HABERLER>EGE
2 Nisan 2024 Salı - 14:46

Ergün, 610 milyon TL için imzacı bulamadı... Seleften halefe suç duyurusu!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanan ve henüz mazbatasını almayan Ferdi Zeyrek, seçimi kaybeden Cengiz Ergün hakkında ‘görevi kötüye kullanma’ ve ‘resmi belgede sahtecilik’ iddiasıyla savcılığa başvuruda bulundu. Zeyrek, belediyeden aciliyet içermeyen ödemelerle ilgili olarak toplamda 610 milyon TL’lik ödeme yapılması ile ilgili bürokratlara imza atılması için baskı yapıldığını, ancak bürokratların bunu kabul etmediğini belirtti.

Ergün, 610 milyon TL için imzacı bulamadı... Seleften halefe suç duyurusu!

EGEDESONSÖZ- Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kaybeden Cengiz Ergün hakkında, aciliyet içermeyen ödemeler hakkında yetki aşımı ve ödemelerin ilgili personele görevden alınma tehdidiyle zorla yaptıılrmak istendiği iddiası adli makamlara taşındı.

Göreve başlamak için henüz mazbatasını almayan Manisa’nın yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, konu ile ilgili Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’na ihbarda bulundu. Savcılık makamınca soruşturmaya başlandı.

KİMSE İMZA VERMEDİ, ERGÜN’ÜN USULSÜZ İŞLERİNE KİMSE ORTAK OLMAK İSTEMEDİ
Manisa Adliyesi önünde bir açıklama yapan Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanı Ferdi Zeyrek, pazartesi sabahından bu yana Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde olağanüstü bir hareketlilik olduğunu belirtti.  Zeyrek, seçimleri kaybeden Cengiz Ergün’ün belediyeye gidip zorlama ve baskı yoluyla başka kişilere ödeme yaptırmaya çalıştığını kaydetti.

Ferdi Zeyrek, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Cengiz Ergün, şu anda Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kasasında bulunan paraları başka kişilere bir şekilde ödeme yapmak istiyor.MASKİ’den 130 Milyon TL, Büyükşehir Belediyesi’nden de 480 Milyon TL karşı tarafa ödeme yapmak istiyor. Mali İşler Daire Başkanı bu ödemeye imza atmak istemedi. Muhasebede çalışan arkadaşlar da bu ödemeye imza atmak istemediler. Kendilerine dik duruşundan dolayı teşekkür ediyorum.

Ancak Cengiz Ergün bu kişileri çağırdı ve görevlerinden aldı. Daha sonra bu görevi 4 farklı kişiye tebliğ etti. O 4 kişi de bu belgeye imza atmak istemedi.  Onlara da bu duruşlarından dolayı teşekkür ediyorum.

Başka bir çıkar yol bulamayınca Genel Sekreter Yardımcısını dün akşam itibariyle Mali İşler’e atama yapmak istedi. O kişiye imza attıracaktı. O kişi ilk başta bunu kabul etti ama bunun yasal sorumluluğunu görünce o da imza atmak istemedi. Bu sabah itibariyle de muhasebe birimindeki hiçbir arkadaşımız işe gelmeyerek Cengiz Ergün’ün bu usulsüz işlerine ortak olmak istemediler”

DEVLETİMİN, HALKIMIN PARASINA KENDİ PARAMDAN DAHA ÇOK SAHİP ÇIKACAĞIM
Cumhuriyet Savcılığı’na ihbarda bulunduklarını söyleyen Zeyrek; “Şu anda avukatlarımızla birlikte Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’na, konuyla ilgili ‘görevi kötüye kullanma ve resmi belgede sahtecilik’ iddiası olan dilekçemizi sunduk. Savcılık dilekçemizi kabul etti. Yangından mal kaçırırcasına bu ödemeyi yapma isteğinin neden olduğunu gerçekten anlayabilmiş değiliz. Yarın mazbatamızı alıp göreve geleceğiz. Göreve geldikten sonra faturalarımızı açıp inceleriz, eğer gerçekten yapılması gereken bir ödemeyse tabi ki yaparız. Kimseyi mağdur etmeyiz. İlk gün söz verdiğimiz gibi artık ranta değil halka hizmet edeceğiz. Halkımızın parasına nasıl ki göreve gelmeden sahip çıktıysak, görevim boyunca devletimin parasına, halkımın parasına kendi paramdan daha çok sahip çıkacağım. Halkımın parasının bu şekilde hiç edilmesine asla ve asla izin vermeyeceğim. Geçmişe dönük de bu tip usulsüzlükler varsa bunların da karşısında dimdik duracağım” diye konuştu.

 
İlk gemi demir attı... İzmir sezonu açtı!
 
Villadaki yangından cinayet çıktı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
2 Nisan 2024 Salı 16:33

yeni değil. sırf CHP li olduğu için sürülen sözleşmesi fesh edilen son derece ağır mobinge uğrayan sözleşmeli personel var. Özgür Başkan bu durumu biliyor.

Yorumu oyla      6      1  
SOKAK 2 Nisan 2024 Salı 15:25

Olacak iş değil ama ... Bunlar için normal bir durum.

Yorumu oyla      16      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muğla'da uyuşturucu operasyonlarında 15 tutuklama
Muğla'da son 16 günde düzenlenen operasyonlarda çok sayıda uyuşturucu ...
Bir aile yok olmuştu... Minik Aras'tan da acı haber geldi!
Manisa'nın Salihli ilçesinde, dün hafif ticari aracın sabun yüklü tıra ...
Afyonkarahisar'da patates ekimi başladı
Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde patates ekimi başladı.
 
Aydın'da leylek alarmı... Boğulmaktan kurtarıldı!
Aydın’ın Söke ilçesindeki bir leylek boynuna dolanan ipten dolayı boğulmak ...
Turistik ilçede sevindiren karar... İstinaftan döndü!
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde faaliyet gösteren Doğuş Pirina Fabrikasına ...
Aydın'da kanlı gece... Bıçaklı kavgada 6 yaralı!
Aydın’ın İncirliova ilçesinde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 6 kişi yaralandı.
 
Feci kaza... Bir aile yok oldu!
Manisa'nın Salihli ilçesinde, hafif ticari aracın sabun yüklü tıra arkadan ...
Ege için toz taşınımı uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü yayımlandığı raporunda toz taşınımı için uyarılarda ...
Yatalak hastanın acı sonu... Yangında can verdi!
Aydın'ın Germencik ilçesinde bir evde çıkan yangında yatalak hasta kadın yaşamını yitirdi.
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva