HABERLER>EKONOMİ
7 Temmuz 2021 Çarşamba - 11:40

Federasyon Başkanı Atilla: Rotary yeni dönemde halka dokunacak!

Uluslararası Rotary 2440 Bölgesi rotaryenleri, Federasyon Başkanı Nedim Atilla’nın katılımıyla gerçekleşen toplantıyla 2021-2022 dönemi hedef ve projelerini aktardı. Federasyon Başkanı Atilla,   “Halka doğrudan dokunacağımız, dünyaya ilişkin düşüncelerimizi dile getireceğimiz bir dönem olacak bu dönem. Biz gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla halkımıza dokunmak istiyoruz” dedi.

Federasyon Başkanı Atilla: Rotary yeni dönemde halka dokunacak!

Menduha Ceylan/EGEDESONSÖZ- Uluslararası Rotary 2440 Bölge Federasyonu 2021-2022 Dönemi, Nedim Atilla'nın Federasyon Başkanı görevini devralmasıyla birlikte 1 Temmuz’da başlamıştı. Yeni dönemin temasını, “Hizmetlerimizle hayatları değiştirelim” olarak belirleyen federasyon, düzenlenen basın toplantısıyla dönem boyunca yapacakları çalışmaları aktardı.

Toplantıya, Rotary 2440’ıncı Bölge Federasyon Başkanı Nedim Atilla, 8’inci Grup Guvenör Yardımcısı Banu Lebe, Sürdürülebilir Dünya Komitesi Başkanı İsmail Gökhan Çıtak, Gerçek Gıda Komitesi Başkanı Şengül Kavasoğlu, Organ Bağışı Komitesi Başkanı Merve Baykan, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Kadın ve Çocuk Hakları Komitesi Başkanı Banu Dinçer, Karşıyaka Rotary Kulübü Başkanı Şebnem Guda, İzmir Rotary Kulübü Başkanı Erdal Miskioğlu ve diğer rotaryenler katıldı.

Toplantı açılışını yaparak açılış konuşmasını yapmak üzere Başkan Atilla’yı davet eden 8’inci Grup Güvenör Yardımcısı Banu Lebe, “Bizler yeni döneme ‘hizmetlerimizle hayatları değiştirelim’ diyerek büyük bir heyecanla başlıyoruz” dedi.

ATİLLA: FARKINDALIK YARATMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ
Federasyon Başkanı Atilla, yeni dönemde yaptıkları çalışmalar konusunda medyadan destek görmek istediklerini belirterek, “Gazeteci bir bölge başkanı olarak meslektaşlarımın da burada bizimle olması beni çok mutlu etti. Yeni dönemin başlamasıyla, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamalarının hemen ardından Anıtkabir ziyaretimizi yaptık. Rotaryenler bu ülkenin çağdaş unsurları, çağdaş uygarlığın kazanımlarıdır. Medyayı tüm dönem boyunca yanımızda hissetmek isteriz. Halka doğrudan dokunacağımız, dünyaya ilişkin düşüncelerimizi dile getireceğimiz bir dönem olacak bu dönem. Biz gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla halkımıza dokunmak istiyoruz. Bu yıl var olan toplum birlikleri sayımızı 2-3’e katlayacağız. Toplum birliklerini çok önemsiyoruz. Her yerde halkımızla beraber olmak istiyoruz. Organ bağışı meselesini de çok önemsiyoruz, İzmir bu konuda çok başarılı ama yeterli değil... Farkındalık yaratmak için elimizden geleni yapacağız. Bu dönem her şeyin çok güzel olmasını istiyoruz ve bunun en iyi şekilde gerçekleşeceğine inancımız tam. Biz işlerimizi coşkuyla, keyifle yaparız ve işlerimizi gerçekleştirirken bunu sağlayacağımızı düşünüyoruz. Yapacağımız her proje 1 yıl boyunca toplumun her kesimine dokunacak” şeklinde konuştu.

Rotary’nin ‘Kendinden Önce Hizmet’ anlayışı içerisinde; dünyada 200'den fazla ülkede, 1.2 milyon üyesi ile 117 yıllık bir sivil toplum kuruluşu olduğunu aktaran Federasyon Başkanı Atilla, “67 yıldır Türkiye'de 247 kulübü ve 6182 üyesi ile 'Kendinden Önce Hizmet anlayışı ile en acil insani ihtiyaçlara eğilerek, sorunların çözümünde hizmet etmek üzere projeler üretmeye devam ediyor. İzmir'de tam 60 yıldır toplumsal sorunların çözümüne yönelik hizmet üretmek üzere çalışmalarını yürüten, bugün 66 kulüp ve 1600 üyesi ile Rotary 2440 Bölge; salgın ve deprem başta olmak üzere yaşanan bu sıkıntılı süreçte, ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için pek çok faaliyet gerçekleştirmiştir.

Üç ayrı üniversite hastanesine sağlanan solunum cihazlarının teslim edilmesi, 30 Ekim İzmir Depremi'nin hemen ardından oluşturulan Rotary Yaşam Alanı'nda 17 gün boyunca 170 depremzedenin barınma vebenzeri ihtiyaçlarının karşılanması, Rotary Barış Ormanı projemiz kapsamında 40 bin fidanın dikilmesi, eğitime desteği önceliklerinden sayan anlayışımız ile özellikle uzaktan eğitimde ihtiyaçların karşılanması konusunda pek çok çalışmanın yürütülmesi, geliri bu dönemde çalışamayan sanatçılara aktarılmak üzere açılan sanal sergiler, çevre sorunlarına dikkat çeken pek çok eğitici ve farkındalık yaratacak çevre etkinlikleri bu faaliyetlere birkaç örnek olarak verilebilir” ifadelerini kullandı.

7 ÖNCELİKLİ ALANIMIZ VAR!
Rotary'nin; kolektif çalışma bilincine sahip, toplum yararına üretilen hizmetlerde devamlılığı esas aldığını belirten Federasyon Başkanı Atilla, yeni döneme ilişkin önemli projeler ve öncelikli konular hakkında ise şunları söyledi:

"Rotary'nin öncelikli 7 odak alanı olan: Barış ve Anlaşmazlıkların Çözümü- Temiz Su ve Hijyen-Hastalıkların Önlenmesi ve Tedavisi- Anne ve Çocuk Sağlığı- Temel Eğitim ve Okuryazarlık- Ekonomik ve Toplumsal Kalkınma ile Çevre ve Sürdürülebilir Dünya'dır.

Yeni dönemde bu öncelikli alanlarla ilgili emli çabalarımız devam ederken bunlara ek olarak çok önemli bulduğumuz alanlarda da yeni ekipler oluşturduk ve çalışmalara başladık. Bu dönemde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Gerçek Gıda konularında önemli projeler ve toplum yararına hizmetler üreteceğiz. Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinde, toplumda kadınların daha özgür, daha önde bireyler olması ve kız çocuklarının eğitimi konusu başta olmak üzere çalışmalar yapacağız.

Toplum sağlığını ve yaşamını etkileyen en önemli konuların başında yer alan gerçek gıda yani temiz ve sağlıklı topraklarda genetiği değiştirilmiş organizmalar olmadan doğal yöntemlerle üretilmiş ve işlenmiş gıdalar üzerine projeler üreteceğiz.

Çevre ve Sürdürülebilir Dünya, zaten odak noktalarımızdan biri. Ayrıca Organ Bağışı konusunu da çok önemsiyoruz.

Elbette ki tüm bu projeleri, Rotary bünyesindeki ve çok önemsediğimiz gençlerimizin yüksek enerjilerinin desteği ile gerçekleştireceğiz. Biz Rotary olarak iyi şeyler yapmak, insanlığa faydalı olmak üzere bir araya gelmiş gönüllüleriz. Bu projeleri: ilgili kurumlar, yerel yönetimler ve diğer sivil toplum kuruluşları işbirliğinde gerçekleştirmek ve güç birliği oluşturmaktan da memnuniyet duyarız. İşte bu noktada kendimizi, hizmetlerimizi ve projelerimizi kamuoyuna daha iyi anlatabilmek ve Hizmetlerle Hayatları Değiştirebilmek için siz değerli basın mensuplarının desteği ve işbirliği de bizler için çok önemli. Bu Rotary döneminde İzmir’de ilk kez yapılacak birçok işe tanık olacaksınız.”

EKOLOJİK MİYOPLUK YAŞIYORUZ!
Federasyon Başkanı Atilla’nın ardından komite üyeleri, çalışmaları hakkında bilgi vermek üzere söz aldı. Sürdürülebilir Dünya Komitesi Başkanı İsmail Gökhan Çıtak, çevresel sürdürebilirlik çalışmalarında yapılması gerekenlere dikkat çekerek, “Çevre felaketleri olmadan önlemler almak yerine çevreyi kirlettikten sonra temizlemeye çalışmak, sınıfta kaldıktan sonra ders çalışmaya benziyor üstelik doğayı çoğu zaman eski haline de getiremiyoruz. "Bilmediğimin ve görmediğimin bir önemi yoktur" anlayışı ile hep birlikte Ekolojik görme bozukluğu adeta ekolojik miyopluk yaşıyoruz” dedi.

ARTIK HAREKETE GEÇME ZAMANI
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Kadın ve Çocuk Hakları Komitesi Başkanı Banu Dinçer, toplumsal cinsiyet eşitliğinin global bir kavram ve global bir sorun olduğuna dikkat çekti. Türkiye’de yaşanan toplumsal cinsiyet eşitsizliği konuda yaşanan olumsuz örnekleri aktaran Dinçer, dönem boyunca kulüp olarak yapmayı hedefledikleri çalışmalardan şu sözlerle bahsetti:

“Toplumdaki her birey, cinsel kimliğe bakılmaksızın, ekonomik ve toplumsal hayatta karar alma mekanizmalarında, eşit olarak yer aldığında, kadın ve çocuklar tüm haklarından faydalandıklarında, Dünya gerek ekonomik, gerekse sosyal olarak daha adil, daha barış dolu ve daha yaşanır bir yer olacaktır. Biz Rotaryenler, bu amaç doğrultusunda çalışıyor ve toplumumuzda bu konuda farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Eğitimler, seminerler düzenleyip; bu konulara dikkat çekeceğiz. Projelerimizde diğer sivil toplum kuruluşlarından destek alacağız ve topluma çalışmalarımızı duyuracağız. Belediyelerle iş birliği yaparak halkın dikkatini çekeceğiz. Artık harekete geçme zamanı geldi, yeni bir dönem başladı, yeni hizmetler bizleri bekliyor.”

GIDADA DOĞRU BİLGİ AKTARIMI SAĞLANACAK
Gerçek Gıda Komistesi Üyesi Cem Karagözlü, komite olarak yapacakları çalışmalardan bahsederek, “İçinde hayat geçen bir temayla başladığımız için gıdanın hepimiz için vazgeçilmez olduğunu biliyoruz. İyonyalı olarak güneşin altında yaşayan her canlının bu hayattan sağlıklı bir şekilde yararlanması haktır. İster kentte, ister köyde yaşayalım insan olarak bu çevrenin bir parçasıyız ve üzerimize düşenleri yapmalıyız. Gerçek komitesi olarak; güvenli gıda, tarım ve hayvancılık uygulamalarına destek sağlayıp. GDO’su değiştirilmemiş ürünlere dikkat çekeceğiz. Sürdürülebilir bir üretimin farkındalığını yaratmak istiyoruz bu dönem. Bir kere toplumsal bilinci arttırmamız gerekiyor. Öncelikle doğru bilgileri uzmanlardan öğreneceğiz ve aktaracağız. Ülkemizde 3-4 kişinin ağzına bakan bir gıda farkındalığı yaratılmaya çalışılıyor…” ifadelerini kullandı. Pandemi döneminde gerçek gıdaya ulaşmanın öneminin arttığına dikkat çeken Karagözlü, geleneksel gıdaların önemine vurgu yaptı.

TÜRKİYE’DE İLK KEZ İZMİR’DE TRANSPLANT OYUNLARI DÜZENLENCEK
Organ Bağışı Komitesi Başkanı Merve Baykan ise Göztepe Gürsel Aksel stadının açılış görüntülerini sinevizyon gösterisi ile sunarak, çok önemli bir konuya dikkat çekti. Stadın kapasitesinin 27 bin olduğunu aktaran Baykan, Türkiye’de 27 bin 150 kişinin organ bağışı beklediğini belirtti. Baykan, organ bağışı çalışmalarıyla ilgili, “Ülkemizde ilk kez organ nakil ve bağışında öncü şehir olan İzmir’de, Uluslararası 2440 Bölge Federasyonu çatısı altında Transplant Oyunlarını düzenliyor. Dünyada organ bağışında üst sıralarda olan ülkelerin başarısı doktorlar, yerel yönetimler, nakil olmuş olanlar, basın, hükumet ve en önemlisi STK'lar. Biz de bu bilinçle, 27 bin kişiden fazla organ nakli bekleyen hastanın olduğu ülkemizde bu oyunlara ev sahipliği yapıyor olmanın heyecan, gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Rotary'de 2021-2022 yılı hedef ve projelerinin anlatıldığı basın toplantısı, federasyona bağlı kulüplerin bir kısmının dönem projelerini sunmalarının ardından sona erdi.

 
Sokak köpeğini besleyen hayvansevere sopalı tehdit
 
Narlıdere'deki dönüşümde bakanlıktan karar!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Saat yanı maske 8 Temmuz 2021 Perşembe 13:27

Sanırım salgın bitmiş; kimsede maske yok.

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Deniz Patlıcanı üreticileri konuştu: Yunanistan’dan alıyoruz!
Ege Denizi’nde ağırlıklı olarak hasat edilen deniz patlıcanını yurt dışına ...
Bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarih belli oldu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin: Bayram ikramiyeleri SGK ...
Halk toplantıyı yaptırmadı... Selçuk'ta JES isyanı!
Selçuk'un Gökçealan Mahallesi'nde yapılması planlanan ancak çevre halk ...
 
Bakan açıkladı: 'İzmir Mavi' yeniden yola çıkıyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'dan YHT seferleriyle ilgili ...
İş dünyasından ‘otobüs’ çağrısı: Bütün sanayici Büyükşehir’e dua eder!
Hükümeti oluşturan parti ile İzmir'de yerel yönetimde bulunan siyasi partinin ...
Tarım yazarı Yıldırım’dan CHP’li Bayır’a ‘JES’ yanıtı: Enerji için tarımdan vazgeçemeyiz!
TBMM Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu üyelerinden CHP İzmir Milletvekili ...
 
Tarih vererek uyardılar... Yeni zam dalgası yolda!
Üreticiler maliyet artışlarına dikkat çekerek sonbaharda bir zam dalgasının ...
Son yasaklı!
İçişleri Bakanlığı'nın 27 Haziran genelgesinde açılacak yerler arasında ...
İşte memur ve emekli maaşlarına verilen zam!
Haziran ayı ve yıllık enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklandı. Açıklanan ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva