müzesi 10 Kasım’a yetişiyor
İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Atatürk Müzesi'nde incelemelerde bulundu.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva