HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Ocak 2014 Çarşamba - 10:14

Tütüncüoğlu’ndan tüm başkanlara doğa için birlik çağrısı

Yarımada’ya dayatılan RES, orkinos çiftlikleri sorununun, bölgeyi “sömürge toprağı”na dönüştürmeye çalıştığını vurgulayan Tütüncüoğlu, sömürü mantığına karşı başta Kocaoğlu olmak üzere tüm belediye başkanlarını desteğe ve birlikte hareket etmeye davet etti.

Tütüncüoğlu’ndan tüm başkanlara doğa için birlik çağrısı

İZMİR - Çeşme Belediyesi’nin endişelerine, yöre halkının karşı çıkmasına rağmen ilçede yerleşime yakın rüzgar enerji santrallerinin (RES) yapım çalışmalarının başladığını ve hızla devam ettiğini söyleyen Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, duruma tepki gösterdi. Firma için, Ovacık Mahallesi’nde yolların açılmaya başlandığını kaydeden Tütüncüoğlu, Çeşme’de şimdiye kadar RES’lerin destekçisi olduklarını fakat yerleşim birimlerine birkaç yüz metre mesafede enerji üretim sahası kurulmasının hem halk sağlığı hem de kent gelişimi düşünüldüğünde kabul edilmesi mümkün olmayan bir durum olduğunu açıkladı.
 
HALKI KARŞINDA DURUYOR
Başkan Tütüncüoğlu, sadece Çeşme’de değil, Karaburun, Seferihisar ve Urla’nın dahil olduğu tüm Yarımada’da yerinde inceleme yapılmadan, yerel yönetimlerin görüşü alınmadan, bölge halkının tamamının karşı olması bile önemsenmeksizin, “yapacağım, olacak” mantığıyla RES, orkinos çiftlikleri ve katlı konut çalışmaları yapıldığını söyledi. Hükümetin, Yarımada’nın bozulmamış doğal güzelliklerini, “sömürülmeye hazır bir alan” olarak algıladığını vurgulayan Tütüncüoğlu, “Yarımada, sanki ülkeye bağlı değilmiş gibi sömürgeci devletlerin mantığıyla bölgeye ve halka verileceği zarar düşünülmeden hareket ediliyor” diye konuştu.
 
ELEKTRİK SAHASI MI?
Bu ülkede politik görüş, sağ ve sol eğilimler fark etmeksizin şimdiye kadar ki tüm hükümetlerin ve yerel yönetimlerin, Yarımada’nın bozulmamış yapısına saygı gösterdiği ve buna uygun tutum sergilediğini hatırlatan Başkan Tütüncüoğlu, “Bugün, iktidarda olan Hükümet, sadece Çeşme’de de değil, Karaburun, Seferihisar, Urla korkunç sömürme ve yok etme politikası izliyor. Korumak için emek sarf ettiğimiz her şeyi yok etmek ister gibi bir tavır sergiliyor. Yarımada’nın eşsiz denizi dedik, balık çiftlikleri kurdular;  rüzgar ve doğal ortamda yaşıyoruz dedik, evlerimizin dibini elektrik üretim sahası ilan ettiler” diye konuştu.


 
TURİZMİ BİTİRECEKLER
Çeşme’de ve Yarımada’da RES’e karşı olmadıklarını belirten Tütüncüoğlu, sıkıntının santrallerin kurulmaya çalışıldığı bölgelerin kente, evlere yakınlığı nedeniyle, ilçe ve halkı düşünülmeden seçilmiş olması olduğunu kaydetti. Tütüncüoğlu, ilçede şu an kent yerleşim yerlerinin sadece birkaç yüz metre uzağına kurulmaya çalışılan birden fazla RES projesi olduğunu kaydetti. Birçok bilimsel araştırmaya göre rüzgar türbini kanallarının algılanıp gözlemlenmeyen titreşimlerinin duyu ve sinir sistemini olumsuz etkilediğini “Rüzgar Türbini Sendromu” denilen tıbbi bir vakaya neden olduğunu hatırlatan Tütüncüoğlu, “Turizm kentinde insanların sinir sistemini etkileyecek bir yatırım yapıp, turizmi mi bitirecekler” dedi.
 
BİRLİK OLALIM
Rüzgar Türbini Sendromu nedeniyle, birçok yerde santrale yakın oturan insanların taşınmak zorunda kaldığını söyleyen Tütüncüoğlu, “Yerlinin kaçtığı yere, turist gider mi?” diye sordu. Belediyelerin “sömürme” düzenine karşı tek yürüttükleri mücadeleyle başarıya ulaşmaları zor olduğu için birlik çağrısı yapan Tütüncüoğlu, başta Urla, Seferihisar, Karaburun belediye başkanları ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu desteğe ve birlikte hareket etmeye davet etti. Kurucu ve Onursal Başkanı olduğu Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin de süreç içerisinde yer alması gerektiğini savunan Tütüncüoğlu, “Bugün bunu yapmazsak, bizden sonraki nesil Yarımada’nın güzelliğini ancak hikayelerde dinler” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bülent ışık 22 Ocak 2014 Çarşamba 15:56

El parası ile hovardalık yapmak diye bir tabir vardır. sıcak para ile tüketime dayalı olarak büyüdük ama deniz bitti.Parasal genişleme sonucu gelen parayı üretimin finansmanında değil konut ve alt yapının finansmanında kullandık.Geçmiş olsun.

Yorumu oyla      15      5  
O.T 22 Ocak 2014 Çarşamba 11:52

Tütün gitti, anason gitti, kavun gitti, domat gitti, enginar gitti gidiyor... Sakız ağacı, sakız koyunu küçük dokunuşlara aldırmıyor, üretim yerinde sayıyor. Benzeri doğal kayıpların hiç olmazsa durdurulması gerekiyor ya, gözler hemen Çeşme yerel yönetimine çevriliyor. Betonlaşmanın altında inim inim inleyen ilçelerle aynı akibeti paylaşmak istemeyen yerel yönetimi kendi ilçesinde betonlaşmanın minimuma indirgenmesi kesmiyor. Yeşili arttırmak istiyor. Daha büyük parsellere daha az imar uygulamasına geçilme aşamasında ise TOKİ sırıtarak çıkageliyor ve yeşilin böğrüne böğrüne soyu tükenmekte olan Çeşme limonunu amansızca sıkıyor. Dünyada 'doğayı tahrip etmeyen enerji üretimi' diye kabul edilen RES'ler Çeşme'de şekil değiştiriyor, birdenbire doğa katliamcısı rolüne giriveriyor. Doğayı yatırarak iştahla içine etmeye kararlı RES yatırmcılarını yanına almış İktidar da, Çeşme'deki bi avuç doğa savaşçısının peşine halkın düşmesini engellemek için bilgi kirlilğine izin veriyor, kafaların karışmasından medet umuyor. Çeşme'nin doğasını ve Çeşme'nin doğasından fışkıran doğal ürünlerini vahşi ellerin vahşetinden kurtarma azmini henüz yitirmeyen o bi avuç insan, bi o yana, bi bu yana savrulup duruyor umutla. Başkan'ın tam da burada feryat şeklindeki uyarısı çok yerinde. Güçlerin birleştirilmesi elzem. Alık alık bakmanın alemi yok. Denizdeki son balığa sıra gelmeden...

Yorumu oyla      18      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli gelinlikçilere tasarım desteği
İzmir Akdeniz Akademisi, If Wedding Fashion İzmir Fuarı çerçevesinde ‘Yeniden ...
If Wedding'e muhteşem gala
İzmir’in yüz akı fuarlarından If Wedding Fashion İzmir’in galası, kentte moda rüzgarı estirdi.
Keskin’den pazarcılara işgaliye desteği
Kent ekonomisinde önemli bir yere sahip pazarcıların çalışmalarına destek ...
 
İzmir’in Atatürk Müzesi 10 Kasım’a yetişiyor
İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Atatürk Müzesi'nde incelemelerde bulundu.
Karaburun’un tezgahları çiçek açtı
Doğal güzelliklerin birbiriyle rekabet edercesine arzı endam eylediği ...
Selçuk'un çehresi değişiyor
Selçuk’un giriş kapısı olan Ayasuluk Kalesi’nin Röleve, Restitüsyon, Restorasyon, ...
 
Güzelbahçe Meclisi’nden başarılı futbolculara ödül
Güzelbahçe Belediye Meclisi, Güzelbahçe Belediye Spor Futbolcularını ödüllendirdi. ...
Konak ve CHP’li gençlerden örnek proje
Konak Belediyesi ve CHP Konak gençlerinin sosyal sorumluluk projeleri ...
Başkan Kocaoğlu Karşıyaka tramvayını tanıttı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Karşıyaka Tramvayı ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva